Zdraví-AZ https://www.zdravi-az.com/Forum/ |
|
Jablečný ocet https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=806 |
Stránka 7 z 9 |
Autor: | D. Valentová [ úte říj 14, 2014 4:43 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
bluu píše: Tak se stala asi nekde chyba. Kysele moc nechutna, bezproblemu bych ho pil neredeny. Jen ma zvlastni pachut. Nikdy jsem ho nechutnal tak nemam srovnani. Zkusim tedy udelat dalsi varku ze sladkych jablek. Tenhle byl z kyselych. Diky Zřejmě se nejedná o jablečný ocet, ale o jablečný mošt. |
Autor: | gorol [ ned lis 23, 2014 8:16 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
mam dotaz , delal sem jablecny ocet podle receptu z prvni strany, 10 dnu kvasil , pak precedit a do chladu na tri tydny akorat ted po tech trech tydnech, musi se ho opet precedit nebo je mozne ho pouzivat takovy zakaleny i s tim "bordelem" co tam plave ? uz sem si dal par lzic ve vode a chutove to je ocet a toho kalu tak neni nijak extra moc abych to nevypil , jde mi o to abych treba dalsim precezenim nevylil to nejhodnotnejsi co v tom octu je |
Autor: | Jarda [ ned lis 23, 2014 11:13 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
gorol píše: mam dotaz , delal sem jablecny ocet podle receptu z prvni strany, 10 dnu kvasil , pak precedit a do chladu na tri tydny akorat ted po tech trech tydnech, musi se ho opet precedit nebo je mozne ho pouzivat takovy zakaleny i s tim "bordelem" co tam plave ? uz sem si dal par lzic ve vode a chutove to je ocet a toho kalu tak neni nijak extra moc abych to nevypil , jde mi o to abych treba dalsim precezenim nevylil to nejhodnotnejsi co v tom octu je No právě ten kal je to co tam má zásadní význam a určitě se ho bát nemusíte. Vypadá sice odpudivě, ale nijak neškodí, spíše naopak. |
Autor: | Xion [ ned bře 12, 2017 4:43 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
Foxx píše: Ahoj, má někdo zkušenosti s tímto octem z DM? díky za reakce Ja mam s tym starym Alnatura z DMky, ale DM vyhlasila, ze Alnaturu nahradi kvalitativne adekvatnymi vyrobkami pod znackom DMBio...s tym z Alnatury som bol spokojny, za tu cenu bol vyborny. Tipujem, ze tento bude tiez dobry, no kupim ho najblizsie az sa mi minie ten stary. |
Autor: | looudus [ pát bře 17, 2017 12:26 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
[quote="Foxx":2y9tmuzj]Ahoj, má někdo zkušenosti s tímto octem z DM? díky za reakce[/quote:2y9tmuzj] Ahoj, bio jablecne octy z DM jsou to nejlepsi piti co muzes koupit. Take si delam domaci ocet na udrzbu domacnosti a tela. |
Autor: | scooors [ úte led 30, 2018 5:10 pm ] |
Předmět příspěvku: | Jablčný ocet |
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť akú odrodu jablk použiť pri výrobe domáceho jablčného octa ? nechcem ten kupovaný filtrovaný a možno aj pasterizovaný z obchodu... Robili ste si niekedy samy jablčný ocot ? prípadne nemáte nejaké dobré rady ktorú odrodu jablk ? či môžem použiť aj tie z obchodu / trhu ... alebo si budem musieť počkať zase na sezónu. Ďakujem Peter |
Autor: | Mirabelka [ úte led 30, 2018 6:24 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablčný ocet |
Dotazu rozumím tak, že chcete teď vyrábět jablečný ocet. Domnívám se, že prakticky jakákoliv jablka, které v tuto dobu koupíte, jsou vlastně "mrtvá".....jablka se stříkají, někde ozařují, voskují, aby nevysychala.....atd. Ocet si můžete vyrobit v létě - když jsou tzv. letní průsvitná jablka, nebo si včas vyhlídnout nějaký opuštěný sad, zahradu, domluvit se s nějakým obyvatelem na vsi......Nejlepší jsou jablka s červíkem, protože ta nejsou stříkaná....a dozrálá přirozeně na stromě. |
Autor: | Xion [ stř led 31, 2018 3:59 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablčný ocet |
Zatial kup ten z DMky, je celkom dobry. |
Autor: | Jarda [ sob úno 17, 2018 2:48 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablčný ocet |
scooors píše: Ahojte, vedeli by ste mi poradiť akú odrodu jablk použiť pri výrobe domáceho jablčného octa ? nechcem ten kupovaný filtrovaný a možno aj pasterizovaný z obchodu... Robili ste si niekedy samy jablčný ocot ? prípadne nemáte nejaké dobré rady ktorú odrodu jablk ? či môžem použiť aj tie z obchodu / trhu ... alebo si budem musieť počkať zase na sezónu. Ďakujem Peter Návodů je na netu dost, ale v tomto období bych to neřešil, ten musíte vyrábět z čerstvých, ideálně nestříkaných, zralých jablek z domácí produkce. |
Autor: | JednorazovyNICK [ sob srp 11, 2018 2:37 pm ] |
Předmět příspěvku: | Koľko jablčného/vínneho octu denne ABY TO NEODVÁPŇOVALO ??? |
Ahojte. Na pitný režim mi najviac vyhovuje táto zmes : voda, nepasterizovaný jablčný/vínny ocot, vitamín C v prášku (denne dokopy do 1,5g), a himalájska soľ. Teraz v lete, keď vypijem kľudne tých 3L vody, použijem aj 50ml nepaterizovaného jablčného octu denne. Už niekoľko mesiacov. Od jesene do jari je to nejakých 30ml jablčného octu denne, vtedy sa mi kyslasté pitie až tak veľmi nežiada, a vypijem o čosi menej vody. Vyslovene mi chutí piť jemne nakyslastý nápoj, do ktorého pridám trošku C-čka a himalájsku soľ (cca 2 štipky soli na 3dcl vody)... Môže mi toto množstvo octovej kyseliny odvápňovať kosti, alebo sa nemusím obávať ? Zatiaľ som si nič negatívne nevšimol ... Denne konzumujem vývar z hovädzích kostí a bravčových koží, v ktorom je dosť minerálov (varené 48 hodín)... Ide o to, že cítim, ako ma takýto "jemne kyslasto-trpký" nápoj lepšie hydratuje, než obyčajná čistá voda... A aj lepšie mi sadne na žalúdok... Dobre mi naň sadne aj čistá odstatá voda, avšak spomenutý nápoj mi sadne lepšie... Netreba sa ničoho obávať, či ? ... Ďakujem za odpoveď/odpovede... |
Autor: | Jarda [ sob srp 11, 2018 3:54 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Koľko jablčného/vínneho octu denne ABY TO NEODVÁPŇOVALO |
JednorazovyNICK píše: Ahojte. Na pitný režim mi najviac vyhovuje táto zmes : voda, nepasterizovaný jablčný/vínny ocot, vitamín C v prášku (denne dokopy do 1,5g), a himalájska soľ. Teraz v lete, keď vypijem kľudne tých 3L vody, použijem aj 50ml nepaterizovaného jablčného octu denne. Už niekoľko mesiacov. Od jesene do jari je to nejakých 30ml jablčného octu denne, vtedy sa mi kyslasté pitie až tak veľmi nežiada, a vypijem o čosi menej vody. Vyslovene mi chutí piť jemne nakyslastý nápoj, do ktorého pridám trošku C-čka a himalájsku soľ (cca 2 štipky soli na 3dcl vody)... Môže mi toto množstvo octovej kyseliny odvápňovať kosti, alebo sa nemusím obávať ? Zatiaľ som si nič negatívne nevšimol ... Denne konzumujem vývar z hovädzích kostí a bravčových koží, v ktorom je dosť minerálov (varené 48 hodín)... Ide o to, že cítim, ako ma takýto "jemne kyslasto-trpký" nápoj lepšie hydratuje, než obyčajná čistá voda... A aj lepšie mi sadne na žalúdok... Dobre mi naň sadne aj čistá odstatá voda, avšak spomenutý nápoj mi sadne lepšie... Netreba sa ničoho obávať, či ? ... Ďakujem za odpoveď/odpovede... S jistotou to sice nevím, ale jablečný ocet je považovaný za vysoce bezpečný tedy předpokládám že v tom problém nebude. |
Autor: | Ates [ sob srp 18, 2018 10:02 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Koľko jablčného/vínneho octu denne ABY TO NEODVÁPŇOVALO |
JednorazovyNICK píše: Ahojte. Na pitný režim mi najviac vyhovuje táto zmes : voda, nepasterizovaný jablčný/vínny ocot, vitamín C v prášku (denne dokopy do 1,5g), a himalájska soľ. Teraz v lete, keď vypijem kľudne tých 3L vody, použijem aj 50ml nepaterizovaného jablčného octu denne. Už niekoľko mesiacov. Od jesene do jari je to nejakých 30ml jablčného octu denne, vtedy sa mi kyslasté pitie až tak veľmi nežiada, a vypijem o čosi menej vody. Vyslovene mi chutí piť jemne nakyslastý nápoj, do ktorého pridám trošku C-čka a himalájsku soľ (cca 2 štipky soli na 3dcl vody)... Môže mi toto množstvo octovej kyseliny odvápňovať kosti, alebo sa nemusím obávať ? Zatiaľ som si nič negatívne nevšimol ... Denne konzumujem vývar z hovädzích kostí a bravčových koží, v ktorom je dosť minerálov (varené 48 hodín)... Ide o to, že cítim, ako ma takýto "jemne kyslasto-trpký" nápoj lepšie hydratuje, než obyčajná čistá voda... A aj lepšie mi sadne na žalúdok... Dobre mi naň sadne aj čistá odstatá voda, avšak spomenutý nápoj mi sadne lepšie... Netreba sa ničoho obávať, či ? ... Ďakujem za odpoveď/odpovede... Já bych ten ocet neužíval denně, ale pro jistotu třeba jen třikrát týdně. Všeho moc škodí a nedá se stoprocentně říct, jestli pravidlený přísun kyselin z octu může dlouhodobě škodit, či nikoliv. Minimálně zubní sklovině to dělat dobře nebude. |
Autor: | JednorazovyNICK [ sob srp 18, 2018 10:21 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
Ates : rychle vypitie 3dcl vody s 2ma stipkami soli a 10ml jablcneho octu nemoze zubom vobec nijak uskodit. Odvapnovanie som myslel z hladiska, ci nahodou octova kyselina (konkretne jablcna nepasterizovana) v urcitom mnou prijimanom mnozstve nemoze odvapnovat nie len zuby (a to NELOKALNOU cestou), ale aj kosti. Istotu v tom mat ale asi nebudem... V kaxdom lripade cista voda ci cisty bylinkovy caj (bez niecoho jemne kysleho) mi "nereze"... A sladke pit nechcem... Staci 10ml orechoveho likeru z Chorvatska denne... |
Autor: | Tony210 [ úte bře 31, 2020 10:06 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
Zdravím, ja jse delal jablecny ocet, z planych jablek ktere jsem sebral na podzim v hluboke prirode. Nic jsem nemyl, jen jsem je rozkrajel, prohnal prez Angel, dal do demizonu, jen tu stavu nic jineho. Za 3 mesice hotovo a tak znamenity ocet jsem nikdy nemel,navic se na povrchu vytvorilo neco co Vypada uplne stejne jako kombucha, asi nejake spolecenstvi bakterii, kazdopadne to zkusim z toho Demizonu dostat a pouzit to jako kombuchu. |
Stránka 7 z 9 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |