Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Jak začít
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=5249
Stránka 11

Autor:  Tereza82 [ ned kvě 28, 2017 5:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Jak začít

Dobrý den,
je mi 35 let a asi 5 let se zajímám o zdravou stravu. Je pravda, že je tolik informací, že jsem nevěděla kudy kam... Začalo to knihou a očistou A. Mačingové. Vše jsem brala jako dogma... \":?\"

Hodně jsem se začala stravovat podle této knihy, postupně si načetla hodně o raw stravě... potom se přidal "Břicháč Tom", kde jsem zjistila, že bych měla jíst chleba atd., od všeho něco...

Přiznám se, že mám ze všeho v hlavě pořádný "guláš"...

Tyto stránky mají hlavu a patu, vše, co čtu, mi dává smysl... ne mému okolí, ale to mi je trochu jedno... \":)\"

Chodím na velkou tak za 3 dny a v zimě jsem měla neustále rýmu (zahlenění de facto celou zimu...)...

Začala jsem se stravovat podle vašich rad. Jen moc nevím co kombinovat a co ne... Tedy základ jsem asi pochopila, ale těch informací a pravidel je tolik...

Každopádně ta zácpa mě trápí... koupila jsem si Zaječickou, která zapůsobila a já se vyčistila... potom normálně jídlo a 3 dny nic...

Vím, že to tak nejde a chci to změnit... jen nevím jak to celé "rozjet"... půst, očista...?

Budu ráda za každou radu...
Děkuji

Autor:  Gamina [ ned kvě 28, 2017 7:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak začít

Tereza82 píše:
Dobrý den,
je mi 35 let a asi 5 let se zajímám o zdravou stravu. Je pravda, že je tolik informací, že jsem nevěděla kudy kam... Začalo to knihou a očistou A. Mačingové. Vše jsem brala jako dogma... \":?\"

Hodně jsem se začala stravovat podle této knihy, postupně si načetla hodně o raw stravě... potom se přidal "Břicháč Tom", kde jsem zjistila, že bych měla jíst chleba atd., od všeho něco...

Přiznám se, že mám ze všeho v hlavě pořádný "guláš"...

Tyto stránky mají hlavu a patu, vše, co čtu, mi dává smysl... ne mému okolí, ale to mi je trochu jedno... \":)\"

Chodím na velkou tak za 3 dny a v zimě jsem měla neustále rýmu (zahlenění de facto celou zimu...)...

Začala jsem se stravovat podle vašich rad. Jen moc nevím co kombinovat a co ne... Tedy základ jsem asi pochopila, ale těch informací a pravidel je tolik...

Každopádně ta zácpa mě trápí... koupila jsem si Zaječickou, která zapůsobila a já se vyčistila... potom normálně jídlo a 3 dny nic...

Vím, že to tak nejde a chci to změnit... jen nevím jak to celé "rozjet"... půst, očista...?

Budu ráda za každou radu...
Děkuji

Peristaltiku značně zrychluje hořčík, který se nejlépe doplňuje přes kůži. Skoro určitě ho máte málo, stejně jako 95% ostatních lidí. Pokud máte možnost, tak bych doporučila začít každodenními koupelemi ve vaně s přidaným chloridem hořečnatým, nebo epsomskou solí. K tomu ještě popíjet citrát hořčíku rozpuštěný v čaji nebo horké vodě (ve studené vodě se nerozpustí). No a pokud jste obzvlášť odhodlaná udělat pro své zdraví vše, tak zácpu velmi luxusně řeší derivační koupele. Při zácpě se používají 2x denně 10-20 minut podle tělesné hmotnosti (do 70kg 10 minut, nad to nevím přesně \":-)\") Snadno lze vygooglit obecný návod. Těmito dvěma věcmi rozhodně nic nepokazíte, jen s tím citrátem hořčíku bych začala pomalu, jinak hrozí průjem. Je to sice běh na dlouhou trať - v obou případech cca rok - ale první výsledky uvidíte velmi rychle. Derivační koupele navíc zabírají na širokou škálu problémů, aniž by bylo nutné se nějak dramaticky omezovat v jídle.

Autor:  foreteller [ pon kvě 29, 2017 6:07 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak začít

Alebo stačí zvysit príjem vlákniny. Skuste si týždeň počítať koľko jej prijímate. Príjem zvyste hlavne zo zeleniny a lustenin. Vyhybajte sa zatiaľ psyliu a pod.

Autor:  Alopat [ ned čer 04, 2017 11:13 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak začít

V podstatě máte dvě možnosti jak zvýšit obsah protizánětlivé mastné kyseliny s krátkým řetězcem - butyrátu, kyseliny máselné, která slouží jako zdroj energie pro slizniční buňky tlustého střeva - máslo a prebiotika (vláknina a rezistentní škrob) podpořená bakteriemi mléčného kvašení (zkvašená zelenina a kysané mléčné výrobky).

Takže až si budete ráno dělat šťávu ze syrové brambory, tak nezapomeňte na lačno vypít i ten škrob. Z vařených škrobů vzniká rezistentní zpětně pouze, jsou-li brambory a rýže zachlazeny přes noc v lednici a následně neohřívány nad 55°C.

Citace: "Rezistentní škrob patří mezi rozpustnou vlákninu a je pro člověka nestravitelný. Lze ho bez potíží využít jako náhradu mouky, popř. pro zahušťování pokrmů. Rezistentní škrob lze použít všude tam, kde se používá mouka, tzn. při pečení moučníků a bábovek. Dále je možné rezistentním škrobem nahradit část mouky při vaření knedlíků, při přípravě obalovacích těstíček, do sekaných mas a karbanátků, bramborových placek atd. Důležité je dodržovat doporučené dávkování, které je uvedeno na obalu." PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D. - dietoložka

https://chriskresser.com/how-resistant-starch-will-help-to-make-you-healthier-and-thinner/
https://cs.medlicker.com/1063-probiotika-a-prebiotika
https://selfhacked.com/2016/05/07/health-benefits-butyrate-derivatives-sodium-butyrate-phenylbutyrate-trybutyrine-butyric-acid-butyrate-prodrugs-butyrate-producing-bacteria/#Where_Do_We_Get_Butyrate_From

http://www.precisionnutrition.com/all-about-resistant-starch
http://www.thehealthygrain.com/

Autor:  Jarda [ sob čer 10, 2017 12:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak začít

Tereza82 píše:
Dobrý den,
je mi 35 let a asi 5 let se zajímám o zdravou stravu. Je pravda, že je tolik informací, že jsem nevěděla kudy kam... Začalo to knihou a očistou A. Mačingové. Vše jsem brala jako dogma... \":?\"

Hodně jsem se začala stravovat podle této knihy, postupně si načetla hodně o raw stravě... potom se přidal "Břicháč Tom", kde jsem zjistila, že bych měla jíst chleba atd., od všeho něco...

Přiznám se, že mám ze všeho v hlavě pořádný "guláš"...

Tyto stránky mají hlavu a patu, vše, co čtu, mi dává smysl... ne mému okolí, ale to mi je trochu jedno... \":)\"

Chodím na velkou tak za 3 dny a v zimě jsem měla neustále rýmu (zahlenění de facto celou zimu...)...

Začala jsem se stravovat podle vašich rad. Jen moc nevím co kombinovat a co ne... Tedy základ jsem asi pochopila, ale těch informací a pravidel je tolik...

Každopádně ta zácpa mě trápí... koupila jsem si Zaječickou, která zapůsobila a já se vyčistila... potom normálně jídlo a 3 dny nic...

Vím, že to tak nejde a chci to změnit... jen nevím jak to celé "rozjet"... půst, očista...?

Budu ráda za každou radu...
Děkuji

Mnohokrát jsem zde psal hořčík, tuk, štítná žláza a dostatek tekutin, to jsou faktory správné defekace. Zaječická představuje ten hořčík.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/