Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Podmáslí, kefír, jogurt
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=583
Stránka 6879

Autor:  zu_za_na [ pon říj 22, 2018 12:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Podávám nove hlášení! \":D\"

Jogurt č. 2 dopadl fenomenálně! Dala jsem tentokrát jen probiotika California GOLD, půl kapsle do malé skleničky jogurtové (teď si říkám, že by pravděpodobně stačilo i méně, jsou opravdu silná a živá) a výsledkem je úžasné krémová holandia zuzandia \":D\" manžel se tím láduje bez mrknutí oka. Mise splněna.

Používám bio mléko od olmy (29 kc/litr), ale výtěžnost je opravdu velká, hádám tak 90%? Teď se mi akorát stali, že v jedné skleničce se mi to celé zdrclo s bylo tam spoustu syrovátky (tak 40% objemu skleničky), ale tam jsem možná špatně nebo málo dala těch bakterií. Příští dávku budu dělat ze svého jogurtového základu, tak už se těším, jak dopadne to.

Autor:  Jarda [ pon říj 22, 2018 3:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

zu_za_na píše:
Podávám nove hlášení! \":D\"

Jogurt č. 2 dopadl fenomenálně! Dala jsem tentokrát jen probiotika California GOLD, půl kapsle do malé skleničky jogurtové (teď si říkám, že by pravděpodobně stačilo i méně, jsou opravdu silná a živá) a výsledkem je úžasné krémová holandia zuzandia \":D\" manžel se tím láduje bez mrknutí oka. Mise splněna.

Používám bio mléko od olmy (29 kc/litr), ale výtěžnost je opravdu velká, hádám tak 90%? Teď se mi akorát stali, že v jedné skleničce se mi to celé zdrclo s bylo tam spoustu syrovátky (tak 40% objemu skleničky), ale tam jsem možná špatně nebo málo dala těch bakterií. Příští dávku budu dělat ze svého jogurtového základu, tak už se těším, jak dopadne to.

Na produkci jogurtu z jogurtu ve více opakováních si dávejte pozor, mnohdy se to neuhlídá dostane se do toho nějaká jiná a ne zrovna ideální kultura a výsledky nic moc. Lepší je to opakovat pouze jednou a pak zase raději z nových kultur kde je jistota co vznikne.

Autor:  pefi [ pon říj 22, 2018 10:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Zahraniční jogurtátoři doporučují dělat maximálně 5 generací jogurtů, někteří prý dokázali udělat deset generací, než jim kultura "zvlčela", ale pokud usilujeme o probiotický jogurt, který je složením bakterií co nejpodobnější první generaci, tak už i těch 5 generací už bude opravdu dost.

Nyní zkouším, zda bude fungovat zamrazit první generaci jogurtu do kostek a následně používat jako základ pro jogurtování mražené kostky.

Sklenička, ve které se vám to "zdrclo", mohla mít třeba jen vyšší teplotu, než ty ostatní. Potvrzuje se, že to je živá hmota a na výsledek má vliv tolik faktorů, že mám pocit, že každý můj jogurt je trochu jiný.

Autor:  vu3107 [ stř lis 07, 2018 5:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

zdravím všechny!

mám takovou prosbu ohledně současného stavu "mlékomatů" - automatů na nepasterizované mléko v PRAZE a okolí

dojížděl jsem pro něj na Zličín , kde byl bohužel nedávno zrušen:-(

dnes jsem se byl podívat v kunraticích, protože jsem našel adresu na netu, ale kde nic tu nic.

v minulosti se po praze pohybovala ubučená pojízdná prodejna, ale po ní se taky slehla zem.

vím, že se občas vyskytne domácí mléko na trzích, ale tam jsem už nebyl roky.

dělám pravidelně domácí kefír z tibetských houbiček, a proto bych jakékoli info s adresou funkčních mlékomatů velmi uvítal!

doufám, že se situace do budoucna snad trochu zlepší, i když to nevypadá moc optimisticky.

děkuji za laskavost!

Autor:  Jarda [ stř lis 07, 2018 9:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

vu3107 píše:
zdravím všechny!

mám takovou prosbu ohledně současného stavu "mlékomatů" - automatů na nepasterizované mléko v PRAZE a okolí

dojížděl jsem pro něj na Zličín , kde byl bohužel nedávno zrušen:-(

dnes jsem se byl podívat v kunraticích, protože jsem našel adresu na netu, ale kde nic tu nic.

v minulosti se po praze pohybovala ubučená pojízdná prodejna, ale po ní se taky slehla zem.

vím, že se občas vyskytne domácí mléko na trzích, ale tam jsem už nebyl roky.

dělám pravidelně domácí kefír z tibetských houbiček, a proto bych jakékoli info s adresou funkčních mlékomatů velmi uvítal!

doufám, že se situace do budoucna snad trochu zlepší, i když to nevypadá moc optimisticky.

děkuji za laskavost!

Situaci v Praze neznám tedy nic konkrétního k tomu nejsem schopen tvrdit, ale domnívám se že vzhledem k úředním problémům které tento prodej přináší a s tím spojené nesmyslné náklady se jen těžko mohou dodavatelům vrátit a podle mě tudy cesta moc nevede, spíše si najít svého dodavatele na vesnici a tam si prostě dojet.

Autor:  vu3107 [ čtv lis 08, 2018 12:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

děkuji za odpověď.

souhlasím s vámi. pokus by se mi v budoucnu naskytla lepší možnost zdroje domácího mléka, tak ji určitě využiji.

k úředním problémům se nebudu vyjadřovat, abych nemusel být sprostý. doufám , že budou po zásluze odměněni.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. pokud by snad někdo jiný narazil na nepasterizované mléko v nějakém eshopu s možným osobním odběrem v praze, tak by to bylo také super!

Autor:  Jarda [ čtv lis 08, 2018 10:11 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

vu3107 píše:
děkuji za odpověď.

souhlasím s vámi. pokus by se mi v budoucnu naskytla lepší možnost zdroje domácího mléka, tak ji určitě využiji.

k úředním problémům se nebudu vyjadřovat, abych nemusel být sprostý. doufám , že budou po zásluze odměněni.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S. pokud by snad někdo jiný narazil na nepasterizované mléko v nějakém eshopu s možným osobním odběrem v praze, tak by to bylo také super!

Je zajímavé sledovat co vše, myšleno personál, se vyskytuje dnes na úřadech státní správy a člověk se nestačí divit jak erudované pracovníky stát zaměstnává. Já bych jako jednu z podmínek práce na takové instituci vyžadoval nikoliv vysvědčení, nebo diplom, ale oficiální test IQ a odbornou zkoušku před komisí. Zmíněné požadované doklady v příslušné kvalitě koupíte dnes za pár korun jak lze snadno zjistit z toho co se občas provalí a toho bude podle mě minoritní procento na většinu podvodů není jak přijít nikdo to totiž neřeší. Pak třeba nějaká frustrovaná blbka s kvalifikací mizerné manželky těsně po rozvodu z nějaké státní instituce dělá pouze z vlastní iniciativy problém komukoliv kdo má tu smůlu že k ní musí jít a pokud je to prodejce mléka tak se na to pochopitelně vykašle má jen jedny nervy a na hnoji je nenašel. Velikán českého herectví a mimořádný člověk pan Jan Werich měl na tento stav dobré úsloví, "Dej blbci funkci, vymyslí lejstro". Na tento stav blbosti na úřadech vychcípá nakonec celý národ, to ostatně je dobře vidět na nynějším stavu našeho vzoru USA.

Autor:  vu3107 [ čtv lis 08, 2018 2:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

máte pravdu, já jsem to již přestal sledovat, jelikož by se mi z toho buď chtělo zvracet nebo plakat.

i když si přeji z celého srdce, aby se to změnilo k lepšímu, nejsem si jist zdali blízká budoucnost přinese to očekávané ovoce.

nicméně, hodně zdraví, štěstí a trpělivosti všem, ať neskončíme všichni u chocholouška!

Autor:  Jarda [ čtv lis 08, 2018 3:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

vu3107 píše:
máte pravdu, já jsem to již přestal sledovat, jelikož by se mi z toho buď chtělo zvracet nebo plakat.

i když si přeji z celého srdce, aby se to změnilo k lepšímu, nejsem si jist zdali blízká budoucnost přinese to očekávané ovoce.

nicméně, hodně zdraví, štěstí a trpělivosti všem, ať neskončíme všichni u chocholouška!

Samo od sebe se to bohužel nezmění kapříci si neradi vypouštějí sami rybník, je potřeba hrázný (ideálně schopný politik) který upustí vodu (ukáže na ten zatuchlý stav v médiích) a rybářská skupina s nevodem. Funguje to takto, rybáři (prostý lid) rozdají síť zvanou nevod, a tím se zahájí zátah. Tažením nevodu pěšáky a hajnými (prostý lid-uvědomělý občan) se nabírá ryba v lovišti, přetřídí a následně odesílá na trh (v tomto případě trh práce) a tím přinese konečné úsilí rybářů kýžený výsledek. Takto lze státní správu zbavit lemplů, vysoce zefektivnit a ještě odstranit deficit pracovní síly, tedy zabít více much jednou ranou. Má to jedinou malinkou vadu na kráse že pár ryb při výlovu vždy zdechne. S tím se bohužel musí počítat, nakonec je známé že když se kácí les tak létají třísky a pak je na každém zda za stavu když se zrovna kácí v lese je, nebo raději není.

Autor:  Karl [ sob lis 24, 2018 11:02 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Co si myslíte o kombinaci kefiru a psylia plus třeba cibule a česneku? Spojením probiotika s prebiotikem by mohlo dojít s synergickému účinku.. Či se mýlím? Díky

Sent from my SM-N910G using Tapatalk

Autor:  Jarda [ sob lis 24, 2018 12:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Karl píše:
Co si myslíte o kombinaci kefiru a psylia plus třeba cibule a česneku? Spojením probiotika s prebiotikem by mohlo dojít s synergickému účinku.. Či se mýlím? Díky

Sent from my SM-N910G using Tapatalk

Jde o celkem běžnou kombinaci a myslím že plně funkční. Jiná věc je přidání česneku a cibule to už některým bakteriím nemusí dělat dobře.

Autor:  Karl [ sob lis 24, 2018 12:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Paráda, díky za odpověď. Budu tedy používat jen psylium

Sent from my SM-N910G using Tapatalk

Autor:  Karl [ sob pro 01, 2018 1:18 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

Co říkáte dát si jen trošku kefírového klystýru před spaním? Jen málo ať se jen vstřebá.. S psylliem? Trochu vrchem a trochu spodem \

Autor:  Jarda [ sob pro 01, 2018 10:00 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

[quote="Karl":35taitrk]Co říkáte dát si jen trošku kefírového klystýru před spaním? Jen málo ať se jen vstřebá.. S psylliem? Trochu vrchem a trochu spodem \

Autor:  Karl [ sob pro 01, 2018 3:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Podmáslí, kefír, jogurt

No vyzkouším a uvidím.. Jestli bude zácpa nebo opak tak toho nechám.. Že bych k tomu přidal trochu psyllia a nečekal až to nabobtná \":D\" ?

Sent from my SM-N910G using Tapatalk

Stránka 6879 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/