Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 4:20 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv bře 16, 2017 11:03 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Xion píše:
Za mna tolko - hura na sirnu patlaninu a kludne 50g lanoveho oleja denne...

Xion, v každom druhom príspevku si vedľa ako tá jedľa....
Robíš z ľanového oleja superpotravinu, pritom je to PODVOD... Viac škodí, než prospieva.
Rovnako mi je na zvracanie, keď vidím, koľko rôznych olejov sa dnes predáva (oleje zo všetkých možných druhov semien a orechov, zŕn...).....OBYČAJNÝ BIZNIS, pritom ANI JEDEN Z NICH ČLOVEK NEPOTREBUJE PRE ZDRAVÝ ŽIVOT, väčšina z nich dokonca ŠKODÍ.
Žiaľ, tí ľudia čo uprednostňujú vegánsku stravu pred živočíšnou, tí ľahko naletia na bludné ifnormácie, a budú si kupovať rôzne "exostické" rastlinné oleje za neskutočné prachy.... Pritom kvalitné maslo im dá lepšiu výživu... \":D\"

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 17, 2017 12:20 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Lanovy olej v sirnej patlanine, funguje inak, nez ked sa konzumuje priamo. O tom je ta reakcia.
Mimo to ako stravu, nedoporocujem ziaden olej, okrem kokosoveho. U sirnej patlaniny ide len o doplnenie omega-3 vo zvysenom mnozstve, a to velmi dobrym sposobom.
Oleje sa pouzivali aj na liecenie. Napriklad stary egyptania pouzivali lan jednak kvoli vlaknam, a jednak z neho aj lisovali olej, ktory pouzivali liecebne v medicine.
http://www.reshafim.org.il/ad/egypt/tim ... s/flax.htm

existuje mnoho olejov, ktore maju velmi prospesne vlastnosti, naprikald olej z ciernej rasce. Alebo borage oil na doplnenie GLA.
Nezavrhoval by som tak vsetky oleje a nehadzal ich do jedneho vreca. Jedine, co treba ustrazit, aby si nimi clovek nedoplnal zbytocne vela omega-6.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 17, 2017 9:20 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Xion : Myslím že určite oveľa lepší (a bez rizika a vedľajších účinkov) nápad na doplnenie omega3 bude kefír s maslom, alebo maslo s vajíčkami či červeným mäsom, k tomu pickless alebo šťava z neho. Bavíme sa o masle kráv pasúcich sa na lúkach, rovnako od mlieka pochádzajúceho z takých kráv. O.k., ja som na danú tému dohovoril. Tak čit ak sírna patlanina bude pre mňa vždy riziková potravina, ktorá niečo napraví, a niečo pokazí.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 17, 2017 4:07 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Samozrejme, omega-3 vajcia su celkom dobry napad, ja ich schvalujem ludom, co jedia vajicka, a takisto, pasuce sa kravy, teda vsetko mliecne konzumovat z takehoto mlieka. Problemom je ludska hlupost a lahostajnost, ze si take vajcia nepresadili, lebo pozeraju na cenu, alebo ich to nezaujima, ani nic o zdravi. Koniec-koncov, aj tvaroh mozes do patlaniny pouzit prave takyto, teda plnotucny, a od krav pasucich sa na pastvinach.
Ja som ale zastanca veganskej stravy, este stale nevies o duchovnom, ze svaty, znamena, neublizovat zvieratam. Teda, nemas pravo im ani kradnut vajcia, ani kravickam, kazdy rok kradnut mlada. Cize tu ostava posledna moznost, lan, a najlepsi sposob, ako dostat ALA do tela, je cez sirnu patlaninu. (edit: je aj veganska verzia, na to som zabudol, ze ja som skoro vegan, takze obcas davam mliecne vyrobky, uz v podstate len maslo vacsinou, ale u sirnej patlaniny by som tiez urobil vynimku, lebo je az moc dobra. Ale pre cistych veganov je verzia bez mlieka)
Pre vsetkych, ktori nechcu mat karmu, ostava len lan. (su aj ine omega-3 rastliny, ale lan je zatial najlepsi) A pre Hare Krisna nejaky humanny sposob chovu krav, ktory si ale neviem predstavit, a ja som im to uz niekolko krat pisal, ze k mlieku sa neda dostat sposobom bez karmy. Teba ale karma nezaujima, takze happy journey... nech uz ides kam len ides. Vlastne, gramaticky korektne je to tusim pleasant journey, ale to je jedno.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Naposledy upravil Xion dne pát bře 17, 2017 11:57 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 17, 2017 4:15 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Aha, este jedna vec, nie kazdemu sa chce skonzumovat niekolko vajec denne. Nato, aby si sa dostal na nejake vyssie davky, sa z teba musi stat kazdodenny vajcozrut, ak chces omega-3 doplnat touto formou. Sorry, ale praveka strava, je cesta do praveku, je to masaker zvierat. Vsetka zivocisna strava vycerpava tuto planetu, rozumna civilizacia vzdy funguje na rastlinnej. Ale tato rozumna rozhodne nieje a podla toho aj dopadne.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 18, 2017 7:52 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
kubajzník píše:
Dobrý den, mám několik dotazů,

1.) Kukuřičné zrno údajně obsahuje hodně síry, je tomu tak i u kukuřičné mouky? A nebo se ta mouka zpracovává způsobem, díky kterému o většinu té síry, kterou v sobě zrno má, přijde? Ze všech rostlinných zdrojů má právě kukuřičné zrno údajně nejvyšší hodnotu síry (1640 mg/kg). Rád bych proto vyzkoušel udělat sirnou patlaninu z kukuřičné mouky, resp. kaše. Poměr bílkovin na 100g je velice příznivý (jen o něco nižší než např. u tvarohu), takže bychom v té kaši měli splněny podmínky jak bílkovin, tak síry, a stačilo by přidat lněný olej, lněná semínka, a vše pořádně rozmixovat. Je tato teorie správná?

2.) Má smysl při vymýšlení nestandardního receptu na sirnou patlaninu uvažovat o MSM, jako o potenciálním zdroji síry? Teoreticky, pokud je podmínka receptu lněný olej, síra a proteiny, šel by udělat koktejl ze lněného oleje, MSM a proteinového prášku. Nebo mi něco uniká?

3.) V této otázce nejspíš lehce poruším pravidla fóra, protože se zeptám na něco, co je již někde zodpovězeno, a proto se za otázku omlouvám, a pokud mi nebude odpovězeno, nebudu se vůbec divit. Jaká je cca doporučená denní dávka Omega-3 ze lněného oleje, pro zdravého člověka? Má nějaký význam snažit se o hypersuplementaci? Resp., má nějaké výhody přijímat o hodně víc Omega-3 (ze lněného oleje, resp. sirné patlaniny), než je DDD? Je v pořádku mít jako jediný/hlavní zdroj Omega-3 ve stravě sirnou patlaninu? Nebo je například vhodné to kombinovat s rybím olejem?

1)Pokud je to mouka z celého zrna neměl by se obsah látek tedy i síry nijak moc lišit. Jiná věc je zda se síra obsažená v té mouce dovede navázat ne ten olej, to netuším.
2)MSM není v proteinu, tedy zase nedovedu odpovědět zda se je schopna chemicky navázat, ale domnívám se že za uvedených podmínek patrně ano.
3)Krátkodobě asi nevadí ani velké dávky, nicméně dlouhodobě vhodné určitě nejsou. Vzniká silné oslabování štítné žlázy a mnoho dalších komplikací pokud je tělo nuceno PUFA pálit na energii a to vždy nastává pokud se jich jí více než deset procent z celkové dodávky tuků.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 18, 2017 8:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
derkel píše:
Mám dotaz ohledně lněného oleje v sir.patlanině. Přemění se nenasycené aminokyseliny na nasycené? Zpomaluje se mi po ní štítná žláza, pocitově je mě zima a mám problém s trávením dalšího jídla. Když si ji mezitím zrychlím, nemám problém

To by jste toho chtěl po těle opravdu moc, ta přeměna je nemožná, ale problém je v tom že velké množství PUFA musí tělo pálit na energii a to štítnou brzdí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 11, 2017 10:51 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Dobrý den,
prosím o rady:

1)Jaké mléčné výrobky, sýry neobsahují casein? Na internetu nemohu nic najít.
2)Je možné a lepší nahradit tvaroh kozím mlékem, kefírem, jogurtem?
3)Je nutno použít měkký tvaroh? Co myslíte tím živým tvarohem? Nikde jsem to tu nedohledala.
4) Není lepší nahradit tvaroh např. čočkou, slunečnicovými semínky, myslím kvůli caseinu?
5) Je lepší použít kozí tvaroh nebo tvaroh od kefírových koubiček než kravský?
6)Jestli použiji zlaté nebo hnědé lněné semínko, je prakticky jedno?
7)Sirná patlanina by neměla vadit ani při candidě?
\"8)\" Lze patlaninu konzumovat každý den kvůli caseinu?
9) Kozí mléko má méně kaisenu, než kravské a ovčí mléko?

Moc děkuji pane Jardo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 12, 2017 3:22 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
krasnagadgetka píše:
Dobrý den,
prosím o rady:

1)Jaké mléčné výrobky, sýry neobsahují casein? Na internetu nemohu nic najít.
2)Je možné a lepší nahradit tvaroh kozím mlékem, kefírem, jogurtem?
3)Je nutno použít měkký tvaroh? Co myslíte tím živým tvarohem? Nikde jsem to tu nedohledala.
4) Není lepší nahradit tvaroh např. čočkou, slunečnicovými semínky, myslím kvůli caseinu?
5) Je lepší použít kozí tvaroh nebo tvaroh od kefírových koubiček než kravský?
6)Jestli použiji zlaté nebo hnědé lněné semínko, je prakticky jedno?
7)Sirná patlanina by neměla vadit ani při candidě?
\"8)\" Lze patlaninu konzumovat každý den kvůli caseinu?
9) Kozí mléko má méně kaisenu, než kravské a ovčí mléko?

Moc děkuji pane Jardo.


Na nieco Ti odpoviem uz ja.
Citace:
2)Je možné a lepší nahradit tvaroh kozím mlékem, kefírem, jogurtem?


osobne, a myslim, ze malokto to ma odskusane, ci to bude fungovat rovnako, lebo dolezite je, aby tam prebehla ta biochemicka reakcia, chcelo by sa to opytat priamo Budwig, ale ta uz nezije.
V kazdom pripade, ide o to, aby tam bol rovnaky pocet sirnych aminokyselin, cize 100g tvarohu musis nahradit 300g jogurtu, lebo zvysok tej hmotnosti je sirovatka/voda. Rovnako pre mlieko ci kefir. Minimalne vsak, to kozie mlieko nechaj skysnut, lebo tvaroh sa vyraba vlastne zo skysnuteho mlieka.

Citace:
3)Je nutno použít měkký tvaroh? Co myslíte tím živým tvarohem? Nikde jsem to tu nedohledala.

makky tvaroh je mysleny, asi odtucneny. Urcite som proti nizkotucnym mliecnym vyrobkom. Pouzi plnotucny ked uz tak. Na nete najdes mnoho receptov, ze sa ma pouzit nizkotucny... kvoli tomu, ze zivocisne nasytene tuky vraj skodia. To je nezmysel, a prave v mliecnom vyrobku je dolezite, aby tam tie tuky boli, lebo tak je to stavane, aby sa to travilo spolu. Cize v skutocnosti, skodia odtucnene mliecne vyrobky.

Citace:
4) Není lepší nahradit tvaroh např. čočkou, slunečnicovými semínky, myslím kvůli caseinu?
ak to myslis do sirnej patlaniny, tak urcite nie. sirna patlanina sa vola kvoli sire, ten nazov tam nieje len tak, a reakcia potrebuje prave sirne zluceniny, ktore sa napriklad nachadzaju v tvarohu.

Citace:
5) Je lepší použít kozí tvaroh nebo tvaroh od kefírových koubiček než kravský?

Urcite ano. Ludia ho nepouzivaju kvoli cene, ze na trhu je predrazeny a tazko dostupny, a vyrabat sa im ho nechce.

Citace:
6)Jestli použiji zlaté nebo hnědé lněné semínko, je prakticky jedno?

Ano, maju to iste nutricne zlozenie, lisia sa len v chuti, to zlate ma taku menej vyraznu lanovu chut, v niektorych receptoch sa viac hodi. Je vsak vzdy aspon tak 2x drahsie, nez hnede lanove, preto mne to pride ako plytvanie peniazmi.

Citace:
7)Sirná patlanina by neměla vadit ani při candidě?

Myslim si, ze nevadi, lanove semienka a olej ju nijako nezivia, u mliecnych vyrobkov je to kontroverzne, niektori tvrdia, ze hej, ze tie mliecne cukry, ktore tam vzdy v nejakom mnzostve ostanu. A kefir, ze vraj ju zivi, to mi povedala jedna teta u Subotica, lebo obsahuje kvasinky, a pri kandide nieje vhodny.
Ja si ale myslim, ze cestu zaludkom nic neprezije, do 2 hodin je vsetko mrtve, takze jedine ak tie cukry mozu skodit. Pouzil by som teda vyrazne vyfermentovane mliecne vyrobky v tomto pripade a pridal tam vzdy aj kokosovy olej.

Citace:
8) Lze patlaninu konzumovat každý den kvůli caseinu?

Prinos sirnej patlaniny predci negativa toho kazeinu. Ale ak mas alergiu, tak je to diskutabilne, v tom pripade by som pouzil vegansku verziu sirnej patlaniny s porom a cibulovinami. Popripade pozri odpoved nizsie

Citace:
9) Kozí mléko má méně kaisenu, než kravské a ovčí mléko?

Takze, tu je to trochu zlozitejsie, mas dva druhy kazeinu, A1 a A2... bezne mlieko obsahuje hlavne A1. Zistilo sa, ze tie zapalove procesy vyvolava len A1 kazein A2 nie.

https://draxe.com/goat-milk/

Inak mnozstvo kazeinu v kravskom mlieku je asi 80% z bielkovin, u ludskeho je to okolo 45%. Kozie neviem najst pri zbeznom hladani na internete ani ja, ale pocul som ze je blizko ludskemu, tak je mozne ze nebude obsahovat tolko kazeinu. V kazdom pripade, kozie obsahuje iba kazein A2... cize, nesposobuje ludom zapaly, preto sa pouziva pri intolerancii mliecnych vyrobkov.

Este je nutne podotknut, u nas som to nevidel, ale existuje aj takzvane A2 kravske mlieko, niektore kravy su vyslachtene tak, ze davaju iba A2 kazein.
https://en.wikipedia.org/wiki/A2_milk

U nas, sa nedavno objavilo Jerseyske mlieko, ktore ma jednak 5% tuku, a jednak, je to prave to, co obsahuje iba A2 kazein. Je dost drahe, liter stoji okolo 2 euro. Ale rozhodne je zdravsie, chutnejsie, aj vyzivnejsie. Dostanes napriklad v tescu, vo farmarskej trznici atd... v tescu som videl aj mliecne vyrobky, syry, atd vyrobene z jerseyskeho mlieka.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 12, 2017 11:04 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
ad1) Syrovátkový sýr na způsob Ricotty, obsah tuku se liší podle výrobce.

Patogenní bakterie Helicobacter pylori v žaludku nesnáší smetanu s kappa kaseinem, laktoferrinem a dalšími protilátkami, rakovinné buňky s candidou chcípou po syrovátkovém alfa-laktalbuminu, ten je však narozdíl od kaseinu termolabilní - pasterizace nad 60°C jej denaturuje.

A1 nebo A2, pořád se jedna o ß-kasein, i když jeden z nich možná nevytváří tolik beta-casomorphinu - ale upřímně, většina lidí oblbovák vypínající bolest naopak přivítá. Je zde také podezření, že se jedná o marketingový tah jak navýšit kolabující cenu mléka. Moc tomu nevěřím, že jsou v Austrálii a Novém Zélandu oblasti, kde je v supermarketech k dostání pouze mléko a mléčné produkty od Jerseyek, taková epidemiologická studie by musela porovnávat pouze pijáky mléka z jednotlivých farem a těch by zase nebylo dost na uskutečnění studie.

https://www.modrykonik.cz/materske-mleko/
http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92102.aspx
http://www.colostrum-info.cz/laktoferin/
http://www.inplem.cz/articles/beta-kasein-v-mlece/
[url]https://cs.wikipedia.org/wiki/Česká_červinka[/url]

Podle nedávných studií je syrovátková bílkovina ideálním doplňkem pomáhajícím přirozeně zvyšovat glutathion* pro boj s rakovinou, posílení imunitního systému, zrychlení metabolismu, i snižování chuti k jídlu. https://draxe.com/glutathione/

*skrze doplnění protizánětlivého cysteinu a syntézou v játrech s ostatnímí složkami - kyselinou glutamovou a glycinem na antioxidanty glutathion a taurin, případně metabolismem jeho prekurzorů methioninu a homocysteinu za přítomnosti vitamínů skupiny B, kyseliny panthotenové, listové a síry


http://kulturistika.ronnie.cz/c-13356-cfm-syrovatkovy-protein-proc-je-to-stale-hit.html
https://www.celostnimedicina.cz/vyzivovy-potencial-syrovatky.htm
http://slideplayer.cz/slide/2331253/
http://www.tradicnimedicina.cz/encyklopedie/cystein/
https://www.celostnimedicina.cz/znepokojive-slovo-homocystein.htm
http://www.zelenyobchod.cz/products/cystein-a-cystin-jsou-aminokyseliny-ktere-bojuji-proti-zanetum-a-oxidacnimu-stresu/
https://metabolichealing.com/largest-raw-dairy-study-ever-conducted-reveals-powerful-protective-effect-against-asthma/

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne čtv srp 03, 2017 1:12 am, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 08, 2017 6:12 pm 
Offline

Registrován: stř črc 08, 2009 8:50 pm
Příspěvky: 142
rozhovor s dr Cmurovou, překladatelkou orig. knihy z němčiny...

Mgr. Helena Cmurová, Dr. Budwig - olejovo-bílkovinová strava a léčení rakoviny

https://vimeo.com/216292786?from=outro-embed

_________________
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte kvě 09, 2017 1:26 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
milda píše:
rozhovor s dr Cmurovou, překladatelkou orig. knihy z němčiny...

Mgr. Helena Cmurová, Dr. Budwig - olejovo-bílkovinová strava a léčení rakoviny

https://vimeo.com/216292786?from=outro-embed

Dakujem za video.
Ale doporucuje nizkotucne mliecne vyrobky, cize zase mimo.
Krasne to vidiet na 27 minute. To hovori za vsetko. Pani Budwigova, nespecifikovala, ktory tvaroh pouzivat, lebo... vsade bol predsa plnotucny... preco? Lebo ten je pravy. To je spravny prirodzeny tvaroh.

A na dalsej minute hovori, ze potom sa vyvijal potravinarsky priemysel a treba pouzit odtucneny tvaroh... to hovori za vsetko... "vyvijal sa potravinarsky priemysel", to uz Jarda povedal, ze coho sa dotkne mocny potravinarsky priemysel, to uz zdravie katuje. Dalej hovori nonsense, ked hovori, ze treba pouzit odtucneny tvaroh, lebo tam su sirne aminokyseliny... a v plnotucnom niesu???? Su tam takisto, len je tam ten tuk navyse, a navyse, nejde o neprirodzene vyrobeny mliecny vyrobok.

Toto je nebezpecne na tychto "lieciteloch", ze v institute si niekto nieco vylepsi po svojom, a potom ostatni to studuju a rozsiruju.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 13, 2017 12:22 am 
Offline

Registrován: stř črc 08, 2009 8:50 pm
Příspěvky: 142
Xion píše:
Ale doporucuje nizkotucne mliecne vyrobky, cize zase mimo.

O tom jsme tady kdysi mluvili. Jenomže Mgr. Helena Cmurová přeložila z Němčiny knihu Lothara Hirneise, který byl JEDINÝ spolupracovník a žák Dr Johany Budwig.
Takže správně zřejmě bude odtučněný tvaroh. Jogurty a další mléčné výrobky zavrhuje!
Tu knihu začínám číst, tak jsem ještě možná nějakou poznámku napíšu.

_________________
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 13, 2017 7:22 am 
Offline

Registrován: úte čer 18, 2013 1:08 pm
Příspěvky: 13
Pravý tvaroh kedysi byval práve odtučnený. Pri spracovaní mlieka sa tuk používal pri výrobe smotany a hlavne masla.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 13, 2017 4:05 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
foreteller píše:
Pravý tvaroh kedysi byval práve odtučnený. Pri spracovaní mlieka sa tuk používal pri výrobe smotany a hlavne masla.

To je len polotucny, zberom smotany nedocielis to, co potravinarsky priemysel pouziva pri odstredovani pri vysokych otackach a roznych postupoch, na odstranenie vsetkeho tuku. Oni doporucuju nizkotucne mliecne vyrobky, co su prave tie, co maju 0,1 alebo 0,2% tuku. Po zbere smotany, ti ostane tak 1-1,5% tuku. Cize ked vyrobis tvaroh, ma to tak 4% tuku. To je polotucny.

Tito novodobi liecitelia, ale nedoporucuju ani tieto polotucne... ked si vsimnes na tom videu, to hodila do jedneho vreca, plnotucne a polotucne mliecne vyrobky, ako nejake zlo. Pritom ten mliecny tuk je najzdravsia vec na celom mliecnom vyrobku... ocividne su mimo.

Kazdy kto doporucuje nizkotucne mliecne vyrobky, nerozumie tomu, co v tele prebieha. A okrem toho zivocisny tuk, teda nasytene tuky, vobec niesu skodlive. To bol omyl, pri jednom davnom vyskume v 50tich rokoch, sa myslelo, ze nasytene tuky zdvihaju nebezpecne cholesterol a ten ucpava cievy, a z toho je riziko infarktu. Ten vyskum sa robil na kralikoch. Ten omyl uz bol vela krat vyvrateny, a najnovsie vyskumy skor ukazuju , ze nasytene a zivocisne tuky su v skutocnosti zdrave, a ovela zdravsie, nez ich nenasyteny pribuzni. Bol by som prekvapeny, keby sa niekto ako Johana Budwig nechala oklamat tymto umelym potravinarskym priemyslom a doporucovala nizkotucne mliecne vyrobky. Nizkotucny mliecny vyrobok nieje prirodzena potravina, prirodnymi postupmi vyrobis maximalne polotucny mliecny vyrobok. Este aj srvatka, ked sa pozries na jej zlozenie, obsahuje okolo 1% tuku, a asi 3% bielkovin. To su prirodne postupy, nizsie ako 1% to nejde.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz