Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Fermentácia & Kvasenie orechov a olejnatých semienok
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=4802
Stránka 22

Autor:  Jarda [ sob lis 14, 2015 9:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentácia & Kvasenie orechov a olejnatých semienok

Moonika píše:
Som zvedavá ako to bude chutiť, neviem si to predstaviť... škoda že sa chuť nedá sprostredkovať:) 20 h sa mi zdá veľa , ale za pokus to stojí. Ja nesladím(iba ovocím) ale určite to s medom bude dobré. Raz som u kamošky chutnala fermentovanú ovsenú "kašu" a bola výborná , kyselkavá, v zahraničí tomu vravia oatghurt, asi ho skúsim , aj kvôli betaglukánom o.i. http://www.earthsprout.com/?p=4708

Otázka je do jaké míry je ten kvasný proces schopen rozložit složité sacharidy v ovsu. Pokud je odstraní z větší části, možná by tento produkt nevadil ani lidem na SCD, nebo GAPS dietě.

Autor:  Moonika [ ned lis 15, 2015 8:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentácia & Kvasenie orechov a olejnatých semienok

Jarda píše:
Otázka je do jaké míry je ten kvasný proces schopen rozložit složité sacharidy v ovsu. Pokud je odstraní z větší části, možná by tento produkt nevadil ani lidem na SCD, nebo GAPS dietě.

Neviem to posúdiť ale po zcedení mi zostalo niečo výborné, kyslé, chuťovo veľmi podobné kefíru, aj vizuálne podobné mlieku, nechala som to kvasiť asi 3dni. Ale radšej ako z vločiek by som to robila z ovsa zomletého pred použitím.

Autor:  Jarda [ ned lis 15, 2015 11:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Fermentácia & Kvasenie orechov a olejnatých semienok

Moonika píše:
Neviem to posúdiť ale po zcedení mi zostalo niečo výborné, kyslé, chuťovo veľmi podobné kefíru, aj vizuálne podobné mlieku, nechala som to kvasiť asi 3dni. Ale radšej ako z vločiek by som to robila z ovsa zomletého pred použitím.

Tak jistě, vyrábět pouze z celých zrn, plesnivé a žluklé vločky nikdy nikomu na zdraví nepřidají.

Stránka 22 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/