Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

PSENICE JEDNOZRNA
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=4464
Stránka 11

Autor:  M-technik [ úte pro 30, 2014 11:42 pm ]
Předmět příspěvku:  PSENICE JEDNOZRNA

Co si myslite o jednozrne psenici.
Vsude na co jsem narazil se pise ze to je dobre a jak to neskodi atd..ale fakt nevim..

Autor:  miram [ stř pro 31, 2014 6:27 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jednozrnka.

M-technik píše:
Co si myslite o jednozrne psenici.
Vsude na co jsem narazil se pise ze to je dobre a jak to neskodi atd..ale fakt nevim..

Celiaci pozor! ...i jednozrnka obsahuje gluten!

To quote the exact phrase shown in the results of experimentation, presented in May 2012, to the American Congress of Gastroenterology (DDW 2012) in San Diego:
"CONCLUSION:Our study shows a toxic effect of gluten of Tm [monococco] as judged on clinical, serological and histological criteria. Tm is not a safe cereal for celiacs."

http://theimpertinent.blogspot.it/p/einkorn.html

Autor:  Ates [ stř pro 31, 2014 8:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jednozrnka.

Na zahraničních internetových diskuzích někteří pacienti s celiakií uvádějí, že pšenici jednozrnku konzumují, protože tato prapůvodní nešlechtěná pšenice má lepek (gluten) neškodný. Údajně se lepek stal škodlivým hlavně díky mnohonásobnému šlechtění. Skoro bych tomu i věřil. Každopádně, pokud už někdo chce jíst pšenici, doporučil bych mu jedině tuhle nešlechtěnou jednozrnku.

Autor:  M-technik [ stř pro 31, 2014 10:27 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jednozrnka.

Tak jde hlavne o to ze kazdy by si nekdy rad kousl do placky,chleba a pokud to neni zadna tragedie (jed) tak proc si neudelat obcas dve placky na veceri k hromade zel.salatu..

Autor:  miram [ čtv led 01, 2015 5:53 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Jednozrnka.

Chleb nas vezdejsi .... \":D\"

https://www.youtube.com/watch?v=96CLwOa__B8

2,000-year-old bread

In AD 79, a baker put his loaf of bread into the oven. Nearly 2,000 years later it was found during excavations in Herculaneum. The British Museum asked Giorgio Locatelli to recreate the recipe as part of his culinary investigations for Pompeii Live. Try it for yourself using Giorgio's recipe.

Příloha:
Bread_304_v1.jpg
Bread_304_v1.jpg [ 16.43 KiB | Zobrazeno 10547 krát ]


Ingredients
400g biga acida (sourdough)
12g yeast
18g gluten
24g salt
532g water
405g spelt flour
405g wholemeal flour

Method
Melt the yeast into the water and add it into the biga. Mix and sieve the flours together with the gluten and add to the water mix. Mix for two minutes, add the salt and keep mixing for another three minutes. Make a round shape with it and leave to rest for one hour. Put some string around it to keep its shape during cooking. Make some cuts on top before cooking to help the bread rise in the oven and cook for 30–45 minutes at 200 degrees.

Carbonised loaf of bread, AD 79, Roman, Herculaneum. © Soprintendenza Speciale per i Beni Archeologici di Napoli e Pompei

https://www.youtube.com/watch?v=DYTuNXq1eBk

Autor:  martina72 [ čtv led 01, 2015 8:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jednozrnka.

Především jest potřebí si odpovědět na otázku, zda vůbec musíte jíst nějaké obilniny, pokud vám převážně škodí. Je tady vůbec nějaký opravdový problém?

Autor:  Nickname [ čtv led 01, 2015 11:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Jednozrnka.

jak říká Jarda, závislost na chlebu je prostě nejtěžší \":idea:\"

Autor:  M-technik [ stř led 21, 2015 5:50 am ]
Předmět příspěvku:  Re: PSENICE JEDNOZRNA

Ahojte..
Tak jsem vcera delal placky jsou opravdu dobre..
Namocenou jednozrnku cesnek a trochu sole vse rozmixovat a na panev.
Byl jsem docela prekvapeny jak dobre to chutna.
Rekl bych jako obcasna nahrada peciva to neni spatne..rozhodne lepsi nez rohlik,chleba.

Autor:  Jarda [ ned led 25, 2015 9:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: PSENICE JEDNOZRNA

M-technik píše:
Co si myslite o jednozrne psenici.
Vsude na co jsem narazil se pise ze to je dobre a jak to neskodi atd..ale fakt nevim..

Na pšenici kromě chuti není nic dobrého a i když člověku zdánlivě neškodí, může se problém objevit až po delší době.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/