Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415
Stránka 70122

Autor:  janin [ čtv dub 19, 2012 3:19 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

prokera píše:
Hmmm \":(\" - no já ho tedy po vyndání z mrazáku spotřebovávám také 2 - 3 týdny a chuťově necítím nějaké změny, tak nevím...? Spotřebovat ihned je pro mě nereálné \":(\" a rozlévat to do náprstků \":shock:\" ...? To také nevidím praktické, tak jen doufám, že to ten olej během 2 -3 týdnů přežije bez úhony \":)\"...?

Tiež mi ostáva olej dlhšie v chladničke,pretože ho mám uskladnený po 2dcl a predsa do jednej várky dávam 3 pol.lyžice oleja,to znamená,že by som to musela rozlievať naozaj do náprstkov.Olej sa chuťovo nemení,po dobu ,kým zoberiem z mrazáku ďalší.Takže snáď je to takto v poriadku,či nie?Ako to robíte ostatní?

Autor:  pv33 [ čtv dub 19, 2012 5:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

janin píše:
Tiež mi ostáva olej dlhšie v chladničke,pretože ho mám uskladnený po 2dcl a predsa do jednej várky dávam 3 pol.lyžice oleja,to znamená,že by som to musela rozlievať naozaj do náprstkov.Olej sa chuťovo nemení,po dobu ,kým zoberiem z mrazáku ďalší.Takže snáď je to takto v poriadku,či nie?Ako to robíte ostatní?

Drama s uchováváním patlanice jsem tu začal já \":roll:\" . Takže jsem hledal i jak dlouho lze skladovat otevřenou láhev oleje a na svých oblíbených stránkách jsem našel, že s tím není problém pokud se po nalití do patlanice hned zas dá do lednice.

Hlavní guru Sandra tam píše:
After opening the bottle, it should stay in good condition for about two months
if kept in the refrigerator.


Tedy po otevřní flašky by to mělo být v pořádku 2 měsíce pokud je v lednici.

Viz http://health.groups.yahoo.com/group/Fl ... sage/97429

Autor:  jani [ čtv dub 19, 2012 5:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

pv33 píše:
Drama s uchováváním patlanice jsem tu začal já \":roll:\" . Takže jsem hledal i jak dlouho lze skladovat otevřenou láhev oleje a na svých oblíbených stránkách jsem našel, že s tím není problém pokud se po nalití do patlanice hned zas dá do lednice.

Hlavní guru Sandra tam píše:
After opening the bottle, it should stay in good condition for about two months
if kept in the refrigerator.


Tedy po otevřní flašky by to mělo být v pořádku 2 měsíce pokud je v lednici.

Viz http://health.groups.yahoo.com/group/Fl ... sage/97429

Ano, tak by to mohlo skutečně být, kupuji lněný olej od ProVity, občas i do zásoby, tak mi někdy leží v lednici déle,od otevření než ho spotřebuju taky pár dnů. Od otevření jsem zjistila, že pokud ho třeba týden a víc nepoužívám, tak kolem závitu je takový nahořklý, tedy otřu závit a hrdlo flašky a uvnitř sklenky už je olej dobrý.
Pokud ale zrovna nedělám " budwigu ", začala jsem ho míchávat do ostropestřecové kašičky, když je zapotřebí lněným olejem šetřit, bud ho smíchám s olivovým nebo dám do kašičky jen samotný olivový olej.

Autor:  prokera [ pát dub 20, 2012 10:18 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

pv33 píše:
Drama s uchováváním patlanice jsem tu začal já . Takže jsem hledal i jak dlouho lze skladovat otevřenou láhev oleje a na svých oblíbených stránkách jsem našel, že s tím není problém pokud se po nalití do patlanice hned zas dá do lednice.

\":)\" Tak to je potom bez problémů - to splňuji \":wink:\" .

Autor:  Jarda [ sob dub 21, 2012 10:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

derkel píše:
Pokuď je všechen tuk z mleka(cca 35g) uchovan ve tvarohu,ktereho je po uplnem vysušení (ubrouskem ) asi 100g , vychazi cirka 35%]

To máte správně, tato tučnost je uvedena i v původním receptu autorky.

Autor:  Jarda [ sob dub 21, 2012 10:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

aja píše:
Dobrý den,

je možné, že by mi sirná patlanice, kterou jím denně asi tak 5 měsíců, mohla způsobit poruchy krvetvorby? Vím, že za to může být zodpovědný zinek, ten ale dodávám společně s mědí a doporučené množství nepřekračuji.

Předem děkuji.

Jde o to jaké poruchy, pokud jde o řídkou krev, tak to je možné, jinak si nemyslím. Lidé ji jedí i mnoho let a nikde jsem nic takového nezaznamenal.

Autor:  Jarda [ sob dub 21, 2012 10:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Zuzima píše:
Dobrý den pane Jardo, poradíte prosím Vás?
1) je možné uchovávat lněný olej v mrazničce v plastových kelímkách (od hořčice), neuškodí tomu ten plast? Nebo když to dám do větší flaštičky, opravdu jde vytlačit vždy potřebné množství? nebo můžu prostě vyndat celý půllitr do lednice a během 2-3 týdnů ho spotřebovat, zůstane kvalita zachována? Má mi poprvé dorazit 5 litrů, tak ať to hned nepokazím...
2) je možné dát do SP část kozí tvaroh a část (kravského) šlehačkového kefíru z houbiček? nevadí něčemu míchání kozího a kravského produktu?
3) sníží zmrazení SP nějak její ozdravné účinky? nemám šanci dělat vždy úplně čerstvou.
Mnohokrát Vám děkuji.

1)V kelímcích nevidím problém, větší lahve nejsou zase tak ideální, nicméně můžete to zmrazit třeba v litrovkách a pak rozmrazit ten litr, rozlít do dvoudecovek a mimo jedné ty ostatní zase zmrazit, olej se může rozmrazovat opakovaně, to není maso.
2)Klidně je míchat můžete, ale kozí je lepší.
3)Raději vždy čerstvou, jde o pět minut a určitě zde je delší skladování na závadu.

Autor:  Jarda [ sob dub 21, 2012 10:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

prokera píše:
Hmmm \":(\" - no já ho tedy po vyndání z mrazáku spotřebovávám také 2 - 3 týdny a chuťově necítím nějaké změny, tak nevím...? Spotřebovat ihned je pro mě nereálné \":(\" a rozlévat to do náprstků \":shock:\" ...? To také nevidím praktické, tak jen doufám, že to ten olej během 2 -3 týdnů přežije bez úhony \":)\"...?

V lednici vydrží určitě 14 dnů a celkem bez problémů i ty tři týdny.

Autor:  q:o) [ ned dub 22, 2012 9:35 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Napadlo mě, dát si olej do kefíru a zatřepat to v šejkru. Olej se dokonale promíchal s kefírem. Možná by to byla verze pro ty, kteří nemají možnost mixovat (např. v práci)
Bylo by to tedy bez semínek, ale ty se dají přimíchat třeba večer doma do salátu.
No, je to jen nápad. \":P\"

Autor:  Zuzima [ ned dub 22, 2012 12:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Dobrý den pane Jardo, mohla bych se zeptat, v čem se Vám/i ostatním osvědčilo dělat tu malou jednorázovou dávku SP? (myslím jakým mixérem)
A jestli by šlo stejným způsobem jako lněný olej zmrazit i olej z hroznových jader, bude to asi stejné, že? U oleje z hroznových jader ale problém s ředěním krve není, že ne? Mnohokrát děkuji za Váš čas.

Autor:  jani [ ned dub 22, 2012 1:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Zuzima píše:
Dobrý den pane Jardo, mohla bych se zeptat, v čem se Vám/i ostatním osvědčilo dělat tu malou jednorázovou dávku SP? (myslím jakým mixérem)
A jestli by šlo stejným způsobem jako lněný olej zmrazit i olej z hroznových jader, bude to asi stejné, že? U oleje z hroznových jader ale problém s ředěním krve není, že ne? Mnohokrát děkuji za Váš čas.

TYČÁKEM smíchat tvaroh a olej a potom tam zamíchat třeba jen lžičkou další ingredience typu rozemleté lněné semínko na el. kávomlýnku a další dobroty ....

Autor:  Zuzima [ pon dub 23, 2012 2:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

jani píše:
TYČÁKEM smíchat tvaroh a olej a potom tam zamíchat třeba jen lžičkou další ingredience typu rozemleté lněné semínko na el. kávomlýnku a další dobroty ....

Jani, děkuji za odpověď, takto to zkusím.

Autor:  ovekyska [ pon dub 23, 2012 3:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

neviem, do akej temy sa hodi moja otazka, pisem teda sem.
ak pouzijem pomlete lan. semienko do domaceho chleba, ten sa samozrejme neuchovava v mrazaku, vadi to? moze takyto lan v chlebe byt skodlivy?
bezne si totiz namixujem lan a hned dam do mrazaka.
dakujem.

Autor:  inzenyr [ pon dub 23, 2012 10:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

ovekyska píše:
neviem, do akej temy sa hodi moja otazka, pisem teda sem.
ak pouzijem pomlete lan. semienko do domaceho chleba, ten sa samozrejme neuchovava v mrazaku, vadi to? moze takyto lan v chlebe byt skodlivy?
bezne si totiz namixujem lan a hned dam do mrazaka.
dakujem.

Z toho lneneho seminka a vseho ostatniho pecenim vytvorite mrtvou hmotu, potom uz lnene seminko nemuze zluknout, pouze zplesnivet. Je to porad dokola, kdyz neco upecu, tak uz to neni jidlo, ale pouze hmota, kterou se vetsina lidi na teto planete pokousi zivit. Ale ono to jaksi nefunguje a lidi ne a ne to pochopit. \":-)\"

V postate je uplne jedno co do toho chleba za semena pomelete, vysledek je ze vsech semen upne stejny.

Inzenyr

Autor:  Zuzima [ úte dub 24, 2012 2:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

jani píše:
TYČÁKEM smíchat tvaroh a olej a potom tam zamíchat třeba jen lžičkou další ingredience typu rozemleté lněné semínko na el. kávomlýnku a další dobroty ....

Opravdu se vám to tyčovým mixérem daří? Málem jsem ho utavila a stejně to nebylo spojené jak má být. Tak nevím, začínám zoufat. Větší porce se mi v klasickém mixéru podařila, ale ta jednorázová porce pro jednoho zatím v ničem ne. A ve velkém mixéru jde malé množství také špatně.. Opravdu se vám to dokonale spojí tím tyčovým mixérem? děkuji za radu

Stránka 70122 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/