Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Kimchi / Kimči
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=5687
Stránka 22

Autor:  ash [ úte říj 29, 2019 9:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

Obsidián píše:
V tom kimči, co jsem měla byla zelenina, koření, jedlá sůl, rýžová mouka.. a sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl). Ta sója snad nevadí, když je to fermentované. A o pasterizaci na etiketě není zmínka, tak snad ok.

tak moznosti nakupu se pomalu zlepsuji. treba tohle je podle vseho vyborne a chut je silna....
https://www.scuk.cz/scuk-usti-nad-orlic ... p/8p8X2vXK
obecne pomalu prechazim k nakupum na scuku... doporucuju vyzkouset. \":-)\"

Autor:  Obsidián [ úte říj 29, 2019 10:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

ash píše:
tak moznosti nakupu se pomalu zlepsuji. treba tohle je podle vseho vyborne a chut je silna....
https://www.scuk.cz/scuk-usti-nad-orlic ... p/8p8X2vXK
obecne pomalu prechazim k nakupum na scuku... doporucuju vyzkouset. \":-)\"

Pro mě je to z ruky, ale jinak to vypadá dost dobře, nejen to kimči.

Autor:  Jarda [ úte říj 29, 2019 10:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

Obsidián píše:
V tom kimči, co jsem měla byla zelenina, koření, jedlá sůl, rýžová mouka.. a sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl). Ta sója snad nevadí, když je to fermentované. A o pasterizaci na etiketě není zmínka, tak snad ok.

Tak podle všeho ano a soja by v tomto stavu vadit neměla.

Autor:  MichaelaS [ pát bře 12, 2021 11:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

Odkud čerpáte recepty k čemu všemu je kimči vhodné jíst ?

Autor:  Jarda [ pát bře 12, 2021 11:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

MichaelaS píše:
Odkud čerpáte recepty k čemu všemu je kimči vhodné jíst ?

Na netu je spousta videí plných inspirace a Korea vyniká tím že mají i institut kimchi kde probíhá stále výzkum v této oblasti. Pokud vím tak existuje i kuchařka kimchi která obsahuje tuším skoro 200 variant tohoto výjimečného jídla. Pokud jde o konzumaci původní obyvatelstvo jí toto jídlo většinou smíchané s rýží, ale jíst se dá prakticky ke všemu snad vyjma dortů.

Autor:  majki636 [ stř bře 17, 2021 6:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

MichaelaS píše:
Odkud čerpáte recepty k čemu všemu je kimči vhodné jíst ?

Mě osobně zaujaly tyto stránky http://www.kimchiclub.cz, kde i kimchi přímo prodávají, tak jsem se rozhodla si ho koupit a mají ho úžasné, hlavně v té pálivější verzi !

Autor:  neti [ stř bře 17, 2021 7:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

Odporúčam celý youtube kanál kórejky Maangchi. Skúšal som podľa nej fermentovať strukoviny pomocou zvieratka Aspergillus Oryzae - na divoko, lenže nemám dobrú karmu (v mojom okolí sa nenachádza táto baktéria), tiež potrebujem lepší Verzeug. Kimchi nerobím, pretože mi vadí, že to nie je namočené celé vo vode (plesne, baktérie) a pretože kapusta je v týchto zemepisných šírkach dostupnejšia a lacnejšia. Dochucujem ju cibulou, červenou repou, cesnakom, korením.

Traditional kimchi recipe:
https://www.youtube.com/watch?v=eTucCw1w6Ak

Autor:  MichaelaS [ sob bře 20, 2021 9:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

Paráda, děkuji moc. Bylo mi totiž doporučeno ho vyzkoušet právě kvůli kožním problémům, které mám, tak jsem na něj zvědavá \":)\".

Autor:  neti [ pát kvě 07, 2021 11:11 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

Zaujímavý kurz fermentovania pre začiatočníkov, cca od 1 h postup pri výrobe kimchi.
https://www.facebook.com/dok16/videos/310777680461291/

Autor:  neti [ pon čer 07, 2021 7:17 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

Dostal som zadarmo ("keď dávajú ber, keď bijú utekaj") keramický súdok. Chcem sa opýtať tých, ktorí fermentujú kapustu ap., ako ho čistíte? Mám obavu, že vriaca voda ho praskne. Savo je asi extrém? Any idea??

Tiež napíšem moju skúsenost: milujem kys. kapustu \":!:\". Rád ju nakladám, baví ma to, chutí mi jej kyselosť. Áno, prichádza ALE \":D\". Strašne ma "upcháva". Všetci, koho poznám, krútia hlavou, že je to nemožné - lebo kapusta by mala mať presne opačný efekt (aplikuje sa na zápchu). Mám na mysli surovú, neprevarenú fermentovanú bielu kapustu s trochou červenej repy (nie je plesnivá samozrejme, nezapácha, nesvieti farbami ako semafór), takže je taká ružovkastá alebo silno ružová (podľa obsahu repy). Skúsim konzumovať prevarenú. Any idea??

Btw. s fermentovaným pickles (červená repa, mrkva, uhorky "kvašáky") problém nemám - čiže všetko, čo musím rozkúsať (kys. kapusta je mäkká). Zrejme nakladám kapustu posledný rok a zostanem pri pickles (pre fanatikov: to neznamená, že kimcchi, kys. kapusta sú ZLO - pre 98 % ľudí je to zázrak a skvelý zdroj vit. C...)

Autor:  Jarda [ pon čer 07, 2021 8:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kimchi / Kimči

neti píše:
Dostal som zadarmo ("keď dávajú ber, keď bijú utekaj") keramický súdok. Chcem sa opýtať tých, ktorí fermentujú kapustu ap., ako ho čistíte? Mám obavu, že vriaca voda ho praskne. Savo je asi extrém? Any idea??

Tiež napíšem moju skúsenost: milujem kys. kapustu \":!:\". Rád ju nakladám, baví ma to, chutí mi jej kyselosť. Áno, prichádza ALE \":D\". Strašne ma "upcháva". Všetci, koho poznám, krútia hlavou, že je to nemožné - lebo kapusta by mala mať presne opačný efekt (aplikuje sa na zápchu). Mám na mysli surovú, neprevarenú fermentovanú bielu kapustu s trochou červenej repy (nie je plesnivá samozrejme, nezapácha, nesvieti farbami ako semafór), takže je taká ružovkastá alebo silno ružová (podľa obsahu repy). Skúsim konzumovať prevarenú. Any idea??

Btw. s fermentovaným pickles (červená repa, mrkva, uhorky "kvašáky") problém nemám - čiže všetko, čo musím rozkúsať (kys. kapusta je mäkká). Zrejme nakladám kapustu posledný rok a zostanem pri pickles (pre fanatikov: to neznamená, že kimcchi, kys. kapusta sú ZLO - pre 98 % ľudí je to zázrak a skvelý zdroj vit. C...)

Ona má dva způsoby jak může tu zácpu vyvolávat, jednak zpomalením štítné žlázy a jednak předávkováním vlákninou. Vlákninu lze ulejt vodou tedy hodně pít a štítnou zrychlí třeba kokosový tuk. Keramika by neměla mít s horkou vodou sebemenší problém je to přeci vypálená hlína.

Stránka 22 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/