Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob dub 27, 2024 2:36 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: "Úprava" potravín v mixéri
PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 7:42 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Mám otázku. Dnes som jedol čerstvé kuracie ( ale uvarené ) mäso z voľne pobiehajúcich kurčiat... a teraz k veci....ako prílohu som mal červenú kapustu. Pripravil som si ju nasledovným spôsobom : nakrájal na kocky, a pomixoval ( po častiach ) na malé kúsky. Jedlo sa to oveľa lepšie, a varilo kratšie. Mixoval som asi na 10 krát ( okolo 500g červenej kapusty v surovom stave ), čiže 10 krát 3 sekundy celé to množstvo. Zničilo to nejak kvalitu kapusty ? Jedno je isté - vďaka tomu sa mi to lepšie jedlo a lepšie žulo. Môžem v tom pokračovať ? Totiž potom sa tá kapusta varí kratšie. Ak by som to robil aj s inou zeleninou ktorú varím, tak by som mohol zachrániť viac vitamínov, a kvalita minerálov by sa tak neznížila, lebo by sa varilo kratšie... Otázka ale je, či to mixovanie neznehodnotí zeleninu viac, ako varenie.
Ďakujem za odpoveď.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Úprava" potravín v mixéri
PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 10:57 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Mne osobne varená kapusta moc nechutí. Radšej mám, keď si ju nastruham na ručnom strúhadle, do toho pridám čínsku kapustu, mrkvu, olej, cesnak, chili...podla chuti. Alebo niekedy len taka nastrúhaná surová kapusta a trochu oleja.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: "Úprava" potravín v mixéri
PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 11:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Mám otázku. Dnes som jedol čerstvé kuracie ( ale uvarené ) mäso z voľne pobiehajúcich kurčiat... a teraz k veci....ako prílohu som mal červenú kapustu. Pripravil som si ju nasledovným spôsobom : nakrájal na kocky, a pomixoval ( po častiach ) na malé kúsky. Jedlo sa to oveľa lepšie, a varilo kratšie. Mixoval som asi na 10 krát ( okolo 500g červenej kapusty v surovom stave ), čiže 10 krát 3 sekundy celé to množstvo. Zničilo to nejak kvalitu kapusty ? Jedno je isté - vďaka tomu sa mi to lepšie jedlo a lepšie žulo. Môžem v tom pokračovať ? Totiž potom sa tá kapusta varí kratšie. Ak by som to robil aj s inou zeleninou ktorú varím, tak by som mohol zachrániť viac vitamínov, a kvalita minerálov by sa tak neznížila, lebo by sa varilo kratšie... Otázka ale je, či to mixovanie neznehodnotí zeleninu viac, ako varenie.
Ďakujem za odpoveď.

Nechápu to vaše uvažování, já tu všude píšu, že mixované potraviny se velice špatně tráví a vy to pro jistotu ještě uvaříte, což je naprosto k ničemu, tak co ode mě chcete na to slyšet. Odpověď je, že to je blbost a rozhodně vám to na zdraví nepřidá.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 120 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz