Zdraví-AZ https://www.zdravi-az.com/Forum/ |
|
Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415 |
Stránka 61 z 122 |
Autor: | Pontiac07 [ pon úno 13, 2012 4:51 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Mam opět otázku, tentokrát přímo na jeden zdravotní problém. Známý trpí vysokým tlakem, a to konkretne tim nižším. Mívá běžne 140/110. Ten prvni je jakž takž v normě, ale ten druhý je brutální. Jelikož SP obsahuje omega3, doporucil jsem mu ji k uzivani. Po cca 3 tydnech se však situace nelepší, právě naopak, hodnoty TK zas ještě vyskočily. Do prášků na snižování tlaku se mu nechce, ale takto asi bude brzy muset. Rád bych poprosil o radu, zda nemáte vyzkoušen jiný druh léčby, který by na srovnání tlaku zabíral. |
Autor: | Nerazzurro [ pon úno 13, 2012 6:19 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
To Jeník -používám různý ingredience(tvaroh,domácí kefír,šlehačkový kefír) a olej mám od Agro-elu,takže tím to nebude. Na mě teda nejdou mdloby,spíš je mi tak nějak těžko na plicích |
Autor: | Sara [ pon úno 13, 2012 7:05 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Pontiac07 píše: Mam opět otázku, tentokrát přímo na jeden zdravotní problém. Známý trpí vysokým tlakem, a to konkretne tim nižším. Mívá běžne 140/110. Ten prvni je jakž takž v normě, ale ten druhý je brutální. Jelikož SP obsahuje omega3, doporucil jsem mu ji k uzivani. Po cca 3 tydnech se však situace nelepší, právě naopak, hodnoty TK zas ještě vyskočily. Do prášků na snižování tlaku se mu nechce, ale takto asi bude brzy muset. Rád bych poprosil o radu, zda nemáte vyzkoušen jiný druh léčby, který by na srovnání tlaku zabíral. Zkuste odstavit okurku s cibuli (asi 50 gramu), pri pravidelnem uzivani by se melo objevit zlepseni v nekolika malo dnech. U nas odzkouseno a funguje..... Sirna patlanina rozhodne neuskodi. |
Autor: | ronje [ pon úno 13, 2012 7:33 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Jenik2011 píše: To Nerazzurro, ronje: Jakou značku tvarohu + oleje používáte? Natural (z Jihlavy). |
Autor: | Jenik2011 [ pon úno 13, 2012 8:07 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
http://krasolesi.cz/?page_id=101 Od 15.2. bude v Praze na FT k dostání syrové kozí mléko ! - 35,-/L + 5,- za 1L PET lahev = 40,- - bez BIO certifikace |
Autor: | Nick34 [ pon úno 13, 2012 11:05 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Trosku se citim zaskocen informaci, ze by se SP mela konzumovat pouze cerstva. Vzdy si ji vyrabim tak na 3 dny dopredu a mam ji v lednicce pro kazdodenni snidani. Je to spatne? Je opravdu nutne ji vyrabet teste pred konzumaci? Dekuji za odpoved. |
Autor: | Jarda [ úte úno 14, 2012 10:42 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Tolar píše: Jardo co se lneneho semema tyka,po namoceni vznika sliz.Zkousel jste ten sliz pit jen samotnej?Chtel bych ho nekdy popijet jen tak bez semen,ale v jakem mnozstvi by jste navrhoval?Jeden z clenu popisuje,ze panaka.Souhlasite s timto mnozstvim?A jak casto?Nebo spise za jak dlouhou dobu zmizi sliz ze sten zaludku a strev?Jestli je to rozumne chtel bych sliz stale telu doplnovat..a druhy dotaz,pri konzumaci namleteho seminka,ma se to hned zapijet vodou?Diky Tolar Tam nejde o nic nového, bavíte se o starém receptu macerace lněného semínka a následném pití macerátu, což je vysoce prospěšné na trávicí trakt a určitě tento postup mohu doporučit. Běžně se zalije rozmixované semínko horkou vodou a nechá cca 30 minut, nebo déle, vypouštět sliz a pak se výsledný produkt pije. Já to někdy vylepším česnekem a máte dobrou celkem hustou polévku. Pil bych to tak maximálně třikrát denně v objemu běžného hrníčku a vždy vyrobené z jedné lžíce semínka. Jinak suché semínko je nutné bohatě zapíjet, ono nasaje neuvěřitelné množství vody. |
Autor: | Jarda [ úte úno 14, 2012 10:48 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Pontiac07 píše: Mam opět otázku, tentokrát přímo na jeden zdravotní problém. Známý trpí vysokým tlakem, a to konkretne tim nižším. Mívá běžne 140/110. Ten prvni je jakž takž v normě, ale ten druhý je brutální. Jelikož SP obsahuje omega3, doporucil jsem mu ji k uzivani. Po cca 3 tydnech se však situace nelepší, právě naopak, hodnoty TK zas ještě vyskočily. Do prášků na snižování tlaku se mu nechce, ale takto asi bude brzy muset. Rád bych poprosil o radu, zda nemáte vyzkoušen jiný druh léčby, který by na srovnání tlaku zabíral. Funguje i dodávání draslíku, tak vyzkoušejte draslík, nebo okurkovou šťávu s cibulovou, jak správně píše členka Sara, to jsem zde již také popisoval. |
Autor: | Jarda [ úte úno 14, 2012 10:53 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Nick34 píše: Trosku se citim zaskocen informaci, ze by se SP mela konzumovat pouze cerstva. Vzdy si ji vyrabim tak na 3 dny dopredu a mam ji v lednicce pro kazdodenni snidani. Je to spatne? Je opravdu nutne ji vyrabet teste pred konzumaci? Dekuji za odpoved. Tak je to vhodnější, ale ne nutné a pokud přímo neřešíte nějaký vážný zdravotní problém, tak je to asi jedno i když účinky budou mnohem horší. |
Autor: | laco [ úte úno 14, 2012 4:41 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
je velky hriech pridat do SP 1-2 caj. lyzicky nesca kavy alebo ako sa vola (granulovana?) ?:> iba kvoli chuti , a fakt je ze je to velmi chutne |
Autor: | Silvia [ stř úno 15, 2012 5:52 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Dobrý deň, môžem do sírnej patlanice použiť aj ovčí syr? Kozí tvaroh sa mi nedarí zohnať . Zatiaľ ani nepasterizovanú bryndzu. Ak by niekto mal typ na zdroj - veeeeeľmi pekne ďakujem. Ten ovčí syr by som mala od domáceho chovateľa. Silvia |
Autor: | stevo69 [ stř úno 15, 2012 7:02 pm ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig | ||
Silvia píše: Dobrý deň, môžem do sírnej patlanice použiť aj ovčí syr? Kozí tvaroh sa mi nedarí zohnať . Zatiaľ ani nepasterizovanú bryndzu. Ak by niekto mal typ na zdroj - veeeeeľmi pekne ďakujem. Ten ovčí syr by som mala od domáceho chovateľa. Silvia Ahoj Silvia V prílohe ti posielam zoznam bryndziarov slovenska, ja kupujem nepasterizovanú čistú ovčiu z farmy Pružina, pošlu aj poštou. Nakupim 5-10kg navažim na 25dkg balíčky zamrazím,len vyberiem a rozmrazím cez noc a mam patlaninu vždy čerstvú. Pozor chuť nepasterizovanej bryndze je silne náviková. Moja rodina by to jedla stale, niekedy ani nestihnem spraviť patlaninu.
|
Autor: | sakul [ stř úno 15, 2012 9:13 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
stevo69 píše: Ahoj Silvia V prílohe ti posielam zoznam bryndziarov slovenska, ja kupujem nepasterizovanú čistú ovčiu z farmy Pružina, pošlu aj poštou. Nakupim 5-10kg navažim na 25dkg balíčky zamrazím,len vyberiem a rozmrazím cez noc a mam patlaninu vždy čerstvú. Pozor chuť nepasterizovanej bryndze je silne náviková. Moja rodina by to jedla stale, niekedy ani nestihnem spraviť patlaninu. Trochu vám sousedům závidím. Mít takovéto zdroje čerstvých ovčích věcí je skvělé a u nás bohužel zatím většinou nereálná záležitost. |
Autor: | Jarda [ stř úno 15, 2012 11:23 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
laco píše: je velky hriech pridat do SP 1-2 caj. lyzicky nesca kavy alebo ako sa vola (granulovana?) ?:> iba kvoli chuti , a fakt je ze je to velmi chutne Nemělo by to nijak vadit i když mě by to asi neoslovilo, ale kafaře patrně ano. |
Autor: | Jarda [ stř úno 15, 2012 11:32 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig |
Silvia píše: Dobrý deň, môžem do sírnej patlanice použiť aj ovčí syr? Kozí tvaroh sa mi nedarí zohnať . Zatiaľ ani nepasterizovanú bryndzu. Ak by niekto mal typ na zdroj - veeeeeľmi pekne ďakujem. Ten ovčí syr by som mala od domáceho chovateľa. Silvia Záleží jaký, třeba uzenou parenicu asi nebrat, ale u mnoha jiných by to vadit nemělo. |
Stránka 61 z 122 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |