Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415
Stránka 67122

Autor:  Jarda [ pát bře 30, 2012 9:20 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

aja píše:
Přidat rybí olej do patlanice mě taky napadlo, měl by ještě vylepšit vlastnosti směsi nebo je to jenom pro chut?

Je velice vhodný, protože někteří lidí nedovedou přeměňovat ALA na EPA a DHA, určitě by nic nepokazil ani pupalkový, nebo brutnákový olej, kde je zase GLA. Toto je určitě dobré u lidí se záněty, tedy řeší se tím jakékoliv "itidy".

Autor:  ellaquebrilla [ čtv dub 05, 2012 8:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobrý den pane Jardo,
chtěla bych se zeptat, zda je nutné směs tvarohu a lněného oleje mixovat. Nestačí pouze promíchat?
Když jsem totiž poprvé slyšela o této směsi, tak mi bylo řečeno: "SMÍCHEJ tučný tvaroh se lněným olejem a přidej ČERSTVĚ rozmixované lněné semínko" a bylo mi vysvětleno, že lněné semínko velmi rychle žlukne, proto hned po rozmixování sníst.
Co si o této informaci myslíte Vy?

Autor:  Xion [ čtv dub 05, 2012 10:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

ellaquebrilla píše:
Dobrý den pane Jardo,
chtěla bych se zeptat, zda je nutné směs tvarohu a lněného oleje mixovat. Nestačí pouze promíchat?
Když jsem totiž poprvé slyšela o této směsi, tak mi bylo řečeno: "SMÍCHEJ tučný tvaroh se lněným olejem a přidej ČERSTVĚ rozmixované lněné semínko" a bylo mi vysvětleno, že lněné semínko velmi rychle žlukne, proto hned po rozmixování sníst.
Co si o této informaci myslíte Vy?

Urcite treba rozmixovat, a to velmi dobre, ide tam o reakciu na molekulovej urovni. Pise to aj samotna Budwig vo svojej knizke. Vela navodov, ktore vselikde koluju, je vylepsenych "po cesku" a potom to tak aj funguje. \":-)\"
Co sa tyka cerstvosti semienka, to je pravda, oxiduje rychlo, avsak po rozmixovani v sirnej patlanine uz oxidacia neprebieha, takze sa nemusis ponahlat s jej konzumaciou. \":-)\"

Autor:  pv33 [ čtv dub 05, 2012 11:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

[quote="Xion":2qark3b7]Urcite treba rozmixovat, a to velmi dobre, ide tam o reakciu na molekulovej urovni. Pise to aj samotna Budwig vo svojej knizke. Vela navodov, ktore vselikde koluju, je vylepsenych "po cesku" a potom to tak aj funguje. \":-)\"
Co sa tyka cerstvosti semienka, to je pravda, oxiduje rychlo, avsak po rozmixovani v sirnej patlanine uz oxidacia neprebieha, takze sa nemusis ponahlat s jej konzumaciou. \":-)\"[/quote:2qark3b7]
Na webu kolují různě upravené verze diety Budwigové. Asi nejznámější je diskuzní skupina na http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2, která má za prvé úspěchy v léčbě rakoviny a současně striktně dodržuje originální postupy dr Budwigové. K té skupině patřejí i videa a následující popis směsi lněného oleje a tvarohu/cottage cheese.
[b:2qark3b7]Příprava směsi lněného oleje a tvarohu[/b:2qark3b7]:
Na http://www.budwig-videos.com/articles/20080531 je video s přípravou a následující popis. Doporučuji se na video podívat i když neumíte anglicky. Překlad:
Pro nejlepší účinek připravte jen pro jedno jídlo - vyhněte se skladování. Konzumujte ihned. Použijte biopotraviny pokud je to možné.
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
[3] Přidat čerstvé (nebo rozmrazené) bobuloviny, borůvky,... jahody, ... obsahují protirakovinné kyseliny.
[4] Přidejte další čerstvé ovoce, pokud chcete, v celkové výši 1 / 2 až 1 šálek ovoce.
[5] Je-li směs příliš hustá, přidáme ovocnou šťávou [např. tmavé hrozny, borůvky] nebo mléko. Ovoce a šťávy z něj jsou prokazatelně protirakovinné.
[6] Přidat rozstrouhané organické ořechy, jako jsou ořechy vlašské nebo para ořechy(mají selen) [nikoliv arašídy] a pokud budete chtít, trochu medu a vanilky.
-----------------------------
Z výše uvedené diskuzní skupiny http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2/:
[b:2qark3b7]Návod na plný program dr Budwigové[/b:2qark3b7] založený na její knize Rakovina - Problém a řešení [1999] a její kuchařce Olejo-bílkovinná dieta [1952]. Dr B. měla s tímto programem úspěšnost přes 90 procent v průběhu 50 let u všech typů rakoviny.

Chcete-li zahájit dietu, je dobré mít 3 zařízení:
1. - mlýnek na kávu pro mletí hnědých lněných semínek . Je nutné mít čerstvě namletá lněná semínka.
2. - tyčový (nebo jiny) elektrický mixér, aby se dokonale spojil tvaroh se lněným olejem, takže olej se stane rozpustný ve vodě a bude lépe vstřebatelný. Spojení oleje a tvarohu je jedním z klíčů k úspěchu.
3. - odšťavňovač. Hnětací typ je zdravější než odstředivý.

ZAČÁTEK DNE - Asi hodinu před snídaní vypít sklenici šťávy z kyselého zelí (na diskuzi pouzivaji odstavene kysele zeli). Má protirakovinné vlastnosti a zlepšuje trávení. Domácí je pro získání trávicích enzymů nejlepší.

SNÍDANĚ - Začněte s šálkem zeleného čaje nebo bylinného čaje. Poskytuje teplé tekutiny, který pomáhají s trávením a zdravím. Poté, směs lněného oleje s tvarohem podle výše uvedeného receptu.

DOPOLEDNE -
Čerstvě lisované zeleninové šťávy z mrkve a/nebo červené řepy, celeru, citronu, jablka stejně jako zeleniny - salátu nebo špenátu. (šťáva z mrkve a řepy je určená speciálně pro

Autor:  prokera [ pát dub 06, 2012 7:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

pv33 píše:
Na webu kolují různě upravené verze diety Budwigové. Ale asi nejznámější je diskuzní skupina na http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2, která má za prvé jasně největší úspěchy v léčbě rakoviny a současně striktně dodržuje originální postupy dr Budwigové. K té skupině patřejí i videa a následující popis směsi lněného oleje a tvarohu/cottage cheese.
Příprava směsi lněného oleje a tvarohu:
Na http://www.budwig-videos.com/articles/20080531 je video s přípravou a následující popis. Doporučuji se na video podívat i když neumíte anglicky. Pro nejlepší účinek připravte jen pro jedno jídlo - vyhněte se skladování. Konzumujte ihned. Použijte biopotraviny pokud je to možné.
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
[3] Přidat čerstvé (nebo rozmrazené, dříve zmrazené) bobuloviny, borůvky,... jahody, ... obsahují protirakovinné kyseliny.
[4] Přidejte další čerstvé ovoce, pokud chcete, v celkové výši 1 / 2 až 1 šálek ovoce.
[5] Je-li směs příliš hustá, přidáme ovocnou šťávou [např. tmavé hrozny, borůvky] nebo mléko. Ovoce a šťávy z něj jsou prokazatelně protirakovinné.
[6] Přidat rozstrouhané organické ořechy, jako jsou ořechy vlašské nebo para ořechy(mají selen) [nikoliv arašídy] a pokud budete chtít, trochu medu a vanilky.
-----------------------------
Z výše uvedené diskuzní skupiny http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2/ s několika mými komentáři v závorce uvozenými slůvkem „já“:
Návod na plný program dr Budwigové založený na její knize Rakovina - Problém a řešení [1999] a její kuchařce Olejo-bílkovinná dieta [1952]. Dr B. měla s tímto programem úspěšnost přes 90 procent v průběhu 50 let u všech typů rakoviny.
Volný překlad návodu, místy stručnější vzhledem k mým časovým možnostem:

Chcete-li zahájit dietu, je dobré mít 3 zařízení:
1. - mlýnek na kávu pro mletí hnědých lněných semínek . Je nutné mít čerstvě namletá lněná semínka (já: a spotřebovat je ihned po namletí).
2. - ponorný/tyčový elektrický mixér, aby se dokonale spojil tvaroh se lněným olejem, takže olej se stane rozpustný ve vodě a bude lépe vstřebatelný. Spojení oleje a tvarohu je jedním z klíčů k úspěchu.
3. - zeleninový odšťavňovač. Hnětací typ je zdravější než odstředivý (já: odstředivý sťávy zahřívá a ničí tím enzymy a vitamíny, ale i ten má smysl). Například Green Star nebo Omega 8004.

ZAČÁTEK DNE - Asi hodinu před snídaní vypít sklenici šťávy z kyselého zelí (já: obsahuje mimo jiné „hodné“ acidofilní bakterie, o které nás připravily antibiotika). Má protirakovinné vlastnosti a zlepšuje trávení. Domácí je pro získání trávicích enzymů nejlepší.
SNÍDANĚ - Začněte s šálkem zeleného čaje nebo bylinného čaje. Poskytuje teplé tekutiny, který pomáhají s trávením a zdravím. Poté, směs lněného oleje s tvarohem podle výše uvedeného receptu.

DOPOLEDNE -
Čerstvě lisované zeleninové šťávy z mrkve a / nebo červené řepy, celeru, citronu, jablka stejně jako zeleniny - salátu nebo špenátu. (šťáva z mrkve a řepy je určená speciálně pro játra a je silně protirakovinná). Používejte různé druhy zeleniny.

SLUNEČNÍ SVĚTLO - Dr. Budwig zdůrazňovala, že sluneční světlo je velmi zdravé pro získání vitamínu D a další pozitivních účinků(já: doporučuje denně aspoň 20 minut, pokud to je možné). Vyhněte se spálení, opalovacím krémům a slunečním brýlím(já: sluneční světlo působí léčivě i přes oči, především nutné u lidí, co jsou celý den v místnosti).
CVIČENÍ. Pokud chcete cvičit, přizpůsobte cvičení vašim silám a nepřehánějte to. Dr.Budwig napsala: "Často jsou jóga nebo sport velmi důležité, ale někdy by pacienti cvičit neměli a já bych nikdy nedovolila pacientovi s metastázami běhat, jezdit na kole, nebo cvičit jógu. Jeho tělo si musí odpočinout. Jednou formou cvičení, které je prospěšné pro většinu lidí je použití mini-trampolíny, protože pomáhá vyčistit lymfatický systém a podporuje lepší odvodnění.“

PŘED OBĚDEM -
Šálek teplého zeleného čaje nebo bylinný čaj. Používejte 1 lžičku medu v případě potřeby (bez cukru). Také doporučené, ale ne povinné, jedna lžíce čerstvě namletých celých lněných semínek přidat do sklenky šampaňského, pomáhá trávení a vstřebávání.

OBĚD -
Syrový zeleninový salát s různými domácími salátovými zálivkami, může zahrnovat jednu nebo více lžic lněného oleje s 1 nebo 2 lžícemi bio tvarohu nebo cottage cheese s nízkým obsahem tuku plus jednu lžíci Braggova bio jablečného octa nebo citronovou šťávu a ochucení. Nebo jako sladký dresing zkuste lněný olej a pomerančovou, jablečnou nebo jinou šťávu a jablečný ocet. Můžete měnit salátové zálivky na základě receptů ve výše uvedené kuchařce. Několik receptů vůbec nezahrnuje tvaroh. Tělo může využít 1 nebo 2 lžíce oleje bez tvarohu. Vyhnout se komerčním salátovým dresingům. Může být také použit olej z dýňových semínek. Experimentujte s ochucováním nebo medem aby byla změna. Pokud máte stále hlad, udělejte si napařenou nebo vařenou zeleninu nebo obilí. [Viz "Večeře"]

DEZERT: Je DULEŽITÉ mít DRUHOU PORCI směsi lněného oleje s různým čerstvým syrovým ovocem (organické pokud možno). Opět platí 3 lžíce lněného oleje a 6 lžic tvarohu s čerstvým ovocem (vynechat lněné semínko, pokud jste je měli před obědem se šampaňským). Pokud jsou problémy s trávením tohoto množství oleje, začít s menším množstvím směsi a pomalu zvyšovat. Žvýkat velmi dobře pro optimalizaci trávení. Trávení začíná v ústech smícháním slin s potravinami. Snažte se mít jídla v klidném prostředí. Relaxace je důležitá.

ODPOLEDNE -
Jedna lžíce celých lněných semínek, čerstvě mletých, zamíchaných do šumivého vína, šampaňského nebo ovocné šťávy: čisté hroznové, borůvkové, třešňové, ananasové nebo papájové. Množství tekutiny lze přizpůsobit podle chuti. Důkladně žvýkat a promísit se slinami rozmixovaná lněná semínka v ústech pro lepší trávení.
ODPOČINEK (na slunci je-li to možné) na odstranění stresu. Vyprázdnit z mysli starosti, zlost, obavy. Zaměřte se na přírodu, hudbu, hluboké dýchání a pozitivní myšlenky. Přemýšlet o sobě a ostatních. Dr. Budwig řekla, že zbavit se stresu je nesmírně důležité. Mnoho výzkumných studií podporuje tuto myšlenku. http://health.groups.yahoo.com/group/Fl ... sage/57568

POZDNÍ ODPOLEDNE -
Jedna lžíce celých lněných semínek, čerstvě mletých, zamíchaných do jedné ze šťáv uvedených výše. Papája i ananas mají trávicí enzymy, jsou-li čerstvé. Komerční šťávy přišly o enzymy, ale přesto mají cenné živiny. Pokud děláte šťávu, pijte ji ihned po přípravě před úbytkem enzymů díky vzduchu a světlu. Potřebujete získat co nejvíce přírodních enzymů [stejně jako elektronů z lněných semínek a oleje]. [Poznámka: Místo ovocných šťáv někdo používá domácí zeleninové šťávy, jako dopoledne].

VEČEŘE -
Zeleninová polévka nebo různá jídla ze zeleniny a potravin obsahujících škrob, dobře ochucené. Přidejte Oleolux (náhražka másla podle Budwigové) a nutriční kvasnice, po uvaření. Nutriční kvasnice dodávají důležité vitamíny B, které zvýší energii a náladu. Výběr z vařených škrobovitých potravin - pohanka (nejlepší volba podle dr B, snadno stravitelná a velmi výživná), proso, hnědá rýže, čočka, fazole, hrášek, sladké brambory a brambory. Přidat lehce vařenou zeleninu, jako je kapusta, rajčata, špenát, řepa, mrkev, mangold, zelí, kapusta, brokolice, brussel sprouts, cibule, artyčoky, chřest, papriky, zelené fazolky, atd. Také se přidá zdravé koření, jako kajenský pepř, paprika, kurkuma, mořská sůl (nerafinovaná) a další. Po uvaření přidejte domácí Oleolux "na chuť, "která dodává více živin a zvyšuje chuť k jídlu. [Oleolux recept Soubor 5, z výše uvedeného webu]. Oleolux použít i na chléb (z celého nebo naklíčeného obilí, domácí nebo Ezekiel).

VEČER - skleničku organického červeného vína v případě potřeby. Je to dobrovolné. Výše uvedená strava se může měnit podle mnoha receptů v knize Dr. Budwig – kuchařka (Oil-Protein Diet Cookbook).

NÁSLEDUJÍCÍ JE VELMI DŮLEŽITÉ:
Dr. Budwig zdůraznila, že se musíme vyhnout potravinám podporujícím rakovinu, jako jsou hydrogenované oleje, trans-tuky (trans-fats), živočišné tuky/bílkoviny (jako maso, drůbež, mořské ryby, vejce a máslo), třtinový cukr, agávové a javorové sirupy, konzervanty, vysoce zpracované potraviny, pesticidy a chemikálie ve výrobcích pro domácnost a v kosmetice. Pít čistou vodu, pokud je to možné.
+ + Vyhnout se zbytkům - potraviny by měly být připraveny čerstvé a snědené brzy po přípravě pro maximalizaci příjmu zdraví dávajících elektronů a enzymů.
+ + Pijte teplé zelené nebo bylinné čaje, neslazené nebo slazené pouze medem.
+ + Stres škodí. Vyhněte se lidem vytvářejícím stres a stresovým situacím. Udělejte si čas na relaxaci a užívejte si každý den. Poslechněte si krásnou hudbu, smích, dělejte hluboké dýchání, spojte se s přírodou, buďte často s lidmi, které máte rádi. Omezte hněv a smutek pomocí EFT (viz emofree.com já: nebo u nás eft.cz), podpůrných skupin...
+ + Eldi oleje jsou oleje pro externí aplikace nebo v klyzmatech. Pacienti Dr. Budwig je používali podle potřeby. (viz další soubory, já: lze objednat v Německu, ale velice drahé).
+ + Dr.Budwig nezařadila žádné léky nebo doplňky do léčebných postupů. V knize z 1999 byla proti nim. Varovala, že vysoké množství umělých doplňkových antioxidantů může rušit účinnost diety. Nicméně doplňky nezakázala. Někteří lidé si přidali několik doplňků k její léčbě a pomohlo jim to. Jiným se dařilo dobře i bez nich na dietě
Budwigové.
+ + Dr. Budwig varovala před přidáním léků a před postupy jako je chemoterapie a ozařování, cortisony, hormony a léky proti bolesti. Také varovala před nebezpečím kyslíkové terapie pro onkologické pacienty a řekla, že buňky nejsou připraveny absorbovat kyslík, ale uzdravějí se pomocí diety. Lněný olej mírně ředí krev. Užívání léků na ředění krve, včetně aspirinu, by mohlo být nebezpečné.
+ + Omlazující potraviny v Budwig protokolu dají tělu denně co potřebuje k zastavení rakoviny. Dr. Budwig doporučuje dodržovat dietu striktně po dobu 5-ti let před jejím mírným zvolněním, ale nikdy nelze přestat s léčivým jídlem na víc než několik dní ani nelze jíst pravidelně ničivé jídlo nebo doplňky. V opačném případě by to mohlo umožnit návrat rakoviny.
+ + Pečujte o své zuby. Infekce mohou brzdit vaše zlepšení.

Dr.Budwig, kniha i v češtině: "Lněný olej účinná pomoc proti arterioskleróze, infarktu a rakovině“ nabízí vědecké principy jejího léčebného postupu. Její kuchařka poskytuje praktické informace a dietní recepty.
Svou nejnovější (a poslední) knihu "Rakovina, problém a řešení," napsala v roce 1999
Chcete-li číst více informací, mnoho svědectví od těch, kdo získali zpět své zdraví pomocí protokolu dr. Budwigové protokolu, zaregistrujete se a podívejte se na :
http://health.groups.yahoo.com/group/Fl ... il2/files/

To jsi krásně shrnul!!! \":)\" Děkujeme!

Autor:  q:o) [ pát dub 06, 2012 8:05 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

V patlanici by měl být tvaroh vysokotučný. Tady se uvádí nízkotučný. Bude jedno jaký tvaroh se použije? Díky

Autor:  ellaquebrilla [ pát dub 06, 2012 9:41 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

pv33 a Xion, moc děkuji za odpovědi!

Autor:  jani [ pát dub 06, 2012 10:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

ellaquebrilla píše:
pv33 a Xion, moc děkuji za odpovědi!

Johana Budwig doporučuje sníst namíchanou směs zhruba do 15ti minut, nedej bože si ji dělat do zásoby na několik dní dopředu, jako se to někde výše uvádí u zdejší " patlaniny ".

Jinak opravdu velký dík za čas a práci pv33, člověk, který si toto důkladně přečte by měl návod pochopit, člověk, který se bude zabývat " patlaninou " bude mít zřejmě nekonečné dotazy k jejímu vylepšování.

Autor:  Xion [ sob dub 07, 2012 12:37 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

q:o) píše:
V patlanici by měl být tvaroh vysokotučný. Tady se uvádí nízkotučný. Bude jedno jaký tvaroh se použije? Díky

Ja si pamatam z jej knizky, ze B. zdoraznila pouzivanie vysokotucneho tvarohu. Na nete som v case, ked som to riesil, nasiel aj jednu studiu, co to potvrdzovala a vysvetlovala, ze ten tuk je tam dolezity.
Novodobi liecitelia vsak casto vyzdvihuju nizkotucne vyrobky. Ako argument uvadzaju, ze tie mliecne tuky su tam len zbytocne a zatazuju pecen. Su teda mudrejsi nez biochemicka, ktora tomu zasvatila zivot, porozumela celej teorii na takej urovni, ze vytvorila postupy z nicoho, a vela veci mohla studovat priamo v laboratoriu pod mikroskopom, vybavena hlbokymi znalostami z biochemie. Kazdy nech sa rozhodne teda sam.
Ja osobne pouzivam tucny, aspon 10%-tny tvaroh, tak ako B. kazala. Moja pecen sa 10tich gramov zivocisneho tuku neboji, to coho sa boji, je ked zacne zlyhavat psychika, a zacne mat zo vsetkeho strach a neistotu robit vlastne rozhodnutia.

Autor:  laco [ sob dub 07, 2012 12:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

3lyz= cca 20g
6lyz = cca 40g

toto davkovanie plati iba v priprade rakoviny alebo nie ?

clen P.Vesely pisal ze treba dodrzat tych 20g oleja, inak sa vtele tvori vela odpadu (volne radikaly?) ...

p. Jarda pisal ze podla chuti samozrejme ze zjest 100ml je blud ...

nasli ste niekto ci pise p. BUdwig aj o vedlajisich ucinkov vyssich davok?

vdaka

edit: uz som si aj nasiel odpoved:)
http://www.nutraceutica.sk/sk/nutaceuti ... olej_.aspx

Autor:  pv33 [ ned dub 08, 2012 10:53 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Xion píše:
Ja si pamatam z jej knizky, ze B. zdoraznila pouzivanie vysokotucneho tvarohu. Na nete som v case, ked som to riesil, nasiel aj jednu studiu, co to potvrdzovala a vysvetlovala, ze ten tuk je tam dolezity.
Novodobi liecitelia vsak casto vyzdvihuju nizkotucne vyrobky. Ako argument uvadzaju, ze tie mliecne tuky su tam len zbytocne a zatazuju pecen. Su teda mudrejsi nez biochemicka, ktora tomu zasvatila zivot, porozumela celej teorii na takej urovni, ze vytvorila postupy z nicoho, a vela veci mohla studovat priamo v laboratoriu pod mikroskopom, vybavena hlbokymi znalostami z biochemie. Kazdy nech sa rozhodne teda sam.
Ja osobne pouzivam tucny, aspon 10%-tny tvaroh, tak ako B. kazala. Moja pecen sa 10tich gramov zivocisneho tuku neboji, to coho sa boji, je ked zacne zlyhavat psychika, a zacne mat zo vsetkeho strach a neistotu robit vlastne rozhodnutia.

Xione, předpokládám, že kdybys měl říct v jaké knížce Budwigové jsi četl, že zdůrazňovala, že by měl být tvaroh vysokotučný, že už si na to nevzpomeneš \":lol:\"???
Já jsem četl 2 její knížky "Lněný olej účinná pomoc proti arterioskleróze, infarktu a rakovině“ a její kuchařku "The Oil Protein Diet COOKBOOK" a tam používá pouze termín tvaroh, bez upřesnění. Asi to řešila ve své poslední knize Rakovina - problém a řešení, ale tu nemám.
Nicméně v knihách které jsem četl zakazuje nemocným živočišný tuk. A co se týká rozpustnosti díky tvarohu, zdůrazňovala význam bílkoviny a síry, o významu tuku v tvarohu ani slovo. A jak jsem psal, popis který jsem výše uvedl je z diskuzní skupiny flaxseedoil2, kde opravdu striktně dodržují vše co napsala dr. B a mimo to spousta lidí tam výše uvedený návod úspěšně použila k vyléčení těžkých nemocí, předevší rakoviny. A oni uvádějí nízkotučný tvaroh. Dost bych se divil, že bys fakt četl to o vysokotučném tvarohu v knize dr. B, ale klidně mi napiš kde jsi to četl a rád na něj přejdu \":lol:\"

Autor:  pv33 [ ned dub 08, 2012 11:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

laco píše:
3lyz= cca 20g
6lyz = cca 40g

toto davkovanie plati iba v priprade rakoviny alebo nie ?

clen P.Vesely pisal ze treba dodrzat tych 20g oleja, inak sa vtele tvori vela odpadu (volne radikaly?) ...

p. Jarda pisal ze podla chuti samozrejme ze zjest 100ml je blud ...

nasli ste niekto ci pise p. BUdwig aj o vedlajisich ucinkov vyssich davok?

vdaka

edit: uz som si aj nasiel odpoved:)
http://www.nutraceutica.sk/sk/nutaceuti ... olej_.aspx

Laco, Bugwigová vidí lněný olej správně smíchaný s tvarohem a čerstvý pouze pozitivně, žádné vedlejší účinky. Výše jsem uvedl celý návod doporučený pro rakovinu, kde je opravdu hodně lněného oleje a semínek. Pokud ti nic moc není tak není kompletní postup nutný, ale čím víc podle toho uděláš, tím líp.

Autor:  q:o) [ ned dub 08, 2012 2:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Na internetu je spoustu informací kolem tohoto tématu. Našla jsem tuto poznámku:

POZNÁMKA REDAKCIE: Pôvodný preklad receptu údajne odporúčal viac ako 10%-tný podiel tuku, no podľa niektorých odborníkov je nízkotučný tvaroh vhodnejší a aj logickejší vzhľadom na to, že ľanovo-proteínová diéta absolútne vylučuje zo stravy práve živočíšne tuky.

Hodně chybiček vzniká tím, že někdo zapracuje do původní receptury vlastní poznatky a pak už se jen kopíruje a upravuje upravené.

Osobně dávám přednost tučnějším věcem, nějak k těm light mám přirozený odpor. Chtěla bych však naučit patlanici další lidičky a proto bych to moc ráda doporučila dle původní receptury Dr. Budwig. Zatím jsou však zde pouze dohady a informace je zahalena tajemstvím.
Také pan Zajíček doporučuje co nejvíce tučný tvaroh a nebo domácí kefír ze šlehačky.

Autor:  Benedikt [ ned dub 08, 2012 5:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Tak jsem včera zjistil proč se olej někdy zcela nesloučí s tvarohem. Dělal jsem si patlanici z tvarohu, který měl být tučný ale někdy se mi stalo , že se olej zcela nesloučil s tvarohem. Před týdnem jsem začal kupovat tvaroh z Laktosu s obsahem 40% tuku v sušině. To je nejvíce co jsem kde viděl. To znamená nějakých 10% v celém tvarohu. Patlanice se mi perfektně spojuje a nemusím ani mixovat. Jen to ve sklenici zamíchám vidličkou a je perfektně spojená. Ředím to Valašskou kyškou.
Takže ke spojení je zapotřebí mimo jiné i tučný tvaroh s vyšším obsahem tuku.
Myslíte že se v 52. roce produkoval tvaroh téměř bez tuku? Když jsem byl malý, tak i odtučnělé mléko bylo lepší a tučnější než dnes ta bílá obarvená voda zvoucí se mléko.

Autor:  jani [ ned dub 08, 2012 7:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Benedikt píše:
Tak jsem včera zjistil proč se olej někdy zcela nesloučí s tvarohem. Dělal jsem si patlanici z tvarohu, který měl být tučný ale někdy se mi stalo , že se olej zcela nesloučil s tvarohem. Před týdnem jsem začal kupovat tvaroh z Laktosu s obsahem 40% tuku v sušině. To je nejvíce co jsem kde viděl. To znamená nějakých 10% v celém tvarohu. Patlanice se mi perfektně spojuje a nemusím ani mixovat. Jen to ve sklenici zamíchám vidličkou a je perfektně spojená. Ředím to Valašskou kyškou.
Takže ke spojení je zapotřebí mimo jiné i tučný tvaroh s vyšším obsahem tuku.
Myslíte že se v 52. roce produkoval tvaroh téměř bez tuku? Když jsem byl malý, tak i odtučnělé mléko bylo lepší a tučnější než dnes ta bílá obarvená voda zvoucí se mléko.

Já kupuju nízkotučný tvaroh z Lidlu, také se spojí s lněným olejem ihned pouhým smícháním lžičkou, koupila jsem nízkotučný i tučný tvaroh z Kauflandu a nespojil se mi ani mixerem - toliko moje zkušenosti.
Kdysi jsem kupovala tvaroh z Penny a také se jednoduše spojoval. Jinak v kauflandu občas koupím cottage ten nejlevnější kolem 10 kč a co se týká spojení, naprostá spokojenost.

Řekla bych, že spojení oleje s tvarohem také závisí na teplotě obou ingrediencí, měla by být totožná - míchám oboje ihned vytažené z ledničky.

Stránka 67122 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/