Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=529
Stránka 35

Autor:  jani [ sob bře 16, 2013 11:24 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Xion píše:
Rajciny v zime? To si myslim, ze v pomaranci, ktory ma normalne sezonu ked ho dovezu, bude toho viac, nez v zimnej sklennikovej rajcine.

Nejde o vitamín c obsažený v rajčinách ...
http://jezirko-skrovad.webzdarma.cz/zdr ... in%20C.htm
( je tam i zmínka o "vynálezu " míchání C+rajčata pana Jana Hromady.

Autor:  Xion [ sob bře 16, 2013 2:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

jani píše:
Nejde o vitamín c obsažený v rajčinách ...
http://jezirko-skrovad.webzdarma.cz/zdr ... in%20C.htm
( je tam i zmínka o "vynálezu " míchání C+rajčata pana Jana Hromady.

Ano, ide o bioflavoidy, ktore by mali byt v rajcinach. Ja len hovorim, ze v dovezenych pomarancoch ktore dozrievali v sezone, ich bude 100 krat viac, nez v sklennikovych zimnych rajcinach. Samozrejme, chcelo by to urobit vyskum. Zimne rajciny to je nieco, co jest nedokazem... mam pocit, akoby som hryzol do nejakej chrumkavej peny bez chuti.

Autor:  Luban [ čtv dub 04, 2013 10:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Možná se budu ptát hloupě, ale kolik mg vitamínu C je ve 100g kyseliny askorbové?

Autor:  Jarda [ sob dub 13, 2013 8:54 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Xion píše:
Ram, maju sa na mysli megadavky vitaminu C, nie pol lzycky denne.
Tych 15 gramov, to je tiez este malo. Hranica megadavky si myslim, ze zacina tak nad 20 gramov.
Tiez sa mi blbo stupa nad 20 gramov, citim, ze travenie sa dost brani.

Nad hnackou som rozmyslal, a moja hypoteza je taka, ze telo vyvola hnacku predtym, aby sa tam ten vitamin C dostal, aby sa ho cez cistejsie crevo vstrebalo viac a nepremiesal sa s bordelom, ktory tam je.

Rajciny v zime? To si myslim, ze v pomaranci, ktory ma normalne sezonu ked ho dovezu, bude toho viac, nez v zimnej sklennikovej rajcine.

Inak vsimol som si zaujimavu vec. Nadchu mam stale jak svina, preklinam ze som bral to Ccko, ale vsimol som si, ze zapal hrdla to zlepsilo. Ale ktovie, ci by neodisiel taktiez sam, nemam to ako porovnat.
Mozno to teda ucinkuje len na tu cast choroby, ktora je za zapalom hrdla, ale za nadchou nie. A mozno to neucinkuje vobec.

Ale účinkuje, prostě tlumí zánět a tlačí hleny ven, čili přesně ten stav co popisujete je v pořádku a rozhodně je vždy lepší prevence, než léčení, s tím je vždy více problémů.

Autor:  Jarda [ sob dub 13, 2013 8:57 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Luban píše:
Možná se budu ptát hloupě, ale kolik mg vitamínu C je ve 100g kyseliny askorbové?

100 g, vitamín C = kyselina askorbová.

Autor:  rado175 [ čtv říj 10, 2013 12:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Ahojte vsetci,

uzivam vitamin C spolu so sodou zmiesane v pomere 2:1. Mam vsak pocit ze to skodi mojmu traveniu. V tie dni kedy uzivam vitamin C tak citim velku tazobu na zaludku.
Co to moze sposobovat? Ja odhadujem ze by to mohla byt soda. Ako velmi by ma zakyslovalo keby som bral samotny vitamin C bez tej sody?

Dakujem za vase odpovede

Autor:  stevo69 [ stř lis 20, 2013 3:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Zdravím Jardo
Premýšlal som či by sa rajčata s Vitaminem C podla navodu p.Hromadu, nedalo nahradiť v zimných mesicoch rajčatovou šťavou.
Samozrejme mam na mysli domacu šťavu.

Autor:  Jarda [ ned lis 24, 2013 4:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

rado175 píše:
Ahojte vsetci,

uzivam vitamin C spolu so sodou zmiesane v pomere 2:1. Mam vsak pocit ze to skodi mojmu traveniu. V tie dni kedy uzivam vitamin C tak citim velku tazobu na zaludku.
Co to moze sposobovat? Ja odhadujem ze by to mohla byt soda. Ako velmi by ma zakyslovalo keby som bral samotny vitamin C bez tej sody?

Dakujem za vase odpovede

Tak vaše úvaha je asi správná, soda může trochu vadit, ale vyzkoušejte jiný poměr, nikde není napsáno, že každému sedí zrovna tento.

Autor:  Jarda [ ned lis 24, 2013 4:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

stevo69 píše:
Zdravím Jardo
Premýšlal som či by sa rajčata s Vitaminem C podla navodu p.Hromadu, nedalo nahradiť v zimných mesicoch rajčatovou šťavou.
Samozrejme mam na mysli domacu šťavu.

Podle mého názoru ano, někde jsem dokonce četl, že to někdo míchal do rajčatového protlaku a k naprosté spokojenosti.

Autor:  stevo69 [ pon lis 25, 2013 10:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Začal som to užívať s tým pretlakom, beriem to už týždeň, potom dám vedieť ake sú účinky.

Autor:  stevo69 [ pát pro 13, 2013 11:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Tak po cca 21 dňoch užívania Vitamin c + hydrogenuhličitan draselný + rajčatový pretlak, celkovo sa cítim odpočinutejší, zmizli mi zápary medzi nohami zatial tolko.

EDIT: Zakupil som ultrazvukovu čističku tak prechadzam na lyposomatický vitamin-c

Autor:  Jarda [ úte úno 18, 2014 9:39 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

[quote="stevo69":3e7os3yb]Tak po cca 21 dňoch užívania Vitamin c + hydrogenuhličitan draselný + rajčatový pretlak, celkovo sa cítim odpočinutejší, zmizli mi zápary medzi nohami zatial tolko.

EDIT: Zakupil som ultrazvukovu čističku tak prechadzam na lyposomatický vitamin-c

Autor:  antibush1 [ sob pro 27, 2014 12:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Zdravím Jardu i ostatní.
má někdo zkušenost s použitím askorbanu sodného viz tato příprava : http://www.h-poradna.cz/vitamin_C.php
Používám k tomu moučku z hroznových jader jako bioflavoid.
Myslím tím zda se takto namíchaný vit.c uložený v lednici a užívaný cca týden nekazí, nebo neoxiduje.
Díky Pepan \":?:\"

Autor:  Jarda [ stř led 28, 2015 9:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

antibush1 píše:
Zdravím Jardu i ostatní.
má někdo zkušenost s použitím askorbanu sodného viz tato příprava : http://www.h-poradna.cz/vitamin_C.php
Používám k tomu moučku z hroznových jader jako bioflavoid.
Myslím tím zda se takto namíchaný vit.c uložený v lednici a užívaný cca týden nekazí, nebo neoxiduje.
Díky Pepan \":?:\"

Tak výroba a užívání askorbátů se zde probírala, ale nechápu proč by jste ho dělal do zásoby, prostě smíchat a vypít. Patrně se ani nebude kazit, ale do zásoby bych ho určitě nedělal.

Autor:  thomas4492 [ úte říj 24, 2017 2:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prechladnutia, vitamin C a bioflavoidy

Ahoj viete mi poradit kvalitny vitamin C . Prípadne ester C ? Vitamin stačí aj v práškovej forme 1000 mg ? K tomu sa chystám kupit bioflavonoidy . Každá tableta obsahuje 500 mg bioflavonoidy . Poznáte niečo lepšie prípadne práškovu formu ? Je to dobré takto užívat ? Pomer : množstvo C ku bioflavonoid 1:1
Ak je to zlé prosím poradte ako čo najefektívnejšie užívat pravidelne Vit C
Prípadne kde dostanem kupit bioflavonoidy najlepšie v praškovej forme . Nemožem ich nikde nájst. Ďakujem \":)\"

Stránka 35 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/