Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv dub 18, 2024 6:53 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv říj 03, 2019 6:26 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Mám otázku.....
Bryndza obsahuje veľmi veľa vápnika, a vápnik neutralizuje HCL v žalúdku. Kombinácia 80g surovej bryndze + 125g (v surovom stave vážené) ryže + trošku masla nespôsobí, že kvôli vápniku z bryndze (ktorý uhasí HCL) budem mať NESTRÁVENÉ škroby z ryže ???
Ukazuje sa ako riešenie v takom prípade dodať HCL, ALE.........keď dodám HCL, zabijem probiotiká....
Z toho dôvodu nechápem Alopatovo doporučenie konzumovať bryndzu so škrobmi (ryža, zemiaky...), keď tá bryndza zhoršuje trávenie škrobov...

Alopat, nenavážam sa do teba, len tomu nerozumiem.... Ja keď som jedával bryndzu (vtedy aj 250g v jedle) s ryžou natural (samozrejme bryndzu som nezahrial, dal som si pozor, aby po rozmiešaní s ryžou nemalo jedlo viac než 40 stupňov celzia), tak som mal také divné "kyslé" grgy po jedle - a také nemávam po žiadnom inom jedle. Dávam to za vinu obrovskému množstvu vápnika v bryndzi, ktorý uhasil HCL.

Neviem si pomôcť, ale stále to vidím tak, že jediná zdravá varianta konzumácie bryndze je jesť ju samotnú, alebo rozrobenú vo vlažnej vode ("bryndzové mlieko").....

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv říj 03, 2019 8:19 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1961
Čerstvý sýr s celozrnným chlebem mi problémy nedělá, ale u kysaného mléka a nových brambor si tím tak jistý nejsem, i když u nás odjakživa patří mezi tradiční jídla. Vysvětlení je prosté, jedná se o kombinaci probiotik + prebiotik, která má kvůli naředění obsahu žaludku sacharidy, kdy se v jejich přítomnosti nevyloučí tolik HCL, šanci projít skrze žaludek. Jistý diskomfort a horší trávení vyvažuje přírůstek střevní mikroflóry. Pozn. Škroby se netráví v žaludku, protože HCL vypíná amylázu, ale díky slinám v ústech a zásluhou pankreatických enzymů následně v tenkém střevě.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv říj 03, 2019 10:13 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Alopat, a co vravis na take jedlo ako prve jedlo dna (z troch) ? 125g ryze (vazene v surovom stave) a k tomu 80g bryndze a mozno 20-30g masla....
Pouzit ryzu natural, alebo skor bielu ryzu ?
Je pridavok masla problem ?

Dakujem vopred za odpoved. \":-)\"

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát říj 04, 2019 3:54 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1961
Rýži Basmati natural tady mám, tak mohu zkusit, jak bude chutnat s bryndzou. Proti kombinaci s máslem také nic nemám, až na to, že tuk zpomaluje trávení. Pro uchování probiotika a jeho rychlý průchod do střev by možná bylo vhodné smoothie nebo tekutý dresing. Bílý sýr Gretikos jím s okurkou.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne pát říj 04, 2019 7:10 pm, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát říj 04, 2019 5:23 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Alopat píše:
Rýži Basmati natural tady mám, tak mohu zkusit, jak bude chutnat s bryndzou. Proti kombinaci s máslem také nic nemám, až na to, že tuk zpomaluje trávení. Pro uchování probiotika a jeho rychlý průchod do střev by možná bylo vhodné smoothie nebo tekutý dresing. Bílý sýr Gretikos jím s okurkou.

Tak toto mnou zvýraznené som nejak nepochopil....
Smoothie bryndze s čím ? Ja som si robil (a robievam stále) "bryndzové mlieko". Bryndza s teplou vodou (ale nemá to viac ako 35 stupňov celzia). Píšeš, že škroby neutralizujú tráviace šťavy. Ale to robí aj samotné ohromné množstvo vápnika v bryndzi.
Navyše keď vypiješ "bryndzové mlieko", ani nič nežuješ. Pri žutí ryže/zemiakov/chleba s bryndzou žutie dáva až príliš očividný signál žalúdku, že do neho ide potrava, takže žalúdok začne produkovať o to viac tráviacich štiav. Preto mi príde vypitie "bryndzového mlieka" nalačno dobrý nápad ako dostať probiotiká do hrubého čreva, pretože absencia žutia bryndze a prítomnosť vysokého množstva vápnika v bryndzi (ak jej nezjem 10 gramov, ale viac, napríklad 80 gramov) by mala to málo žalúdočnej šťavy ktorá sa vylúči dostatočne neutralizovať, a probiotiká by sa mali dostať do hrubého čreva...
Urobiť si "obilno-bryndzové" smoothie bez žutia, to mi príde z dlhodobejšieho hľadiska ako dosť neprirodzené - obilie je stvorené NA ŽUTIE (potreba ptyalínu), na rozdiel od mlieka, ktoré sa so slinami zmiešať nemusí, a neobsahuje tvrdé/tuhé zložky.
Mohol by som skúsiť ešte toto... Jesť bryndzu 6x týždenne, z toho 3x v podobe "bryndzového mlieka" nalačno, a 3x v podobe bryndze rozmiešanej v ryži/pohánke/jačmenných krúpoch (bez prídavku masla, ak chcem urýchliť strávenie toho jedla) ako prvé jedlo dňa... Čo ty na to ? Aj vlk sa naje, aj koza zostane celá.... A myslím, že keď sa ASPOŇ 3x (ak nie 6x v prípade, že jeden z týchto postupov nebude dobre fungovať) týždenne dostane veľké množstvo probiotík do hrubého čreva, tak to už spraví svoju prácu pre zdravie hrubého čreva....

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát říj 04, 2019 8:09 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1961
Smoothie jsem myslel zeleninové a dresing okurkový. Okurku tvoří z 96,4% voda, takže asi nebude špatně ani ten můj čerstvý zrající sýr Gretikos s ní konzumovaný. Pokud bryndzový nápoj opustí žaludek ještě před snídaní, tak si jídlo přeci můžeš omastit ...

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob říj 05, 2019 12:09 am 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 525
Alopat : Ale uhorka/okurka denne jedavana na jesen a v zime imunitu len oslabi. Silno ochladzuje...

_________________
Od 13.8. 2020 tu uz nikdy nepridem (teste sa). Idem sa pokusit zachranit svoj zivot - psychika ma dava prilis dole.... Som sklamany ZO VSETKEHO, bohuzial.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob říj 05, 2019 1:04 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1961
Okurky je možné orestovat, což je také velmi chutné a tělo prohřeje, ale těch pár co nyní ve skleníku dorostly už dojím jak jsou, tedy krouhané pro tzatziky nebo na plátky s čerstvým sýrem Gretikos, který jsem si oblíbil. Celozrnného žitného chleba se také bát nemusíš, podle složení uvedeného na obalu obvykle obsahuje 30% kvásku. Nejnověji se v supermarketech objevil regál bez konzervantů zahrnující např. uzeniny vyrobené podle české cechovní normy a bez rychlosoli.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob říj 05, 2019 5:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Okurky je možné orestovat, což je také velmi chutné a tělo prohřeje, ale těch pár co nyní ve skleníku dorostly už dojím jak jsou, tedy krouhané pro tzatziky nebo na plátky s čerstvým sýrem Gretikos, který jsem si oblíbil. Celozrnného žitného chleba se také bát nemusíš, podle složení uvedeného na obalu obvykle obsahuje 30% kvásku. Nejnověji se v supermarketech objevil regál bez konzervantů zahrnující např. uzeniny vyrobené podle české cechovní normy a bez rychlosoli.

Že by návrat k normálním poživatelným potravinám, to se mě ani nechce věřit že by se povedlo vychovat normálně myslící občany kteří nepodléhají slevám a používají při nakupování i mozek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob říj 05, 2019 10:18 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1961
Právě proto jsem do příspěvku o vlastnostech piperinu dal jako protipól i článek s poznámkami pátera Ferdy, protože v přítomnosti nebezpečných prvokových nákaz dokáže skrze zvýšení ROS (Reactive oxygen species) vyvolat ve střevě rakovinu nejenom chemikálie, ale i obyčejné dráždivé koření jako je pepř a kurkuma, i když jsou jim na základě epidemiologických studií z jejich domoviny a západních klinických výzkumů přisuzovány povětšinou ochranné, ale u extraktů dotažených až ke konečné prostupnosti do tkání i léčebné účinky. Bez pravidelného odčervení, detoxikace (očist dle zdravi-az.cz)a podpory vlastní imunity je to neřešitelné.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne ned říj 06, 2019 1:03 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned říj 06, 2019 8:37 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Právě proto jsem do příspěvku o vlastnostech piperinu dal jako protipól i článek s poznámkami pátera Ferdy, protože v přítomnosti nebezpečných prvokových nákaz dokáže skrze zvýšení ROS (Reactive oxigen species) vyvolat ve střevě rakovinu nejenom chemikálie, ale i obyčejné dráždivé koření jako je pepř a kurkuma, i když jsou jim na základě epidemiologických studií z jejich domoviny a západních klinických výzkumů přisuzovány povětšinou ochranné, ale u extraktů dotažených až ke konečné prostupnosti do tkání i léčebné účinky. Bez pravidelného odčervení, detoxikace a podpory vlastní imunity je to neřešitelné.

Tak jistě vždy je to o souhře faktorů prakticky nikdy nejde o jednoznačně definovatelný problém proto ani nefunguje to medicínské stanovení diagnóz protože i zdánlivě stejný problém může mít jinou příčinu, nebo více příčin.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned říj 06, 2019 9:47 am 
Offline

Registrován: ned úno 25, 2018 9:53 pm
Příspěvky: 324
Alopat píše:
Právě proto jsem do příspěvku o vlastnostech piperinu dal jako protipól i článek s poznámkami pátera Ferdy, protože v přítomnosti nebezpečných prvokových nákaz dokáže skrze zvýšení ROS (Reactive oxigen species) vyvolat ve střevě rakovinu nejenom chemikálie, ale i obyčejné dráždivé koření jako je pepř a kurkuma, i když jsou jim na základě epidemiologických studií z jejich domoviny a západních klinických výzkumů přisuzovány povětšinou ochranné, ale u extraktů dotažených až ke konečné prostupnosti do tkání i léčebné účinky. Bez pravidelného odčervení, detoxikace a podpory vlastní imunity je to neřešitelné.

Páteř Ferda varuje hlavně před příliš častým užíváním.Ono to bývá pochopitelné,že většinou co ublíží těm potvůrkám asi i trochu může ublížit nám.Pálivá jídla se dost jí hlavně v teplých oblastech,kde se nebezpečné bakterie a jiné žížalky lépe rozmnožují.V posledním časopisu Médium byl článek,kde se dle studie University od South Austrálie a Qatar University zjistilo,že např.konzumace ostrých omáček chilli a papriček jalepaño může zvyšovat riziko demence.Asi se to týká i pepře,ale jestli se někomu podaří vyhledat tu studií,tak tam to bude přesnější.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned říj 06, 2019 11:58 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
ZDENINA píše:
Páteř Ferda varuje hlavně před příliš častým užíváním.Ono to bývá pochopitelné,že většinou co ublíží těm potvůrkám asi i trochu může ublížit nám.Pálivá jídla se dost jí hlavně v teplých oblastech,kde se nebezpečné bakterie a jiné žížalky lépe rozmnožují.V posledním časopisu Médium byl článek,kde se dle studie University od South Austrálie a Qatar University zjistilo,že např.konzumace ostrých omáček chilli a papriček jalepaño může zvyšovat riziko demence.Asi se to týká i pepře,ale jestli se někomu podaří vyhledat tu studií,tak tam to bude přesnější.

No nevím, zde riziko demence určitě nestoupá na základě konzumace paprik ta je zde minoritní, ale na základě jiných faktorů, což zřejmě studie neberou v potaz. Pokud bych výsledky studie přijal jako nezvratný fakt tak musí být spousty dementů v Maďarsku (vyhlášený guláš a klobásy), nebo v Texasu (vyhlášené chilli) a kupodivu bych si dovolil tvrdit že dementů je všude zhruba stejně i když na můj vkus celkem dost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon říj 07, 2019 2:26 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1961
Množství volných radikálů rozhoduje o tom, zda-li se breberky vydráždí, vyhubí nebo poškodí DNA buněk. Týká se to kapsaicinu, piperinu i kurkuminu. Dlouhodobé užívání Stilnoxu (potažmo léků na spaní) se také nijak výrazně neprojevuje, zato nemocniční narkóza může u starších ročníků způsobit demenci, protože hypoxií a volnými radikály poškozený mozek se nemá šanci zregenerovat.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon říj 07, 2019 5:13 pm 
Offline

Registrován: ned úno 25, 2018 9:53 pm
Příspěvky: 324
Jarda píše:
No nevím, zde riziko demence určitě nestoupá na základě konzumace paprik ta je zde minoritní, ale na základě jiných faktorů, což zřejmě studie neberou v potaz. Pokud bych výsledky studie přijal jako nezvratný fakt tak musí být spousty dementů v Maďarsku (vyhlášený guláš a klobásy), nebo v Texasu (vyhlášené chilli) a kupodivu bych si dovolil tvrdit že dementů je všude zhruba stejně i když na můj vkus celkem dost.

Tady jsem něco k tomu našla v češtiněhttps://www.vitalia.cz/clanky/demence-alzheimer-paliva-jidla/
Někde na you tubě nějaký Ind říkal,že jídla která působí stimulačně na nervovou soustavu,časem způsobí její vyčerpání a lidé hloupnou-dull.Mluvil hlavně o česneku,zmínil se i o kafi a myslím i o chilli.Ale nemohu už to video najít.Podle mně je to docela logické.Tykže všeho s mírou.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz