Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 8:07 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejedení rozmražené potravy
PříspěvekNapsal: stř bře 11, 2020 5:35 am 
Offline

Registrován: stř led 08, 2020 10:16 pm
Příspěvky: 87
Bydliště: Praha
Zdravim. Co jsem si přečetl, tak je lepší vyvarovat se vařené stravě, protože zabíjí ony enzymy v potravě, které si pak tělo musí samo produkovat, což ho stojí energii. Pak jsem četl, že není vhodné ani potraviny mrazit, avšak myslel jsem, že v mrazáku - v ledu potraviny se jakoby zataví a pak zase obnoví?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejedení rozmražené potravy
PříspěvekNapsal: stř bře 11, 2020 9:03 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28245
Bydliště: Poděbrady
VitekH píše:
Zdravim. Co jsem si přečetl, tak je lepší vyvarovat se vařené stravě, protože zabíjí ony enzymy v potravě, které si pak tělo musí samo produkovat, což ho stojí energii. Pak jsem četl, že není vhodné ani potraviny mrazit, avšak myslel jsem, že v mrazáku - v ledu potraviny se jakoby zataví a pak zase obnoví?

Tyto informace nelze brát jako dogma ale vždy je potřeba přizpůsobit stravu stavu těla a trávení a také teritoriu kde momentálně žiji a ročnímu období které momentálně je, tedy jde o stav značně variabilní. Syrová strava je jednoznačně výhodná v letním období, nebo v extra teplých oblastech a pokud jde o uchování potravin mražením to je sice dobré nicméně ta potravina nesmí absolvovat více zmrazení a rozmrazení. Tedy jednou zmrazit, rozmrazit a zkonzumovat není zase tak velký problém i když buňky ovoce a zeleniny jsou většinou roztrhány, ale zase tak fatální problém tím nevzniká. Živočišné potraviny a tuky odolávají zmražení mnohem lépe a tuky lze dokonce neomezeně zmrazovat a rozmrazovat bez větších negativních vlivů na jejich kvalitu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejedení rozmražené potravy
PříspěvekNapsal: sob bře 14, 2020 1:17 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Zmrazením jsou potrhány i buňky masa, ze kterého pak při rozmrazení vyteče šťáva. Méně šťávy však při smažení, grilování a pečení znamená méně heterocyklických aminů, s čímž podle tabulky v prvním odkazu výrazně pomohlo i 3 minutové předehřátí v mikrovlnce.

https://is.muni.cz/th/s9wey/Heterocyklicke_aminy.pdf
https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92053.aspx

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejedení rozmražené potravy
PříspěvekNapsal: sob dub 25, 2020 6:24 pm 
Offline

Registrován: sob bře 09, 2019 11:41 am
Příspěvky: 2
Jarda píše:
Tyto informace nelze brát jako dogma ale vždy je potřeba přizpůsobit stravu stavu těla a trávení a také teritoriu kde momentálně žiji a ročnímu období které momentálně je, tedy jde o stav značně variabilní. Syrová strava je jednoznačně výhodná v letním období, nebo v extra teplých oblastech a pokud jde o uchování potravin mražením to je sice dobré nicméně ta potravina nesmí absolvovat více zmrazení a rozmrazení. Tedy jednou zmrazit, rozmrazit a zkonzumovat není zase tak velký problém i když buňky ovoce a zeleniny jsou většinou roztrhány, ale zase tak fatální problém tím nevzniká. Živočišné potraviny a tuky odolávají zmražení mnohem lépe a tuky lze dokonce neomezeně zmrazovat a rozmrazovat bez větších negativních vlivů na jejich kvalitu.

Máte na mysli, prosím, pouze stoprocentní živočišné tuky? Předpokládám, že např. másla atd. budou už po druhém zmražení žluknout.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nejedení rozmražené potravy
PříspěvekNapsal: sob dub 25, 2020 6:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28245
Bydliště: Poděbrady
Zdeňka33 píše:
Máte na mysli, prosím, pouze stoprocentní živočišné tuky? Předpokládám, že např. másla atd. budou už po druhém zmražení žluknout.
Děkuji.

Tak jistě, když píši tuk myslím tuk, ne máslo které je tukem pouze z 80% případně i méně a obsahuje i bílkoviny tedy to se opravdu kazit může i kdy také ne tak rychle.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz