Trochu mě zarazil ten řecký jogurt - komerční jogurty nejsou na GAPS povoleny. Musí se fermentovat min. 24 hodin, aby došlo k minimalizaci obsahu laktózy.
Teď k receptům
Cokoliv čím do sebe dostaneš vývar je super, já mám ráda polévky z masa + 1-2 druhy zeleniny nebo hub - pokud dám víc než 2 druhy najednou, špatně se mi zajišťuje mnohotvárnost polévek

Mleté masové kuličky s přídavkem mletých jater jsou taky úžasně výživné a ty
játra tam nepoznáš, pokud jich dáš málo. Pokud sneseš rajčata, jde to podusit v rajčatové omáčce s rozmarýnem, což je mňamka.
Miluju kaši z máslové dýně politou spoustou sádla (jako přílohu).
Sehnala jsem si slaninu, párky a klobásy kde je pouze maso, koření + mořská sůl, a pokud je to uzené, tak na dřevě a v domácích podmínkách. Na GAPS je uzené maso povoleno, pokud člověka nedráždí ten kouř - mně naštěstí nic nedělá. Klobásu jím občas na snídani a slaninu dávám do polévek, které by bez ní byly nudné.
Zatím nemůžu jogurty a kefír, takže ani tvaroh. Ale celkem snesu zakysanou šlehačku po lžičkách a ta je skvělá do různých polévek (po vychladnutí, jinak to zabije bakterie) a na GAPS palačinky.
Miluju syrové našlehané žloutky od slepic, které měly venkovní výběh s trávou (je to důležité kvůli živinám, a čím víc se tomu žloutky blíží, tím víc mi chutnají). Na 3 žloutky se přidá 1 čaj. lžička medu a směs se vyšlehá - ideálně malým (jednometlovým) elektrickým šlehačem. Pokud sneseš GAPS jogurt, dá se to na něj nalít a jíst to tak. Syrové žloutky jsou skvěle stravitelné a pro mě takto mnohem přijatelnější, než rozmíchané do vývaru.
Kokosové máslo (v podstatě to je strouhaný kokos rozmixovaný na hladko) je výborné jako svačina/dezert, ale problematické kvůli vysokému obsahu vlákniny.