Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv srp 22, 2019 2:25 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 200 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: "Superpotraviny"
PříspěvekNapsal: stř črc 07, 2010 12:42 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Mezi superpotraviny se kvuli mnozstvi jinde se malo vyskytujicich slozek(a jejich komplexnosti), řadí např. GOJI(Kustovnice čínská)
http://www.nazeleno.cz/bio/zdrava-vyziv ... anete.aspx
nebo KONOPNÉ SEMÍNKO:

Bezne rozsireny nazor je ze neexistuje v rostlinne risi nic co by nahradilo zivocisnou stravu(ted nemluvim o soji ani seitanu ani nicem uměle vyrobenem chemicko-potravinarskym prumyslem....).

Malokdo vi, ze treba KONOPNE SEMINKO ktere je k dostani v prodejne zdrave vyzivy, obsahuje VSE POTREBNE(kam se hrabe soja...), takze konzument masa nema vymluvu ze by mu melo neco shazet kdyz omezi nebo vynecha maso....

Za prvni republiky se kon.seminko (a mleko z nej!) pouzivalo na lecbu beznadejnych pripadu vcetne tezkych forem TBC..., protoze obsahuje temer vse co maso, ale ve forme LEHCE STRAVITELNYCH AMINOKYSELIN, a to v takovem poctu ktery snad v prirode v rostlinne risi nema obdoby....

Kdo ma obavy ze se dostane do krizku se zakonem muze byt klidny....Toto NEOBSAHUJE ZADNE OMAMNE LATKY(odruda urcena ke konzumaci semen jako soucasti potravy) :idea:

http://www.lifefood.cz/strava/hemp-protein-powder.html
http://www.zeny.cz/magazin/zdrava-vyziv ... minko.aspx
http://www.konopa.cz/index.php?dok=01080000000099,det

PRODEJ
http://www.lifefood.cz/prodejni-mista.html
http://www.canapino.cz/jidlo-z-travy-ko ... e7bcfe1ca4

-----
KOMENTAR PANA jARDY(Z JINEHO VLAKNA):
Konopí je opravdu super rostlina a také super potravina, použitelné je v mnoha oblastech a je velká škoda, že se omezuje jeho pěstování. Dříve šlo o naprosto běžnou plodinu a rostla skoro všude.


Naposledy upravil muflon dne stř črc 07, 2010 1:35 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "SUPERPOTRAVINY"
PříspěvekNapsal: stř črc 07, 2010 12:53 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Pokud víte nekdo o dalších superpotravinach ktere bychom meli vic zaradit do sve bezne stravy, tak muzete psat do tohoto vlakna :idea: ....(dalo by se sem zahrnout i lnene seminko-a olej z neho, to je vsak dost popsano ve vlakne Sirna patlanice...). Dalo by sem castecne zaradit i kokosove mleko a drt,a kokosovy olej pro sve vyjimecne ucinky...


Naposledy upravil muflon dne stř črc 07, 2010 12:20 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "SUPERPOTRAVINY"
PříspěvekNapsal: stř črc 07, 2010 10:57 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 572
GOJI - KUSTOVNICE ČÍNSKÁ
Goji jsou sušené plody kustovnice čínské (lycium chinensis). Tyto malé červené bobulky, které odpradávna používá tradiční čínská medicína, se staly hitem v oblasti zdravé výživy. Zpěvačka Madonna se nechala slyšet, že se této dobroty nemůže nabažit. Goji je opravdu velmi zajímavá potravina. Obsahuje výjimečné množství betakarotenu, všechny aminokyseliny, vitamíny a hlavně lycium polysacharidy. To jsou mimořádně silné antioxidanty. Tedy látky ničící volné radikály, které vznikají v těle jako vedlejší produkt dýchání. Podle vědců jsou právě volné radikály zodpovědné za destrukci buněk a postupné stárnutí organismu. V oblastech Číny, kde dosahuje průměrná délka života nejvyšších hodnot, je goji běžnou částí jídelníčku. Mimochodem, díky svému příznivému působení na potenci získalo goji přezdívku přírodní viagra
http://www.countrylife.cz/kustovnice-ci ... untry-life
.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Spirulina
PříspěvekNapsal: pát črc 23, 2010 1:15 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
http://vitainfo.cz/eshop/detail.php?idzb=230

Spirulina je zdrojem přirozených lehce zpracovatelných bílkovin a bohatým přírodním zdrojem zeleného rostlinného barviva chlorofylu. Vedle toho spirulina obsahuje i velké množství železa v chelátové formě (10 g spiruliny obsahuje stejné množství železa jako 450 g špenátu), vápník, zinek, draslík a hořčík.

Z mikroelementů ve spirulině najdeme selen, chrom, lithium a mangan. Důležitý je i obsah antioxidačně působících látek, prekurzoru vitamínu A - beta-karotenu (10 g spiruliny jej obsahuje stejně jak o 4,5 litru kravského mléka anebo 14 vajec) a vitamínů skupiny B. Zvláště významná je přítomnost vitamínu B12, zcela netypická pro rostlinnou říši.

Řasa obsahuje přibližně 65 % bílkovin, včetně všech osmi esenciálních aminokyselin, a proto je ideálním doplňkem stravy pro sportovce, vegany, starší a oslabené lidi. Další pro život nezbytnou skupinou, kterou organismus nedokáže syntetizovat jsou polynenasycené mastné kyseliny, jakou například je kyselina gama-linolenová, obsažená i v mateřském mléce a podílející se mimo jiné také na snižování hladiny plazmatického cholesterolu.

Pro všechny bojovníky s nadváhou je dobré vědět o obsahu fenylalaninu. Tato aminokyselina svým působením na chuťové centrum v mozku snižuje chuť k jídlu. Pro úspěšnou redukci je naprosto nezbytnou součástí tohoto doplňku, stejně jako i u všech jiných diet, pravidelný nejlépe každodenní pohyb.

Pro vysoký obsah jódu a draslíku je pravidelné užívání řasy vhodné při hypofunkci štítné žlázy. Spirulina dále napomáhá trávení a vyplavování toxických látek z organismu a podle japonských zdrojů nás ochraňuje i před radiačními vlivy.

Při sportu, pěších túrách a jiných náročných činnostech jsou spirulinové tablety významným doplňkem, jehož obrovskou výhodou je snadné užití například i v průběhu rušného pracovního dne anebo tréninku bez zatížení trávícího traktu organismu (při získávání energie pomocí běžné stravy dochází na úkor sympatiku k posílení činnosti parasympatiku, tj. například ke zvýšení vylučování trávících šťáv a podpoře asimilačních pochodů za útlumu činnosti kosterního a svalového systému).

Spirulina je určena jako každodenní doplněk stravy pro lidi s vysokou pracovní zátěží, ve stresových obdobích života, jako adjuvans redukčních kúr, pro vegetariány a vegany, pro atlety a další sportovce budující svalovou hmotu, pro mladé a starší lidi, obecně jako suplement dodávající energii přirozeným způsobem.


Naposledy upravil muflon dne sob črc 24, 2010 8:32 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirulina
PříspěvekNapsal: pát črc 23, 2010 7:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
http://vitainfo.cz/eshop/detail.php?idzb=230

pirulina je zdrojem přirozených lehce zpracovatelných bílkovin a bohatým přírodním zdrojem zeleného rostlinného barviva chlorofylu. Vedle toho spirulina obsahuje i velké množství železa v chelátové formě (10 g spiruliny obsahuje stejné množství železa jako 450 g špenátu), vápník, zinek, draslík a hořčík.

Z mikroelementů ve spirulině najdeme selen, chrom, lithium a mangan. Důležitý je i obsah antioxidačně působících látek, prekurzoru vitamínu A - beta-karotenu (10 g spiruliny jej obsahuje stejně jak o 4,5 litru kravského mléka anebo 14 vajec) a vitamínů skupiny B. Zvláště významná je přítomnost vitamínu B12, zcela netypická pro rostlinnou říši.

Řasa obsahuje přibližně 65 % bílkovin, včetně všech osmi esenciálních aminokyselin, a proto je ideálním doplňkem stravy pro sportovce, vegany, starší a oslabené lidi. Další pro život nezbytnou skupinou, kterou organismus nedokáže syntetizovat jsou polynenasycené mastné kyseliny, jakou například je kyselina gama-linolenová, obsažená i v mateřském mléce a podílející se mimo jiné také na snižování hladiny plazmatického cholesterolu.

Pro všechny bojovníky s nadváhou je dobré vědět o obsahu fenylalaninu. Tato aminokyselina svým působením na chuťové centrum v mozku snižuje chuť k jídlu. Pro úspěšnou redukci je naprosto nezbytnou součástí tohoto doplňku, stejně jako i u všech jiných diet, pravidelný nejlépe každodenní pohyb.

Pro vysoký obsah jódu a draslíku je pravidelné užívání řasy vhodné při hypofunkci štítné žlázy. Spirulina dále napomáhá trávení a vyplavování toxických látek z organismu a podle japonských zdrojů nás ochraňuje i před radiačními vlivy.

Při sportu, pěších túrách a jiných náročných činnostech jsou spirulinové tablety významným doplňkem, jehož obrovskou výhodou je snadné užití například i v průběhu rušného pracovního dne anebo tréninku bez zatížení trávícího traktu organismu (při získávání energie pomocí běžné stravy dochází na úkor sympatiku k posílení činnosti parasympatiku, tj. například ke zvýšení vylučování trávících šťáv a podpoře asimilačních pochodů za útlumu činnosti kosterního a svalového systému).

Spirulina je určena jako každodenní doplněk stravy pro lidi s vysokou pracovní zátěží, ve stresových obdobích života, jako adjuvans redukčních kúr, pro vegetariány a vegany, pro atlety a další sportovce budující svalovou hmotu, pro mladé a starší lidi, obecně jako suplement dodávající energii přirozeným způsobem.

Spirulina je určitě velice dobrá, ale vzhledem k nekřesťanské ceně zase o takový zázrak nejde, pokud to srovnáte s vojtěškou, která je zcela zdarma a dostupná po většinu roku, tak já bych byl pro vojtěšku. Na zimní měsíce si ji lze nasušit a používat ve formě prášku do prázdných tobolek velikosti 00 a máte i stejný systém užívání pilulí, na který jsou zde lidí naučeni.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 24, 2010 8:51 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Jarda píše:
Spirulina je určitě velice dobrá, ale vzhledem k nekřesťanské ceně zase o takový zázrak nejde, pokud to srovnáte s vojtěškou, která je zcela zdarma a dostupná po většinu roku, tak já bych byl pro vojtěšku. Na zimní měsíce si ji lze nasušit a používat ve formě prášku do prázdných tobolek velikosti 00 a máte i stejný systém užívání pilulí, na který jsou zde lidí naučeni.


Ano, je to i o lenosti a ochoty jít si něco nasbírat, sušit, kapslovat...Pro mno lidí je žel "Time is money"...a ocitají se v bludném kruhu vydělávání peněz, hektického nezdravého života, na jehož léčení kvůli nedostatku času radši mnozí dají raději peníze než aby se sebou něco udělali...a tak pořád dokola...

Co byste poradil třeba lidem na dovolené kdy mají více času na sebe...Jaké bylinky si nastřádat na zimu? Takže ta vojtěška určitě , ještě něco ..? :?:
Sběr vojtěšky na polích určených pro dobytek asi nebude vhodný nejen kvůli zemědělcům ale i kvůli hnojení...? Kam je nejlépe vyrazit na vojtěšku? Jak moc doporučujete klíčit si vojtěšku po celý rok doma..?
------------------------
Vojtěška alkalizuje a detoxikuje organismus, zmírňuje záněty, zlepšuje trávení a posiluje imunitní systém.
Arabové pojmenovali tuto rostlinu AL-FAL-FA - otec všech potravin. Po staletí byla používána v alternativní medicíně jako prostředek proti stárnutí a k celkovému posílení organismu, který je mimo jiné dán anabolickým efektem účinných látek obsažených v Alfalfa.

Účinky nastupují pozvolna, ale jsou velmi intenzívní. Po 2-3 měsících nepřetržitého podávání se doporučuje jednoměsíční přestávka.

Velmi vhodná pro diabetiky - ovlivňuje metabolismus krevního cukru a stabilizuje jeho hladinu v krvi
Vede ke zklidnění artritických a revmatických bolestí, zlepšuje trávení, působí proti nechutenství a nadýmání, výborně se osvědčuje při hojení vředové nemoci žaludku a při neutralizaci kyselé žaludeční šťávy, potlačuje akutní i chronické záněty prostaty a močového měchýře.

Léčivé účinky vojtěšky:
http://www.volny.cz/weis/vojteska.htm

Výživové informace:
http://vitainfo.cz/eshop/detail.php?idzb=42
-Výhonky vojtěšky obsahují až 40 % bílkovin, tedy podstatně více než většina druhů živočišné stravy. Stejně jako u některých řas i zde mezi bílkovinami vojtěšky najdeme zastoupení všech 8 esenciálních aminokyselin.(pozn.- Výborné i pro vegetariany spolu s Konopnými semínky(suché, bez omamnych ucinku-prodejny zdrave vyzivy (999plan).

Obrázky jak vypadá:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lucerne_flowers.jpg

Vojtěška je i proti překyselení organismu:
http://bylinky.doktorka.cz/vojteska-alf ... organismu/
----------
KLÍČKY SEMEN(klíčení doma!)
Klíčky vojtěšky jsou stejné jako i klíčky jiných rostlin tou nejčerstvější - přímo v kuchyni pěstovanou zeleninou, a proto také nejideálnějším zdrojem vitamínů, minerálních látek a enzymů. Klíčky vojtěšky se doporučují dětem, kterým se tato forma zeleniny "travička" většinou libí a pro ženy, jimž dodávají ideální kombinaci vitaminu C a železa.

Při pěstování sypeme semínka na mělký talíř s rozprostřenou vatou a několikrát denně je kropíme vodou tak, aby vata i semínka byly neustále ve vlhku. Za 3 až 4 dny narostou klíčky, které postupně stříháme. "Sklizené" klíčky můžeme týden uchovávat v lednici. Zdobíme jimi chlebíčky, saláty, dezerty, doplňujeme kaše, polévky, luštěninové pokrmy. Nejvhodnější je vmíchat klíčky do hotového pokrmu nebo je použít až přímo k dozdobení na talíři tak, abychom teplem zbytečně nesnižovali obsah termolabilních živin.

Pro posílení po vyšší fyzické nebo psychické zátěži vyzkoušejte kličkový koktejl, který si snadno připravíte důkladným rozmixováním asi hrsti klíčků s banánem, pomerančovou stavou a jedním malým stroužkem česneku (podáváme po vychlazení), obměnou je kombinace klíčků s trochou vody a lžící medu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Superpotraviny"
PříspěvekNapsal: sob črc 24, 2010 3:12 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 751
Bydliště: Slovensko - Košice
Muflon : (mimochodom, nechápem ľudí, ktorí majú názov svojho nicku s malým začínajúcim písmenom... to vyznie ako nejaké slovo, nie ako meno, prezývka, ale ako "vedro", alebo "mačka" ) pochop, že pre niektoré telo sú superpotravinami Goji, Kakao, klíčky, orechy, mrkva.... a pre iné telo je to hovädzie srdce, domáce maslo, kozí syr, krv a kapusta. Neži v ILÚZII....
Áno, pre každého človeka platí jeden a ten istý návod na skvelý život : naučiť sa veci nebrať príliš vážne, naučiť sa MILOVAŤ, atď...
Ale stravu nemôžeš takto UNIFORMOVAŤ. Prečo má každý výživový smer plno stúpencov a na druhej strane plno odporcov (zvyčajne viac) ? Tri krát hádaj... Lebo je to VABANK... Je to RISK - na niekom to funguje, na niekom nie, niekomu to vyslovene škodí. To sa týka aj makrobiotiky, aj vitariánstva, aj vegánstva, aj vegetariánstva, aj "pravekej diéty", atď....
Netýka sa to "stravovania podľa metabolických typov", lebo ono šije stravu NA MIERU pre každého. Škoda len, že u nás na to ešte nie sú odborníci...

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob črc 24, 2010 10:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Ano, je to i o lenosti a ochoty jít si něco nasbírat, sušit, kapslovat...Pro mno lidí je žel "Time is money"...a ocitají se v bludném kruhu vydělávání peněz, hektického nezdravého života, na jehož léčení kvůli nedostatku času radši mnozí dají raději peníze než aby se sebou něco udělali...a tak pořád dokola...

Co byste poradil třeba lidem na dovolené kdy mají více času na sebe...Jaké bylinky si nastřádat na zimu? Takže ta vojtěška určitě , ještě něco ..? :?:
Sběr vojtěšky na polích určených pro dobytek asi nebude vhodný nejen kvůli zemědělcům ale i kvůli hnojení...? Kam je nejlépe vyrazit na vojtěšku? Jak moc doporučujete klíčit si vojtěšku po celý rok doma..?
------------------------
Vojtěška alkalizuje a detoxikuje organismus, zmírňuje záněty, zlepšuje trávení a posiluje imunitní systém.
Arabové pojmenovali tuto rostlinu AL-FAL-FA - otec všech potravin. Po staletí byla používána v alternativní medicíně jako prostředek proti stárnutí a k celkovému posílení organismu, který je mimo jiné dán anabolickým efektem účinných látek obsažených v Alfalfa.

Účinky nastupují pozvolna, ale jsou velmi intenzívní. Po 2-3 měsících nepřetržitého podávání se doporučuje jednoměsíční přestávka.

Velmi vhodná pro diabetiky - ovlivňuje metabolismus krevního cukru a stabilizuje jeho hladinu v krvi
Vede ke zklidnění artritických a revmatických bolestí, zlepšuje trávení, působí proti nechutenství a nadýmání, výborně se osvědčuje při hojení vředové nemoci žaludku a při neutralizaci kyselé žaludeční šťávy, potlačuje akutní i chronické záněty prostaty a močového měchýře.

Léčivé účinky vojtěšky:
http://www.volny.cz/weis/vojteska.htm

Výživové informace:
http://vitainfo.cz/eshop/detail.php?idzb=42
-Výhonky vojtěšky obsahují až 40 % bílkovin, tedy podstatně více než většina druhů živočišné stravy. Stejně jako u některých řas i zde mezi bílkovinami vojtěšky najdeme zastoupení všech 8 esenciálních aminokyselin.(pozn.- Výborné i pro vegetariany spolu s Konopnými semínky(suché, bez omamnych ucinku-prodejny zdrave vyzivy (999plan).

Obrázky jak vypadá:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lucerne_flowers.jpg

Vojtěška je i proti překyselení organismu:
http://bylinky.doktorka.cz/vojteska-alf ... organismu/
----------
KLÍČKY SEMEN(klíčení doma!)
Klíčky vojtěšky jsou stejné jako i klíčky jiných rostlin tou nejčerstvější - přímo v kuchyni pěstovanou zeleninou, a proto také nejideálnějším zdrojem vitamínů, minerálních látek a enzymů. Klíčky vojtěšky se doporučují dětem, kterým se tato forma zeleniny "travička" většinou libí a pro ženy, jimž dodávají ideální kombinaci vitaminu C a železa.

Při pěstování sypeme semínka na mělký talíř s rozprostřenou vatou a několikrát denně je kropíme vodou tak, aby vata i semínka byly neustále ve vlhku. Za 3 až 4 dny narostou klíčky, které postupně stříháme. "Sklizené" klíčky můžeme týden uchovávat v lednici. Zdobíme jimi chlebíčky, saláty, dezerty, doplňujeme kaše, polévky, luštěninové pokrmy. Nejvhodnější je vmíchat klíčky do hotového pokrmu nebo je použít až přímo k dozdobení na talíři tak, abychom teplem zbytečně nesnižovali obsah termolabilních živin.

Pro posílení po vyšší fyzické nebo psychické zátěži vyzkoušejte kličkový koktejl, který si snadno připravíte důkladným rozmixováním asi hrsti klíčků s banánem, pomerančovou stavou a jedním malým stroužkem česneku (podáváme po vychlazení), obměnou je kombinace klíčků s trochou vody a lžící medu.

Já ji mám doma na zahradě, ale jinak i na tom poli není problém, pokud ji nesbíráte ihned po postřiku, ideální je tak druhý den po dešti. Klíčená je výborná, ale je to hrozné blbnutí, čili je to pro trpělivé jedince. Jinak jde o super palivo pro náš porouchaný motor, který je stále honěn na plastickém sajrajtu a dost z toho chrchlá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Superpotraviny"
PříspěvekNapsal: pon črc 26, 2010 10:35 am 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Teď vojtěška kvete, nevadí v zeleném nápoji i květy? Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 26, 2010 3:48 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
NOWOCAYN píše:
Muflon : (mimochodom, nechápem ľudí, ktorí majú názov svojho nicku s malým začínajúcim písmenom...


Ja toho nechapu na svete vice, a nebojim se to priznat(to by byla prece na svete nuda a uniformita...proti niz bojujes ve strave...)
:) ...mozna sem protipol tveho jmena ktere se pise cele velkymi pismeny...to take neni bezne...

Presto SOUHLAS-pravdepodobne neexistuje zadny vyzivovy smer...a pokud sis vsiml tak pan Jarda nepropaguje zadny vyzivovy smer(POUZE POSTUPNE VYRAZUJEME MY NEMOCNI(...)TY TYPY POTRAVIN KTERE JSOU VELMI RIZIKOVE PRAVE V DNESNI DOBE(CHEMICKY UPRAVENA A PRIZPUSOBENA NEBO PLASTOVA JIDLA, HLENOTVORNA JIDLA, OMEZUJEME-(NIKOLI VYRAZUJEME) PRILISNE MNOZSTVI KYSELINOTVORNYCH JIDEL A SNAZIME SE ZARADIT VICE ENZYMU A CO NEJVIC CERSTVE PRIROZENE STRAVY atd...vzdyt vis sam :roll:
:wink: ...jinak vejce a maso ve vhodne forme proc ne, kefir a tvaroh je pokud vim taky zivocisny...A chapu a soucitim s tebou(i kdyz to te asi nedojme...) - nase chute jsou mnohdy silnejsi nez nase racio a to co by kazdemu z nas reklo telo ze by bylo pro nej dobre( a pouzivat pro takove ucely virgule taky nedoporucuju...nasledky nebudou totiz fyzicke ale duchovni...).

Ono opravdu neni jednoduche zvladnout prechod na vetsi podil syrove stravy do sveho jidelnicku...ja sem kuprikladu jeste pred par mesici nejedl prakticky zadne ovoce ani zeleninu syrovou, pak sem pomalu zacal toïm co mi prirozene vic chutnalo(okurky,meloun,bila redkev ale ne ta dlouha stiplava-ale ta kulata co maji obcas v Globusu, ...jinak SOUHLASIM ze vetsina toho co je tzv.zdrave neni zrovna labuznicka delikatesa...to se tyka napr.zeleneho napoje a zeleniny obecne...

ZMĚNA CHUŤOVÝCH NÁVYKŮ
- uz nejsme schopni si jako nasi predkove pochutnat na cerstve strave a na normalnich potravinach tak jak vyrostli...mame chute ZMENENE a zkazene !!-napr.chem.konzervanty,cukry,glutamaty, bujony, skolnimi a pak zavodnimi jidelnami, navyky nasich blizkych(u nas babicka po valce denne kupovala maso a nase rodina mela maso denne jeste donedavna jako navyk po ní, misto treba 1xTydne jako nasi predkove...), navic i doma pestovana dobytek a drubez ji zaplisnene obiloviny a dalsi "dobroty"...co muzeme cekat ze bude obsahovat takove maso....

-mozno zkusit např.rýžovou kůru(viz dale odkaz) proč?-PRO NAVRAT K PRIROZENYM SCHOPNOSTEM VYCHUTNAT CERSTVOU STRAVU(vcetne vune a jemnych odstinu zralosti a odrud rostlin,koreni,bez nutnosti vse presolovat a precukrovavat a dohanet glutamaty ve vegete......!!),
viewtopic.php?f=24&t=834&hilit=r%C3%BD%C5%BEov%C3%A1+k%C5%AFra
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... c&start=15
(prispevek muflon st 14 červenec 2010 17:00 Rýžová kůra...+následujici prispevky..!)

Tak zjistime casem dulezitou vec-ze :!: CHUTE SE CASEM MENI(to bez ceho bysme si driv nedokazali predstavit zivot, nam najednou vubec neschazi...proc asi???! :?: ), otazkou tedy je zda je clovek otrokem svych chuti nebo zda mame nejaky DUKAZ pro tvrzeni ze chute jsou prave to co je pro nase telo nejlepsi(ale pravda je-mame naslouchat svemu telu, to dnes ale dokaze malokdo, a naslouchat chuti po kokakole a sladkem u většiny dětí asi nebude ten "důkaz"... !!!(...jak pan Jarda nekde rika, lide maji degenerovane chute chemickopotravinarskym prumyslem ktery vsude cpe nejaka chem.dochucovadla, a pokud mas naivne pocit ze maso co jis je maso, tak si obcas precti kolik podilu masa v danem vyrobku opravdu je, to uz ani nemluvim o krehcenem masu a konzervantech a hormonech, antibiotikach a dalsich "labuznickych dobotach" co zvirata musi dnes spolykat nez se dostanou na talíř...(pozor-ac jsem uz jako dite maso nechaval na taliri a nechtel ho jist, casem ho do mne nanutili a zvykl sem si, dnes sem 99% vegetarian, ale psychicky me nedela problem obcas si to maso dat, ale nikoli z duvodu ze by mi chybelo...na spolecenskych udalostech jako pan Jarda nemusim byt za blba, staci ze si to mysli lide uz tim ze si nekdo meri pH a nemluve vubec o HCL to uz je moc silne kafe pro vetsinu smrtelniku...

Jinak pohled na to co je a co neni "superpotravinou" se casem samozrejme meni (a je tento nazev trochu zavadejici-je to defacto vyplod opet nasi civilizace kdy musime zaplatovat nejake deficity...nebot nase strava ani zdaleka uz neni prirozena...), s vyvojem genetickych manipulaci(nejlepsim prikladem je soja...), a take s vyvijejici se degenaraci lidstva(drive lidi na bramborach a s kyselym mlikem a obcas s masem a maslem, byly mnohem zdravejsi nez mi dnes at uz se dotujeme jakymikoli mineraly a superzazracnymi vitaminy a potravinovymi doplnky...Proste meli více pohybu takže odbourali stresy ktere byly narozdil od dneska narazovejsi a nikoli dlouhodobe, a odbourali fyzickou aktivitou i to "nezdrave" co snad snedli,zdravejsi vzduch,půdu,jidlo bez hormonu a antibiotik, bez chemickeho hnojeni, se zdravejsi vodou kdy dnes se napit z potucku nebo studanky asi uz moc moudre neni...atd

PS:vybavuje se mi jeste odpoved p.Krause v uvolnete se prosim, kde rikal ze kurata neji od te doby co se dovedel ze doba od narozeni kuratka do doby na taliri je 40dni...a pani se kterou mluvil o labuznickych ceskych jidlech, odpovedela ze uz to neni 40 ale 20 dni...tak si to preberte co je a co neni dnes prirorezene(samozrejme mozna mate vlastni chov nebo na vesnici to chodi jinak nez ve velkochovech...taky shanim opravdu cerstva vejce od soukromniku...takze pokud mate dostatek vlastni HCL tak si gurmansky užívejte co hrdlo ráčí(dokud můžete...a dokud se z nejakych budoucich pricin, tvorba HCL neomezi...pak mozna budete jeste rad chroupat treba i vlastni klobouk pokud by to melo prispet k uzdraveni...vetsina z nas nedodrzuje nejake RACIOnalni stravovani pro poteseni(ale i to se casem dostavi vhodnym korenim a vhodnym naaranzovanim talire s mnoha barvami(sliny se produkuji uz pri pohledu...).
Pak na ten prechod z dosud oblibene stravy, pujdete mozna trochu jinak...mozna nejdrive delenou stravou a postupnym zvysovanim podilu cerstve enzymaticke stravy, az casem snad bude te cerstve stravy vice nez te varene(zmena strav.navyku je skutecne pro nektere lidi dlouhodoby problem.)

PS: Jak videt tak je mozna potreba psychice i telu dopřát pár týdnů v roce na JAKEKOLI JIDLO CO NAM CHUTNA a klidne se i nezrizene prejist jako nasi predkove o kdyz měli hodování a nadbytek...aby se tělo předzásobilo na "zlejší časy..." a nemělo pocit že ho o něco NEUSTALE ošizujeme....Tim ze si doprejeme techto par dní v roce na cokoli, tak psychické bloky se mohou časem uplne odbourat... :o :)
viz více na vlaknu: viewtopic.php?f=5&t=832


Naposledy upravil muflon dne úte črc 27, 2010 7:22 am, celkově upraveno 7

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Superpotraviny"
PříspěvekNapsal: pon črc 26, 2010 4:44 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Teď vojtěška kvete, nevadí v zeleném nápoji i květy? Díky

Určitě ne, já to nikdy nijak nepřebírám a pokud je tam i nějaká jiná kytka, tak to ani neřeším.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 26, 2010 5:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Ja toho nechapu na svete vice, a nebojim se to priznat(to by byla prece na svete nuda a uniformita...proti niz bojujes ve strave...)
:) ...mozna sem protipol tveho jmena ktere se pise cele velkymi pismeny...to take neni bezne...

Presto SOUHLAS-pravdepodobne neexistuje zadny vyzivovy smer...a pokud sis vsiml tak pan Jarda nepropaguje zadny vyzivovy smer...vejce a maso ve vhodne forme proc ne, kefir a tvaroh je pokud vim taky zivocisny...A chapu a soucitim s tebou(i kdyz to te asi nedojme...) - nase chute jsou mnohdy silnejsi nez nase racio a to co by kazdemu z nas reklo telo ze by bylo pro nej dobre( a pouzivat pro takove ucely virgule taky nedoporucuju...nasledky nebudou totiz fyzicke ale duchovni...).

Ono opravdu neni jednoduche zvladnout prechod na vetsi podil syrove stravy do sveho jidelnicku...ja sem kuprikladu jeste pred par mesici nejedl prakticky zadne ovoce ani zeleninu syrovou, pak sem pomalu zacal toïm co mi prirozene vic chutnalo(okurky,meloun,bila redkev ale ne ta dlouha stiplava-ale ta kulata co maji obcas v Globusu, ...jinak SOUHLASIM ze vetsina toho co je tzv.zdrave neni zrovna labuznicka delikatesa...to se tyka napr.zeleneho napoje a zeleniny obecne...

ZMENA CHUTOVYCH NAVYKU
- uz nejsme schopni si jako nasi predkove pochutnat na cerstve strave a na normalnich potravinach tak jak vyrostli...mame chute ZMENENE a zkazene napr.chem.konzervanty,cukry,glutamaty, bujony, skolnimi a pak zavodnimi jidelnami, navyky nasich blizkych(u nas babicka po valce denne kupovala maso a nase rodina mela maso denne jeste donedavna jako navyk po ní, misto treba 1xTydne jako nasi predkove...), navic i doma pestovana dobytek a drubez ji zaplisnene obiloviny a dalsi "dobroty"...co muzeme cekat ze bude obsahovat takove maso....

-mozno zkusit např.rýžovou kůru(viz dale odkaz) proč?-PRO NAVRAT K PRIROZENYM SCHOPNOSTEM VYCHUTNAT CERSTVOU STRAVU(vcetne vune a jemnych odstinu zralosti a odrud rostlin,koreni,bez nutnosti vse presolovat a precukrovavat a dohanet glutamaty ve vegete......!!),
viewtopic.php?f=24&t=834&hilit=r%C3%BD%C5%BEov%C3%A1+k%C5%AFra
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... c&start=15
(prispevek muflon st 14 červenec 2010 17:00 Rýžová kůra...+následujici prispevky..!)

Tak zjistime casem dulezitou vec-ze CHUTE SE CASEM MENI(to bez ceho bysme si driv nedokazali predstavit zivot, nam najednou vubec neschazi...proc asi???!!), otazkou tedy je zda je clovek otrokem svych chuti nebo zda mame nejaky DUKAZ pro tvrzeni ze chute jsou prave to co je pro nase telo nejlepsi(ale pravda je-mame naslouchat svemu telu, to dnes ale dokaze malokdo, a naslouchat chuti po kokakole a sladkem u většiny dětí asi nebude ten "důkaz"... !!!(...jak pan Jarda nekde rika, lide maji degenerovane chute chemickopotravinarskym prumyslem ktery vsude cpe nejaka chem.dochucovadla, a pokud mas naivne pocit ze maso co jis je maso, tak si obcas precti kolik podilu masa v danem vyrobku opravdu je, to uz ani nemluvim o krehcenem masu a konzervantech a hormonech, antibiotikach a dalsich "labuznickych dobotach" co zvirata musi dnes spolykat nez se dostanou na talíř...(pozor-ac jsem uz jako dite maso nechaval na taliri a nechtel ho jist, casem ho do mne nanutili a zvykl sem si, dnes sem 99% vegetarian, ale psychicky me nedela problem obcas si to maso dat, ale nikoli z duvodu ze by mi chybelo...na spolecenskych udalostech jako pan Jarda nemusim byt za blba, staci ze si to mysli lide uz tim ze si nekdo meri pH a nemluve vubec o HCL to uz je moc silne kafe pro vetsinu smrtelniku...

Jinak pohled na to co je a co neni "superpotravinou" se casem samozrejme meni (a je tento nazev trochu zavadejici-je to defacto vyplod opet nasi civilizace kdy musime zaplatovat nejake deficity...nebot nase strava ani zdaleka uz neni prirozena...), s vyvojem genetickych manipulaci(nejlepsim prikladem je soja...), a take s vyvijejici se degenaraci lidstva(drive lidi na bramborach a s kyselym mlikem a obcas s masem a maslem, byly mnohem zdravejsi nez mi dnes at uz se dotujeme jakymikoli mineraly a superzazracnymi vitaminy a potravinovymi doplnky...Proste meli více pohybu takže odbourali stresy ktere byly narozdil od dneska narazovejsi a nikoli dlouhodobe, a odbourali fyzickou aktivitou i to "nezdrave" co snad snedli,zdravejsi vzduch,půdu,jidlo bez hormonu a antibiotik, bez chemickeho hnojeni, se zdravejsi vodou kdy dnes se napit z potucku nebo studanky asi uz moc moudre neni...atd

PS:vybavuje se mi jeste odpoved p.Krause v uvolnete se prosim, kde rikal ze kurata neji od te doby co se dovedel ze doba od narozeni kuratka do doby na taliri je 40dni...a pani se kterou mluvil o labuznickych ceskych jidlech, odpovedela ze uz to neni 40 ale 20 dni...tak si to preberte co je a co neni dnes prirorezene(samozrejme mozna mate vlastni chov nebo na vesnici to chodi jinak nez ve velkochovech...taky shanim opravdu cerstva vejce od soukromniku...takze pokud mate dostatek vlastni HCL tak si gurmansky užívejte co hrdlo ráčí(dokud můžete...a dokud se z nejakych budoucich pricin, tvorba HCL neomezi...pak mozna budete jeste rad chroupat treba i vlastni klobouk pokud by to melo prispet k uzdraveni...vetsina z nas nedodrzuje nejake RACIOnalni stravovani pro poteseni(ale i to se casem dostavi vhodnym korenim a vhodnym naaranzovanim talire s mnoha barvami(sliny se produkuji uz pri pohledu...).
Pak na ten prechod z dosud oblibene stravy, pujdete mozna trochu jinak...mozna nejdrive delenou stravou a postupnym zvysovanim podilu cerstve enzymaticke stravy, az casem snad bude te cerstve stravy vice nez te varene(zmena strav.navyku je skutecne pro nektere lidi dlouhodoby problem.)

Máte pravdu, jsou lidé, kteří v zájmu gurmánských zážitků raději zemřou, než by ubrali a to se táhne tisíce let. Ani netuším jak staré je okřídlené úsloví „A věnujíce se pouze svému teřichu, byli podobni spíše dobytku, jemuž tělo proti vší přirozenosti k rozkoši sloužilo a duše byla na obtíž“. Spousta dnešních komerčně založených lidí se v tom bohužel asi nepozná, ale poznají je alespoň jejich partneři a známí. Osobně jsem do této zájmové skupiny v mládí také patřil a vím, že jde o obrovský klub s neuvěřitelným počtem členů, kteří bohužel nemají ani stanovy a legitimace, ale zájmy mají opravdu stejné a duši také.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 26, 2010 5:30 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1925
Jarda píše:
Máte pravdu, jsou lidé, kteří v zájmu gurmánských zážitků raději zemřou, než by ubrali a to se táhne tisíce let. Ani netuším jak staré je okřídlené úsloví „A věnujíce se pouze svému teřichu, byli podobni spíše dobytku, jemuž tělo proti vší přirozenosti k rozkoši sloužilo a duše byla na obtíž“. Spousta dnešních komerčně založených lidí se v tom bohužel asi nepozná, ale poznají je alespoň jejich partneři a známí. Osobně jsem do této zájmové skupiny v mládí také patřil a vím, že jde o obrovský klub s neuvěřitelným počtem členů, kteří bohužel nemají ani stanovy a legitimace, ale zájmy mají opravdu stejné a duši také.

Neni to nahodou Komenský("učitel národů") nebo spise Jan Hus?

PS: "teřich" bude nejspíše břich(o)... :oops: :twisted:
Ono by to stalo za osobni uvahu co vse v zivote delame z jakych duvodu(pohnutek, chutí a náruživostí či návyků, stereotypu nebo proto že nás tak naše kultura a prostředí naprogramovaly...ono změnit svůj software a odstranit zavirované fixlující psychické programy za ty správně fungující(tam řadím i ty chutě...), .... :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Superpotraviny"
PříspěvekNapsal: čtv zář 09, 2010 10:43 pm 
Offline

Registrován: úte srp 31, 2010 2:36 pm
Příspěvky: 26
jaký máte názor na sušený zelený ječmen, který se užívá rozmíchaný ve vodě?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Superpotraviny"
PříspěvekNapsal: pát zář 10, 2010 8:17 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26549
Bydliště: Poděbrady
tina píše:
jaký máte názor na sušený zelený ječmen, který se užívá rozmíchaný ve vodě?

To je dobrý doplněk, ale zbytečně drahý a zdaleka nedosahuje účinnosti čerstvého zeleného nápoje, který si vyrobíte zcela zdarma z jakékoliv zelené byliny. Ideální je vojtěška a pokud není k dispozici, tak třeba jetel, pampeliška a další.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 200 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz