Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 1:11 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: ned lis 23, 2014 7:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN_2 píše:
\":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"
Vzhľadom ku kvalite stačilo málo zjesť \":lol:\"
To znie tak, ako keby tým, že je to kvalitnejšie než bežné hovädzie mäso ktoré má dajme tomu 20g bielkovín na 100g, tak toto bude mať 60g bielkovín na 100g.... \":D\" ...Alebo v čom chceš merať tú kvalitu ??? ... O.k., nehádam sa, môžeš ju merať v čistote mäsa, v určitých mineráloch, ktoré budú viac zastúpené u mäsa kráv sa pasúcich na lúkach (ja jem len také hovädzie, od gazdov, a za 6,50€ kilo \"8)\" ), ale napísať, že preto že je kvalitné, tak ho stačí málo ??? Ak čomu ho akože má stačiť málo ? Ak sa chceš baviť o dopĺňaní minerálov, tak to si vedľa kamarát, čo sa mäsa týka, v prvom rade v ňom ide o BIELKOVINY. Môžeš sa prepchať minerálmi, ale ak budeš mať minimum bielkovín, svalovinu NEZACHRÁNIŠ, ani nevybuduješ, a malá porcia ani nezasýti. Tak neviem o čom točíš, nič v zlom....
To rovno môžem napísať, že mi stačí dať si 50g mäsa divej svine z neobývaného pralesa miesto 200g bravčového z gazdovho dvora, že to je to isté, lebo to z divej svine z pralesa je kvalitnejšie.... \":roll:\"
TAK TO ZNIE čo si písal. Ale tak to nefunguje...

Co tu pořád melete za hovadiny, přemýšlel jste vůbec o tom kolik vody je v mase a proč myslíte že maso suší většina přírodních národů?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: ned lis 23, 2014 7:40 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
miram píše:
To byla jen legrace s tim Jeziskem. Naposled jsem jedla prosciutto vloni na Silvestra, to bylo jeste predtim, nez jsem objevila tady tyto zdrave stranky a od te doby jsem si na nej uz ani nevzpomela. Ja jsem si cely jidelnicek v lednu prebudovala, takze jsem prestala jist maso a tedy i prosciutto. Nasla jsem fotky. Platky prosciutta jsem nejdriv potrela naslehanym Philadelphia syrem, smichanym s cesnekem a namotala jsem je na syrovy asparagus. ... je to opravdova delikatesa

To jste si docela štrejchla, mimo ceny super.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon lis 24, 2014 12:32 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
tak jsem pátral až jsem našel vynikající uzeniny na těchto stránkách \":arrow:\" http://klobasagohome.cz/index.php
vše dělají bez chemie a mají i přijatelné ceny s porovnáním třeba Jamonu \":P\"

Takže si udělám hezké Vánoce a už jsem si objednal \"8)\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon lis 24, 2014 8:42 pm 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 9:59 pm
Příspěvky: 127
Bydliště: Olomouc
Nickname píše:
tak jsem pátral až jsem našel vynikající uzeniny na těchto stránkách \":arrow:\" http://klobasagohome.cz/index.php
vše dělají bez chemie a mají i přijatelné ceny s porovnáním třeba Jamonu \":P\"

Takže si udělám hezké Vánoce a už jsem si objednal \"8)\"

To vypadá hodně dobře, akorát jsme se posunuli od sušenyho masa k uzenymu. \":)\" A trochu mě zarazilo že maji v nabídce salám Herz, ten snad se vyrábí průmyslově a obsahuje dusitany ne? Ale taky něco objednám u Ježiška!

_________________
Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon lis 24, 2014 10:26 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
jsme pořád na stejném místě \":wink:\" to je uzení studeným kouřem \":idea:\" ,,uzení studeným kouřem, které zpravidla probíhá při teplotách 25-30 °C a trvá dlouhou dobu.,, \":wink:\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon lis 24, 2014 10:59 pm 
Offline

Registrován: stř bře 07, 2012 9:59 pm
Příspěvky: 127
Bydliště: Olomouc
Nickname píše:
jsme pořád na stejném místě \":wink:\" to je uzení studeným kouřem \":idea:\" ,,uzení studeným kouřem, které zpravidla probíhá při teplotách 25-30 °C a trvá dlouhou dobu.,, \":wink:\"

No jo no \":)\" ale už odpadnou vitariáni \":)\"
Vlastně ne, oni mužou do 42 C bo co se pamatuju

_________________
Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon lis 24, 2014 11:24 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
ti odpadli již při pohledu na maso ne \":lol:\"
Ve vita kuchařce, kterou mám ani zmínka o mase , tak nevím no \":shock:\" \":wink:\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso - bez éček
PříspěvekNapsal: sob pro 20, 2014 2:51 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
tak už to mám doma \":P\" s tou vysačkou nalevo to je lahoda \":P\" ostatní taky dobrotka \":P\"
Obrázek

aby jste neřekli, že nenabídnu, tak tady je ochutnávka \":mrgreen:\"
Obrázek

snad Vám bude chutnat \":mrgreen:\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso - bez éček
PříspěvekNapsal: ned pro 21, 2014 2:46 am 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Nickname píše:
tak už to mám doma \":P\" s tou vysačkou nalevo to je lahoda \":P\" ostatní taky dobrotka \":P\"
Obrázek

aby jste neřekli, že nenabídnu, tak tady je ochutnávka \":mrgreen:\"
Obrázek

snad Vám bude chutnat \":mrgreen:\"

Ochutnavka pres sklo je na prdlacky, kdy se muzu zastavit? \":lol:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso - bez éček
PříspěvekNapsal: ned led 25, 2015 12:00 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
miram píše:
Ochutnavka pres sklo je na prdlacky, kdy se muzu zastavit? \":lol:\"

Zřejmě by se stavilo více lidí a bylo by rychle po parádě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso - bez éček
PříspěvekNapsal: ned led 25, 2015 12:49 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 06, 2014 5:20 pm
Příspěvky: 186
Už není, bylo to moc dobré \":P\" \"8)\"

ještě co se týká běžně používaného E250 v uzeninách...našel jsem tuto informaci u jednoho doktora pediatra, takže cituji...
Citace:
Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech.

jedna bonusová...
Citace:
Nejezte pečivo, dlouhodobě uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans.


trošku jiný doktor co \":!:\" \":idea:\" \":)\"

_________________
Hodně zdraví, štěstí a úspěchů s hledáním správné cesty ke zdraví ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso - bez éček
PříspěvekNapsal: ned led 25, 2015 8:45 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Dusitany v továrně vyráběných a běžně markety prodávaných tavených sýrech a uzeninách jsou opravdu dost naprd, z hlediska správy těla. Nejlépe jest tyto věci považovat za pochutiny, mlsky, nikoliv za jídlo, běžné jídlo. Takže malé množství občas ano, dlouhodobě a pravidelně nikoliv.
Chléb a jakékoliv jiné pečivo nedávat do igelitu ani na minutu. Nekupovat, nedávat, nejíst. Bez pardonu. Nikdy a nikde. Blbé jsou i různé "chlebovky". Dobrý chléb (kvasný, s tlustou propečenou kůrou, která ho chrání) vám vydrží týden, některé i 12 dní, dříve se na vsi peklo zhruba v těchto intervalech, třeba deset pecnů. Místo na uskladnění musí mít akorát teplotu, luft a vlhkost, pak nejni co řešit. Studená chodba venkovského baráku. A je to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso - bez éček
PříspěvekNapsal: ned led 25, 2015 11:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
martina72 píše:
Dusitany v továrně vyráběných a běžně markety prodávaných tavených sýrech a uzeninách jsou opravdu dost naprd, z hlediska správy těla. Nejlépe jest tyto věci považovat za pochutiny, mlsky, nikoliv za jídlo, běžné jídlo. Takže malé množství občas ano, dlouhodobě a pravidelně nikoliv.
Chléb a jakékoliv jiné pečivo nedávat do igelitu ani na minutu. Nekupovat, nedávat, nejíst. Bez pardonu. Nikdy a nikde. Blbé jsou i různé "chlebovky". Dobrý chléb (kvasný, s tlustou propečenou kůrou, která ho chrání) vám vydrží týden, některé i 12 dní, dříve se na vsi peklo zhruba v těchto intervalech, třeba deset pecnů. Místo na uskladnění musí mít akorát teplotu, luft a vlhkost, pak nejni co řešit. Studená chodba venkovského baráku. A je to.

Tak igelit je ďáblův vynález a potraviny v něm skladované jsou opravdu prakticky nepoživatelné.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz