Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415
Stránka 61122

Autor:  Pontiac07 [ pon úno 13, 2012 4:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Mam opět otázku, tentokrát přímo na jeden zdravotní problém.
Známý trpí vysokým tlakem, a to konkretne tim nižším. Mívá běžne 140/110. Ten prvni je jakž takž v normě, ale ten druhý je brutální.
Jelikož SP obsahuje omega3, doporucil jsem mu ji k uzivani.
Po cca 3 tydnech se však situace nelepší, právě naopak, hodnoty TK zas ještě vyskočily.

Do prášků na snižování tlaku se mu nechce, ale takto asi bude brzy muset.
Rád bych poprosil o radu, zda nemáte vyzkoušen jiný druh léčby, který by na srovnání tlaku zabíral.

Autor:  Nerazzurro [ pon úno 13, 2012 6:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

To Jeník -používám různý ingredience(tvaroh,domácí kefír,šlehačkový kefír) a olej mám od Agro-elu,takže tím to nebude. Na mě teda nejdou mdloby,spíš je mi tak nějak těžko na plicích

Autor:  Sara [ pon úno 13, 2012 7:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Pontiac07 píše:
Mam opět otázku, tentokrát přímo na jeden zdravotní problém.
Známý trpí vysokým tlakem, a to konkretne tim nižším. Mívá běžne 140/110. Ten prvni je jakž takž v normě, ale ten druhý je brutální.
Jelikož SP obsahuje omega3, doporucil jsem mu ji k uzivani.
Po cca 3 tydnech se však situace nelepší, právě naopak, hodnoty TK zas ještě vyskočily.

Do prášků na snižování tlaku se mu nechce, ale takto asi bude brzy muset.
Rád bych poprosil o radu, zda nemáte vyzkoušen jiný druh léčby, který by na srovnání tlaku zabíral.

Zkuste odstavit okurku s cibuli (asi 50 gramu), pri pravidelnem uzivani by se melo objevit zlepseni v nekolika malo dnech.
U nas odzkouseno a funguje.....
Sirna patlanina rozhodne neuskodi.

Autor:  ronje [ pon úno 13, 2012 7:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Jenik2011 píše:
To Nerazzurro, ronje:
Jakou značku tvarohu + oleje používáte?

Natural (z Jihlavy).

Autor:  Jenik2011 [ pon úno 13, 2012 8:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

http://krasolesi.cz/?page_id=101
Od 15.2. bude v Praze na FT k dostání syrové kozí mléko ! \":D\"

- 35,-/L + 5,- za 1L PET lahev = 40,-
- bez BIO certifikace

Autor:  Nick34 [ pon úno 13, 2012 11:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Trosku se citim zaskocen informaci, ze by se SP mela konzumovat pouze cerstva.
Vzdy si ji vyrabim tak na 3 dny dopredu a mam ji v lednicce pro kazdodenni snidani.
Je to spatne? Je opravdu nutne ji vyrabet teste pred konzumaci?

Dekuji za odpoved.

Autor:  Jarda [ úte úno 14, 2012 10:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Tolar píše:
Jardo co se lneneho semema tyka,po namoceni vznika sliz.Zkousel jste ten sliz pit jen samotnej?Chtel bych ho nekdy popijet jen tak bez semen,ale v jakem mnozstvi by jste navrhoval?Jeden z clenu popisuje,ze panaka.Souhlasite s timto mnozstvim?A jak casto?Nebo spise za jak dlouhou dobu zmizi sliz ze sten zaludku a strev?Jestli je to rozumne chtel bych sliz stale telu doplnovat..a druhy dotaz,pri konzumaci namleteho seminka,ma se to hned zapijet vodou?Diky Tolar

Tam nejde o nic nového, bavíte se o starém receptu macerace lněného semínka a následném pití macerátu, což je vysoce prospěšné na trávicí trakt a určitě tento postup mohu doporučit. Běžně se zalije rozmixované semínko horkou vodou a nechá cca 30 minut, nebo déle, vypouštět sliz a pak se výsledný produkt pije. Já to někdy vylepším česnekem a máte dobrou celkem hustou polévku. Pil bych to tak maximálně třikrát denně v objemu běžného hrníčku a vždy vyrobené z jedné lžíce semínka. Jinak suché semínko je nutné bohatě zapíjet, ono nasaje neuvěřitelné množství vody.

Autor:  Jarda [ úte úno 14, 2012 10:48 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Pontiac07 píše:
Mam opět otázku, tentokrát přímo na jeden zdravotní problém.
Známý trpí vysokým tlakem, a to konkretne tim nižším. Mívá běžne 140/110. Ten prvni je jakž takž v normě, ale ten druhý je brutální.
Jelikož SP obsahuje omega3, doporucil jsem mu ji k uzivani.
Po cca 3 tydnech se však situace nelepší, právě naopak, hodnoty TK zas ještě vyskočily.

Do prášků na snižování tlaku se mu nechce, ale takto asi bude brzy muset.
Rád bych poprosil o radu, zda nemáte vyzkoušen jiný druh léčby, který by na srovnání tlaku zabíral.

Funguje i dodávání draslíku, tak vyzkoušejte draslík, nebo okurkovou šťávu s cibulovou, jak správně píše členka Sara, to jsem zde již také popisoval.

Autor:  Jarda [ úte úno 14, 2012 10:53 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Nick34 píše:
Trosku se citim zaskocen informaci, ze by se SP mela konzumovat pouze cerstva.
Vzdy si ji vyrabim tak na 3 dny dopredu a mam ji v lednicce pro kazdodenni snidani.
Je to spatne? Je opravdu nutne ji vyrabet teste pred konzumaci?

Dekuji za odpoved.

Tak je to vhodnější, ale ne nutné a pokud přímo neřešíte nějaký vážný zdravotní problém, tak je to asi jedno i když účinky budou mnohem horší.

Autor:  laco [ úte úno 14, 2012 4:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

je velky hriech pridat do SP 1-2 caj. lyzicky nesca kavy alebo ako sa vola (granulovana?) ?:> iba kvoli chuti , a fakt je ze je to velmi chutne \":)\"

Autor:  Silvia [ stř úno 15, 2012 5:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobrý deň, môžem do sírnej patlanice použiť aj ovčí syr? Kozí tvaroh sa mi nedarí zohnať \":)\". Zatiaľ ani nepasterizovanú bryndzu. Ak by niekto mal typ na zdroj - veeeeeľmi pekne ďakujem. Ten ovčí syr by som mala od domáceho chovateľa. Silvia

Autor:  stevo69 [ stř úno 15, 2012 7:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Silvia píše:
Dobrý deň, môžem do sírnej patlanice použiť aj ovčí syr? Kozí tvaroh sa mi nedarí zohnať \":)\". Zatiaľ ani nepasterizovanú bryndzu. Ak by niekto mal typ na zdroj - veeeeeľmi pekne ďakujem. Ten ovčí syr by som mala od domáceho chovateľa. Silvia

Ahoj Silvia
V prílohe ti posielam zoznam bryndziarov slovenska, ja kupujem nepasterizovanú čistú ovčiu z farmy Pružina, pošlu aj poštou.
Nakupim 5-10kg navažim na 25dkg balíčky zamrazím,len vyberiem a rozmrazím cez noc a mam patlaninu vždy čerstvú.
Pozor chuť nepasterizovanej bryndze je silne náviková. Moja rodina by to jedla stale, niekedy ani nestihnem spraviť patlaninu. \":)\"

Přílohy:
Bryndza cech bryndziarov.zip [7.49 KiB]
940 krát

Autor:  sakul [ stř úno 15, 2012 9:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

stevo69 píše:
Ahoj Silvia
V prílohe ti posielam zoznam bryndziarov slovenska, ja kupujem nepasterizovanú čistú ovčiu z farmy Pružina, pošlu aj poštou.
Nakupim 5-10kg navažim na 25dkg balíčky zamrazím,len vyberiem a rozmrazím cez noc a mam patlaninu vždy čerstvú.
Pozor chuť nepasterizovanej bryndze je silne náviková. Moja rodina by to jedla stale, niekedy ani nestihnem spraviť patlaninu. \":)\"

Trochu vám sousedům závidím. Mít takovéto zdroje čerstvých ovčích věcí je skvělé a u nás bohužel zatím většinou nereálná záležitost.

Autor:  Jarda [ stř úno 15, 2012 11:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

laco píše:
je velky hriech pridat do SP 1-2 caj. lyzicky nesca kavy alebo ako sa vola (granulovana?) ?:> iba kvoli chuti , a fakt je ze je to velmi chutne \":)\"

Nemělo by to nijak vadit i když mě by to asi neoslovilo, ale kafaře patrně ano.

Autor:  Jarda [ stř úno 15, 2012 11:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Silvia píše:
Dobrý deň, môžem do sírnej patlanice použiť aj ovčí syr? Kozí tvaroh sa mi nedarí zohnať \":)\". Zatiaľ ani nepasterizovanú bryndzu. Ak by niekto mal typ na zdroj - veeeeeľmi pekne ďakujem. Ten ovčí syr by som mala od domáceho chovateľa. Silvia

Záleží jaký, třeba uzenou parenicu asi nebrat, ale u mnoha jiných by to vadit nemělo.

Stránka 61122 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/