Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 6:13 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PSENICE JEDNOZRNA
PříspěvekNapsal: úte pro 30, 2014 11:42 pm 
Offline

Registrován: ned pro 29, 2013 9:13 pm
Příspěvky: 32
Co si myslite o jednozrne psenici.
Vsude na co jsem narazil se pise ze to je dobre a jak to neskodi atd..ale fakt nevim..


Naposledy upravil M-technik dne pon led 05, 2015 1:55 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jednozrnka.
PříspěvekNapsal: stř pro 31, 2014 6:27 am 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
M-technik píše:
Co si myslite o jednozrne psenici.
Vsude na co jsem narazil se pise ze to je dobre a jak to neskodi atd..ale fakt nevim..

Celiaci pozor! ...i jednozrnka obsahuje gluten!

To quote the exact phrase shown in the results of experimentation, presented in May 2012, to the American Congress of Gastroenterology (DDW 2012) in San Diego:
"CONCLUSION:Our study shows a toxic effect of gluten of Tm [monococco] as judged on clinical, serological and histological criteria. Tm is not a safe cereal for celiacs."

http://theimpertinent.blogspot.it/p/einkorn.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jednozrnka.
PříspěvekNapsal: stř pro 31, 2014 8:32 am 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
Na zahraničních internetových diskuzích někteří pacienti s celiakií uvádějí, že pšenici jednozrnku konzumují, protože tato prapůvodní nešlechtěná pšenice má lepek (gluten) neškodný. Údajně se lepek stal škodlivým hlavně díky mnohonásobnému šlechtění. Skoro bych tomu i věřil. Každopádně, pokud už někdo chce jíst pšenici, doporučil bych mu jedině tuhle nešlechtěnou jednozrnku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jednozrnka.
PříspěvekNapsal: stř pro 31, 2014 10:27 am 
Offline

Registrován: ned pro 29, 2013 9:13 pm
Příspěvky: 32
Tak jde hlavne o to ze kazdy by si nekdy rad kousl do placky,chleba a pokud to neni zadna tragedie (jed) tak proc si neudelat obcas dve placky na veceri k hromade zel.salatu..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jednozrnka.
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2015 5:53 am 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Chleb nas vezdejsi .... \":D\"

https://www.youtube.com/watch?v=96CLwOa__B8

2,000-year-old bread

In AD 79, a baker put his loaf of bread into the oven. Nearly 2,000 years later it was found during excavations in Herculaneum. The British Museum asked Giorgio Locatelli to recreate the recipe as part of his culinary investigations for Pompeii Live. Try it for yourself using Giorgio's recipe.

Příloha:
Bread_304_v1.jpg
Bread_304_v1.jpg [ 16.43 KiB | Zobrazeno 10440 krát ]


Ingredients
400g biga acida (sourdough)
12g yeast
18g gluten
24g salt
532g water
405g spelt flour
405g wholemeal flour

Method
Melt the yeast into the water and add it into the biga. Mix and sieve the flours together with the gluten and add to the water mix. Mix for two minutes, add the salt and keep mixing for another three minutes. Make a round shape with it and leave to rest for one hour. Put some string around it to keep its shape during cooking. Make some cuts on top before cooking to help the bread rise in the oven and cook for 30–45 minutes at 200 degrees.

Carbonised loaf of bread, AD 79, Roman, Herculaneum. © Soprintendenza Speciale per i Beni Archeologici di Napoli e Pompei

https://www.youtube.com/watch?v=DYTuNXq1eBk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jednozrnka.
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2015 8:15 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Především jest potřebí si odpovědět na otázku, zda vůbec musíte jíst nějaké obilniny, pokud vám převážně škodí. Je tady vůbec nějaký opravdový problém?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jednozrnka.
PříspěvekNapsal: čtv led 01, 2015 11:16 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
jak říká Jarda, závislost na chlebu je prostě nejtěžší \":idea:\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PSENICE JEDNOZRNA
PříspěvekNapsal: stř led 21, 2015 5:50 am 
Offline

Registrován: ned pro 29, 2013 9:13 pm
Příspěvky: 32
Ahojte..
Tak jsem vcera delal placky jsou opravdu dobre..
Namocenou jednozrnku cesnek a trochu sole vse rozmixovat a na panev.
Byl jsem docela prekvapeny jak dobre to chutna.
Rekl bych jako obcasna nahrada peciva to neni spatne..rozhodne lepsi nez rohlik,chleba.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PSENICE JEDNOZRNA
PříspěvekNapsal: ned led 25, 2015 9:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
M-technik píše:
Co si myslite o jednozrne psenici.
Vsude na co jsem narazil se pise ze to je dobre a jak to neskodi atd..ale fakt nevim..

Na pšenici kromě chuti není nic dobrého a i když člověku zdánlivě neškodí, může se problém objevit až po delší době.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz