Zdraví-AZ https://www.zdravi-az.com/Forum/ |
|
Jablečný ocet https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=806 |
Stránka 8 z 8 |
Autor: | Jarda [ úte bře 31, 2020 3:46 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
Tony210 píše: Zdravím, ja jse delal jablecny ocet, z planych jablek ktere jsem sebral na podzim v hluboke prirode. Nic jsem nemyl, jen jsem je rozkrajel, prohnal prez Angel, dal do demizonu, jen tu stavu nic jineho. Za 3 mesice hotovo a tak znamenity ocet jsem nikdy nemel,navic se na povrchu vytvorilo neco co Vypada uplne stejne jako kombucha, asi nejake spolecenstvi bakterii, kazdopadne to zkusim z toho Demizonu dostat a pouzit to jako kombuchu. Zajímavá zkušenost. |
Autor: | jurajjuraj [ ned kvě 10, 2020 3:22 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
muze mi nekdo vysvetlit proc po vypiti jablecneho octa nebo tepperweinovy smesi mivam mirne kalnou moc ? po nicem jinem sem si toho nevsiml ( voda, tibetska houba, cokoliv tekute prodejne ve sklepe) , proste jen po tech dvou vecech |
Autor: | Jarda [ ned kvě 10, 2020 4:47 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
jurajjuraj píše: muze mi nekdo vysvetlit proc po vypiti jablecneho octa nebo tepperweinovy smesi mivam mirne kalnou moc ? po nicem jinem sem si toho nevsiml ( voda, tibetska houba, cokoliv tekute prodejne ve sklepe) , proste jen po tech dvou vecech Oboje silně zvedá zásaditost tedy je možné že u vás vyšší hladina zásad v moči umožní mírné zhoršení kvality filtrace, přeci jen močové cesty jsou navrženy primárně pro kyselé prostředí. |
Autor: | jurajjuraj [ ned kvě 10, 2020 8:12 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
Jarda píše: Oboje silně zvedá zásaditost tedy je možné že u vás vyšší hladina zásad v moči umožní mírné zhoršení kvality filtrace, přeci jen močové cesty jsou navrženy primárně pro kyselé prostředí. tzn. co ? muzu pit dal, nebo vynechat, snizit davky ? diky |
Autor: | Jarda [ ned kvě 10, 2020 8:28 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
jurajjuraj píše: tzn. co ? muzu pit dal, nebo vynechat, snizit davky ? diky Tak asi bych ubral, dráždit močové cesty není zrovna rozumné počínání. |
Autor: | jurajjuraj [ pon kvě 11, 2020 5:41 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
dobre, da se s tim neco delat aby casem to kaleni zmizlo? jeste doplnim, treba soda mi tohle nedela , diky |
Autor: | Jarda [ pon kvě 11, 2020 6:56 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
jurajjuraj píše: dobre, da se s tim neco delat aby casem to kaleni zmizlo? jeste doplnim, treba soda mi tohle nedela , diky Tak pokud nezabere to snížení prostě zcela vynechat a neřešit. Nic vás přeci nenutí uvedené suplementy užívat zvláště pokud vidíte že způsobují problém. |
Autor: | janka991 [ pon bře 08, 2021 3:24 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
Na jablečný ocet jsem měl velká očekávání, ale nech to být. Ale to není pro mě :( |
Autor: | Jarda [ pon bře 08, 2021 8:56 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet |
janka991 píše: Na jablečný ocet jsem měl velká očekávání, ale nech to být. Ale to není pro mě :( Šikovně zakamuflovaná reklama, musím uznat že jde o dobrý nápad. |
Autor: | Matys [ sob pro 17, 2022 5:53 pm ] |
Předmět příspěvku: | Jablečný ocet. |
Chci se vrátit k tématu jablečného octa, které se tu již dříve řešilo. O blahodárných účincích není pochyb. Jen mám dotaz. Vyráběla jsem domácí jablečný ocet v říjnu. Slupky z jablek, cukr, převařená voda, vše v 5l lahvi od okurek. Dala jsem do kouta za skříň. Zprvu jsem každý den zamíchala (asi týden) a pak na naložený ocet zapomněla. Nyní jsem objevila. Ve sklenici je žlutohnědá tekutina a na povrchu se vytvořil takový bílý škraloup z jablečných slupek a kvasinek. Vypadá to, že škraloup udělal takový špunt, který již žádný vzduch dovnitř nepustí. Mohu škraloup sundat a tekutinu užívat? Je to jablečný ocet? Chutná to kysele, ale i nasládle. Dá se nějak využít i dotyčný škraloup? Je to taková jakoby gumová hmota (houba?). Na kumbuše se myslím tvoří také něco podobného. Díky za radu. |
Autor: | neti [ sob pro 17, 2022 8:42 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jablečný ocet. |
Podľa mňa to len prekvasilo.. Pre fermentovanie platí základné pravidlo - pokiaľ to nie je chlpaté a nesvieti to farbami ako semafór (pleseň) a ak vám to "voní", tak sa to dá skonzumovať. Biely povlak býva tzv. křís (slovenský ekvivalent nepoznám), ktorý tvoria premnožené kvasinky - kto nakladá kapustu, ten s tým pravideľne bojuje, lebo křís je prevít (zase české slovo, heh). A s tou vôňou je to tak trochu chyták (preto uvodzovky), pretože napr. natto nevoní príliš vábne, ale intuitívne nemáte pocit, že to smrdí hnilobou alebo potravinou v rozklade. |
Stránka 8 z 8 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |