Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon čer 18, 2018 5:54 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: stř pro 20, 2017 1:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25010
Bydliště: Poděbrady
iceberg777 píše:
mozno sa inspirovali aj od
https://articles.mercola.com/sites/arti ... fects.aspx
vlastne nieco podobne, ako clanok od JednorazovyNICK , len tento je v anglictine..

celkom sranda, ze samozvazne MODERNE ludstvo vlastne ani nevie, ci je to dobre, alebo zle :D tak z toho mam taku teoriu - rob co chces, aspon nebudes v strese "joj idem jest zlu sol, to mi ublizi, tak si osolim len trochu, nie vela" a tento stres vyvola chrobu... toto pisem preto, lebo priatelka rada soli, tak ju necham, nech soli.. snazim sa tu sol nahradit napr ciernym korenim, do urcitej miery to ide blbnut, ale nie uplne na 100% a presne ako Jarda pise, niektore potraivny sol maju, tak solit ani netreba...

Tak jistě, hlavní problém je spíše v přiměřenosti než v kategorizaci na dobré a špatné, nic není univerzálně dobré a zrovna tak neznám nic univerzálně špatné. Nakonec i v případě léků se většinou bavíme o podávání relativně prudkých jedů, tedy rozdíl mezi lékem a jedem je pouze v dávkování.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: čtv pro 21, 2017 11:41 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 539
JednorazovyNICK píše:
Čo mi na to povedia zástanci "nesolenia" jedla ???

Nedostatok soli v potrave ŠKODÍ každému, ako ľuďom s vysokým krvným tlakom, tak ľuďom s "normálnym" alebo nízkym tlakom.

Prebraté z dôveryhodného zdroja - stránka prirodzene žijúcej rodiny, ktorá dbá na tradičnú stravu - kvalitné živočíšne potraviny, fermentované obilniny a strukoviny, atď...

http://kosimesnadno.cz/index.php?route= ... log_post=3

Beru na vědomí. Z kuchyňské soli naše tělo (všežravce) potřebuje pouze chloridy, přebytečný sodík mu škodí a otravuje tělesné systémy. Ideální je tedy jodidovaný chlorid draselný nebo přírodní draselná sůl (ať už kamenná nebo rostlinná), kde převažuje draslík nad sodíkem. Draslík je zásadní pro udržení buněk dobře hydratovaných a vedle chloridů nezbytný pro tvorbu kyseliny solné (H+/K+ ATPáza probíhá v žaludku a opačně slinivce), jež umožňuje trávení a zajišťuje obranu před patogeny.
P.S.: V okamžiku, kdy použiji kupovanou hořčici / kečup / majonézu, tak jsem si také osolil.

_________________
http://www.novarepublika.cz
http://www.aeronet.cz
http://www.parlamentnilisty.cz
http://www.protiproud.cz
http://www.svobodny-vysilac.cz
Citát: "Nemoc je okem viditelná a přístrojem EAV Salvia měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: pát pro 22, 2017 11:23 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25010
Bydliště: Poděbrady
Alopat píše:
Beru na vědomí. Z kuchyňské soli naše tělo (všežravce) potřebuje pouze chloridy, přebytečný sodík mu škodí a otravuje tělesné systémy. Ideální je tedy jodidovaný chlorid draselný nebo přírodní draselná sůl (ať už kamenná nebo rostlinná), kde převažuje draslík nad sodíkem. Draslík je zásadní pro udržení buněk dobře hydratovaných a vedle chloridů nezbytný pro tvorbu kyseliny solné (H+/K+ ATPáza probíhá v žaludku a opačně slinivce), jež umožňuje trávení a zajišťuje obranu před patogeny.
P.S.: V okamžiku, kdy použiji kupovanou hořčici / kečup / majonézu, tak jsem si také osolil.

To máte plnou pravdu, dnes je vše na co sáhne chemicko-potravinářský průmysl tak vyjedované že se to stává prakticky nepoživatelné, ale prodávat to můžete i mnoho let, nic v tom nepřežije a bohužel pojídání takového šmejdu z dlouhodobého pohledu nepřežije ani konzument.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: pát pro 22, 2017 6:23 pm 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 391
Alopat píše:
(...)Beru na vědomí. Z kuchyňské soli naše tělo (všežravce) potřebuje pouze chloridy, přebytečný sodík mu škodí a otravuje tělesné systémy. (...)

Akurát len to, že tvoje ponímanie prebytku sodíka je asi dosť v rozpore z tým článkom, ktorý som postol.... :wink:
Ale tvoja vec.

_________________
EKADAŠI je v skutočnosti 11. deň PRED Novom a 11. deň PRED Splnom.

Viď napr. : http://www.universal-yoga-center.org/fasting.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: sob pro 23, 2017 5:29 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 539
JednorazovyNICK píše:

Akurát len to, že tvoje ponímanie prebytku sodíka je asi dosť v rozpore z tým článkom, ktorý som postol.... :wink:
Ale tvoja vec.

S kuchyňskou solí, potažmo otravou sodíkem, mám osobní zkušenost - otoky nohou a městnání krve, i když to není jediná příčina vysokého krevního tlaku a zmíním minerály, hormony a kyselinu močovou. Vedle vyrovnávání energie jing a jang může být touha po slaném reakcí vyčerpaných nadledvinek na chronický stres z napadení těla patogenem a tady se kruh uzavírá neutralizací symbiontickým bakteriálním působením nadměrně vznikajícího čpavku - jest otázka, co se s touto toxickou látkou stane, když lékař zabrání tvorbě kyseliny močové práškem.

_________________
http://www.novarepublika.cz
http://www.aeronet.cz
http://www.parlamentnilisty.cz
http://www.protiproud.cz
http://www.svobodny-vysilac.cz
Citát: "Nemoc je okem viditelná a přístrojem EAV Salvia měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: sob pro 23, 2017 9:40 am 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 391
Alopat píše:
S kuchyňskou solí, potažmo otravou sodíkem, mám osobní zkušenost - otoky nohou a městnání krve, i když to není jediná příčina vysokého krevního tlaku a zmíním minerály, hormony a kyselinu močovou. Vedle vyrovnávání energie jing a jang může být touha po slaném reakcí vyčerpaných nadledvinek na chronický stres z napadení těla patogenem a tady se kruh uzavírá neutralizací symbiontickým bakteriálním působením nadměrně vznikajícího čpavku - jest otázka, co se s touto toxickou látkou stane, když lékař zabrání tvorbě kyseliny močové práškem.

No vidíš, a ja som čítal, že čím mali profesori univerzít viac kyseliny močovej, tým boli inteligentnejší...
Asi toľko k tomu.
A ešte napísať taký blud, že "vyrovnávanie energie jing a jang"...aké JING ???? To je JIN, nie JING. Naštuduj si rozdiel medzi jin a jing.
A keď si bol priotrávený sodíkom, to bolo z príčin, že si zároveň mal veľa sodíku v strave, a zároveň si mal nevyvážený jedálniček + zanesené telo. Takto reagovalo tvoje telo na sodík v tomto prípade... To sa mňa ale vôbec netýka, ja ho mám perfektný, a telo pravidelne detoxikované.

_________________
EKADAŠI je v skutočnosti 11. deň PRED Novom a 11. deň PRED Splnom.

Viď napr. : http://www.universal-yoga-center.org/fasting.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: ned pro 24, 2017 1:56 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 539
pro Semtamtupridem alias JednorazovyNICK: Ale jdi ty hašteřivý hnidopíšku chytající za slovíčka. Ty si potřebuješ nejprve nastudovat vyrovnávání protikladných energií, abys zjistil, že po slaném máš chuť na sladké a naopak, když mně stačí cit, pozorování a selský rozum?

JednorazovyNICK píše:
No vidíš, a ja som čítal, že čím mali profesori univerzít viac kyseliny močovej, tým boli inteligentnejší...
Asi toľko k tomu.

A co to má společného s tím, že mi oxid dusnatý snižuje a kyselina močová zvyšuje krevní tlak a musí být coby pro tělo důležitý radikál vs. antioxidant rovnováze?

_________________
http://www.novarepublika.cz
http://www.aeronet.cz
http://www.parlamentnilisty.cz
http://www.protiproud.cz
http://www.svobodny-vysilac.cz
Citát: "Nemoc je okem viditelná a přístrojem EAV Salvia měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: ned pro 24, 2017 10:45 am 
Offline

Registrován: pon srp 14, 2017 8:13 pm
Příspěvky: 391
Alopat píše:
A co to má společného s tím, že mi oxid dusnatý snižuje a kyselina močová zvyšuje krevní tlak a musí být coby pro tělo důležitý radikál vs. antioxidant rovnováze?

No predsa to, že ak sú cievy zdravé a čisté (vďaka strave s vysokým obsahom cholesterolu), tak tým pádom tlak zvýšený kyselinou močovou nebude vysoký. Vlk sa naje, a ovca zostane celá :wink:
:)

_________________
EKADAŠI je v skutočnosti 11. deň PRED Novom a 11. deň PRED Splnom.

Viď napr. : http://www.universal-yoga-center.org/fasting.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: pon led 15, 2018 9:59 am 
Offline

Registrován: úte bře 18, 2014 11:54 am
Příspěvky: 237
Když už jsem narazil na toto téma kde se probírá sůl, zeptám se, možná hloupě, protože chemii nerozumím. Tělo potřebuje denně docela dost chloru. Za prvé na HCL v žaludku a četl jsem, že HCL používají i bílé krvinky k likvidaci patogenů. To nevím jestli je pravda, jen jsem to kdesi četl. Pokud by tedy někdo nesolil vůbec, z čeho si tělo vezme ten potřebný chlor? Z čeho berou tak silnou HCL v žaludku například krokodýli? Víte někdo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: pon led 15, 2018 11:27 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25010
Bydliště: Poděbrady
kov píše:
Když už jsem narazil na toto téma kde se probírá sůl, zeptám se, možná hloupě, protože chemii nerozumím. Tělo potřebuje denně docela dost chloru. Za prvé na HCL v žaludku a četl jsem, že HCL používají i bílé krvinky k likvidaci patogenů. To nevím jestli je pravda, jen jsem to kdesi četl. Pokud by tedy někdo nesolil vůbec, z čeho si tělo vezme ten potřebný chlor? Z čeho berou tak silnou HCL v žaludku například krokodýli? Víte někdo?

Jak to mají krokouši to netuším, ale tělo spoustu látek velice efektivně recykluje, tedy se používají opakovaně a dlouhodobě. Jsou národy které prakticky nesolí vůbec a jiné co solí hodně a funguje to na obou stranách. Hodně totiž záleží na schopnosti těla regulovat ten stav a to je o hormonech. Například u člověka s nízkým kortizolem budete mít spadlý sodík, dodáte kortizol a sodík udrží. Jinak HCl se opravdu stará o mnoho procesů i v krvi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2018 2:24 pm 
Offline

Registrován: stř lis 08, 2017 9:23 am
Příspěvky: 22
Co si myslite o tejto soli? https://biocare.sk/eshop/produkt/sol-da ... untry-life


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Himalajska sol
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2018 3:40 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 25010
Bydliště: Poděbrady
marek15693 píše:

Tak jde o malinko lepší běžnou kuchyňskou sůl, na ní není zase nic tak extra, ale to není na žádné soli.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz