Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Jablečný ocet
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=806
Stránka 89

Autor:  Jarda [ úte bře 31, 2020 3:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

Tony210 píše:
Zdravím, ja jse delal jablecny ocet, z planych jablek ktere jsem sebral na podzim v hluboke prirode.
Nic jsem nemyl, jen jsem je rozkrajel, prohnal prez Angel, dal do demizonu, jen tu stavu nic jineho.
Za 3 mesice hotovo a tak znamenity ocet jsem nikdy nemel,navic se na povrchu vytvorilo neco co
Vypada uplne stejne jako kombucha, asi nejake spolecenstvi bakterii, kazdopadne to zkusim z toho
Demizonu dostat a pouzit to jako kombuchu.

Zajímavá zkušenost.

Autor:  jurajjuraj [ ned kvě 10, 2020 3:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

muze mi nekdo vysvetlit proc po vypiti jablecneho octa nebo tepperweinovy smesi mivam mirne kalnou moc ? po nicem jinem sem si toho nevsiml ( voda, tibetska houba, cokoliv tekute prodejne ve sklepe) , proste jen po tech dvou vecech

Autor:  Jarda [ ned kvě 10, 2020 4:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

jurajjuraj píše:
muze mi nekdo vysvetlit proc po vypiti jablecneho octa nebo tepperweinovy smesi mivam mirne kalnou moc ? po nicem jinem sem si toho nevsiml ( voda, tibetska houba, cokoliv tekute prodejne ve sklepe) , proste jen po tech dvou vecech

Oboje silně zvedá zásaditost tedy je možné že u vás vyšší hladina zásad v moči umožní mírné zhoršení kvality filtrace, přeci jen močové cesty jsou navrženy primárně pro kyselé prostředí.

Autor:  jurajjuraj [ ned kvě 10, 2020 8:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

Jarda píše:
Oboje silně zvedá zásaditost tedy je možné že u vás vyšší hladina zásad v moči umožní mírné zhoršení kvality filtrace, přeci jen močové cesty jsou navrženy primárně pro kyselé prostředí.

tzn. co ? muzu pit dal, nebo vynechat, snizit davky ? diky

Autor:  Jarda [ ned kvě 10, 2020 8:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

jurajjuraj píše:
tzn. co ? muzu pit dal, nebo vynechat, snizit davky ? diky

Tak asi bych ubral, dráždit močové cesty není zrovna rozumné počínání.

Autor:  jurajjuraj [ pon kvě 11, 2020 5:41 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

dobre, da se s tim neco delat aby casem to kaleni zmizlo? jeste doplnim, treba soda mi tohle nedela , diky

Autor:  Jarda [ pon kvě 11, 2020 6:56 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

jurajjuraj píše:
dobre, da se s tim neco delat aby casem to kaleni zmizlo? jeste doplnim, treba soda mi tohle nedela , diky

Tak pokud nezabere to snížení prostě zcela vynechat a neřešit. Nic vás přeci nenutí uvedené suplementy užívat zvláště pokud vidíte že způsobují problém.

Autor:  janka991 [ pon bře 08, 2021 3:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

Na jablečný ocet jsem měl velká očekávání, ale nech to být. Ale to není pro mě :(

Autor:  Jarda [ pon bře 08, 2021 8:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

janka991 píše:
Na jablečný ocet jsem měl velká očekávání, ale nech to být. Ale to není pro mě :(

Šikovně zakamuflovaná reklama, musím uznat že jde o dobrý nápad.

Autor:  Matys [ sob pro 17, 2022 5:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Jablečný ocet.

Chci se vrátit k tématu jablečného octa, které se tu již dříve řešilo. O blahodárných účincích není pochyb. Jen mám dotaz. Vyráběla jsem domácí jablečný ocet v říjnu. Slupky z jablek, cukr, převařená voda, vše v 5l lahvi od okurek. Dala jsem do kouta za skříň. Zprvu jsem každý den zamíchala (asi týden) a pak na naložený ocet zapomněla. Nyní jsem objevila. Ve sklenici je žlutohnědá tekutina a na povrchu se vytvořil takový bílý škraloup z jablečných slupek a kvasinek. Vypadá to, že škraloup udělal takový špunt, který již žádný vzduch dovnitř nepustí. Mohu škraloup sundat a tekutinu užívat? Je to jablečný ocet? Chutná to kysele, ale i nasládle. Dá se nějak využít i dotyčný škraloup? Je to taková jakoby gumová hmota (houba?). Na kumbuše se myslím tvoří také něco podobného. Díky za radu.

Autor:  neti [ sob pro 17, 2022 8:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet.

Podľa mňa to len prekvasilo.. Pre fermentovanie platí základné pravidlo - pokiaľ to nie je chlpaté a nesvieti to farbami ako semafór (pleseň) a ak vám to "voní", tak sa to dá skonzumovať. Biely povlak býva tzv. křís (slovenský ekvivalent nepoznám), ktorý tvoria premnožené kvasinky - kto nakladá kapustu, ten s tým pravideľne bojuje, lebo křís je prevít (zase české slovo, heh). A s tou vôňou je to tak trochu chyták (preto uvodzovky), pretože napr. natto nevoní príliš vábne, ale intuitívne nemáte pocit, že to smrdí hnilobou alebo potravinou v rozklade.

Autor:  krasnagadgetka [ pát bře 31, 2023 9:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet.

Prosím Vás, ten jablečný ocet, když je nepasterizovaný, musí se uchovávat v lednici? Jak dlouho mi vydrží po otevření, jestli se nemůže zkazit?
Děkuji

Autor:  Jarda [ pát bře 31, 2023 6:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet.

krasnagadgetka píše:
Prosím Vás, ten jablečný ocet, když je nepasterizovaný, musí se uchovávat v lednici? Jak dlouho mi vydrží po otevření, jestli se nemůže zkazit?
Děkuji

Stačí v běžné pokojové teplotě a že by nějak rychle podléhal zkáze to bych netvrdil vydrží opravdu dlouho. V zásadě se pouze zakaluje což negativní vliv nemá a pokud není láhev plná viděl bych dobré ho spotřebovat nejdéle za rok i když ani rok nemusí být maximum. Plná láhev vydrží minimálně dva a patrně i více let. Pokud ho navíc dáte do lednice nebo do chladu vydrží ještě déle.

Autor:  Jindra [ pát dub 07, 2023 1:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet.

krasnagadgetka píše:
Prosím Vás, ten jablečný ocet, když je nepasterizovaný, musí se uchovávat v lednici? Jak dlouho mi vydrží po otevření, jestli se nemůže zkazit?
Děkuji

Jen chci Jardu naprosto jednoznačně potvrdit, ano ano. Až se to aj může zdát u nepasterovaného podivné, ale jo, je to tak. Což je skvělé

Fajn den přeju

Autor:  Margareta [ úte dub 11, 2023 6:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jablečný ocet

Ahojte.
Niekolko tyzdnov (4-7 tyzdnov) som si davala rano nalacno 1 polievkovu lyzicu jablcneho octu do pohara s vodou (cca 2 dcl vlaznej, odstatej vody). Po tychto par tyzdnoch som zacala mat „problemy“ – dost silnu bolest brucha, nafuknute brucho... Prve jedlo som si dala asi 3-4 hodiny po jablcnom octe. Viete mi prosim povedat, ze kde som urobila chybu? Co by som mala zmenit (napr. dat si len cajovu lyzicku jab.octu alebo dat si spolu s jab.octom 1 caj.lyz. medu alebo je potrebne sa hned najest...)?
Rada by som pokracovala v „uzivani“ jablcneho octu. Momentalne som niekolko dni bez jablcneho octu a ta bolest sa zmiernuje. Nie som uplne bez bolesti, ale je to o dost lepsie. Dakujem Vam velmi pekne za Vase rady a odporucania.

Stránka 89 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/