Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Podmáslí, kefír, jogurt
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=583
Stránka 7779

Autor:  Beladona [ sob led 30, 2021 1:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Tak ona je neničí přímo, ale vlastně zvedá možnosti imunity a ta je pak likviduje. Předpokládám že je pak prakticky jedno o jaký virus jde imunita by měla dokázat likvidovat všechny. Osobně bych přidal ještě humáty a lysin, což by v kombinaci mělo fungovat slušně.

Děkuji, vyzkouším. Myslíte, že by šlo i sirnou patlaninu vyčlenit, že už to není mléčný výrobek?

Autor:  Jarda [ sob led 30, 2021 7:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Beladona píše:
Děkuji, vyzkouším. Myslíte, že by šlo i sirnou patlaninu vyčlenit, že už to není mléčný výrobek?

Myslím že základní rozlišující prvek je jak to co sním vykadím. Tedy pokud po takovém produktu snědeném opakovaně každý den po dobu jednoho týdne stále chodím dobře na velkou a stolice má parametry které jsem zde již mnohokrát popisoval pak bych neřešil zda jde nebo nejde o mléčný výrobek protože je to jedno. Pokud se ta potravina kadí blbě pak vyzkoušet renin zda to bude lepší a pokud to nebude fungovat ani tak raději nejíst.

Autor:  bery [ ned úno 14, 2021 10:36 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jaký je váš názor na sušené plnotučné kozí mléko ? Jde o to, že tady nikde čerstvé není v dosahu a jezdit pro něj 30 km se mi nechce.
Chci dělat kefír (tibetské houby), jogurty a tvaroh. Můžu tady koupit čerstvé mléko kravské přímo od farmáře a napadlo mě, co by to udělalo kdyby se to namíchalo třeba 1:1. Pokud by to fungovalo, tak zkusit poměr zvyšovat ve prospěch mléka kozího ...
Netuším, jestli by šel udělat ten kefír jenom z toho sušeného mléka, i když z kravského "krabicáku" to jde, jenom to trvá delší dobu a houby musejí být "v kondici". Řek bych že to krabicové mléko bude mnohem víc ochuzené, než to sušené kozí ...

Autor:  Jarda [ ned úno 14, 2021 11:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

bery píše:
Jaký je váš názor na sušené plnotučné kozí mléko ? Jde o to, že tady nikde čerstvé není v dosahu a jezdit pro něj 30 km se mi nechce.
Chci dělat kefír (tibetské houby), jogurty a tvaroh. Můžu tady koupit čerstvé mléko kravské přímo od farmáře a napadlo mě, co by to udělalo kdyby se to namíchalo třeba 1:1. Pokud by to fungovalo, tak zkusit poměr zvyšovat ve prospěch mléka kozího ...
Netuším, jestli by šel udělat ten kefír jenom z toho sušeného mléka, i když z kravského "krabicáku" to jde, jenom to trvá delší dobu a houby musejí být "v kondici". Řek bych že to krabicové mléko bude mnohem víc ochuzené, než to sušené kozí ...

Tak vyzkoušené to sice nemám, ale předpokládám že uvažujete správně a mělo by vše fungovat celkem dobře.

Autor:  neti [ ned úno 14, 2021 2:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

bery píše:
Jaký je váš názor na sušené plnotučné kozí mléko ?

Pokiaľ ide o kefírové zrná, tak dokážu spracovať v podstate všetko, čo obsahuje sachre, tuky a bielkoviny. Nalejte im vodu s cukrom a budú sa tváriť ako vodný kefír (neodporúčam dlhodobo, ale striedať, lebo potom zrná degradujú). Dajte ich do smotany na varenie a urobia vám lahodný syr (viď. poznámka dolu). Kefír vyrábam roky z obyčajného polotučného krabicového mlieka, do ktorého zhruba pol roka dávam lyžicu rastlinného oleja (potreboval som sa zbaviť starých zásob). Zrná vďaka pridanému tuku vyslovene prosperujú, priemer majú až 3 cm. Čo sa týka dĺžky výroby, tak tá závisí od toho, či fermentujete v chladničke a samozreme od množstva kefírových zŕn. Mám osvedčené množstvo v 7 dcl fľaši, ktorú zalievam cca 4 dcl mlieka (kefírove zrná môžu mať 3 dcl - možno šálka). Niekomu kefír chutí z chladničky, mne nie, preto ich na noc vyberám von, aby som mal ráno fresh hutný kefír. Pokiaľ kefírujete dlhodobo, tak máte "v oku", či je kefír ready a koľko bude ešte dozrávať, poprípade, či je lepšie ho strčiť do chladničky (lebo ho budem konzumovať až na druhý deň - a tak potrebujem spomaliť proces) alebo naopak.

Btw. nemyslím si, že krabicové mlieko je zlé - mliekarenský biznis je asi najviac strážený kontrolami a výrobný proces zdokonalovaný dlhodobo, takže to nebude až také zlé. Dokonca ľudia, ktorí robia kváskový chlieb, fermentujú všetko, čo sa dá žrať, konzumujú kefír z krabičáku, lebo je chutnejší. Pre mňa je plus, že nemusím riešiť logistiku (obchod mám 100 m), mlieko sa mi neskazí za pár dní a určite je zaujímavá cena. Nedostatky kompenzujem vyššiou konzumáciou 0,4 - 0,8 l denne, nonstop. Určite je to vec názoru.

https://www.zkvaseno.cz/zle-krabicove

Citace:
Pokud kefírová zrna zalijete šlehačkou, tak vám prokvasí do něčeho mezi mascarpone a crème fraîche, byť o trošku chuťově výraznější, než je ta běžně kysaná, na tu se používá speciální smetanová kultura — tedy jen mléční kvašení. Komerční mascarpone není fermentované, ale jen sražené syřidlem nebo nějakou kyselinou, třeba citronovou šťávou. Fermentovaná smetana je ovšem velmi lahodná a dá se použít místo crème fraîche rovnou a na marscapone potřebuje trošku vykapat, aby se zvýšil podíl sušiny.

https://www.zkvaseno.cz/kefir

Autor:  neti [ čtv bře 18, 2021 10:39 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Kazuistika: Kefír pijem od r. 2018 každý deň (v priemere 0,5 l, ale max. bolo 1,75 l per deň). Žiaden problém. Včera som skúšobne skonzumoval 250 g tvarohu s 3 lyžicami cukru (cca 45 g) - okamžite ma zahlienil, 2. deň soplím, smrkám, kýcham. Na budúce otestujem verziu bez cukru. Ráno som bol na povinno-dobrovoľnom testovaní, tak možno mi pani dr. rozvŕtala (podráždila) sliznicu v nose, čo okamžite využili špekulanti.

Autor:  Jarda [ čtv bře 18, 2021 7:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

neti píše:
Kazuistika: Kefír pijem od r. 2018 každý deň (v priemere 0,5 l, ale max. bolo 1,75 l per deň). Žiaden problém. Včera som skúšobne skonzumoval 250 g tvarohu s 3 lyžicami cukru (cca 45 g) - okamžite ma zahlienil, 2. deň soplím, smrkám, kýcham. Na budúce otestujem verziu bez cukru. Ráno som bol na povinno-dobrovoľnom testovaní, tak možno mi pani dr. rozvŕtala (podráždila) sliznicu v nose, čo okamžite využili špekulanti.

Tak šťourání v nose je určitě ta nejlepší cesta jak něco chytnout.

Autor:  neti [ pát bře 19, 2021 9:23 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

A teraz si predstavte, že toto paličkovanie robia niektorým ľuďom každý deň dlhodobo. Katastrofa.

Autor:  Jarda [ pát bře 19, 2021 9:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

neti píše:
A teraz si predstavte, že toto paličkovanie robia niektorým ľuďom každý deň dlhodobo. Katastrofa.

Tak já si dovedu představit skoro všechno protože představivost mám velice dobrou, jenom nechápu že ti lidé něco takového podstupují. Osobně jsem měl od počátku toho kovidového šílenství hadr na držce celkem třikrát a pro velký úspěch to již patrně nebudu opakovat protože mě to k pochopení problému stačilo. Testovat bych se nechal pouze po uvedení do stavu bezvědomí jinak ani náhodou a o očkování vůbec nemíním ani uvažovat. Nedokážu pochopit jak vůbec používají mozek ti co čekají fronty na vakcinaci když je evidentní že efekt je nanejvýše sporný a riziko nežádoucích reakcí poměrně vysoké.

Autor:  Beladona [ úte črc 20, 2021 6:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Mám hnisavý zánět dásně a dostala jsem antibiotika - Amoksiklav. Mám ho brát 5 dní 2x denně s jídlem. Prosím poraďte, jak načasovat konzumaci kefíru, abych zachovala střevní mikroflóru a aby ho antibiotika nezničila. Děkuji.

Autor:  Jarda [ úte črc 20, 2021 7:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Beladona píše:
Mám hnisavý zánět dásně a dostala jsem antibiotika - Amoksiklav. Mám ho brát 5 dní 2x denně s jídlem. Prosím poraďte, jak načasovat konzumaci kefíru, abych zachovala střevní mikroflóru a aby ho antibiotika nezničila. Děkuji.

Je s velkým otazníkem zda se stav při nebo po aplikaci ATB dá řešit pouze kefírem, ale stále lepší než ho neřešit vůbec. Mnohem lepší by byl třeba kvalitní řecký jogurt, bifido, žinčica a podobné produkty případně kimchi nebo jiné kvašené potraviny a po dobrání ATB nasadit některé speciální vlákniny které působí jako prebiotika a podporují extrémně efektivně množení právě těch potřebných bakterií. Z běžně dostupných lze vyzkoušet OptiFibre které koupíte běžně v lékárně, případně na netu GOS nebo Larch. Běžně se doporučuje dávat probiotika s nejméně tříhodinovým odstupem od ATB.

Autor:  Beladona [ stř črc 21, 2021 8:28 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Jarda píše:
Je s velkým otazníkem zda se stav při nebo po aplikaci ATB dá řešit pouze kefírem, ale stále lepší než ho neřešit vůbec. Mnohem lepší by byl třeba kvalitní řecký jogurt, bifido, žinčica a podobné produkty případně kimchi nebo jiné kvašené potraviny a po dobrání ATB nasadit některé speciální vlákniny které působí jako prebiotika a podporují extrémně efektivně množení právě těch potřebných bakterií. Z běžně dostupných lze vyzkoušet OptiFibre které koupíte běžně v lékárně, případně na netu GOS nebo Larch. Běžně se doporučuje dávat probiotika s nejméně tříhodinovým odstupem od ATB.

Díky za rady. Ještě užívám Lacidofil. Bifido - máte na mysli nějaký konkrétní výrobek? Lepicol je vhodný?

Autor:  Jarda [ stř črc 21, 2021 9:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Beladona píše:
Díky za rady. Ještě užívám Lacidofil. Bifido - máte na mysli nějaký konkrétní výrobek? Lepicol je vhodný?

Jak jsem psal v zásadě cokoliv co obsahuje ve zvýšeném počtu bifido bakterie, třeba ten řecký jogurt, nebo se tuším dělá bifido acidofilní mléko , ale já v tom nejsem zběhlý sám mléčné produkty z obchodní sítě prakticky nepoužívám.

Autor:  Daryl [ čtv zář 16, 2021 3:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Beladona píše:
Díky za rady. Ještě užívám Lacidofil. Bifido - máte na mysli nějaký konkrétní výrobek? Lepicol je vhodný?

V Lepicolu je těch bakterií strašně málo, je to ve skutečnosti jen předražené psylium.

Autor:  Tony210 [ pát kvě 20, 2022 6:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

ten OptiFibre, Umí něco víc než obyčejnej inulin?
Dik

Stránka 7779 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/