Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob dub 27, 2024 2:38 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: čtv led 14, 2010 8:52 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Je možné pridat do toho kozieho jogurtu ovocie a med súčasne?
Alebo sa to tam vobec nehodí? Alebo bud iba ovocie alebo iba med?
Mám na mysli konkrétne čučoriedky,maliny,ostružiny, brusnice - všetko mrazeneé v bio kvalite rozmixované a zamiešané do jogurtu, prípadne čerstvé ovocie - banány,jablko,ananás atd.
Tá chut samotná(myslím nie ako súčast sírnej patlaniny) teda "nic moc".
A napadlo ma či sa to nedá nejako dochutit, len som si nie istý či sa to znesie.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: čtv led 14, 2010 9:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Je možné pridat do toho kozieho jogurtu ovocie a med súčasne?
Alebo sa to tam vobec nehodí? Alebo bud iba ovocie alebo iba med?
Mám na mysli konkrétne čučoriedky,maliny,ostružiny, brusnice - všetko mrazeneé v bio kvalite rozmixované a zamiešané do jogurtu, prípadne čerstvé ovocie - banány,jablko,ananás atd.
Tá chut samotná(myslím nie ako súčast sírnej patlaniny) teda "nic moc".
A napadlo ma či sa to nedá nejako dochutit, len som si nie istý či sa to znesie.
Ďakujem

Tak tady si nejsem jistý, ale já bych tam ten med nedával. Osobně mám vyzkoušené, že med s ovocem není zrovna ideální a pokud ještě trávení zbrzdíte tím jogurtem, tak je to opravdu asi špatně. Mléko a jakékoliv výrobky z něho, není vhodné s ničím míchat, protože se mléčná bílkovina špatně tráví.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: čtv led 14, 2010 9:34 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Pochopil som.
Takže ked by som to dal npar ráno(to som ešte neskúsil, jedol som to po obede cca 3h), tak počkám napr. 4h a možem sa najest?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: čtv led 14, 2010 9:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Pochopil som.
Takže ked by som to dal npar ráno(to som ešte neskúsil, jedol som to po obede cca 3h), tak počkám napr. 4h a možem sa najest?
Ďakujem

Ano, chce to běžné odstupy jako při každém jiném jídle, jinak nevytrávíte a potrava začne v těle kvasit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2010 9:55 am 
Offline

Registrován: čtv pro 17, 2009 11:37 am
Příspěvky: 55
Je možné přidávat do kozího jogurtu trochu hořkého kakaa nebo mletých oříšků?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2010 5:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
ixi píše:
Je možné přidávat do kozího jogurtu trochu hořkého kakaa nebo mletých oříšků?

Ano, ani s jedním nebývá problém, ale já doporučuji, pokud již jí člověk mléčné produkty, tak by je měl jíst pokud možno samotné, pak je naprostá jistota, že se to nebude v organizmu nějak šprajcovat. U toho kakaa ale nevidím nejmenší problém a ořechy podle snášenlivosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: ned led 24, 2010 7:48 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Aké požiadvky treba mat na to kozie mlieko?
To, že má byt nepasterizované, to je jasné, ale čo ešte?
Treba dbat na to aby to bolo čerstvo nadojené predo mnou, potom uzatvorené napr. v PET-ke a umiestnené hned do chladu.
Alebo to vydrží určitú dobu v teple(prenos)?
Treba do toho zamiešat aj cesnak(salmonela)?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: pon led 25, 2010 9:13 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Aké požiadvky treba mat na to kozie mlieko?
To, že má byt nepasterizované, to je jasné, ale čo ešte?
Treba dbat na to aby to bolo čerstvo nadojené predo mnou, potom uzatvorené napr. v PET-ke a umiestnené hned do chladu.
Alebo to vydrží určitú dobu v teple(prenos)?
Treba do toho zamiešat aj cesnak(salmonela)?
Ďakujem

Čerstvě kozí mléko, jde konzumovat cca do 4 hodin od nadojení, pak energetická hodnota prudce klesá a je mnohem vhodnější si z něho vyrábět pomocí kefírové houby kefír. Zde je přítomno velké množství laktobacilů a v nich salmonela žít nedokáže, čili není se čeho obávat. Jinak čerstvé mléko s česnekem není špatné, ale určitě není nutné ho takto ošetřovat. To blbnutí s pasterizací není v zájmu zdraví populace, jak se všude tvrdí, ale v zájmu trvanlivosti a profitu výrobců.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: stř led 27, 2010 12:13 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Zrejme to spravím tak, že ho dám pri prenose do prenosnej chladničky.
Ten kefír ma zaujal, momentálne zhánam kefírovú hubu a aj to mlieko.
Je možné zhrnút postup pri výrobe kefíru do nejakého stručného celku alebo je lepšie ho nštudovat z iného zdroja a prípadne(pri nejasnostiach) skonzultovat?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: stř led 27, 2010 5:53 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Zrejme to spravím tak, že ho dám pri prenose do prenosnej chladničky.
Ten kefír ma zaujal, momentálne zhánam kefírovú hubu a aj to mlieko.
Je možné zhrnút postup pri výrobe kefíru do nejakého stručného celku alebo je lepšie ho nštudovat z iného zdroja a prípadne(pri nejasnostiach) skonzultovat?
Ďakujem

To není nutné, na krátký převoz se mléko chladit rozhodně nemusí.
Na internetu je mnoho bludů a je potřeba se jim vyhnout. Čím méně se s tím budete párat, tím lépe to bude fungovat. Houbu prostě zalijete v zavařovací sklenici mlékem, klidně i studeným přímo z ledničky, zamícháte umělohmotnou lžící a necháte stát v pokojové teplotě, někde na kuchyňské lince. Občas to umělohmotnou lžící promícháte a již po cca 12 hodinách se kefír vytváří, podle množství použité houby. Poté je vhodné ho již nechat dojít dalších 12 hodin v ledničce, což zajistí vyšší kyselost a lepší hustotu. Hotový kefír promícháte opět pouze umělohmotnou lžící a scedíte přes umělohmotné síto na nudle. Houbu, bez jakéhokoliv promývání vodou, dáte zpět do sklenice, zalijete dalším mlékem a celý proces se stále opakuje. Pokud houbu, nebo sklenici omýváte vodou, tak odstraňujete ten sliz, který se jmenuje „kefíran“ a je to to nejzdravější, co se v tom kefíru vyskytuje. Umí dokonce odstranit i rakovinu tlustého střeva, což zase tak mnoho potravin neumí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: stř led 27, 2010 8:28 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
[quote="Mat":kr1wh0th]
Ten kefír ma zaujal, momentálne zhánam kefírovú hubu a aj to mlieko.
Je možné zhrnút postup pri výrobe kefíru do nejakého stručného celku alebo je lepšie ho nštudovat z iného zdroja a prípadne(pri nejasnostiach) skonzultovat?
Ďakujem[/quote:kr1wh0th]
Tie kefírky ti dám, ak chceš.
Postup na výrobu mliečneho kefíru je stručne a celkom dobre: tu:


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
kr1wh0th


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: stř led 27, 2010 9:08 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Jarda píše:
To není nutné, na krátký převoz se mléko chladit rozhodně nemusí.
Na internetu je mnoho bludů a je potřeba se jim vyhnout. Čím méně se s tím budete párat, tím lépe to bude fungovat. Houbu prostě zalijete v zavařovací sklenici mlékem, klidně i studeným přímo z ledničky, zamícháte umělohmotnou lžící a necháte stát v pokojové teplotě, někde na kuchyňské lince. Občas to umělohmotnou lžící promícháte a již po cca 12 hodinách se kefír vytváří, podle množství použité houby. Poté je vhodné ho již nechat dojít dalších 12 hodin v ledničce, což zajistí vyšší kyselost a lepší hustotu. Hotový kefír promícháte opět pouze umělohmotnou lžící a scedíte přes umělohmotné síto na nudle. Houbu, bez jakéhokoliv promývání vodou, dáte zpět do sklenice, zalijete dalším mlékem a celý proces se stále opakuje. Pokud houbu, nebo sklenici omýváte vodou, tak odstraňujete ten sliz, který se jmenuje „kefíran“ a je to to nejzdravější, co se v tom kefíru vyskytuje. Umí dokonce odstranit i rakovinu tlustého střeva, což zase tak mnoho potravin neumí.

Ako sa to dá kombinovat?
Myslím ako sa to znáša s jedlami typu pohanka,quinoa,amarant,ryža. Dá sa to vypit napr. 30min. po jedle alebo tesne pred jedlom ako šťava? Alebo radšej ráno na lačno?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: stř led 27, 2010 9:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Ako sa to dá kombinovat?
Myslím ako sa to znáša s jedlami typu pohanka,quinoa,amarant,ryža. Dá sa to vypit napr. 30min. po jedle alebo tesne pred jedlom ako šťava? Alebo radšej ráno na lačno?
Ďakujem

Ideální je vypít ho samotný mezi jídly, jako přesnídávku, ale jinak se to snáší celkem dobře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: stř led 27, 2010 10:02 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Ok.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Produkty z kozieho mlieka
PříspěvekNapsal: úte úno 02, 2010 9:32 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Neviete odhadnut, aku trvanlivost ma kozi nepasterizovany jogurt? Skusam ho vyrobit sam, a chcem si z neho robit SP, rad by som si urobil mnozstvo na 7 dni, a posledny den zo zvysku jogurtu urobil novy jogurt do cerstveho mlieka. Islo by to takto aj dlhodobo?

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 136 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz