Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 8:17 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob led 30, 2021 1:57 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 439
Jarda píše:
Tak ona je neničí přímo, ale vlastně zvedá možnosti imunity a ta je pak likviduje. Předpokládám že je pak prakticky jedno o jaký virus jde imunita by měla dokázat likvidovat všechny. Osobně bych přidal ještě humáty a lysin, což by v kombinaci mělo fungovat slušně.

Děkuji, vyzkouším. Myslíte, že by šlo i sirnou patlaninu vyčlenit, že už to není mléčný výrobek?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob led 30, 2021 7:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28245
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Děkuji, vyzkouším. Myslíte, že by šlo i sirnou patlaninu vyčlenit, že už to není mléčný výrobek?

Myslím že základní rozlišující prvek je jak to co sním vykadím. Tedy pokud po takovém produktu snědeném opakovaně každý den po dobu jednoho týdne stále chodím dobře na velkou a stolice má parametry které jsem zde již mnohokrát popisoval pak bych neřešil zda jde nebo nejde o mléčný výrobek protože je to jedno. Pokud se ta potravina kadí blbě pak vyzkoušet renin zda to bude lepší a pokud to nebude fungovat ani tak raději nejíst.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned úno 14, 2021 10:36 am 
Offline

Registrován: sob úno 06, 2021 12:29 am
Příspěvky: 7
Jaký je váš názor na sušené plnotučné kozí mléko ? Jde o to, že tady nikde čerstvé není v dosahu a jezdit pro něj 30 km se mi nechce.
Chci dělat kefír (tibetské houby), jogurty a tvaroh. Můžu tady koupit čerstvé mléko kravské přímo od farmáře a napadlo mě, co by to udělalo kdyby se to namíchalo třeba 1:1. Pokud by to fungovalo, tak zkusit poměr zvyšovat ve prospěch mléka kozího ...
Netuším, jestli by šel udělat ten kefír jenom z toho sušeného mléka, i když z kravského "krabicáku" to jde, jenom to trvá delší dobu a houby musejí být "v kondici". Řek bych že to krabicové mléko bude mnohem víc ochuzené, než to sušené kozí ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned úno 14, 2021 11:08 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28245
Bydliště: Poděbrady
bery píše:
Jaký je váš názor na sušené plnotučné kozí mléko ? Jde o to, že tady nikde čerstvé není v dosahu a jezdit pro něj 30 km se mi nechce.
Chci dělat kefír (tibetské houby), jogurty a tvaroh. Můžu tady koupit čerstvé mléko kravské přímo od farmáře a napadlo mě, co by to udělalo kdyby se to namíchalo třeba 1:1. Pokud by to fungovalo, tak zkusit poměr zvyšovat ve prospěch mléka kozího ...
Netuším, jestli by šel udělat ten kefír jenom z toho sušeného mléka, i když z kravského "krabicáku" to jde, jenom to trvá delší dobu a houby musejí být "v kondici". Řek bych že to krabicové mléko bude mnohem víc ochuzené, než to sušené kozí ...

Tak vyzkoušené to sice nemám, ale předpokládám že uvažujete správně a mělo by vše fungovat celkem dobře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned úno 14, 2021 2:19 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
bery píše:
Jaký je váš názor na sušené plnotučné kozí mléko ?

Pokiaľ ide o kefírové zrná, tak dokážu spracovať v podstate všetko, čo obsahuje sachre, tuky a bielkoviny. Nalejte im vodu s cukrom a budú sa tváriť ako vodný kefír (neodporúčam dlhodobo, ale striedať, lebo potom zrná degradujú). Dajte ich do smotany na varenie a urobia vám lahodný syr (viď. poznámka dolu). Kefír vyrábam roky z obyčajného polotučného krabicového mlieka, do ktorého zhruba pol roka dávam lyžicu rastlinného oleja (potreboval som sa zbaviť starých zásob). Zrná vďaka pridanému tuku vyslovene prosperujú, priemer majú až 3 cm. Čo sa týka dĺžky výroby, tak tá závisí od toho, či fermentujete v chladničke a samozreme od množstva kefírových zŕn. Mám osvedčené množstvo v 7 dcl fľaši, ktorú zalievam cca 4 dcl mlieka (kefírove zrná môžu mať 3 dcl - možno šálka). Niekomu kefír chutí z chladničky, mne nie, preto ich na noc vyberám von, aby som mal ráno fresh hutný kefír. Pokiaľ kefírujete dlhodobo, tak máte "v oku", či je kefír ready a koľko bude ešte dozrávať, poprípade, či je lepšie ho strčiť do chladničky (lebo ho budem konzumovať až na druhý deň - a tak potrebujem spomaliť proces) alebo naopak.

Btw. nemyslím si, že krabicové mlieko je zlé - mliekarenský biznis je asi najviac strážený kontrolami a výrobný proces zdokonalovaný dlhodobo, takže to nebude až také zlé. Dokonca ľudia, ktorí robia kváskový chlieb, fermentujú všetko, čo sa dá žrať, konzumujú kefír z krabičáku, lebo je chutnejší. Pre mňa je plus, že nemusím riešiť logistiku (obchod mám 100 m), mlieko sa mi neskazí za pár dní a určite je zaujímavá cena. Nedostatky kompenzujem vyššiou konzumáciou 0,4 - 0,8 l denne, nonstop. Určite je to vec názoru.

https://www.zkvaseno.cz/zle-krabicove

Citace:
Pokud kefírová zrna zalijete šlehačkou, tak vám prokvasí do něčeho mezi mascarpone a crème fraîche, byť o trošku chuťově výraznější, než je ta běžně kysaná, na tu se používá speciální smetanová kultura — tedy jen mléční kvašení. Komerční mascarpone není fermentované, ale jen sražené syřidlem nebo nějakou kyselinou, třeba citronovou šťávou. Fermentovaná smetana je ovšem velmi lahodná a dá se použít místo crème fraîche rovnou a na marscapone potřebuje trošku vykapat, aby se zvýšil podíl sušiny.

https://www.zkvaseno.cz/kefir

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2021 10:39 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
Kazuistika: Kefír pijem od r. 2018 každý deň (v priemere 0,5 l, ale max. bolo 1,75 l per deň). Žiaden problém. Včera som skúšobne skonzumoval 250 g tvarohu s 3 lyžicami cukru (cca 45 g) - okamžite ma zahlienil, 2. deň soplím, smrkám, kýcham. Na budúce otestujem verziu bez cukru. Ráno som bol na povinno-dobrovoľnom testovaní, tak možno mi pani dr. rozvŕtala (podráždila) sliznicu v nose, čo okamžite využili špekulanti.

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2021 7:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28245
Bydliště: Poděbrady
neti píše:
Kazuistika: Kefír pijem od r. 2018 každý deň (v priemere 0,5 l, ale max. bolo 1,75 l per deň). Žiaden problém. Včera som skúšobne skonzumoval 250 g tvarohu s 3 lyžicami cukru (cca 45 g) - okamžite ma zahlienil, 2. deň soplím, smrkám, kýcham. Na budúce otestujem verziu bez cukru. Ráno som bol na povinno-dobrovoľnom testovaní, tak možno mi pani dr. rozvŕtala (podráždila) sliznicu v nose, čo okamžite využili špekulanti.

Tak šťourání v nose je určitě ta nejlepší cesta jak něco chytnout.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 19, 2021 9:23 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 29, 2020 12:08 am
Příspěvky: 757
A teraz si predstavte, že toto paličkovanie robia niektorým ľuďom každý deň dlhodobo. Katastrofa.

_________________
Fanatici všech zemí, vyližte si prdel!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 19, 2021 9:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28245
Bydliště: Poděbrady
neti píše:
A teraz si predstavte, že toto paličkovanie robia niektorým ľuďom každý deň dlhodobo. Katastrofa.

Tak já si dovedu představit skoro všechno protože představivost mám velice dobrou, jenom nechápu že ti lidé něco takového podstupují. Osobně jsem měl od počátku toho kovidového šílenství hadr na držce celkem třikrát a pro velký úspěch to již patrně nebudu opakovat protože mě to k pochopení problému stačilo. Testovat bych se nechal pouze po uvedení do stavu bezvědomí jinak ani náhodou a o očkování vůbec nemíním ani uvažovat. Nedokážu pochopit jak vůbec používají mozek ti co čekají fronty na vakcinaci když je evidentní že efekt je nanejvýše sporný a riziko nežádoucích reakcí poměrně vysoké.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte črc 20, 2021 6:04 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 439
Mám hnisavý zánět dásně a dostala jsem antibiotika - Amoksiklav. Mám ho brát 5 dní 2x denně s jídlem. Prosím poraďte, jak načasovat konzumaci kefíru, abych zachovala střevní mikroflóru a aby ho antibiotika nezničila. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte črc 20, 2021 7:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28245
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Mám hnisavý zánět dásně a dostala jsem antibiotika - Amoksiklav. Mám ho brát 5 dní 2x denně s jídlem. Prosím poraďte, jak načasovat konzumaci kefíru, abych zachovala střevní mikroflóru a aby ho antibiotika nezničila. Děkuji.

Je s velkým otazníkem zda se stav při nebo po aplikaci ATB dá řešit pouze kefírem, ale stále lepší než ho neřešit vůbec. Mnohem lepší by byl třeba kvalitní řecký jogurt, bifido, žinčica a podobné produkty případně kimchi nebo jiné kvašené potraviny a po dobrání ATB nasadit některé speciální vlákniny které působí jako prebiotika a podporují extrémně efektivně množení právě těch potřebných bakterií. Z běžně dostupných lze vyzkoušet OptiFibre které koupíte běžně v lékárně, případně na netu GOS nebo Larch. Běžně se doporučuje dávat probiotika s nejméně tříhodinovým odstupem od ATB.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř črc 21, 2021 8:28 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 439
Jarda píše:
Je s velkým otazníkem zda se stav při nebo po aplikaci ATB dá řešit pouze kefírem, ale stále lepší než ho neřešit vůbec. Mnohem lepší by byl třeba kvalitní řecký jogurt, bifido, žinčica a podobné produkty případně kimchi nebo jiné kvašené potraviny a po dobrání ATB nasadit některé speciální vlákniny které působí jako prebiotika a podporují extrémně efektivně množení právě těch potřebných bakterií. Z běžně dostupných lze vyzkoušet OptiFibre které koupíte běžně v lékárně, případně na netu GOS nebo Larch. Běžně se doporučuje dávat probiotika s nejméně tříhodinovým odstupem od ATB.

Díky za rady. Ještě užívám Lacidofil. Bifido - máte na mysli nějaký konkrétní výrobek? Lepicol je vhodný?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř črc 21, 2021 9:42 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28245
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Díky za rady. Ještě užívám Lacidofil. Bifido - máte na mysli nějaký konkrétní výrobek? Lepicol je vhodný?

Jak jsem psal v zásadě cokoliv co obsahuje ve zvýšeném počtu bifido bakterie, třeba ten řecký jogurt, nebo se tuším dělá bifido acidofilní mléko , ale já v tom nejsem zběhlý sám mléčné produkty z obchodní sítě prakticky nepoužívám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2021 3:33 pm 
Offline

Registrován: ned bře 22, 2020 2:28 pm
Příspěvky: 191
Beladona píše:
Díky za rady. Ještě užívám Lacidofil. Bifido - máte na mysli nějaký konkrétní výrobek? Lepicol je vhodný?

V Lepicolu je těch bakterií strašně málo, je to ve skutečnosti jen předražené psylium.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát kvě 20, 2022 6:54 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 14, 2012 12:25 pm
Příspěvky: 148
ten OptiFibre, Umí něco víc než obyčejnej inulin?
Dik


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz