Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Prečo odmietam do mäkka uvarené mäso???
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=6128
Stránka 11

Autor:  Xrazovy_nick [ pát kvě 05, 2023 1:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Prečo odmietam do mäkka uvarené mäso???

Ahojte.
Dnes som si dal po vyše roku kuracie mäso. Kuracie som v minulosti jedával asi odhadom 6x v roku. Celé roky však konzumujem mäso hovädzie.
Domáce BIO kurča som síce nejedával, ale posledných takmer 15 rokov som si kupoval len to najkvalitenšie kurča, aké som v Košiciach zohnal.
Vždy keď som si ho upiekol v remoske, dobre ochutené, a jedol ho s ryžou natural a maslom, himalájskou soľou, oľutoval som to.....
ČÍM TO JE???? Platí to aj teraz, keď som zjedol BIO domáce kuracie, pečené veľké stehno a krídlo.....
Keď porovnám kuracie mäso so 60 minút vo vode vareným hovädzím mäsom (napríklad hovädzia slabina), ktoré pred varením nekrájam, NEDÁ SA TO POROVNAŤ......... Keď zjem pečené kuracie (kľudne BIO), som akoby "otupený"...... Nie, neleží mi v žalúdku, ale cítim sa nejak zvláštne... Ak ale zjem hovädzie pripravené konkrétnym spôsobom, a veľa ho žujem (inak to ani nejde), po jeho zjedení sa cítim "OŽIVENÝ", "FRESH".....akoby mi dodalo život....

V konečnom dôsledku som na tom tak, že akékoľvek iné mäso, než hovädzie (býk, dobrá kvalita mäsa) varené v jednom kuse (neporcované) o dĺžke varenia 60 minút, mi príde ODPORNÉ.... Nie odporné v zmysle že by sa mi z neho doslova dvíhal žalúdok, ale príde mi ako ODPAD.............. Dojedol som pred pol hodinou to BIO kuracie, dobre upečené, dochutené, pre ostatných MŇAMKA........a pre mňa........to, čo už nikdy nechcem jesť.

Čím to je? Rovnako to mám ale aj s hovädzím. Keď si predstavím, že by som jedol (tak ako dva roky dozadu a dávnejšie) do mäkka uvarené hovädzie mäso varené nakrájané na kocky, NECHCEM HO (!!!!!!!!!!!!) ANI ZADARMO (pokiaľ by to teda nebolo jediné hovädzie mäso, ktoré by som mohol jesť, keby som NEMAL na výber)....

Skúsil niekto z vás jesť napr. hovädziu slabinu "v jednom kuse" (napr. 1,5kg kus mäsa), varenú hodinu (nie dlhšie), a naporcovanú (jedna porcia = vami požadovaná gramáž V DVOCH, maximálne troch kusoch mäsa = veľký "falat" mäsa do úst a dlhooo rozžuť a zjesť) až po uvarení? Ak nie, skúste..........MOŽNO UŽ INÝ TYP MäSA NEBUDETE CHCIEŤ JESŤ (pečeň je niečo iné, tá mi mäkká a pomerne vláčna nijak neprekáža, tá taká musí byť, je to jej prirodzenosť)......

Autor:  Jarda [ pon kvě 08, 2023 10:14 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prečo odmietam do mäkka uvarené mäso???

Xrazovy_nick píše:
Ahojte.
Dnes som si dal po vyše roku kuracie mäso. Kuracie som v minulosti jedával asi odhadom 6x v roku. Celé roky však konzumujem mäso hovädzie.
Domáce BIO kurča som síce nejedával, ale posledných takmer 15 rokov som si kupoval len to najkvalitenšie kurča, aké som v Košiciach zohnal.
Vždy keď som si ho upiekol v remoske, dobre ochutené, a jedol ho s ryžou natural a maslom, himalájskou soľou, oľutoval som to.....
ČÍM TO JE???? Platí to aj teraz, keď som zjedol BIO domáce kuracie, pečené veľké stehno a krídlo.....
Keď porovnám kuracie mäso so 60 minút vo vode vareným hovädzím mäsom (napríklad hovädzia slabina), ktoré pred varením nekrájam, NEDÁ SA TO POROVNAŤ......... Keď zjem pečené kuracie (kľudne BIO), som akoby "otupený"...... Nie, neleží mi v žalúdku, ale cítim sa nejak zvláštne... Ak ale zjem hovädzie pripravené konkrétnym spôsobom, a veľa ho žujem (inak to ani nejde), po jeho zjedení sa cítim "OŽIVENÝ", "FRESH".....akoby mi dodalo život....

V konečnom dôsledku som na tom tak, že akékoľvek iné mäso, než hovädzie (býk, dobrá kvalita mäsa) varené v jednom kuse (neporcované) o dĺžke varenia 60 minút, mi príde ODPORNÉ.... Nie odporné v zmysle že by sa mi z neho doslova dvíhal žalúdok, ale príde mi ako ODPAD.............. Dojedol som pred pol hodinou to BIO kuracie, dobre upečené, dochutené, pre ostatných MŇAMKA........a pre mňa........to, čo už nikdy nechcem jesť.

Čím to je? Rovnako to mám ale aj s hovädzím. Keď si predstavím, že by som jedol (tak ako dva roky dozadu a dávnejšie) do mäkka uvarené hovädzie mäso varené nakrájané na kocky, NECHCEM HO (!!!!!!!!!!!!) ANI ZADARMO (pokiaľ by to teda nebolo jediné hovädzie mäso, ktoré by som mohol jesť, keby som NEMAL na výber)....

Skúsil niekto z vás jesť napr. hovädziu slabinu "v jednom kuse" (napr. 1,5kg kus mäsa), varenú hodinu (nie dlhšie), a naporcovanú (jedna porcia = vami požadovaná gramáž V DVOCH, maximálne troch kusoch mäsa = veľký "falat" mäsa do úst a dlhooo rozžuť a zjesť) až po uvarení? Ak nie, skúste..........MOŽNO UŽ INÝ TYP MäSA NEBUDETE CHCIEŤ JESŤ (pečeň je niečo iné, tá mi mäkká a pomerne vláčna nijak neprekáža, tá taká musí byť, je to jej prirodzenosť)......

Nedovedu posoudit, ale podle všeho se může lišit energetická hodnota konečného produktu, což v konečném důsledku jinak působí na organizmus.

Autor:  Alopat [ pon kvě 08, 2023 2:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prečo odmietam do mäkka uvarené mäso???

Xrazovy_nick, prostě máš rád hovězinu a zvládl by si i hovězí škvarky, kde je zvířecí pach opravdu koncentrovaný. Já si z jedné lednové domácí porážky krávy masného plemene dal pouze čisté hovězí párky a nechal ve sklípku pár týdnů uzrát maso oříškového šmaku obdržené od osoby blízké. Rozdíl v chuti byl takový, že jsem chtěl zavrhnout všude nabízeného mladého býka a v obchodech tento druh masa vůbec nenakupovat.

Občas kvůli snadné dostupnosti kupuji, sic levně na steaky, draze do omáček, vyzrálé irské hovězí, ale třeba i kilogramové XXL balení mletého hovězího s obsahem tuku do 15% (při smažení nevyžaduje podlévat olejem neboť pustí lůj) a bez dochucovadel, které mi v tom vakuovém balení při doporučené teplotě vydrželo v bezvadném stavu dokonce měsíc, a to se vyplatí. Z vepřového jsem si k syrové paprice oblíbil libovou pečeni, jež po přikrytí pánve pustí šťávu na pár lžic vývaru a grilované kuře jím v zimě s pečenou kořenovou zeleninou a v létě s nepřezrálou polní či salátovou okurkou.

Jestli máš problém s brojlery, tak zkus pečené krůtí maso se zázvorovo-smetanovou omáčkou, na tom jsem si vždy pochutnal. Samozřejmě nejzdravější živočišné produkty jsou od zvířat, které se mohou pást a hrabat, tedy kde zelené a hmyz prošlo jejich, k tomu uzpůsobenou, trávicí soustavou.

Autor:  Xrazovy_nick [ pon kvě 15, 2023 9:17 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Prečo odmietam do mäkka uvarené mäso???

Jarda píše:
Nedovedu posoudit, ale podle všeho se může lišit energetická hodnota konečného produktu, což v konečném důsledku jinak působí na organizmus.

Áno, príde mi to pravdepodobné...

Alopat : Zaujímavé postrehy.

Autor:  Alopat [ pon kvě 15, 2023 9:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Prečo odmietam do mäkka uvarené mäso???

Xrazovy_nick píše:
Áno, príde mi to pravdepodobné...

Alopat : Zaujímavé postrehy.

Tebou zmiňované vařené hovězí (krk, slabiny) bych si dal s brukvovitými - čerstvě nakrouhým křenem anebo dijonskou hořčicí 1747 Dijon Originale M A I L L E (akce v Bille za 56,-, ale pravidelně tam beru i velmi jemou Pikant polotučnou ve skle), které doopravdy protáhnou nos a pálivosti se jim steaková a většinou ani kremžská nevyrovná.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/