Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pampeliška
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=2141
Stránka 23

Autor:  Jarda [ sob čer 20, 2015 7:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

gorol píše:
co je zdrave je malo kdy chutne \":D\"

Spíše mají lidé pokroucené chutě a přirozené chutě bez chemických dochucovadel se jim zdají nevýrazné.

Autor:  martina72 [ úte čer 23, 2015 9:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

Pampeliška má velmi výraznou chuť a je lahodná. Ovšem každý má jiný temperament a vyhoví mu něco jiného.

Autor:  Host [ úte pro 29, 2015 8:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

Silnější než chemoterapie: Bylinka na rakovinu, která vám roste přímo pod nosem

Jde o jednu z nejrozšířenějších květin, která existuje. Roste doslova všude, jsou jí plné louky a trávníky na sídlištích, hlavně na jaře. Roste ale celý rok, dokonce se nejednou dá nalézt i během zimy pokrytá sněhem. Neexistuje snad dítě ani dospělý, který by ji neznal. Navzdory tomu o jejich nesmírně silných léčivých účincích ví jen málo kdo.
Čaj s pampelišky působí na rakovinné buňky tak silně, že už po dvou dnech se začínají rozpadat. Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky. Tato rostlina je i navzdory svému širokému medicínskému využití často zanedbávána. Jediné, co pro její získání musíte udělat, je nasbírat ji na čistých místech, které neleží příliš blízko cesty. Naše babičky dělaly s pampeliškových květů sirup, protože věděli, že má mnohé léčivé účinky. Co ale nevěděly, bylo, že pampeliškový kořen dokáže pomoci i pacientům s rakovinou. Kořen je silnější než chemoterapie. Vědci zjistili, že kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky bez toho, aby nějak poškodil ty zdravé.

Krom protirakovinných účinků má pampeliška i následovné vlastnosti: močopodné, vylučování žluče, detoxikace jater, pomáhá při alergiích, snižuje krevní cholesterol. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako je například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík, kyselinu listovou. V jedné misce s 55 gramy pampeliškových květů naleznete až 53% potřebné denní dávky vitamínu K a 112% vitamínu A. To všechno jsou fakta známé o pampelišce už celé roky.

Zázračný pampeliškový čaj
Výzkum uskutečněný na kanadské Universitě ve Winsdoru dal naději i onkologickým pacientům. Zjistil, že kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky.
Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po užití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk.
Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kůra kořenem pampelišky umí odstranit většinu nádorů. Kvůli těmto neočekávaným výsledkům, byly vědeckému týmu přiděleny další prostředky na pokračování výzkumu.
John di Carlo, 72letý onkologický pacient, podstoupil intenzivní léčbu agresivní chemoterapií. Po jejím neúspěchu ho lékaři poslali domů umřít v okruhu svých nejbližších.
Jako poslední možnost se rozhodl pro léčbu pomocí čaje z pampeliškového kořenu. Jen o 4 měsíce později byl tento muž v remisi (ústupu rakoviny).

Jak připravit pampeliškový čaj
Pampeliškový čaj se připravuje obyčejně ze sušeného pomletého kořenu. Použít můžete i na jemno nakrájený čerstvý kořen.
Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořenu (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut.
Čaj pijte 2 až 3 krát denně, nejlépe před jídlem. Užívá se několik měsíců.
Některé zdroje uvádí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete zvážit použití směsi kořenu a listů.

Autor:  pv33 [ stř pro 30, 2015 10:27 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

Host píše:
[b].....Čaj s pampelišky působí na rakovinné buňky tak silně, že už po dvou dnech se začínají rozpadat. Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky....

Souhlas, nejlepší je využívat to, co roste zadarmo u nás. A je toho dost, mimo pampelišku třeba i lopuch.... Obdobně se píše, že si v Bulharsku léčejí rakovinu plodama černého bezu http://trendsvid.com/2015/12/30/plant-s ... ce-recipe/.

Autor:  Jarda [ sob led 02, 2016 8:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

pv33 píše:
Souhlas, nejlepší je využívat to, co roste zadarmo u nás. A je toho dost, mimo pampelišku třeba i lopuch.... Obdobně se píše, že si v Bulharsku léčejí rakovinu plodama černého bezu http://trendsvid.com/2015/12/30/plant-s ... ce-recipe/.

Tak jistě, navíc když si člověk udělá trochu jasno, že rakovina vlastně ani není v pravém slova smyslu nemoc, ale většinou pouze důsledek metabolického rozvratu, zpravidla z nějakých deficitů nutrientů. Pak se snadněji uvažuje nad tím, co ji může zdolat a kupodivu jde většinou o nutričně velice bohaté potraviny a byliny, které navíc mají tu výhodu, že obsahují původní pro lidské tělo regeneračně působící soubory nutrientů, které přešlechtěné komerční druhy bohužel již neobsahují. Vždyť se říká, "Před kopřivou smekni a před bezem klekni", nebo naopak, ale každopádně to znamená, že to jsou dvě vynikající rostliny a našim předkům bylo dáno vypozorovat jak moc jsou užitečné.

Autor:  Jara [ úte dub 26, 2016 9:50 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

Pampelišku teď na jaře přidávám každý den celou i s kořenem do šnekového odšťavňovače do ovocných šťáv. Má to velkou sílu a posiluje jaterní činnost. Přidávám také trochu kopřivy. Je to výborné.

Autor:  martina72 [ úte dub 26, 2016 10:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

Mladé pampelišky jsou úžasné syrové, trhané zrána, orosené .... samotné jako salátek nebo do jogurtu či kefíru .... dále je samozřejmě super čaj ze sušených pampelišek - list i kořen, kombinovat s čekankou - list i kořen. Čaj je prostě skvělý, velmi chutný, s plnou chutí a doslova balzám na žaludek, slinivku,

Autor:  srna [ stř kvě 04, 2016 11:22 am ]
Předmět příspěvku:  Pampeliška - zpracování ,kdo požírá větší množství...

Prosím o rady ohledně pampelišky. Krájím nožem ohromné množství dvakrát denně, zajímá mě,čím se dá dostat do stavu drobnějších asi 1 cm i menších kousků bez použití nože?mám už puchýře, nůž musím aspoň jednou ostřit v průběhu nakrájení asi 8 celých velkých pampelišek (půl igelitky). Nebo prosím doporučte nůž,co nakrájí v pohodě,je pravda,že mám spíš ...nožík .Jíme s kefírem.
Nepřebije kefír z kefír. houbiček, ůčinné látky z pampelišky ?
Můžu do této směsi přidat lugol?
Četla jsem o čaji,at ze sušených listů nebo kořenů,zalitím horké vody. Má stejný ůčinek(nebo menší nebo větší) když se to zalije studenou a nechá máčet (jako cokoliv sušeného...)? ,toto samozřejmě necedit.
Pampelišku si i suším, pokrájím, usuším,pak hodím do mixéru eta 0021(starý kus), a přesto mi tam zůstávají asi půl cm kousky z kořenů,jedu na druhý stupeň, třetí už udělá nádobu horkou.

Autor:  martina72 [ stř kvě 04, 2016 10:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška - zpracování ,kdo požírá větší množství...

Proč to prostě nejíš a neužíváš si to, jak to jen jde? Já su teď taky na pampeliškách. Akorát tam nepřidávam problémy. Má to nějakej smysl? Že to celý fajnový zesložiťuješ a hnojíš? Co myslíš?

Autor:  miram [ stř kvě 04, 2016 11:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška - zpracování ,kdo požírá větší množství...

martina72 píše:
Proč to prostě nejíš a neužíváš si to, jak to jen jde? Já su teď taky na pampeliškách. Akorát tam nepřidávam problémy. Má to nějakej smysl? Že to celý fajnový zesložiťuješ a hnojíš? Co myslíš?

Vypada to, ze jich ma momentalne velike mnozstvi a protoze je nestaci konzumovat, tak si je susi.

Autor:  martina72 [ čtv kvě 05, 2016 11:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška - zpracování ,kdo požírá větší množství...

Velmi dobrý je čaj ze sušených listů a kořenů (kořeny nevynechat). Je to vpravdě blahodárný výluh. Spolu s čekankou (mix je ještě lepší).

Autor:  srna [ čtv kvě 05, 2016 4:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška - zpracování ,kdo požírá větší množství...

martina72 píše:
Proč to prostě nejíš a neužíváš si to, jak to jen jde? Já su teď taky na pampeliškách. Akorát tam nepřidávam problémy. Má to nějakej smysl? Že to celý fajnový zesložiťuješ a hnojíš? Co myslíš?

Sežrat pampelišku není žádný umění....,odhazuju z ní pouze slimáky. Ne všichni co jim jí podávám,mají zuby v pohodě. O čaji jsem psala,nevím v čem vidíte ten problém ....?,i proto(pro ten čaj) suším a i proto krájím, a i proto co nejvíc hlavně ted na jaře(pak na podzim) kdy se doporučuje nejlíp sbírat kořeny pro jejich sílu, jdou i líp ze země,než v letním vedru např.

Autor:  miram [ stř čer 15, 2016 8:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

Kolik asi tak muzu pit denne cerstve stavy z listu pampelisky? ...50ml? vic?

Autor:  martina72 [ stř čer 15, 2016 9:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

miram píše:
Kolik asi tak muzu pit denne cerstve stavy z listu pampelisky? ...50ml? vic?

Kolik chcete ....

Autor:  miram [ stř čer 15, 2016 10:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pampeliška

martina72 píše:
Kolik chcete ....

Super! ...diky za rychlou odpoved!

Stránka 23 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/