Zdraví-AZ https://www.zdravi-az.com/Forum/ |
|
Sušené maso - bez éček https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=4354 |
Stránka 3 z 3 |
Autor: | Jarda [ ned lis 23, 2014 7:38 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso |
NOWOCAYN_2 píše: Vzhľadom ku kvalite stačilo málo zjesť To znie tak, ako keby tým, že je to kvalitnejšie než bežné hovädzie mäso ktoré má dajme tomu 20g bielkovín na 100g, tak toto bude mať 60g bielkovín na 100g.... ...Alebo v čom chceš merať tú kvalitu ??? ... O.k., nehádam sa, môžeš ju merať v čistote mäsa, v určitých mineráloch, ktoré budú viac zastúpené u mäsa kráv sa pasúcich na lúkach (ja jem len také hovädzie, od gazdov, a za 6,50€ kilo ), ale napísať, že preto že je kvalitné, tak ho stačí málo ??? Ak čomu ho akože má stačiť málo ? Ak sa chceš baviť o dopĺňaní minerálov, tak to si vedľa kamarát, čo sa mäsa týka, v prvom rade v ňom ide o BIELKOVINY. Môžeš sa prepchať minerálmi, ale ak budeš mať minimum bielkovín, svalovinu NEZACHRÁNIŠ, ani nevybuduješ, a malá porcia ani nezasýti. Tak neviem o čom točíš, nič v zlom.... To rovno môžem napísať, že mi stačí dať si 50g mäsa divej svine z neobývaného pralesa miesto 200g bravčového z gazdovho dvora, že to je to isté, lebo to z divej svine z pralesa je kvalitnejšie.... TAK TO ZNIE čo si písal. Ale tak to nefunguje... Co tu pořád melete za hovadiny, přemýšlel jste vůbec o tom kolik vody je v mase a proč myslíte že maso suší většina přírodních národů? |
Autor: | Jarda [ ned lis 23, 2014 7:40 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso |
miram píše: To byla jen legrace s tim Jeziskem. Naposled jsem jedla prosciutto vloni na Silvestra, to bylo jeste predtim, nez jsem objevila tady tyto zdrave stranky a od te doby jsem si na nej uz ani nevzpomela. Ja jsem si cely jidelnicek v lednu prebudovala, takze jsem prestala jist maso a tedy i prosciutto. Nasla jsem fotky. Platky prosciutta jsem nejdriv potrela naslehanym Philadelphia syrem, smichanym s cesnekem a namotala jsem je na syrovy asparagus. ... je to opravdova delikatesa To jste si docela štrejchla, mimo ceny super. |
Autor: | Nickname [ pon lis 24, 2014 12:32 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso |
tak jsem pátral až jsem našel vynikající uzeniny na těchto stránkách http://klobasagohome.cz/index.php vše dělají bez chemie a mají i přijatelné ceny s porovnáním třeba Jamonu Takže si udělám hezké Vánoce a už jsem si objednal |
Autor: | stejski [ pon lis 24, 2014 8:42 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso |
Nickname píše: tak jsem pátral až jsem našel vynikající uzeniny na těchto stránkách http://klobasagohome.cz/index.php vše dělají bez chemie a mají i přijatelné ceny s porovnáním třeba Jamonu Takže si udělám hezké Vánoce a už jsem si objednal To vypadá hodně dobře, akorát jsme se posunuli od sušenyho masa k uzenymu. A trochu mě zarazilo že maji v nabídce salám Herz, ten snad se vyrábí průmyslově a obsahuje dusitany ne? Ale taky něco objednám u Ježiška! |
Autor: | Nickname [ pon lis 24, 2014 10:26 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso |
jsme pořád na stejném místě to je uzení studeným kouřem ,,uzení studeným kouřem, které zpravidla probíhá při teplotách 25-30 °C a trvá dlouhou dobu.,, |
Autor: | stejski [ pon lis 24, 2014 10:59 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso |
Nickname píše: jsme pořád na stejném místě to je uzení studeným kouřem ,,uzení studeným kouřem, které zpravidla probíhá při teplotách 25-30 °C a trvá dlouhou dobu.,, No jo no ale už odpadnou vitariáni Vlastně ne, oni mužou do 42 C bo co se pamatuju |
Autor: | Nickname [ pon lis 24, 2014 11:24 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso |
ti odpadli již při pohledu na maso ne Ve vita kuchařce, kterou mám ani zmínka o mase , tak nevím no |
Autor: | Jarda [ ned led 25, 2015 12:00 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso - bez éček |
miram píše: Ochutnavka pres sklo je na prdlacky, kdy se muzu zastavit? Zřejmě by se stavilo více lidí a bylo by rychle po parádě. |
Autor: | Nickname [ ned led 25, 2015 12:49 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso - bez éček |
Už není, bylo to moc dobré ještě co se týká běžně používaného E250 v uzeninách...našel jsem tuto informaci u jednoho doktora pediatra, takže cituji... Citace: Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech. jedna bonusová... Citace: Nejezte pečivo, dlouhodobě uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans. trošku jiný doktor co |
Autor: | martina72 [ ned led 25, 2015 8:45 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso - bez éček |
Dusitany v továrně vyráběných a běžně markety prodávaných tavených sýrech a uzeninách jsou opravdu dost naprd, z hlediska správy těla. Nejlépe jest tyto věci považovat za pochutiny, mlsky, nikoliv za jídlo, běžné jídlo. Takže malé množství občas ano, dlouhodobě a pravidelně nikoliv. Chléb a jakékoliv jiné pečivo nedávat do igelitu ani na minutu. Nekupovat, nedávat, nejíst. Bez pardonu. Nikdy a nikde. Blbé jsou i různé "chlebovky". Dobrý chléb (kvasný, s tlustou propečenou kůrou, která ho chrání) vám vydrží týden, některé i 12 dní, dříve se na vsi peklo zhruba v těchto intervalech, třeba deset pecnů. Místo na uskladnění musí mít akorát teplotu, luft a vlhkost, pak nejni co řešit. Studená chodba venkovského baráku. A je to. |
Autor: | Jarda [ ned led 25, 2015 11:34 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sušené maso - bez éček |
martina72 píše: Dusitany v továrně vyráběných a běžně markety prodávaných tavených sýrech a uzeninách jsou opravdu dost naprd, z hlediska správy těla. Nejlépe jest tyto věci považovat za pochutiny, mlsky, nikoliv za jídlo, běžné jídlo. Takže malé množství občas ano, dlouhodobě a pravidelně nikoliv. Chléb a jakékoliv jiné pečivo nedávat do igelitu ani na minutu. Nekupovat, nedávat, nejíst. Bez pardonu. Nikdy a nikde. Blbé jsou i různé "chlebovky". Dobrý chléb (kvasný, s tlustou propečenou kůrou, která ho chrání) vám vydrží týden, některé i 12 dní, dříve se na vsi peklo zhruba v těchto intervalech, třeba deset pecnů. Místo na uskladnění musí mít akorát teplotu, luft a vlhkost, pak nejni co řešit. Studená chodba venkovského baráku. A je to. Tak igelit je ďáblův vynález a potraviny v něm skladované jsou opravdu prakticky nepoživatelné. |
Stránka 3 z 3 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |