Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 8:28 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kryštalická mriežka POTRAVÍN
PříspěvekNapsal: úte pro 27, 2016 12:45 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Ahojte.
Niekde som cital, ze ked nezjeme varene jedlo "za cerstva" kym je este teple, tak vraj nemavratne straca urcitu cast CCHI....
A co tak varene jedlo, ktore si ZAMRAZIME a potom ROZMRAZIME a ohrejeme tak na 35-40 stupnov a zjeme???.... Bude tam vytvorena a zachovana krystalicka mriezka rovnako ako v pripade vody, ktoru by sme zamrazili a nechali volne odmrazit (alebo jej dopomohli vo vodnom kupeli ci pomalym zohrievanim na malom plyne) no jej teplota by nepresiahla 40 stupnov ? Priniesla by tak uprava potraviny (KLUDNE AJ SUROVEJ, napr. zamrazit kefir s rozmixovanym bananom a potom odmrazit a zjest) nejake benefity - bola by takto upravena potrava este lepsie stravitelna?...
Mozno ta namaha by za to nestala, ale.....skusit to by nemuselo byt odveci....
Vie sa niekto (nie podpichovacny) k tomu vyjadrit ?...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kryštalická mriežka POTRAVÍN
PříspěvekNapsal: ned led 08, 2017 2:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28245
Bydliště: Poděbrady
SemTamTuPrídem píše:
Ahojte.
Niekde som cital, ze ked nezjeme varene jedlo "za cerstva" kym je este teple, tak vraj nemavratne straca urcitu cast CCHI....
A co tak varene jedlo, ktore si ZAMRAZIME a potom ROZMRAZIME a ohrejeme tak na 35-40 stupnov a zjeme???.... Bude tam vytvorena a zachovana krystalicka mriezka rovnako ako v pripade vody, ktoru by sme zamrazili a nechali volne odmrazit (alebo jej dopomohli vo vodnom kupeli ci pomalym zohrievanim na malom plyne) no jej teplota by nepresiahla 40 stupnov ? Priniesla by tak uprava potraviny (KLUDNE AJ SUROVEJ, napr. zamrazit kefir s rozmixovanym bananom a potom odmrazit a zjest) nejake benefity - bola by takto upravena potrava este lepsie stravitelna?...
Mozno ta namaha by za to nestala, ale.....skusit to by nemuselo byt odveci....
Vie sa niekto (nie podpichovacny) k tomu vyjadrit ?...

Tak veškerá voda i obsažená v potravině se pochopitelně mění zmrazením a rozmrazením, ale také trhá buněčné struktury tedy v mnoha směrech mění vlastnosti potraviny.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 28 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz