Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv dub 25, 2024 11:46 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát bře 11, 2016 11:24 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2016 5:12 pm
Příspěvky: 61
blankaprague píše:
preji pekny den. resim stejny problem. ziji v zahranici a zde brynzu neznaji a tvaroh je plny kaseinu. abych se mu vyhla, nebot jej nechci konzumovat z duvodu nestravitelnosti, delam patlanici z ricotty, ktera by mela kasein obsahovat v mnohem mensi mire. nejsem si vsak jista, zda ricotta bude obsahovat potrebne mnozstvi siry. logicky by mela, ale nejsem chemik \":-)\". nemate nekdo s tim zkusenosti? dekuji vrele.

Ricotta obsahuje velmi málo síry. Rozumnější vidím brát lněné semeno spolu se MSM.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 11, 2016 12:12 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
Ja by som ten kazeín až tak nedramatizovala. Ja som dlhodobo jedla o.i. denne 250g tvarohu a nemala som problémy, resp. nič som na sebe nepozorovala, naopak moja reumatická artritída sa v dobe užívania vôbec neprejavovala aj astmatické problémy boli minimálne. Myslím že tam nejde len o tú síru, ale o kombináciu sírnatých bielkovín a ľanového oleja

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 11, 2016 4:47 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
Polívková píše:
blankaprague píše:
preji pekny den. resim stejny problem. ziji v zahranici a zde brynzu neznaji a tvaroh je plny kaseinu. abych se mu vyhla, nebot jej nechci konzumovat z duvodu nestravitelnosti, delam patlanici z ricotty, ktera by mela kasein obsahovat v mnohem mensi mire. nejsem si vsak jista, zda ricotta bude obsahovat potrebne mnozstvi siry. logicky by mela, ale nejsem chemik \":-)\". nemate nekdo s tim zkusenosti? dekuji vrele.
Ricotta obsahuje velmi málo síry. Rozumnější vidím brát lněné semeno spolu se MSM.

Zakladni idea Budwigove bylo spojeni vysoce nenasycenych tuku s bilkovinou. MSM s lnenym semenem je urcite OK, protoze obe slozky jsou uzitecne. Kdyz se to spatla dohromady, tak to bude i patlanina, ale s Budwigovou to nebude mit nic spolecneho \":D\" .
Viz prilozeny uryvek z jeji knihy.


Přílohy:
Budwig.jpg
Budwig.jpg [ 48.34 KiB | Zobrazeno 15559 krát ]

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned bře 13, 2016 9:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
ivana p. píše:
Pan Jarda. Ďakujem za odpoveď. Dcerke to chutí, davam jej do toho aj bobuloviny (čučoriedky, ribezle...). Ešte vás chcem poprosiť, čim by mohlo byť spôsobené to zväčšenie uzlín? Ideme na odber krvi, možno niečo ukáže.

Na to se nedá s jistotou odpovědět, někdy se prostě sekne lymfa a naskočí problém, ale to nemusí být zase tak fatální, mnohdy to samo prostě odezní.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned bře 13, 2016 9:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Karl píše:
Bydlím v zahraničí a nedá se ti sehnat tvaroh ani brynza. Napadlo mě co tahle smíchat rozdrcené lněné semínko s msm. Sice žádná chuťovka ale účel by to mohlo splnit podobně..

Tak asi by to mohlo fungovat, jinak někde jsem zde psal jak by to šlo z cibulovitých rostlin a ořechů, tak vyzkoušejte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon bře 14, 2016 10:59 am 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
No ja neviem, s tvarohom (sírn. bielkovinami) sa mieša predovšetkým ľanový olej kvôli vysokému obsahu omega3, čerstvé semená sa tam nepridávajú kvôli omega3 ale najmä kvôli lignanom tie nutne nemusia byť v zmesi so sír. bielkovinami. tie sa môžu podať aj zvlášť. Keď sa u vás nedá zohnať tvaroh, ani jogurt alebo kefír/acidko, nie je problém si ho vyrobiť, ideálne zo surového mlieka ale ak nežoženiete tak kľudne aj z pasterizovaného, zaočkovaním kultúrami to "ožije" a "zkysne"

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 19, 2016 12:54 am 
Offline

Registrován: čtv bře 10, 2016 11:22 am
Příspěvky: 2
takze jde o bilkoviny, neboli i o ten "zly" kasein, ktery nechci jist, nebo jde o siru?

nebot ricotta obsahuje hodne siry - viz. napr. clanek http://www.ibsgroup.org/forums/topic/15 ... ulfur-diet

ale neobsahuje casein viz napr. clanek http://philmaffetone.com/casein/

zdroju informaci se da najit vice.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 19, 2016 3:35 am 
Offline

Registrován: pát led 31, 2014 8:49 am
Příspěvky: 43
[quote="Moonika":1ioz63iw]No ja neviem, s tvarohom (sírn. bielkovinami) sa mieša predovšetkým ľanový olej kvôli vysokému obsahu omega3, čerstvé semená sa tam nepridávajú kvôli omega3 ale najmä kvôli lignanom tie nutne nemusia byť v zmesi so sír. bielkovinami. tie sa môžu podať aj zvlášť. Keď sa u vás nedá zohnať tvaroh, ani jogurt alebo kefír/acidko, nie je problém si ho vyrobiť, ideálne zo surového mlieka ale ak nežoženiete tak kľudne aj z pasterizovaného, zaočkovaním kultúrami to "ožije" a "zkysne"[/quote:1ioz63iw]
Já tedy nevím kde bych tu koupil nějaký ty kultůry \</div

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 19, 2016 9:44 am 
Offline

Registrován: čtv bře 10, 2016 11:22 am
Příspěvky: 2
[quote="Karl":39et81f4]Já tedy nevím kde bych tu koupil nějaký ty kultůry \</div

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 19, 2016 3:52 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
[quote="Karl":wjpxxg72]
Já tedy nevím kde bych tu koupil nějaký ty kultůry \</div

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 19, 2016 4:04 pm 
Offline

Registrován: pát úno 14, 2014 9:11 pm
Příspěvky: 188
blankaprague píše:
ale neobsahuje casein viz napr. clanek http://philmaffetone.com/casein/

Napr. kozie mlieko obsahuje A2 kazeín, takže ak máte obavu z A1, používajte kozie. Konzistencia mäkkého tvarohu je ideálne spojiteľná s ľanovým olejom, tvaroh z kozieho mlieka je práve taký jemný , vhodný na nátierky a super sa s tým olejom "dáva dokopy". A vyrobiť si doma tvaroh nie je žiadne umenie. Ricotta nič moc, robí sa zo srvátky, srvátka sa musí zahriať na 95, často sa pridáva ocot a pod. proste zabijete laktobacily a ani chuť nič moc, oproti "živému" tvarohu (ak sa správne pripraví)a verím že biochemička Budwigová to mala premyslené keď radila práve tvaroh

_________________
Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich svátečnost. Werich


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob dub 16, 2016 5:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
blankaprague píše:
takze jde o bilkoviny, neboli i o ten "zly" kasein, ktery nechci jist, nebo jde o siru?

nebot ricotta obsahuje hodne siry - viz. napr. clanek http://www.ibsgroup.org/forums/topic/15 ... ulfur-diet

ale neobsahuje casein viz napr. clanek http://philmaffetone.com/casein/

zdroju informaci se da najit vice.

Tam jde o to že lněný olej se musí chemicky navázat ideálně na sirný protein, aby se byl schopen emulgovat a dostat tam kam je potřeba, tedy síra je nutná, bez ní to podle všeho nefunguje, nebo funguje blbě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob dub 16, 2016 6:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
[quote="Karl":3ardycp2]Já tedy nevím kde bych tu koupil nějaký ty kultůry \</div

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 18, 2016 9:22 am 
Offline

Registrován: stř úno 24, 2016 4:46 pm
Příspěvky: 76
Dobrý den můžete mi poradit. Sirnou patlaninu jím od soboty a objevila se u mě bolest jater. Nechtěla bych vysadit úplně protože už po prvním použití jsem zaznamenala efekt v podobě teplejších rukou - nebyla mi přes den taková zima, předpokládám že má vliv i na štítnou?Na ty

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 25, 2016 5:42 am 
Offline

Registrován: pon črc 19, 2010 2:53 pm
Příspěvky: 61
Ráda bych se zeptala, jestli by nestačilo sirnou patlaninu zamíchat? Musí se opravdu mixovat?
Jistě se to zmixuje v žaludku ne? Díky za odpověď \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 41 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz