Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát dub 19, 2024 9:34 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob srp 02, 2014 9:12 pm 
Offline

Registrován: pát črc 25, 2014 11:04 pm
Příspěvky: 18
Ráda bych se zeptala, kde kupujete tvaroh (kefír, cokoliv) na tuto patlaninu. Může někdo doporučit nejmenší zlo, které se dá v běžné síti koupit? Nebo v bio obchodech, dalo by se alespon tam sehnat neco rozumneho? Dale to lnene seminko, v cem se dá nejlip rozemlit? Hádám, že v takovém tom sekáčku od ponorného mixéru to moc nepůjde, zatím jsem nezkoušela, ale moc šancí tomu nedávám.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned srp 03, 2014 9:02 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Ja si robím z kefíru z Kauflandu, no robím to hlavne na doplnenie omega3, semienko dám do kefíru alebo acidka na pár minút celé, potom pridám 2 lyžice oleja a rozmixujem. Semienko sa krásne rozmixuje. Používal som tyčkový mixér, teraz používam Nutribullet, ten je na to vynikajúci.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pon srp 04, 2014 1:57 pm 
Offline

Registrován: pon srp 04, 2014 12:57 pm
Příspěvky: 1
Jarda píše:
Xion píše:
Jarda, tak ma napadlo, ze sirna patlanina este nema vlastnu temu, nieje ani spomenuta v clanku, a informacie su roztrusene po vseliakych temach. Pritom ide o pomerne dolezitu vec na zrovnanie deficitu omega3 mastnych kyselin, takze by si zasluzila vlastnu temu.
Mohli by ste teda strucne popisat, ako ju doporucujete vyrabat, v akych pomeroch, a ako skladovat. Ked niekto novy prijde, aby nemusel vzdy prehladavat cele forum.

Ja si ju momentalne vyrabam takto: 250g bryndze, 40g lnenych semienok, strucik cesnaku (popripade na zmenu chuti, aby to nebolo stale rovnake, pridam naparene hokaido, a zmixujem to spolu, alebo mladu cibulku, ci oregano, chcem este vyskusat mlety zazvor, sladku papriku... ono s koreniami sa treba dost pohrat, kym sa trafi spravna kombinacia)
Casom, ked zozeniem kvalitny lneny olej, samozreme pridam aj 2 lyzice lneneho oleja.
Toto mam na cca 2 dni, ale zalezi, ake jedlo mam, vacsinou s tym nahradim syr, smotanu co sa dava do jedal, napriklad do spenatu sa zvykne davat mlieko alebo smotana, tak v takomto pripade vzdy nahradzujem sirnou patlanicou... chuti to dobre, hodi sa to tam a zaroven najdem vhodne pouzitie pre sirnu patlanicu, nemusim ju jest nejak oddelene, cize nemam pocit ze musim jest nejaky doplnok vyzivy.

Využití Omega 3 mastných kyselin v lidském organismu, má úplně zásadní význam na stav krevního řečiště a tím pádem i na naše zdraví. Tyto kyseliny jsou naprosto nejlépe zastoupeny v oleji z lněného semínka, kde se vyskytují zhruba v objemu 54 % celkového objemu lněného oleje. Samotný ten olej nemá příliš veliký význam, ani konopný, ani lněný. Využitelnost Omega 3 mastných kyselin, pokud se používá samotný olej, je celkem problematická, protože můžou vyvolat vysoké naředění krevního řečiště a tím pádem i značné zdravotní problémy. Z tohoto pohledu je daleko nejlepší použít je smíchané s nějakou látkou, která má vysoký obsah síry, na níž se chemicky navážou a v zásadě se tím prospěšnost celé směsi razantním způsobem zvýší, přičemž se dá užívat i v relativně velkých dávkách, bez vážných zdravotních rizik. Navázání do potraviny se sírou, v dokonalé mixáži, umožní docílit stavu, který umožňuje vstup látek ze lněného oleje do nejdrobnějších kapilár a tak vlastně zlepšuje krevní řečiště.Tvaroh používejte kozí, ten je bez problémů.
Já sám používám po delším zkoušení směs, která je z 25 dkg tvarohu 7-10 dkg lněného oleje a 3-5 polévkových lžic lněného semínka. Toto semínko nasypu suché do mixéru, perfektně rozmixuji, na to přidám olej a tvaroh. Přidám menší množství osmotické vody a delší dobu promixuji. To je vše, pak hotovou směs přendám do misky a uskladním v chladničce. Není nezbytně nutné žádným zvláštním způsobem tuto směs ošetřovat a tato dávka vydrží na 2 až 3 dny pro jednu osobu. Dochutit se dá libovolným způsobem, někdo může použít česnek, někdo pálivou papriku, na sladko lze použít med, případně pro fajnšmekry šampaňské víno a další ingredience.
Celý postup jsem zde již několikrát popisoval a pro jistotu jej zopakuji. Důležitá je perfektní emulgace lněného oleje do potravin obsahujících ve větším objemu síru, která s olejem chemicky reaguje, výrazně snižuje jeho negativní vlastnosti, zvyšuje ty pozitivní a umožňuje jeho dokonalé využití v drobných cévách. Můžete si vyrobit jednu z následujících směsí s tím, že kozí tvaroh, nebo brynzu lze použít do té první směsi místo běžného tvarohu, ale jinak je postup potřeba dodržet.
1) Dle následujícího receptu, jak jej postavila Dr. Johanna Budwig, si udělejte směs, várka je na jeden, až tři dny, dle snášenlivosti, mimo to jezte syrové jídlo a zaměřte se na ovoce. Do mixéru, nebo šlehače dejte 250 ml čerstvého lněného oleje, přidejte 450 g 10% tvarohu, optimálně v bio kvalitě. Vhodné je přidat i čerstvě, jemně rozemleté, lněné semínko, množství dle potřeby. Mixujte a přidávejte jen tolik vody, aby se obsah dokonale smísil dohromady. Pět minut přípravy do pudinkové hutnosti má za následek, že necítíte žádnou chuť oleje a na nádobě mixéru by neměl být viditelný žádný mastný prstenec, až ji budete vyplachovat. Tato směs se lněným olejem nevyvolává průjem, a to dokonce ani ve velkých množstvích. Olej totiž chemicky reaguje se sirnatými proteiny tvarohu. Na dochucení můžete použít 4 polévkové lžíce cca 60 ml medu, nebo česnek, ostrou papriku, případně trochu šampaňského vína.
2) Pro alergiky na mléko, je možné dát místo běžného tvarohu, dobrý tvaroh z kozího mléka, který dle mého názoru žádnou alergickou reakci nevyvolá, ale pokud se toho bojíte, tak vyzkoušejte místo tvarohu, udělat pastu z paraořechů, lískových ořechů, vlašských ořechů a cibulové zeleniny, nejlépe pórku. Do toho zamíchat ten lněný olej a jemně rozemleté lněné semínko. Je to plné proteinů i síry, které obsahují tyto ořechy opravdu hodně a pórek také. Je otázka, jak moc to bude projímavé, ale to budete muset vyzkoušet.
3) Pro toho, kdo nemůžete mléko, ani ořechy, je varianta ze semen a luštěnin. Semena síru nemají v adekvátním množství, ale mají proteiny a tuk, luštěniny mají proteiny a síru, ale zase chybí tuk. tak jsem nad tím popřemýšlel a můžete vyzkoušet následující postup. Udělejte pastu z naklíčené čočky, nebo hrášku a slunečnicového semínka, přidejte cibulovou zeleninu, česnek, červenou cibuli, pórek a vše důkladně promixujte, do tohoto základu přidejte olej a rozemleté lněné semínko, jako u receptu s tvarohem, v tomto případě bez medu, znovu promixujte na pudinkovitou konzistenci.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte srp 05, 2014 8:26 am 
Offline

Registrován: ned led 27, 2013 12:30 pm
Příspěvky: 83
Bydliště: Praha
Veronika83 píše:
Dale to lnene seminko, v cem se dá nejlip rozemlit? Hádám, že v takovém tom sekáčku od ponorného mixéru to moc nepůjde, zatím jsem nezkoušela, ale moc šancí tomu nedávám.

Používám mlýnek na kávu Bosch MKM 6003, lněné semínko umele nasucho za pár vteřin. http://kavomlynky.heureka.cz/bosch-mkm-6003/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2014 9:18 pm 
Offline

Registrován: stř črc 23, 2014 5:05 pm
Příspěvky: 45
Dobrý den do fora,

velmi mne zajímá, jak se mléko a ml. výrobky obecně (tedy vč. tvarohu) snáší s oleji a tuky (lněný, olivový, máslo, kokosový apod.).

Jaká je Vaše zkušenost, co na to říká pan Zajíček a co dělená strava???

Je kombinace ml. tuku s jiným druhem tuku snesitelná nebo dokonce i žádoucí?

Velice děkuji za odezvu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 06, 2014 8:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28269
Bydliště: Poděbrady
Th. píše:
Dobrý den do fora,

velmi mne zajímá, jak se mléko a ml. výrobky obecně (tedy vč. tvarohu) snáší s oleji a tuky (lněný, olivový, máslo, kokosový apod.).

Jaká je Vaše zkušenost, co na to říká pan Zajíček a co dělená strava???

Je kombinace ml. tuku s jiným druhem tuku snesitelná nebo dokonce i žádoucí?

Velice děkuji za odezvu!

Dieta podle Dr. Budwig přeci přímo počítá s mísením různých tuků se sirným proteinem, tak co na tom vidíte problematického, když jde nezpochybnitelně o jednu z nejúspěšnějších protirakovinných diet. Pochopitelně asi nejde bez potřebných znalostí matlat jiné druhy tuku, je třeba o tom mít dost nastudováno, aby se docílilo vyváženého poměru omega mastných kyselin.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát říj 03, 2014 7:32 pm 
Offline

Registrován: ned zář 08, 2013 8:27 pm
Příspěvky: 16
Dávam mužovi patlaninu trochu násilím /ca nález na moč.mechúre, najľahšia forma/a po skonzumovaní si sťažuje si na ťažobu a nechuť k jedlu.Ľan.semiačka tak 1-2 lyžice,s pažítkou,him.soľou,jadierka z marhúľ 10 ks,resp. ostatné oriešky a semienka.
Má pocit,že takto chradne,hoci ho presviedčam,že má všetky živiny,čo telo potrebuje.Je to k pochopeniu,semiačka
zaplnia žalúdok ,tá nechuť k jedlu je k prospechu liečby ....Šťavy,čaje,oriešky,semienka,strava ľahká,s oliv.olejom,brokolicou,him.soľou a Zn,Mg,J-Lugol,Se priebežne.HCL po jedle.Kurkuma v čaji a kde sa dá.
Strava skôr delená,s občasným ,tajným porušovaním ....
Len som tu čítala,že patlaninu jedia aj tri razy za deň.Majú tiež iba túto" stravu",alebo aj bežnú,a tie "ťažoby" nie su ?
Prosím ,mala by som trvať na dôslednom ,uvedomelom postupe,alebo je to dostačujúce?
Ď.M.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 04, 2014 9:35 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
No neviem čo je to za patlanina čo si popísala. To s patlaninou nemá nič spoločné.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 04, 2014 3:58 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
http://www.budwigcenter.com/the-budwig-diet.php


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 04, 2014 9:19 pm 
Offline

Registrován: ned zář 08, 2013 8:27 pm
Příspěvky: 16
Patlaninu robím presne podľa Budwig. popisu,presne, a doplnky kreujem...takže neviem prečo
to nemá nič spoločné s patlaninou?
Ostatné vit.a minerály, sú tiež vyčítané z fóra,logicky zdraviu prospešné,...až na tie
občasné hriechy ,to krotím HCL ,ktorej verím.
Zaujímalo ma,ak patlaninu jedia 3 razy za deň, asi musia byť permanentne sýty, či sú bez ťažoby.
Sama som to neskúsila,len by som chcela vyničiť "skazu" v zárodku...takže poraď konkrétne,
lebo ja hľadám každú múdrosť.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 04, 2014 10:05 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Aha, no podľa Tvojho príspevku to vypadalo že to čo si popísala nazývaš patlaninou.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob říj 04, 2014 11:58 pm 
Offline

Registrován: pon úno 10, 2014 7:37 pm
Příspěvky: 857
Macko tady mas nejake informace z knihy Budwigove. Sirnou patlaninu doporucuje k snidani a k obedu, ale jinak tam jeste vidim cerstve semleta seminka, pridana do cerstvych stav. Podivej se na to, snad ti to trochu pomuze.

Budwig Diet & Protocol: In Brief - 15 Key Points

Below are Guidelines in brief of the Budwig Diet - you don't have to consume all the foods on this list. Membership to our site gives you videos or articles in detail about each item below. This information is from Dr. Budwig's books.

1. 1st thing in AM--Sauerkraut Juice, preferably raw & homemade [We have a video on our site showing how to make it] . Raw unheated kraut has enzymes, probiotics and vitamins which help the digestive system metabolize foods & improve immunity.

2. Just before breakfast-- green or herbal tea

3. Breakfast--3 Tbs. Flax Oil & 6 Tbs. Quark or Cottage Cheese+ 3 Tbs. milk if needed for thinning, well blended, add 2 Tbsp flax seeds, freshly ground, add fresh fruit, fruit juice, raw nuts, 1 tsp raw honey. Afterward, if hungry, choose whole grain bread, raw vegetables, & quality cheeses such as Edam, Gouda, Emmentaler, Sbrinz or Camembert.

4. Mid-morning - Homemade Vegetable Juice (carrots, beets w/lemon or apple, or greens) . Homemade carrot or beet juices are very important cancer-fighters.

5. Before Lunch - Champagne or sparkling wine with 1Tbs ground flax seeds OR ground flax seeds in small glass of fruit juice. The champagne helps with absorption of the seeds.

6. SUNBATHING outside 10 to 20 minutes around noon [weather permitting] without sun lotion or glasses, expose as much skin as possible. Avoid washing with soap after sunbathing. Give the vitamin D time to be made and absorbed[24-48 hours]

7. Lunch - raw vegetable salad or vegetable plate + Budwig dressing. If still hungry, boiled or steamed veggies, grains and beans, lentils, or potatoes. [See "DINNER" in the Menu for recipes]

8. Lunch Dessert - Must have 2nd serving of 3 Tbs. Flax Oil & 6 Tbs. Quark or Cottage Cheese with a little milk, well blended. Add raw fruit, fruit juice, raw nuts, raw honey and other flavors you like.

9. Mid-afternoon - 1 Tbs. whole flaxseeds, freshly ground & added to 3 to 8 oz of pure fruit juice, homemade or store bought.

10. STRESS REDUCTION/RELAXATION PRACTICE --- Meditation to relax the mind, EFT to change thinking, & other techniques that reduce stress as shown on the Budwig-Videos website for those who join. [EFT is Emotional Freedom Technique]. Chronic stress can be very damaging.

11. Late afternoon - Papaya or pineapple juice, 3 to 8 oz, with 1 Tbs. whole flaxseeds, freshly ground.

12. Dinner - Grains alone or grains & beans with vegetables w/oleolux, nutritional yeast flakes & spices. Grains & beans combined make a complete protein. Vegetables such as spinach, asparagus, broccoli, & cabbage add nutrition and aid absorption. Dine early.

13. Evening - 1 glass Red Wine [optional]. Go to sleep early - before 10pm if possible.

14. You can also use ELDI oils rubbed on the skin or as an enema if needed. You can make ELDI oil at home by mixing 75% flax oil with 25% wheat germ oil to preserve it.

15. AVOID chemicals, preservatives, damaging fats, meats/poultry/eggs/fish, sugar, sugar substitutes, highly processed foods, most supplements, ozone treatments, dental infections and wean off drugs if possible [under doctor's care]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned říj 05, 2014 6:15 pm 
Offline

Registrován: ned zář 08, 2013 8:27 pm
Příspěvky: 16
vďaka Miram, takto vyzerá konštruktívna pomoc, aj keď to tu bolo 100 razy...
Dean , čítaj ....nie iba písať pre písanie.
M.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte říj 07, 2014 9:32 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Macko píše:
vďaka Miram, takto vyzerá konštruktívna pomoc, aj keď to tu bolo 100 razy...
Dean , čítaj ....nie iba písať pre písanie.
M.

Ja čítam ale Ty píš jasne. Ked nad tym premýšľam tak možno máš nejaký nekvalitný olej keď to manžel nechce jesť ale príčina môže byť aj inde. No pravda ak patlanina chutí mne druhému nemusí.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř říj 08, 2014 1:07 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
Léčba podle dr. Budwigové není pouze konzumace směsi lněného oleje a tvarohu, ale je to komplexní program, používaný především k léčbě rakoviny. Vzhledem k tomu, že návody v češtině, které jsem viděl na internetu, se často velmi liší od originalu dr. Budwigové, a většinou nejsou komplexní, rozhodl jsem se přeložit návod, u kterého se uvádí a dokladuje, že se podle něj vyléčily stovky lidí. (Text jsem postupne doplnoval a nekde pisi hacky a carky a nekde ne. A omlouvam se i za pripadne další gramaticke chyby)

Preklad vychazi z podkladu diskuzní skupiny FlaxSeedOil2 na yahoo.com https://groups.yahoo.com/neo/groups/FlaxSeedOil2 – je nutná bezplatná registrace. Skupina je vedená Sandrou Olson, která některé informace z FlaxSeedOil2 převedla na své stránky https://budwig-videos.com/, které jsou částečně přístupné bez registrace a částečně s placenou registrací. Především doporučuji část Testimonials (bez registrace), je tam popis desítek případů úspěšné léčby různých druhů rakoviny, https://budwig-videos.com/testimonials/ , a dalších nemocí. Ve skupině FlaxSeedOil2 je jich mnohem víc. Lečba je především zalozena na smesi lneneho oleje a tvarohu. Dr. Budwigova používala a doporučovala tvaroh, ale například v USA není většinou tvaroh k dostání a je nahražován cottage cheese.

Příprava směsi lněného oleje a tvarohu:
Pro nejlepší účinek připravte jen pro jedno jídlo - vyhněte se skladování. Konzumujte ihned. Použijte biopotraviny pokud je to možné.
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám Bosch a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
[3] Přidat čerstvé (nebo rozmrazené) bobuloviny, borůvky,... jahody, ... obsahují protirakovinné kyseliny.
[4] Přidejte další čerstvé ovoce, pokud chcete, v celkové výši 1 / 2 až 1 šálek (asi 240 ml) ovoce.
[5] Je-li směs příliš hustá, přidáme ovocnou šťávou [např. tmavé hrozny, borůvky] nebo mléko. Ovoce a šťávy z něj jsou prokazatelně protirakovinové.
[6] Přidat rozstrouhané organické ořechy, jako jsou ořechy vlašské nebo para ořechy(mají selen) [nikoliv arašídy] a pokud budete chtít, trochu medu a vanilky.

Návod na plný program dr Budwigové založený na její knize Rakovina - Problém a řešení [1999] a její kuchařce Olejo-bílkovinná dieta [1952]. Dr B. měla s tímto programem úspěšnost přes 90 procent v průběhu 50 let u všech typů rakoviny.

Chcete-li zahájit dietu, je dobré mít 3 zařízení:
1. - mlýnek na kávu pro mletí hnědých lněných semínek . Je nutné mít čerstvě namletá lněná semínka.
2. - tyčový (nebo jiny) elektrický mixér, aby se dokonale spojil tvaroh se lněným olejem, takže olej se stane rozpustný ve vodě a bude lépe vstřebatelný. Spojení oleje a tvarohu je jedním z klíčů k úspěchu.
3. - odšťavňovač. Hnětací typ je zdravější než odstředivý.

ZAČÁTEK DNE - Asi hodinu před snídaní vypít sklenici šťávy z kyselého zelí (na diskuzi pouzivaji odstavene kysele zeli). Má protirakovinné vlastnosti a zlepšuje trávení. Domácí je pro získání trávicích enzymů nejlepší.

SNÍDANĚ - Začněte s šálkem zeleného čaje nebo bylinného čaje. Poskytuje teplé tekutiny, který pomáhají s trávením a zdravím. Poté, směs lněného oleje s tvarohem podle výše uvedeného receptu.

DOPOLEDNE -
Čerstvě lisované zeleninové šťávy z mrkve a/nebo červené řepy, celeru, citronu, jablka stejně jako zeleniny - salátu nebo špenátu. (šťáva z mrkve a řepy je určená speciálně pro

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Naposledy upravil pv33 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 2032
1511018026


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 38 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz