Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte pro 11, 2018 12:00 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2018 10:57 am 
Offline

Registrován: úte úno 27, 2018 4:34 pm
Příspěvky: 119
Willis píše:
Ano, vysoká příjem bílkovin se pak přetváří na glukozu a proto lze předpokládat, že eskimáci nebyli v ketoze. Pokud chceme mít ketozu jistou, neměli bychom překračovat 2 gramy bílkovina na kilogram naší tělesné hmotnosti.

Některé zdroje dokonce uvádějí jen 1,5 gramů bílkovina na koli tělesné váhy, aby byla jistota, že člověk zůstane v ketóze.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2018 5:44 pm 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 528
Varievam si fermentované kašu na "jemne kyslo-sladko". Chcem v nej mať viac bielkovín, tak po uvarení do každej porcie zvlášť vmiešam 2 kvalitné vajíčka, pričom znova privediem k varu (aby sa vajíčka rozmiešané v kaši uvarili). Nebaví ma však taká zdĺhavá činnosť "navyše", resp. už uvarené uvariť ešte raz deň pred konzumáciou (na druhý deň by som si to len ohrial)...
Preto sa pýtam : Kebyže si navarím na 4 dni dopredu kašu (4 porcie naraz), do ktorej vmiešam počas varenia 8 vajec, nič sa tomu nestane v chladničke za 4 dni ? Samotnej kaši sa nič nestane ani za 10 dní... Ale neviem ako s vajíčkom... Možno to na chuti nebude poznať, ale... čo myslíte vy ?
Jem dve jedlá denne (momentálne IF 21/3, pretože som zvýšil bielkoviny - chcem trošku svalový progres), a v kuchyni strávim viac času než niekto, kto je 5x denne.... Nebaví ma to, lebo to zaberá veľa času, a nech absolútne komukoľvek poviem ako "šľachtím" potraviny ktoré jem, každý gúľa očami......
Nechcem s tým prestať a ani neprestanem, chcem si to však nejak uľahčiť...
Kopa ľudí serie na to, uvarí si ovos, šošovicu tak ako kúpia, možno na hodinu predtým namočia...
A čo robím ja ? ... Namočím na 12 hodín, rozmixujem, dám fermentovať do veľkých jogurtovačov na 24 hodín, uvarím, dám do chladničky, prihrejem a jem...
Ale po tom ako do toho pridávam aj vajíčka, tak okrem toho dám každú porciu zohriať ešte raz, ale "naplno", lebo do nej vmiešam 2 vajíčka, a musím to urobiť deň vopred, aby znova vznikol dostatok rezistentného škrobu v kaši... Chcem si to zjednodušiť, všetky vajíčka vmiešať do kaše už pri jej varení (potom už len prihriať každú porciu) ale neviem, či sa tej kaši s vajíčkami za 4 dni nič nestane...

_________________
29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo.... :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2018 6:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25651
Bydliště: Poděbrady
JednorazovyNICK píše:
Varievam si fermentované kašu na "jemne kyslo-sladko". Chcem v nej mať viac bielkovín, tak po uvarení do každej porcie zvlášť vmiešam 2 kvalitné vajíčka, pričom znova privediem k varu (aby sa vajíčka rozmiešané v kaši uvarili). Nebaví ma však taká zdĺhavá činnosť "navyše", resp. už uvarené uvariť ešte raz deň pred konzumáciou (na druhý deň by som si to len ohrial)...
Preto sa pýtam : Kebyže si navarím na 4 dni dopredu kašu (4 porcie naraz), do ktorej vmiešam počas varenia 8 vajec, nič sa tomu nestane v chladničke za 4 dni ? Samotnej kaši sa nič nestane ani za 10 dní... Ale neviem ako s vajíčkom... Možno to na chuti nebude poznať, ale... čo myslíte vy ?
Jem dve jedlá denne (momentálne IF 21/3, pretože som zvýšil bielkoviny - chcem trošku svalový progres), a v kuchyni strávim viac času než niekto, kto je 5x denne.... Nebaví ma to, lebo to zaberá veľa času, a nech absolútne komukoľvek poviem ako "šľachtím" potraviny ktoré jem, každý gúľa očami......
Nechcem s tým prestať a ani neprestanem, chcem si to však nejak uľahčiť...
Kopa ľudí serie na to, uvarí si ovos, šošovicu tak ako kúpia, možno na hodinu predtým namočia...
A čo robím ja ? ... Namočím na 12 hodín, rozmixujem, dám fermentovať do veľkých jogurtovačov na 24 hodín, uvarím, dám do chladničky, prihrejem a jem...
Ale po tom ako do toho pridávam aj vajíčka, tak okrem toho dám každú porciu zohriať ešte raz, ale "naplno", lebo do nej vmiešam 2 vajíčka, a musím to urobiť deň vopred, aby znova vznikol dostatok rezistentného škrobu v kaši... Chcem si to zjednodušiť, všetky vajíčka vmiešať do kaše už pri jej varení (potom už len prihriať každú porciu) ale neviem, či sa tej kaši s vajíčkami za 4 dni nič nestane...

Na to nedovedu odpovědět, ale za 4 dny se vám tam může namnožit opravdu bohatá ZOO.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2018 6:50 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 326
JednorazovyNICK píše:
Varievam si fermentované kašu na "jemne kyslo-sladko". Chcem v nej mať viac bielkovín, tak po uvarení do každej porcie zvlášť vmiešam 2 kvalitné vajíčka, pričom znova privediem k varu (aby sa vajíčka rozmiešané v kaši uvarili). Nebaví ma však taká zdĺhavá činnosť "navyše", resp. už uvarené uvariť ešte raz deň pred konzumáciou (na druhý deň by som si to len ohrial)...
Preto sa pýtam : Kebyže si navarím na 4 dni dopredu kašu (4 porcie naraz), do ktorej vmiešam počas varenia 8 vajec, nič sa tomu nestane v chladničke za 4 dni ? Samotnej kaši sa nič nestane ani za 10 dní... Ale neviem ako s vajíčkom... Možno to na chuti nebude poznať, ale... čo myslíte vy ?
Jem dve jedlá denne (momentálne IF 21/3, pretože som zvýšil bielkoviny - chcem trošku svalový progres), a v kuchyni strávim viac času než niekto, kto je 5x denne.... Nebaví ma to, lebo to zaberá veľa času, a nech absolútne komukoľvek poviem ako "šľachtím" potraviny ktoré jem, každý gúľa očami......
Nechcem s tým prestať a ani neprestanem, chcem si to však nejak uľahčiť...
Kopa ľudí serie na to, uvarí si ovos, šošovicu tak ako kúpia, možno na hodinu predtým namočia...
A čo robím ja ? ... Namočím na 12 hodín, rozmixujem, dám fermentovať do veľkých jogurtovačov na 24 hodín, uvarím, dám do chladničky, prihrejem a jem...
Ale po tom ako do toho pridávam aj vajíčka, tak okrem toho dám každú porciu zohriať ešte raz, ale "naplno", lebo do nej vmiešam 2 vajíčka, a musím to urobiť deň vopred, aby znova vznikol dostatok rezistentného škrobu v kaši... Chcem si to zjednodušiť, všetky vajíčka vmiešať do kaše už pri jej varení (potom už len prihriať každú porciu) ale neviem, či sa tej kaši s vajíčkami za 4 dni nič nestane...

Myslím si, že jsi to už hodně přehnal a jíš degradované věci. Přeměněné. Nevěřím, že dobrým způsobem. Hodně jsi se vzdálil od přirozené, vyýživné, jednoduché, stravy, plné energie, vitamínů, mierálů, enzymů, životodárných substancí. Magoříš a ničíš nejen potraviny, ale i své zdraví, obloukem a bumerangem vráceno i své postoje ku věci.
Zpátky na zem, kámo. Zpytuj svědomí ve slova smyslu ... "položme se na otázku" ....
Co tě ku tomu všemu vede? Kde jest prapůvod tvého třeštění? Nebylo by lépe řešit příčinu?
(malé info - rád a dobře vařím - kaši, do které jsem před čtyřmi dny zamíchal vejce, bych nedal ani psoj .... a kaši z obilnin či luštěnin, do které někdo zamíchal vejce, bych nejedl ani čerstvou .... šílíš, patláš páté s devátým .... mimoto nemáš ku disposici svěží, čerstvá, dobrá, včera snesená, vejce od zdravé slepice, která se pase na tvé louce a dvoře ... )


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2018 8:21 pm 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 528
ctihodnymuz píše:
Myslím si, že jsi to už hodně přehnal a jíš degradované věci. Přeměněné. Nevěřím, že dobrým způsobem. Hodně jsi se vzdálil od přirozené, vyýživné, jednoduché, stravy, plné energie, vitamínů, mierálů, enzymů, životodárných substancí. Magoříš a ničíš nejen potraviny, ale i své zdraví, obloukem a bumerangem vráceno i své postoje ku věci.
Zpátky na zem, kámo. Zpytuj svědomí ve slova smyslu ... "položme se na otázku" ....
Co tě ku tomu všemu vede? Kde jest prapůvod tvého třeštění? Nebylo by lépe řešit příčinu?
(malé info - rád a dobře vařím - kaši, do které jsem před čtyřmi dny zamíchal vejce, bych nedal ani psoj .... a kaši z obilnin či luštěnin, do které někdo zamíchal vejce, bych nejedl ani čerstvou .... šílíš, patláš páté s devátým .... mimoto nemáš ku disposici svěží, čerstvá, dobrá, včera snesená, vejce od zdravé slepice, která se pase na tvé louce a dvoře ... )

Ty dobre "perlíš".... Najprv dáš kvalitný koment, hneď na to blud ako delo...
Asi si neuvedomuješ, že tými postupmi (netvrdím to o vajíčku uvarenom 4 dni v chladničke, ale o všetkom ostatnom) vlastne uľahčujem tráveniu, vstrebávaniu, a znásobujem v jedle vitamíny (fermentáciou zŕn), mením štruktúru škrobov...
Veľmi som sa vzdialil od prirodzenej, výživnej, jednoduchej stravy ? Aký matroš berieš ??? ... KAŽDÝ KMEŇ fermentuje obilniny a strukoviny.... Vynecháva ti pamäť, či sa to dozvedáš teraz prvý krát ? ...
A čo ma k tomu všetkému vedie ? Chcem z potravín vyťažiť MAXIMUM. To.
Mimochodm, ako sa aj píše v článkoch o rezistentnom škrobe, čím viac krát (zas netrvrdím, že desať krát) sa obilná/strukovinná či zemiaková kaša zohrejú po ich prvom, druhom, treťom...vychladnutí (ktoré by malo trvať aspoň 12 hodín), tým viac rezistentného škrobu tam bude...
A o akých enzýmoch to básniš... Myslíš, že v tebe uvarenej kaši z nefermentovaných obilnín/strukovín tam budeš mať viac enzýmov (ktoré sa zničia varom, že o tom nevieš...) než ja ?? :D :D :D ... Akurát tak menej vitamínov, horšie vstrebateľné minerály, a budeš to mať ťažšie na strávenie.
Čo sa ti zdá divné na kombinácii kvalitných fermentovaných a potom uvarených obilnín/strukovín, do ktorých sa pridá živočíšna bielkovina (mám k tomu k dispozícii BIO vajíčka) ??? VEĎ TO BEŽNE ROBILI NAŠI PREDKOVIA (to pridávanie napr. vajíčka alebo kusu údeného mäsa k napr. strukovinovej kaši) ....
Ty si viac "mimo tohto sveta", než na Zemi... Uvedomuješ si to ? ... Buď si maximálny narcis, ktorý sa ukája na svojich chaotických odpovediach (kdekomu), alebo ja neviem...
Absolútne mi nedáva zmysel tvoja odpoveď... Bolo by fakt fajn, keby si sa k mojim príspevkom už nevyjadroval, lebo ti neskutočne "ujela střecha", nič rukolapné, a si TOTÁLNE NEVYSPYTATEĽNÝ :D :D :D

to Jarda : Tak si takto "predpripravím" porciu s vajíčkami 12 hodín pred konzumáciou... čo už... :)

_________________
29.8. 2018 .......... Myslím, že by už aj stačilo.... :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2018 8:38 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 326
Vejce či uzené maso ti ku luštěninám vřele nedoporučuji. A to jsem prošel mnohaletým obdobím makrobiotiky, vegetariánství, občasného nejezení, adorace luštěnin, obilovin, zeleniny, tuků, masa, škrobů, na střídačku i dohromady.
Luštěniny jsou skvělé, ale hodně se liší rostlina od rostliny. Musíš větřit, kamaráde, nasávat z éteru, čichat, co se hodí ..... Žádné tabulky a předsudky a projekce či projekty.
Vejce jsou košer v podstatě jen syrová (do toho ty nepůjdeš ... ostatně, vejce jsou zcela zbytečnou poživatinou), uzené maso máš jen jako bonus, bonbonek, který smíš jen po delší době, kdy jsi zcela zdráv.
Proč chceš jíst poničené potraviny?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 16, 2018 2:43 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 01, 2018 4:51 pm
Příspěvky: 7
ctihodnymuz
Mozem sa spytat ake potraviny konzumujete?
A mozno dat priklad denneho "menu". :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot], pefi a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz