Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Návrat k masu a živočišným výrobkům
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=4160
Stránka 45

Autor:  NOWOCAYN_2 [ čtv říj 16, 2014 5:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Alopat píše:
Vůbec bych to neřešil, koupil bych si maso, které mají v akci a občas přihlédl k těm druhům, které zmiňuje pan Jarda a kvůli chuti bych jako delikatesu volil hovězí od farmáře. Podívejte, znám rodiny, které celý život konzumovaly domácí produkty a přesto je kosí rakovina.

Lebo ich konzumovali SO SACHARIDMI typu zemiaky, knedlík, chlieb, a lebo konzumovali domáce koláček, a ku kačici s knedlíkom si po jej zjedení dávali kompót...........ČIŽE ABSOLÚTNE ŽIADNE PRINCÍPY DELENEJ STRAVY.....ATĎ, ATP.............LENŹE TOTO VY ĽUDIA VIDIEŤ NECHCETE, vy, čo ste hlavne za rastlinnú stravu, pritom tá má najmenej minerálov a vitamínov. A vlákninu si niekam strčte, ja jej mám minimum, a kadím pravidelne, a kvalitnú stolicu. Je fakt ZAUJÍMAVÉ, že také mäsožravé živočíchy vlákninu nepotrebujú, ale človek VRAJ je bez nej stratený \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"

Autor:  NOWOCAYN_2 [ čtv říj 16, 2014 5:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům(držte se tématu lask

Jára píše:
Já myslím, že maso bychom měli všichni omezit na co nejmenší míru a taky mléčné výrobky a vajíčka jen z domácího chovu. Vy myslíte, že dříve se lidé cpali pořád masem? Umělé chovy jsou nenormální.To je jenom ze zoufalství jak uživit takové množství lidí. Jezte hlívu ústřičnou ,sbírejte oříšky ,zeleniny je také všude dost ,semen a luštěnin, kvalitní oleje a trochu másla ten lepek není dobré jíst a všeho pokud možno s mírou ,nepřecpávat se. A hospodářská zvířata už nechovat ,jenom omezené množství a ne se cpát pořád jejich masem.Uvidíte, že si zvyknete.

Hliva ustricová = sacharidy (a vlastne úplný minimum akýchkoľvek makronutrientov = ŽIADNE ZASÝTENIE)
Oriešky - príliš veľa omega6, inhibítor trypsínu zhoršujúci trávenie, fytáty uberajúce telu minerály
Semená - to isté ako oriešky
Lušteniny/strukoviny - plno fytátov, plynatosť z nich značí jasne, že nie sú vhodné
Kvalitné oleje - myslíš tie rastlinné ? \":D\" \":D\" \":D\" ...to sú tie najhoršie....
Tu sú mi teda "odborníci"....

Autor:  NOWOCAYN_2 [ čtv říj 16, 2014 5:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

miram píše:
Dost by me zajimalo, z ceho tu rakovinu tedy v Argentine ale maji?

No žeby rakovina nesúvisela len so stravou, Miram ? \":wink:\" \":wink:\" \":wink:\" \":wink:\"
A že aj jedlo z červeného mäsa nebude nič extra pre zdravie, AK bude kombinované so zemiakmi, chlebom, kukuricou, ryžou ? \":wink:\" \":wink:\" \":wink:\"

Autor:  NOWOCAYN_2 [ čtv říj 16, 2014 11:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Pavel Veselý píše:
Tak můžete třeba začít tím jaká jste krevní skupina a jaký jste metabolický typ-sacharidový,proteinový,smíšený-test na stránkách http://www.mercola.com.
Pak si taky můžete udělat typování podle ajurvédy a z místních testů test na množství žaludeční kyseliny.
Budete mít 4 výsledky podle kterých si můžete vybírat stravu(živočišné produkty) a s nimi experimentovat co se týče množství,úpravy,četnosti, protože i když Vám 100x vyjde že jste masový typ,ale po mase vám bude těžko a bude Vám způsobovat potíže tak ho stejně intuitivně vyloučíte z jídelníčku.
Mě třeba nedělá dobře jakékoliv libové maso, ale s tučným problém nemám tak kupuju kližku,krkovici,krůtí stehna,skopové,biokuře,biovnitřnosti. Bohužel Vám nemohu dát typ na nákup protože nakupuji v praze a to máte trochu z ruky.

TOMU NEVERÍM (knihu mám doma)........... Je to blud, ako zarábať na ľuďoch v zmysle, že "Príďte k nám do ordinácie, a ešte lepšie vám navrhneme jedálniček, lebo každý ste iný, a (a teraz príde irónia) by v pralese a na lúkach prežila len časť z vás, lebo ostatní by na tej strave ktorú ponúka les a lúka (čo si budeme klamať, je to takmer úplne len mäso, tuk, huby a korienky k tomu ako doplnok, trošilinku ovocia) pokapali... \":D\" \":D\" \":D\" \":D\"
Som presvedčený o tom, že rozdiel medzi ľuďmi je len v tom, nakoľko majú silný "tráviaci oheň". Čím silnejší, tým viac dokáže využiť napríklad surovú stravu a podobne, vydrží dlhšie bez mäsa, atď... ALEBO TAKTO : NIKOMU BY NEUŠKODILA "LESNÁ A LÚČNA STRAVA", lebo to je náš DOMOV, nenarodili sme sa na poliach s ryžou či pšenicou, kukuricou. Sme VŠETCI uspôsobení na živočíšne potraviny, a hlavne na mäso (veď čo iné v prírode budete mať - vajíčka je tam oveľa ťažšie si zadovážiť, o mlieku ani nehovorím - hoci SOM RÁD ZA TIETO POTRAVINY, i keď v lese ich takmer niet). A tu niekto chce tvrdiť, že mäso nie je vhodné pre všetkých ??? ....
TOMU ZDRAVÝ ROZUM NEDOVOLÍ DAŤ ZA PRAVDU...............
Prečo nemusí niekomu "sedieť" mäso ?
1. konzumuje to horšie mäso, horšie svojou štruktúrou, menšia vhodnosť pre človeka (kuracie, králičie...)
2. myslí si, že mäso ho bude špiniť, ničiť mu zdravie, tak si privodí takými myšlienkami tráviace problémy, a bude mu ťažko po zjedení mäsa
3. Z "etických dôvodov" sa mu proste mäso hnusí, lebo mu učaroval srnček "Bambi" a ten je z mäsa a kostí (mňam kosti...taký fajný vývar z nich.....mmmmm)
4. zlá kombinácia - mäso so sacharidmi (zemiaky, iný škrob z obilnín, atď), zajedené kompótom, atď
5. Zlá príprava mäsa (spečené mäso na uhoľ, vyprážené na tone nejakého rastlinného oleja - čo je nevhodné)

NIET O ČOM.... \":-)\"

Autor:  Jarda [ sob říj 18, 2014 5:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Vševěd píše:
Mrkněte na to, které země mají nejvyšší a nejnižší riziko rakoviny. Naprosto perfektně je na tom Argentina, kde se červeného masa sní tak desetkrát tolik co u nás.
Asi to nebude tak jednoznačné.

Maso se dříve jedlo i ze, hlavně divočina a nic, podle mě jde spíše o to jaké jsou podmínky pro chov dobytka a ty má Argentina asi jiné. Naprosto jiné maso je z dobytka chovaného celoročně na pastvinách a něco jiného je maso z utrápeného zvířete uvázaného řetězem u žlabu a na granulích.

Autor:  miram [ sob říj 18, 2014 6:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Kdyz tam maji v Argentine tak silne pre-GMO-vano, tak se to jiste objevi i v argentiskem masicku, neobjevi? \":mrgreen:\"

Úmrtí na rakovinu v Argentině značně nad národním průměrem v oblastech silně osetých GMO
Christina Sarich
18.9.2014
Argentinští zemědělci zvýšili míru používání postřiků herbicidy a výsledky nevypadají dobře. V Argentině je hlášen obrovský nárůst výskytu rakoviny, související přímo s oblastmi se silným GMO inženýrstvím a vysokým používáním biotechnologických herbicidů.
Ministerstvo zdravotnictví v Córdba v Argentině ve své zprávě odhaluje, že úmrtí na rakovinové nádory jsou v oblastech, kde se pěstují geneticky modifikované plodiny a jsou používány agro-chemikálie, na dvojnásobku státního průměru.
Jak bylo uvedeno, zpráva dokumentuje pět let v řadě u zvýšení výskytu rakoviny v provinciích, ve kterých byla zaznamenána zvýšená míra výskytu. Výrazné důkazy ukazují na GMO zemědělské praktiky jako na hlavního viníka, které mění naši zemědělskou půdu na peklo pro veřejné zdraví.
Oblasti, kde se používá nejvíce agro-chemikálií a pěstuje se nejvíce GMO plodin – jako oblast „pampa gringa“ – zažívají nejvyšší úmrtnost. Tato oblast představuje celý východní region provincie Córdoba a je považována za prvotřídní zemědělskou oblast.
Průměrná úmrtnost na rakovinu činí ve většině provincií 158 na 100,000 obyvatel, ale ve čtyřech oblastech „pampa gringa“ činí úmrtnost 216-230 na 100,000 – asi 1,5 násobek normálního průměru.
Další regiony s intenzivně pěstovanými GMO v Córdoba mají úmrtnost na rakovinu silně nad provinčním a státním průměrem také – od 180 do 201 na 100,000 obyvatel.
Rakovina se množí „jako nikdy předtím“ prostřednictvím pesticidů velkých agrofirem
„Zpráva o rakovině v Córdoba v letech 2004-2009“ je vyvrcholením oficiálního vyšetřování, které připravil Provinční registr nádorů a ministerstvo pro statistiku a sčítání lidu; teprve nedávná publikace si získala celosvětovou pozornost a kritiku vlády od doktorů a výzkumníků za to, že uveřejnění těchto informací odložila až do této doby.
Dr. Medardo Avila Vazquez z Univerzitní sítě pro životní prostředí a zdraví (Reduas) řekl:
„To, na co jsme si asi čtyři roky stěžovali, bylo potvrzeno, a obzvláště to, co doktoři říkají o postřikovaných městech a ploch oblastí ovlivněných průmyslovým zemědělstvím. Případy rakoviny se v oblastech s masivním používáním pesticidů množí jako nikdy předtím.“
Není jediným, kdo vnímá, že souvislost rakoviny s herbicidy je silná. Dr. Fernando Manas ze Skupiny pro genetiku a mutagenezi životního prostředí při Národní univerzitě Rio Cuarto, zkoumá účinky agro-chemikálií při výskytu rakoviny také.
Výzkumníci z Rio Cuarto studovali lidi z Córdoba po 8 let a potvrdili, v patnácti vědeckých publikacích, že lidé vystavení pesticidům trpí genetickým poškozením a jsou náchylnější k rakovině.
Navzdory těmto drtivým zjištěním s tím vláda a výrobci těchto agro-chemikálií odmítají cokoliv udělat.
Damian Verzeňassi, doktor a profesor sociálního a environmentálního zdraví na fakultě lékařských věd v Rosario naštvaně poznamenává:
„Studie z Córdoba odpovídá průzkumům, které jsme provedli v osmnácti průmyslově-zemědělských oblastech. V posledních patnácti letech vystřelila rakovina do nebe. … Neustále požadují studie něčeho, co je již dokázáno, a nepřijímají naléhavá opatření na ochranu obyvatel. Existují bohaté důkazy, že zemědělský model má zdravotní následky, mluvíme o produkčním modelu, který je obrovským problémem veřejného zdraví.“
Všichni musíme být stejně neústupní v tom, aby vlády všude nepovolovaly používání těchto agro-chemikálií a pěstování GMO plodin.

Autor:  NOWOCAYN_2 [ ned říj 19, 2014 9:36 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

miram píše:
Kdyz tam maji v Argentine tak silne pre-GMO-vano, tak se to jiste objevi i v argentiskem masicku, neobjevi? \":mrgreen:\"

Úmrtí na rakovinu v Argentině značně nad národním průměrem v oblastech silně osetých GMO
Christina Sarich
18.9.2014
Argentinští zemědělci zvýšili míru používání postřiků herbicidy a výsledky nevypadají dobře. V Argentině je hlášen obrovský nárůst výskytu rakoviny, související přímo s oblastmi se silným GMO inženýrstvím a vysokým používáním biotechnologických herbicidů.
Ministerstvo zdravotnictví v Córdba v Argentině ve své zprávě odhaluje, že úmrtí na rakovinové nádory jsou v oblastech, kde se pěstují geneticky modifikované plodiny a jsou používány agro-chemikálie, na dvojnásobku státního průměru.
Jak bylo uvedeno, zpráva dokumentuje pět let v řadě u zvýšení výskytu rakoviny v provinciích, ve kterých byla zaznamenána zvýšená míra výskytu. Výrazné důkazy ukazují na GMO zemědělské praktiky jako na hlavního viníka, které mění naši zemědělskou půdu na peklo pro veřejné zdraví.
Oblasti, kde se používá nejvíce agro-chemikálií a pěstuje se nejvíce GMO plodin – jako oblast „pampa gringa“ – zažívají nejvyšší úmrtnost. Tato oblast představuje celý východní region provincie Córdoba a je považována za prvotřídní zemědělskou oblast.
Průměrná úmrtnost na rakovinu činí ve většině provincií 158 na 100,000 obyvatel, ale ve čtyřech oblastech „pampa gringa“ činí úmrtnost 216-230 na 100,000 – asi 1,5 násobek normálního průměru.
Další regiony s intenzivně pěstovanými GMO v Córdoba mají úmrtnost na rakovinu silně nad provinčním a státním průměrem také – od 180 do 201 na 100,000 obyvatel.
Rakovina se množí „jako nikdy předtím“ prostřednictvím pesticidů velkých agrofirem
„Zpráva o rakovině v Córdoba v letech 2004-2009“ je vyvrcholením oficiálního vyšetřování, které připravil Provinční registr nádorů a ministerstvo pro statistiku a sčítání lidu; teprve nedávná publikace si získala celosvětovou pozornost a kritiku vlády od doktorů a výzkumníků za to, že uveřejnění těchto informací odložila až do této doby.
Dr. Medardo Avila Vazquez z Univerzitní sítě pro životní prostředí a zdraví (Reduas) řekl:
„To, na co jsme si asi čtyři roky stěžovali, bylo potvrzeno, a obzvláště to, co doktoři říkají o postřikovaných městech a ploch oblastí ovlivněných průmyslovým zemědělstvím. Případy rakoviny se v oblastech s masivním používáním pesticidů množí jako nikdy předtím.“
Není jediným, kdo vnímá, že souvislost rakoviny s herbicidy je silná. Dr. Fernando Manas ze Skupiny pro genetiku a mutagenezi životního prostředí při Národní univerzitě Rio Cuarto, zkoumá účinky agro-chemikálií při výskytu rakoviny také.
Výzkumníci z Rio Cuarto studovali lidi z Córdoba po 8 let a potvrdili, v patnácti vědeckých publikacích, že lidé vystavení pesticidům trpí genetickým poškozením a jsou náchylnější k rakovině.
Navzdory těmto drtivým zjištěním s tím vláda a výrobci těchto agro-chemikálií odmítají cokoliv udělat.
Damian Verzeňassi, doktor a profesor sociálního a environmentálního zdraví na fakultě lékařských věd v Rosario naštvaně poznamenává:
„Studie z Córdoba odpovídá průzkumům, které jsme provedli v osmnácti průmyslově-zemědělských oblastech. V posledních patnácti letech vystřelila rakovina do nebe. … Neustále požadují studie něčeho, co je již dokázáno, a nepřijímají naléhavá opatření na ochranu obyvatel. Existují bohaté důkazy, že zemědělský model má zdravotní následky, mluvíme o produkčním modelu, který je obrovským problémem veřejného zdraví.“
Všichni musíme být stejně neústupní v tom, aby vlády všude nepovolovaly používání těchto agro-chemikálií a pěstování GMO plodin.

A ČO TO MÁ SPOLOČNÉ S MäSOM AKO TAKÝM ???????????????????????????????????????????? \":roll:\" \":roll:\" \":roll:\" \":roll:\" \":roll:\"

Autor:  D. Valentová [ ned říj 19, 2014 10:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Jarda píše:
Maso se dříve jedlo i ze, hlavně divočina a nic, podle mě jde spíše o to jaké jsou podmínky pro chov dobytka a ty má Argentina asi jiné. Naprosto jiné maso je z dobytka chovaného celoročně na pastvinách a něco jiného je maso z utrápeného zvířete uvázaného řetězem u žlabu a na granulích.

Taky si myslím, že podmínky chovu jsou důležitější, než druh masa. Jsem si jista, že bio hovězí je zdravější, než nějaký chemií otrávnený a plísněmi infikovaný pangasius z Vietnamu.

Autor:  Sybilla [ ned říj 19, 2014 10:52 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

NOWOCAYN_2 píše:
A ČO TO MÁ SPOLOČNÉ S MäSOM AKO TAKÝM ???????????????????????????????????????????? \":roll:\" \":roll:\" \":roll:\" \":roll:\" \":roll:\"

Spoločné to má veľa. Umelé krmivo, modifikované krmivo, antibiotiká a iné svinstvá novodobého chovu spôsobia, že zviera má potom aj kvalitu mäsa tomu úmernú. Zdravý chov=zdravé mäso=zdravý človek. A presne o tom píšu, pokiaľ argentínske kravy behali a kŕmili sa po lúkach, či pampách alebo ako to tam volajú, a na čerstvom vzduchu a neboli kŕmené GMO svinstvami mali zdravé a chutné mäso. Pri rozumnej konzumácii bolo takéto mäso vcelku neškodné na rozdiel od toho kŕmeného na GMO. To, čo dobytok spása, je mimoriadne dôležité a odrazí sa na mäse. Malý príklad Ti uvediem, síce nie na hovädzom ale na bravčovom. Moja rodina má pri svojom dome pozemok, ktorého časťou je aj les. V tomto lesíku si celé dni veselo pobehujú prasiatka. Keď určí, ktoré prasiatko sa stane hlavným chodom na pravidelnom rodinnom stretnutí, začne mu dávať hľuzovku (lanýž) , jej špecifické arómy sa dostanú do mäsa a je to potom delikatesa. \":D\"

Autor:  miram [ pon lis 03, 2014 3:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Cooking meat: what happens to the nutrients?
http://www.choose-healthy-food.com/cooking-meat.html

Autor:  Jarda [ sob lis 29, 2014 9:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

D. Valentová píše:
Taky si myslím, že podmínky chovu jsou důležitější, než druh masa. Jsem si jista, že bio hovězí je zdravější, než nějaký chemií otrávnený a plísněmi infikovaný pangasius z Vietnamu.

Tak pangasius snad ani není k jídlu, to je čistokrevný hnus.

Autor:  Jarda [ sob lis 29, 2014 9:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

miram píše:
Cooking meat: what happens to the nutrients?
http://www.choose-healthy-food.com/cooking-meat.html

Zajímavý odkaz.

Autor:  miram [ stř úno 04, 2015 9:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

Hrozne video, ale dodivejte se na to az do sameho konce pokud muzete, abyste videli take to, jakou radost z te zvireci bezmocnosti maji ti debilove, obzvlast ten potapany muslimak ...2,18min
Bylo to natoceno v Britanii skrytou kamerou, za ucelem zjisteni, zda tam dodrzuji vsechny predepsane postupy a narizeni ...tak toto urcite koser neni!

https://news.vice.com/article/secret-vi ... ghterhouse

Autor:  martina72 [ ned úno 15, 2015 7:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

(ne) zajímavá směska rádobyatraktivních novinářských klišé, přesto podnět k diskusi, možná
http://www.novinky.cz/zena/styl/360864- ... rebik.html

Autor:  Jarda [ ned dub 12, 2015 9:40 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Návrat k masu a živočišným výrobkům

miram píše:
Hrozne video, ale dodivejte se na to az do sameho konce pokud muzete, abyste videli take to, jakou radost z te zvireci bezmocnosti maji ti debilove, obzvlast ten potapany muslimak ...2,18min
Bylo to natoceno v Britanii skrytou kamerou, za ucelem zjisteni, zda tam dodrzuji vsechny predepsane postupy a narizeni ...tak toto urcite koser neni!

https://news.vice.com/article/secret-vi ... ghterhouse

Tak ono slovo košer je dosti problematický pojem, už ze samé podstaty věci.

Stránka 45 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/