Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned říj 20, 2019 3:11 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 25, 2019 3:54 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1662
Jednorazovy_Nick píše:
Kultúra bulharského jogurtu, citované zo stránky kde ich predávajú : Minimálne 1x109 živých kultúr v 1g, Laktobacillus delbrueckij sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp.thermophilus, , kmene sú použité z prírodných zdrojov a nie su geneticky modifikované.

Takze si sa mylil, pokial som to spravne pochopil.

Ano u jogurtov su 2 kultury, streptokokova, ktora sa mnozi najprv a pripravi podmienky pre tu hlavnu, ktora sa potom mnozi v druhej fazi lepsie. Tebe ide ale o ten lactobacilus, nie streptokokus. Cize ano su tam technicky 2, pouziva sa dvojkultura, ale v crevach ti ide o laktobacily. Takze da sa povedat, ze som to povedal vedecky nepresne, ze tam je len 1. Su tam 2. Ale ako funkcnu potravinu pouzivas len jednu.
Co ti je nanic, kedze skoro nic neprezije cestu zaludkom.

To co pisal alopat o preziva v chlebe, bramborach, atd... este nestiham overit, az teraz to tu citam. Mozno to tak je. Ja som videl studie len na jednoduchych cukroch, co je aj dovod, preco dali do actimelu od danone jednoduchy cukor, nie skroby, ako v chlebe, brambor atd... takze asi to testovali aj oni a dosli k rovnakemu zaveru, ze to preziva na jednoduchych cukroch. Inak by tam predsa davali aj vlakninu z chleba.

Nebude to tak ani tak, ako alopat pisal, ze je mensie percentualne prezitie bude v bryndzi, ked su tam koncentrovanejsie. % prezitie budu rovnake, ale kedze bryndza ich ma koncentrovanejsie, bude stacit zjest menej a do criev ich prezije viac. (kedze na mensie mnozstvo potravy bude platit kratsia doba travenia... rychlejsia sa stravi 20 g bryndze (ktore obsahuje 20 miliard kultur), nez napriklad 150g jogurtu, co obsahuje 150 milionov kultur (tie najlepsie probioticke jogurty obsahuju vacsinou 1-4 miliard kmenov na 100g ... ale ako vidis, stale je to 100x-25x menej nez bryndza, ktora obsahuje 100 miliard na 100 gramov)

Co sa tyka mlieka, tak jedine to surove by mohlo robit problemy. Zo vsetkych ostatnych mi robilo vzdy kefir aj jogurt dobre. Tu moju kravicku som neskusal. Ale tak rozhodne sa ukazuje, ze asi tam mozu byt nejake bakterie a tie robia problemy tej kulture. Aspon vidis, aka je silna... ako sa potom uchyti v crevach?A kolko jej prezije cestu zaludkom? Takmer nic. A tak sa aj uvadza u probiotickych tabliet, ze cca 4% bakterii preziju cestu do zaludka. Ja som ale videl vedecke testy, kde bolo do 2 hodin vsetko mrtve. Vlastne do hodiny vacsina kultur mrtva kompletne. Jedine kedy prezili hodinu a pol, bola jedna zo 4 testovanych kultur, a to prave ked sa tam pridali jednoduche cukry (bud fruktoza alebo glukoza), to zvysilo takmer dvojnasobne cas, ktory sa tam udrzali v tej traviacej stave, kym pozdochynali. Ale za 2 hodiny ich bolo 0 taktiez.
Cize... za mna, jedine co preziva cestu zaludkom, su probiotika... to su tie, co testuju klinicky, a slachtia a vyberaju ich specialne kvoli tomu (ako napriklad L. Casei Danone, alebo ta z Yakultu). Tie co ti dali, ked nevedia prebit ani nizkopasterizovane mlieko, nebudu prilis zivotaschopne. Su robene urcite na to, aby urobili pekny kremovy jogurt, ktory sa dobre predava, ale ako vzdy plati, ked sa pouzivaju priemyselne vlastnosti, tak tie zdravotne, idu do kelu. A tak to aj bude, bude to ako s tym chemickym umelym, sterilizovanym bezkostkovym hroznom... pekne to vyzera, dobre sa to je, ale zdravotny ucinok je zlomkovy v porovnani so zdravym hroznom... tak je to aj u kultur. Tieto co pouzivas, podla mna vsetky pozdochynaju v zaludku a v crevach sa neudrzia. Su len na to, aby hlupy zakaznik mal super vyzerajuci kremovy jogurt, nic ine.
(PS este jedna vec ma napadla, ci niesu v hybernovanom stave. To by sa mohlo pouzivat v susenej kulture, aby dlhsie vydrzala. Vtedy mozno potrebuju chvilu casu, aby sa prebudili... a preto ich pretlacia v prvej faze ine bakterie. Skus toto... daj ich do vysokopasterizovaneho mlieka, popripade prevar to od mojej kravicky/surove... aby tam nic nebolo. Daj ich do maleho mnozstva tohto mlieka (kludne len 1-2 deci) najprv na hodinu-dve-tri. otestuj. Tam by sa mohli prebudit lebo tam nebudu ine bakterie. A potom toto mlieko pridaj do toho SUROVEHO/MOJEJ KRAVICKY.... (a normalne v jogurtovaci daj celu dobu pri teplote ako to ma byt) co to spravi. Mozno uz budu prebudene a ten boj medzi bakteriami vyhraju... to ma len tak napadlo)

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 25, 2019 4:37 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 309
Xion, to s tym "prebudenim" (zjogurtovanim) susenej kultury Bulharskeho jogurtu v 2dcl vysokopasterizovaneho homogenizovaneho mlieka (nie vsak UHT), ktore by som potom vmiesal do suroveho a dal to cele jogurtovat, to mi znie ako VELMI ZAUJIMAVY napad.... Ale nepouzil by som cely balicek...ale tak 1/3 (ktora by mala stacit na 1,66L jogurtu) .... Predsa len, jogurt nechcem predrazeny (nieco stoji aj cesta do toho obchodu, a cas....).....

Mohol by som striedat taky bulharsky jogurt s bifidokulturami a kyšku/zakysanku...
Totiz podarila sa mi fajn vec....

Zmiesal som 1,1L suroveho mlieka so 130g kvalitnej domacej "gazdovskej" vysokotukocnej (zvlastne, ze nepisu ake mnozstvo tuku...) kyslej smotany, zohrial na 40 stupnov, dal do jogurtovaca, asi v strede casu jogurtovania raz premiesal, robilo sa to 15 hodin... Potom som to rozmixoval, lebo iz sa oddelovala srvatka od tuhsej zlozky (mliecny tuk a bielkoviny, vapnik...)... A vysledok ? ...MNAAAAAAAAMMMM !!!! Kyslejsie nez skysnute mlieko, chutnejsie nez skysnute mlieko, doslova to bola radost pit.... Avsak 260g tej smotany ma stalo 1,70 Eur, takze by sa to riadne predrazilo v porovnani s "obycajne" skysnutym mliekom...o 85 centov na nieco vyse liter, cize o 43centov na den....
PRETO druhu varku 1,1L (nechapem, preco davaju 1,1 -1,13L mlieka miesto 1L, ked pisu na obale 1L :D ) zmiesam NIE so 130g tej konkretnej vysokokvalitnej kyslej smotany, ale so stvrtinou balenia (65g)....a budem ocakavat/dufat v rovnako chutne a funkcne skysnutie, samozrejme viem, ze tam bude o cosi menej tuku, takze bude o trosicku menej lahodna chut.
Dam potom vediet ako to dopadlo.....

A Xion, ja som presvedceny, ze pitie takych 500-550ml kyšky/zákvasu denne (tolko pijem) sa REALNE postara o vylepsenie mikroflory... Vdaku tomu VAPNIKU z mlieka ktory neutralizuje zaludocne stavy, vdaka tomu objemu vody v mlieku (ktory sam o ssbs neutralizuje do urcitej miery zaludocne stavy), a vdaka tomu, ze to proste budem pit dlhodobo...
Mozno by ale stacilo rozdrobit 50g bryndze v 2,5dcl vody a nalacno vypit... Mozno by to malo (ked to co pises je pravda) X nasobne viac probiotik nez bulharsky jogurt, kyška.... Ved mozem to striedat....Bud kyšku s bulharskym jogurtom (ked da spominanym sposobom uchyti v surovom mlieku) a "bryndzovym mliekom" alebo kyšku s "bryndzovym mliekom".... Myslim, ze bohato bude stacit ta kyška na striedačku s bryndzovym mliekom....a na tsn Bulharsky jogurt sa v dobrom "vykaslem"...

ZDENINA : Mala si pravdu, vcera a dnes ma uz nezahlienilo po vypiti skysnuteho mlieka, kyšky.... Uz si asi fakt zvyka zaludok na to...na to, co par rokov nedostaval... :-)

_________________
ZEM JE PLOCHÁ, rozumný slovák vám o tom povie vo videách na túto tému, všetko pochopíte :
https://www.youtube.com/channel/UCpbR9t ... IEw/videos


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv dub 25, 2019 7:57 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1662
Jednorazovy_Nick píše:
Xion, to s tym "prebudenim" (zjogurtovanim) susenej kultury Bulharskeho jogurtu v 2dcl vysokopasterizovaneho homogenizovaneho mlieka (nie vsak UHT), ktore by som potom vmiesal do suroveho a dal to cele jogurtovat, to mi znie ako VELMI ZAUJIMAVY napad.... Ale nepouzil by som cely balicek...ale tak 1/3 (ktora by mala stacit na 1,66L jogurtu) .... Predsa len, jogurt nechcem predrazeny (nieco stoji aj cesta do toho obchodu, a cas....).....

Mohol by som striedat taky bulharsky jogurt s bifidokulturami a kyšku/zakysanku...
Totiz podarila sa mi fajn vec....

Zmiesal som 1,1L suroveho mlieka so 130g kvalitnej domacej "gazdovskej" vysokotukocnej (zvlastne, ze nepisu ake mnozstvo tuku...) kyslej smotany, zohrial na 40 stupnov, dal do jogurtovaca, asi v strede casu jogurtovania raz premiesal, robilo sa to 15 hodin... Potom som to rozmixoval, lebo iz sa oddelovala srvatka od tuhsej zlozky (mliecny tuk a bielkoviny, vapnik...)... A vysledok ? ...MNAAAAAAAAMMMM !!!! Kyslejsie nez skysnute mlieko, chutnejsie nez skysnute mlieko, doslova to bola radost pit.... Avsak 260g tej smotany ma stalo 1,70 Eur, takze by sa to riadne predrazilo v porovnani s "obycajne" skysnutym mliekom...o 85 centov na nieco vyse liter, cize o 43centov na den....
PRETO druhu varku 1,1L (nechapem, preco davaju 1,1 -1,13L mlieka miesto 1L, ked pisu na obale 1L :D ) zmiesam NIE so 130g tej konkretnej vysokokvalitnej kyslej smotany, ale so stvrtinou balenia (65g)....a budem ocakavat/dufat v rovnako chutne a funkcne skysnutie, samozrejme viem, ze tam bude o cosi menej tuku, takze bude o trosicku menej lahodna chut.
Dam potom vediet ako to dopadlo.....

A Xion, ja som presvedceny, ze pitie takych 500-550ml kyšky/zákvasu denne (tolko pijem) sa REALNE postara o vylepsenie mikroflory... Vdaku tomu VAPNIKU z mlieka ktory neutralizuje zaludocne stavy, vdaka tomu objemu vody v mlieku (ktory sam o ssbs neutralizuje do urcitej miery zaludocne stavy), a vdaka tomu, ze to proste budem pit dlhodobo...
Mozno by ale stacilo rozdrobit 50g bryndze v 2,5dcl vody a nalacno vypit... Mozno by to malo (ked to co pises je pravda) X nasobne viac probiotik nez bulharsky jogurt, kyška.... Ved mozem to striedat....Bud kyšku s bulharskym jogurtom (ked da spominanym sposobom uchyti v surovom mlieku) a "bryndzovym mliekom" alebo kyšku s "bryndzovym mliekom".... Myslim, ze bohato bude stacit ta kyška na striedačku s bryndzovym mliekom....a na tsn Bulharsky jogurt sa v dobrom "vykaslem"...

ZDENINA : Mala si pravdu, vcera a dnes ma uz nezahlienilo po vypiti skysnuteho mlieka, kyšky.... Uz si asi fakt zvyka zaludok na to...na to, co par rokov nedostaval... :-)

Zo zakona musia mat mnozstvo tuku uvedene na mliecnom vyrobku. Dokonca aj v susine.

1L respektive objemy a gramaze na vyrobkoch, su myslene ako minimalne. Niektori vyrobcovia davaju malu rezervu navyse.

To zneutralizovanie stavy mliekom nicomu nepomoze, telo si tam aj tak postupne vyluci pH. Prave naopak, to ze tam je voda, zdrzuje travenie, cize preto lepsie vychadzaju koncentrovanie mliecne vyrobky (ako bryndza, tvaroh, makky syr), lebo tam telo nemusi traviacimi stavami travit "vodu". Iba to predlzuje travenie, a zvysuje sancu, ze zhynu tie prospesne bakterie.

Z tejto studie vyplyva, ze dost vela probiotickych vyrobkov porusuje co delkaruje, v niektorych ani nenasli uvedene kultury.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15541801

Treba byt opatrny, a vediet presne, co sa deje,a co treba urobit, aby prezili, aby clovek neblbol zbytocne a neplytval prachmi zbytocne.

Mnozstvo prospesnych bakterii a kvasiniek v bryndzi je 1 miliarda / g.
V jogurte je to v priemere 10 milionov/g
Probioticke jogurty maju az okolo 4 miliardy (aktivia od Danone) na 100g. Na gram to teda vychadza 40 milionov/g (4x viac ako bezny jogurt)
Actimel ma 20 miliard / 100 gramov, teda 200 milionov / g, to je tak najviac co bezny probioticky vyrobok obsahuje. (jeho vyroba ako uvadzaju trva az 5 dni, teda je to uz tak trochu nieco ako kefir) Vidis, ze bryndza ma oproti tomu stale 5x viac probiotik, nez Actimel, ktory je zatial najviac nabity probioticky napoj. Ale to aj preto, ze jej fermentacia trva dlhsie nez 5 dni. Neda sa to oklamat 1 dnovou vyrobou, tie bakterie potrebuju cas, aby sa tak koncentrovane namnozili. Takze vidis, ze bryndza to vyhrava, aj kvoli koncentracii a aj kvoli dlzke fermentacie. Nedosiahnes viac nez v bryndzi,l nejakym kyslym mliekom alebo jogurtom. Ta activia od Danone je tak maximum co sa da dosiahnut v jogurte (je to 25x menej nez v bryndzi), a Actimel (5 x menej nez v bryndzi). Actimel ma ale aj ine kultury , ktore tam niesu spomenute, takze mozno tak 4x menej ma nez bryndza.
Cize vidis, ze 2 gramy bryndze ti da viac bakterii, nez jeden kelimok jogurtu. Takze ano, za mna, dat si cajovu lyzicku bryndze, s trochou vody a suseneho ovocia, a mas to lepsie nez akykolvek jogurt. Uz aj preto, ze sa to rychlejsie stravi, 1 CL bryndze bude stravena velmi rychlo.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát dub 26, 2019 9:21 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Clovek by si pommyslel, ze postaci aj 50-60g takej smotany... Alebo sa mylim ? Ved aj ked sa robi obycajny domaci jogurt, nepouziva sa na liter mlieka cely kelimok bieleho jogurtu...
Zaujimalo by ma, ci mi vystaci KVALITNA domaca "5 dnova" extra husta kysla smotana o vahe 250g na to, aby spravila zo 4L suroveho mlieka kyšku.... Neviem ako to zistit, neviem co kyška "uz" je, a co "este" nie je...
Preto skor taka otazka... Malo by postacit 60g velmi kvalitnej "gazdovskej" poctivej kyslej smotany na 1L mlieka, aby z toho vznikla kyška ?
Dakujem za odpoved.

Já bych to množství aplikované jako startér viděl dostatečné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř kvě 01, 2019 11:57 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 309
XION : co vravis na primiesanie 10-20g bryndze do 5-6dcl kyšky (surove mlieko kysnute za pomoci smotanovej kultury) a hned na to to vypit ? :-) Lebo ja tu kysku chcem....tryptofan, bielkoviny, rozne vitaminy a mineraly... Len asi nie dostatok probiotik.... Preto tam pred vypitim chcem zamiesat 10-20g surovej bryndze....

_________________
ZEM JE PLOCHÁ, rozumný slovák vám o tom povie vo videách na túto tému, všetko pochopíte :
https://www.youtube.com/channel/UCpbR9t ... IEw/videos


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned kvě 05, 2019 2:41 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1662
Jednorazovy_Nick píše:
XION : co vravis na primiesanie 10-20g bryndze do 5-6dcl kyšky (surove mlieko kysnute za pomoci smotanovej kultury) a hned na to to vypit ? :-) Lebo ja tu kysku chcem....tryptofan, bielkoviny, rozne vitaminy a mineraly... Len asi nie dostatok probiotik.... Preto tam pred vypitim chcem zamiesat 10-20g surovej bryndze....

Pochopitelne, bude to fungovat. Ale lepsie bude fungovat "probioticka tabletka", o ktorej som ti napisal v druhej teme, teda ked tu bryndzu das (kludne aj 2x za den) nalacno s hrozienkami/susenym goji/atd...
kedze sa to bude travit kratsie, prezije viac probiotik, ako s tou kyskou.
A pokial rastlinne enzymi rozkladajuce bielkoviny (co som stale doteraz nezistil) nebudu zabijat probiotika, tak to este skrati cas travenie (odhadujem, ze do 1 hodiny by to mohlo byt prec zo zaludku) a to by prezili prakticky vsetky bakterie.
Idealna prirodna probioticka tabletka by potom vyzera tak, ze 10g bryndze, nalacno, par susenych hrozienok (popr. goji, nech uz to ma vacsi zdravotny efekt), +enzymy/kusok kiwi/ananasu/papaje...

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon kvě 06, 2019 9:18 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 484
Bydliště: Nové Město na Moravě
Xion píše:
Pochopitelne, bude to fungovat. Ale lepsie bude fungovat "probioticka tabletka", o ktorej som ti napisal v druhej teme, teda ked tu bryndzu das (kludne aj 2x za den) nalacno s hrozienkami/susenym goji/atd...
kedze sa to bude travit kratsie, prezije viac probiotik, ako s tou kyskou.
A pokial rastlinne enzymi rozkladajuce bielkoviny (co som stale doteraz nezistil) nebudu zabijat probiotika, tak to este skrati cas travenie (odhadujem, ze do 1 hodiny by to mohlo byt prec zo zaludku) a to by prezili prakticky vsetky bakterie.
Idealna prirodna probioticka tabletka by potom vyzera tak, ze 10g bryndze, nalacno, par susenych hrozienok (popr. goji, nech uz to ma vacsi zdravotny efekt), +enzymy/kusok kiwi/ananasu/papaje...

Díky! :-)
Což si teď říkám... já probiotickou tabletku dávám s tím ostatním do mixéru a pak směs v teple kultivuju, takže breberky se namnoží.

Jakým způsobem se toho dál do střeva dostane víc: takhle namnožit (zas ale bohužel přijdou víc do kontaktu s prostředím žaludku), anebo polknout tabletku v jejím obalu, který chrání její cenný obsah před žaludečními HCL...?

Tabletky používám do dvou receptů:
1) probio tvaroh = šálek strouhaného kokosu, šálek šťavnatého ovoce = bobuloviny, švestky..., 2 kapsle probiotik (uvedu níže), lžíce rozinek nebo moruší na oslazení. mixnout, nechat dvě hodiny v kuchyni pracovat a poté do rána do lednice
2) jen dvě ingredience = 400 ml kokosového mléka, 2 kapsle probiotik, mixnout a nechat jeden až tři dny v pokojové teplotě

No a probiotika jsou tato: https://doplnky-stravy.heureka.cz/bio-k ... 60-kapsli/

2Děkuju Ti za názor, fajn den přeju


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 07, 2019 2:09 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 309
Jindra píše:
1) probio tvaroh = šálek strouhaného kokosu, šálek šťavnatého ovoce = bobuloviny, švestky..., 2 kapsle probiotik (uvedu níže), lžíce rozinek nebo moruší na oslazení. mixnout, nechat dvě hodiny v kuchyni pracovat a poté do rána do lednice.

Prepac Jindra, ale v hlave to nemas v poriadku.... TVAROH JE VZDY TVAROH...JE TO MLIECNY PRODUKT, ROVANKO AKO ZLTKO JE VZDY LEN ZLTKO = CAST VAJICKA, NICOHO INEHO.... Ako mozes "probiotickym tvarohom" nazyvat fermentovanu zmes kokosu s bobulovinami a slivkami ??? Este vyraz "orechove mlieko" sa da ako-tak prekusnut.... Ale to co si napisal ty... Ved nie len povod potraviny (zivocisny vs. rastlinny), ale aj ZASTUPWNIE MAKRONUTRIENTOV A MIKRONUTRIENTOV sa u tvarohu VS. kokosu s ovocim DIAMETRAAAALNE odlisuje....
"Probioticky tvaroh" = Zmes struhaneho kokosu s bobulovitym ovocim a slivkami .... :twisted: :roll: :roll: ...... Nehnevaj sa, to je...na facku.... :lol:

_________________
ZEM JE PLOCHÁ, rozumný slovák vám o tom povie vo videách na túto tému, všetko pochopíte :
https://www.youtube.com/channel/UCpbR9t ... IEw/videos


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv kvě 09, 2019 4:11 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 484
Bydliště: Nové Město na Moravě
Jednorazovy_Nick píše:
Prepac Jindra, ale v hlave to nemas v poriadku.... TVAROH JE VZDY TVAROH...JE TO MLIECNY PRODUKT, ROVANKO AKO ZLTKO JE VZDY LEN ZLTKO = CAST VAJICKA, NICOHO INEHO.... Ako mozes "probiotickym tvarohom" nazyvat fermentovanu zmes kokosu s bobulovinami a slivkami ??? Este vyraz "orechove mlieko" sa da ako-tak prekusnut.... Ale to co si napisal ty... Ved nie len povod potraviny (zivocisny vs. rastlinny), ale aj ZASTUPWNIE MAKRONUTRIENTOV A MIKRONUTRIENTOV sa u tvarohu VS. kokosu s ovocim DIAMETRAAAALNE odlisuje....
"Probioticky tvaroh" = Zmes struhaneho kokosu s bobulovitym ovocim a slivkami .... :twisted: :roll: :roll: ...... Nehnevaj sa, to je...na facku.... :lol:

nehněvám sa, diskusiu končím, podle mne máš značné neznalosti, zcela nesouhlasím

už jen na tomto Jardově foru - kdybys jej studoval - se dočteš, proč jsi mimo a nemáš pravdu
nehledě na studium dalším infozdrojů

drž se svého, klidně ale pro mne jsi ztráta času, už jsem se znalostmi a zkušenostmi jinde
čus


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv čer 20, 2019 8:47 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 309
Ahojte.
Chápete tento BLUD ? ......... Dedko je po operácií (odstránenie nádoru z hrubého čreva), a mamka sa ma pýta, či viem zohnať kefírové zrná (už roky ich nemám) pre dedka, aby mu robili kefír. Ja jej na to, že predsa používam bryndzu, ktorú si rozrábam s vodou (volám to "bryndzové mlieko") v šejkri so sitkom, že tá bryndza obsahuje viac probiotík a laktobacilov než kefír, a že sa netreba starať o hubičky.
A ONA NA TO, že má napísané (niekde), že bryndzu jesť nemôže :D :D :D ale kefír hej... :D :D :D
Hlavne, že už po operácii jedol pšeničný chlieb kysnutý droždím (ten shit so supermarketu) a jedol aj zmrzlinu z Lidlu ... :D :D :D

Otázka na vás : DÁVA LOGIKU, že bryndzu jesť NEMôŽE, ale kefír áno ??? Keď konzumuje už aj vajíčka, mäso, a bežne solí ? .... Čo je to za BLUD, že bryndzu ("bryndzové mlieko") nemôže ale kefír áno ??? Je to blud, ktorý je na smiech, však ? .... Ďakujem za odpoveď, ktorú dám prečítať mojej mame. Ona je totiž skalopevne presvedčená, že "ÁNO, 100% ovčiu surovú BRYNDZU NEMôŽE, ALE KEFÍR ÁNO"...

_________________
ZEM JE PLOCHÁ, rozumný slovák vám o tom povie vo videách na túto tému, všetko pochopíte :
https://www.youtube.com/channel/UCpbR9t ... IEw/videos


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 21, 2019 11:10 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1662
Jednorazovy_Nick píše:
Ahojte.
Chápete tento BLUD ? ......... Dedko je po operácií (odstránenie nádoru z hrubého čreva), a mamka sa ma pýta, či viem zohnať kefírové zrná (už roky ich nemám) pre dedka, aby mu robili kefír. Ja jej na to, že predsa používam bryndzu, ktorú si rozrábam s vodou (volám to "bryndzové mlieko") v šejkri so sitkom, že tá bryndza obsahuje viac probiotík a laktobacilov než kefír, a že sa netreba starať o hubičky.
A ONA NA TO, že má napísané (niekde), že bryndzu jesť nemôže :D :D :D ale kefír hej... :D :D :D
Hlavne, že už po operácii jedol pšeničný chlieb kysnutý droždím (ten shit so supermarketu) a jedol aj zmrzlinu z Lidlu ... :D :D :D

Otázka na vás : DÁVA LOGIKU, že bryndzu jesť NEMôŽE, ale kefír áno ??? Keď konzumuje už aj vajíčka, mäso, a bežne solí ? .... Čo je to za BLUD, že bryndzu ("bryndzové mlieko") nemôže ale kefír áno ??? Je to blud, ktorý je na smiech, však ? .... Ďakujem za odpoveď, ktorú dám prečítať mojej mame. Ona je totiž skalopevne presvedčená, že "ÁNO, 100% ovčiu surovú BRYNDZU NEMôŽE, ALE KEFÍR ÁNO"...

Opytaj sa ich, preco. Kefir totiz budu mysliet bezne kupeny, ktory je vzdy pasterizovany. Nemyslia tym domaci a surovy. Bryndza byva so suroveho mlieka, mozno kvoli tomu.
K nemocnicnej strave sa radsej nevyjadrujem, lekari su zabijaci. To co davaju ludom, je cista smrt, asi aby sa odtial tak skoro nedostali.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 21, 2019 1:14 pm 
Offline

Registrován: sob zář 01, 2018 11:00 pm
Příspěvky: 309
Xion : Diky za reakciu. Pytat sa doktorov nic nebudem, nekomunikoval som s nimi ja, ale mamka. A ta uz to ma vyriesene - kupovat sa bude kefir zo supermarketu.

Inak osobne nechapem jednej veci.... Ako sa u nas rozsiril kefir, a pritom bryndza ma vsetkeho (co sa tyka probiotok a laktobacilov) VIAC. Dokonca ovcie mlieko ma asi 5x viac vitaminu D a 3-4x viac vitaminu C nez kravske mlieko....
S*rie ma to, lebo zcasti aj kvoli kefiru chovatelia oviec krachuju, kedze ovcie mlieko sa vyuziva len na vyrobu bryndze a inych ovcich syrov.... Dajme tomu, ze 2000 ludi na Slovensku si pravidelne robi kefir... Keby si miesto toho robili "bryndzove mlieko", a yuzili by na to 500g bryndze tyzdenne, tak kazdy tyzden by sa predala tona surovej ovcej bryndze, ktora je podla vsetkeho "superpotravina NUMBER ONE"...

_________________
ZEM JE PLOCHÁ, rozumný slovák vám o tom povie vo videách na túto tému, všetko pochopíte :
https://www.youtube.com/channel/UCpbR9t ... IEw/videos


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát čer 21, 2019 9:47 pm 
Offline

Registrován: stř čer 05, 2019 5:18 pm
Příspěvky: 11
Jednorazovy_Nick píše:
Xion : Diky za reakciu. Pytat sa doktorov nic nebudem, nekomunikoval som s nimi ja, ale mamka. A ta uz to ma vyriesene - kupovat sa bude kefir zo supermarketu.

Inak osobne nechapem jednej veci.... Ako sa u nas rozsiril kefir, a pritom bryndza ma vsetkeho (co sa tyka probiotok a laktobacilov) VIAC. Dokonca ovcie mlieko ma asi 5x viac vitaminu D a 3-4x viac vitaminu C nez kravske mlieko....
S*rie ma to, lebo zcasti aj kvoli kefiru chovatelia oviec krachuju, kedze ovcie mlieko sa vyuziva len na vyrobu bryndze a inych ovcich syrov.... Dajme tomu, ze 2000 ludi na Slovensku si pravidelne robi kefir... Keby si miesto toho robili "bryndzove mlieko", a yuzili by na to 500g bryndze tyzdenne, tak kazdy tyzden by sa predala tona surovej ovcej bryndze, ktora je podla vsetkeho "superpotravina NUMBER ONE"...


Jasně, že mezi brynzou a kefirem není velká rozdíl. Ale děda by neměl jsít hlavně pšenici, po jakékoliv operace střev se nemá jíst lepek. Bezlepková dieta je pro střeva po operaci velice důležitá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob čer 22, 2019 4:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 26696
Bydliště: Poděbrady
Jednorazovy_Nick píše:
Xion : Diky za reakciu. Pytat sa doktorov nic nebudem, nekomunikoval som s nimi ja, ale mamka. A ta uz to ma vyriesene - kupovat sa bude kefir zo supermarketu.

Inak osobne nechapem jednej veci.... Ako sa u nas rozsiril kefir, a pritom bryndza ma vsetkeho (co sa tyka probiotok a laktobacilov) VIAC. Dokonca ovcie mlieko ma asi 5x viac vitaminu D a 3-4x viac vitaminu C nez kravske mlieko....
S*rie ma to, lebo zcasti aj kvoli kefiru chovatelia oviec krachuju, kedze ovcie mlieko sa vyuziva len na vyrobu bryndze a inych ovcich syrov.... Dajme tomu, ze 2000 ludi na Slovensku si pravidelne robi kefir... Keby si miesto toho robili "bryndzove mlieko", a yuzili by na to 500g bryndze tyzdenne, tak kazdy tyzden by sa predala tona surovej ovcej bryndze, ktora je podla vsetkeho "superpotravina NUMBER ONE"...

Určitě bych vám dal za pravdu, ovčí produkty nelze srovnávat s produkty z kravského mléka a dále není možné srovnávat produkty komerční od produktů domácích tedy vždy bych volil tu nejvyšší kvalitu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned čer 23, 2019 8:02 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1662
Jednorazovy_Nick píše:
Xion : Diky za reakciu. Pytat sa doktorov nic nebudem, nekomunikoval som s nimi ja, ale mamka. A ta uz to ma vyriesene - kupovat sa bude kefir zo supermarketu.

Inak osobne nechapem jednej veci.... Ako sa u nas rozsiril kefir, a pritom bryndza ma vsetkeho (co sa tyka probiotok a laktobacilov) VIAC. Dokonca ovcie mlieko ma asi 5x viac vitaminu D a 3-4x viac vitaminu C nez kravske mlieko....
S*rie ma to, lebo zcasti aj kvoli kefiru chovatelia oviec krachuju, kedze ovcie mlieko sa vyuziva len na vyrobu bryndze a inych ovcich syrov.... Dajme tomu, ze 2000 ludi na Slovensku si pravidelne robi kefir... Keby si miesto toho robili "bryndzove mlieko", a yuzili by na to 500g bryndze tyzdenne, tak kazdy tyzden by sa predala tona surovej ovcej bryndze, ktora je podla vsetkeho "superpotravina NUMBER ONE"...

Problem bryndze je, ze je prilis draha. Teda ta cisto ovcia. Neraz stoji 15 eur/kg. V takych uzernickych stankoch ako Salem, ju dokonca predavaju kludne za 25 euro/kg. To si bezny slovak nemoze dovolit jest vo vacsom mnozstve. A v miesanej mas uz 50% kravskeho mlieka, pasterizovaneho dokonca. Preto kopec ludi kupuje kefir, ale aj acidko a podobne. Kefir stoji tak 1,5 eur liter, da sa zohnat aj za 1 euro / liter.

_________________
Prehladne strucne navody fora Zdravi-az


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz