Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Kefírová houba
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 3233

Autor:  Jarda [ čtv dub 12, 2018 11:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

valenta.klara píše:
Zdravím vespolek. Pořídila jsem si kefírovou houbu, ale musím říct, že se do toho musím hodně nutit.. má to nějaký divný ocas a občas je mi z toho fakt na nic když to piju \":(\" Tak se chci zeptat, jestli se to dá zakomponovat do nějakého jídla? Vařením či pečením to prospěšné asi umře, že? Případně domácí jogurt z kvalitního domácího mléka - nahradí to účinky kefíru z tibetské houby? Ten si dělám a chutná mi \":-)\" Dík.

Tak vyzkoušejte změnit mléko mnohdy se tím chuť upraví dost výrazně. Přidávání kvašených potravin do dalšího jídla není moc vhodné počínání to pak kvasí všechno.

Autor:  Bepahika [ úte dub 17, 2018 2:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Zdravím,

dostala jsem trochu tibetské kefírové houby od 2 různých paní a ani jedny na sobě neměly a nemají ten sliz, kefír není hustý, ale řídký.. ani po několika týdnech se na houbičkách neobjevil - to je asi špatně, že ?

Autor:  Jarda [ úte dub 17, 2018 4:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Bepahika píše:
Zdravím,

dostala jsem trochu tibetské kefírové houby od 2 různých paní a ani jedny na sobě neměly a nemají ten sliz, kefír není hustý, ale řídký.. ani po několika týdnech se na houbičkách neobjevil - to je asi špatně, že ?

Ono dost záleží na druhu mléka kde byla houba pěstována a kde ji nyní pěstujete, nějakou dobu ji trvá než se srovná na nové podmínky. Každopádně to bych viděl tak na 10-14 dní, ale pokud jde o delší dobu již by měla pracovat normálně.

Autor:  Bepahika [ úte dub 17, 2018 6:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Mléko nyní používám stejné, jako původní majitelka, které mi doporučila..
Zajímá mne konkrétně ještě ten sliz - měla jsem houbičky již před lety a na houbičkách jsem ho mívala normálně. Ani jsem tenkrát nijak neřešila mléko, které, co si pamatuji..
Takže když sliz houbičky neprodukují - není to v pořádku, že ?

Autor:  Jarda [ stř dub 18, 2018 10:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Bepahika píše:
Mléko nyní používám stejné, jako původní majitelka, které mi doporučila..
Zajímá mne konkrétně ještě ten sliz - měla jsem houbičky již před lety a na houbičkách jsem ho mívala normálně. Ani jsem tenkrát nijak neřešila mléko, které, co si pamatuji..
Takže když sliz houbičky neprodukují - není to v pořádku, že ?

To je otázka na kterou se těžko dá jednoznačně odpovědět, někdy tam sliz je a kefír je hnusný, někdy skoro není a kefír je super, asi bych se řídil hlavně chutí produktu a uvidíte zda si houbičky začnou tvořit ten sliz ve větším množství.

Autor:  Xion [ čtv kvě 17, 2018 8:20 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Bepahika píše:
Zdravím,

dostala jsem trochu tibetské kefírové houby od 2 různých paní a ani jedny na sobě neměly a nemají ten sliz, kefír není hustý, ale řídký.. ani po několika týdnech se na houbičkách neobjevil - to je asi špatně, že ?

Pozoruj, ci sa mnozia. ak sa mnozia, je vsetko v poriadku. Mozu byt uz mrtve totiz. Tie halusky co po nich ostanu, ked su udrzovane v cerstvom mlieku a chlade, nezacnu sa tak skoro rozkladat, mohla ti dat uz mrtve kefirky.

Autor:  Maybes [ stř srp 22, 2018 3:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Zdravím,
máte někdo zkušenosti s výrobou kokosového mléka? Já jsem ho pomocí kefírové houbičky dělala několik měsíců a pak se něco stalo a kefír byl smradlavý a houbička taky. Nepomohlo ani umytí.
Nevím jestli to může být tím, že jsem ji přikrmovala kokosovým cukrem, protože moc nerostla. Na netu jsem četla, že by se měla občas hodit do mléka, ale to se mi moc nechce, mléko nepiji.
Děkuji.

Autor:  Jarda [ stř srp 22, 2018 4:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Maybes píše:
Zdravím,
máte někdo zkušenosti s výrobou kokosového mléka? Já jsem ho pomocí kefírové houbičky dělala několik měsíců a pak se něco stalo a kefír byl smradlavý a houbička taky. Nepomohlo ani umytí.
Nevím jestli to může být tím, že jsem ji přikrmovala kokosovým cukrem, protože moc nerostla. Na netu jsem četla, že by se měla občas hodit do mléka, ale to se mi moc nechce, mléko nepiji.
Děkuji.

Na to bohužel neumím odpovědět to jsem nikdy nezkoušel.

Autor:  zu_za_na [ čtv led 10, 2019 10:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Má tu někdo houbičku navíc prosím? Olomouc, Praha 6, případně Frýdek Místek a okolí? Děkuju moc!

Autor:  Bones [ pát lis 29, 2019 9:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Zdravicko vespolek, nemel by nekdo prosim kefirky Ustecky kraj ?

Autor:  liška [ stř dub 15, 2020 3:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý den,potřebuji poradit k výrobě kefíru.Asi 7 týdnů mám tibet. houbičku,každý den dělám kefír,mléka střídám selská,stejné nádoby,když se rozmnoží trochu odeberu,stejné místo v pokoji i teplota a pod.,každý den kefír bez problémů.Najednou po sedmi týdnech dva dny po sobě vůbec nehoustne.Černá není,má stejnou jemně smetanovou barvu.Četla jsem na hlavní stránce :publikovaná témata a tam je napsáno-po nějaké době nechat v převařené vodě odpočinout.Vyzkouším to,ale je možné,že by skutečně toto mohl být ten problém?Pokud by to bylo tak důležité psalo by se o tom v návodech mnohem více,ale moc jsem to nikde nenašla.Uvítám i další nápad,co bych mohla udělat.

Autor:  Jarda [ stř dub 15, 2020 4:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

liška píše:
Dobrý den,potřebuji poradit k výrobě kefíru.Asi 7 týdnů mám tibet. houbičku,každý den dělám kefír,mléka střídám selská,stejné nádoby,když se rozmnoží trochu odeberu,stejné místo v pokoji i teplota a pod.,každý den kefír bez problémů.Najednou po sedmi týdnech dva dny po sobě vůbec nehoustne.Černá není,má stejnou jemně smetanovou barvu.Četla jsem na hlavní stránce :publikovaná témata a tam je napsáno-po nějaké době nechat v převařené vodě odpočinout.Vyzkouším to,ale je možné,že by skutečně toto mohl být ten problém?Pokud by to bylo tak důležité psalo by se o tom v návodech mnohem více,ale moc jsem to nikde nenašla.Uvítám i další nápad,co bych mohla udělat.

To je docela divné, nicméně pokud má výsledný produkt správnou chuť nehledal bych v tom zásadní problém. Nyní se u čerstvě nadojeného mléka mění dost parametry, hlavně procento tuku tady je možné že houbička zaznamenala nějaký rozdíl na který se potřebuje adaptovat. Když jsem ji učil zpracovávat smetanu trvalo to docela dlouho než pracovala normálně.

Autor:  liška [ stř dub 15, 2020 6:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Ano,chuť to nemá úplně špatnou,jemně nakyslé,ale prostě úplně tekuté,jako mléko.Mám jí v tom stejném mléce nechat déle nebo ho raději po 24 hod. vždy vyměnit a čekat až se rozjede?

Autor:  Jarda [ čtv dub 16, 2020 6:31 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

liška píše:
Ano,chuť to nemá úplně špatnou,jemně nakyslé,ale prostě úplně tekuté,jako mléko.Mám jí v tom stejném mléce nechat déle nebo ho raději po 24 hod. vždy vyměnit a čekat až se rozjede?

Nechal bych déle, tím nic nepokazíte.

Autor:  Sikora [ stř bře 17, 2021 7:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Nevíte Jardo kde by se daly sehnat ingredience?docela zajímavý článek děkuji
https://www.vylectese.cz/tento-kefir-le ... -rakovinu/
Ingredience
Pro výrobu našeho kefíru budete potřebovat tyto ingredience:

5 polévkových lžic kefírových zrníček
7 sklenic (1,5 litru) kokosové šťávy

Stránka 3233 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/