Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Raciovýživa?
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=371
Stránka 11

Autor:  Mat [ pon srp 10, 2009 1:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Raciovýživa?

Toto mi dnes ponúkla známa a tvrdila, že je to dobrá vec, že je to zdravé atd.
Vraj amarant je výživný.... neviem, čo si o tom mysliet
Má ten amarant také skvelé účinky?
Ďakujem
Tu je ten produkt

Autor:  Jindra [ pon srp 10, 2009 2:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

Mat píše:
Vraj amarant je výživný.... neviem, čo si o tom mysliet
Pro nějaké základní info viz například web http://www.amaranth.cz

Autor:  PavelZ [ pon srp 10, 2009 3:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

nemohu jinak: člen MAT to snad nemyslíte vážně, vy nemáte vlastní rozum? Kamarád řezník mi řikal, že podle něj je nejzdravější vepřový bok, Jardo je to pravda? Jarda: je ale jedině libovej a bio \

Autor:  Jarda [ pon srp 10, 2009 7:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

[quote="Mat":uo5slwcm]Toto mi dnes ponúkla známa a tvrdila, že je to dobrá vec, že je to zdravé atd.
Vraj amarant je výživný.... neviem, čo si o tom mysliet
Má ten amarant také skvelé účinky?
Ďakujem
Tu je ten produkt

Autor:  Xion [ úte srp 11, 2009 11:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

Mat, este raz si precitaj zlozenie toho vyrobku a porozmyslaj, ci to moze byt zdrave. \":-)\"
Ako pamlsok raz za cas to neublizi, ale inak existuju aj chutnejsie nezdrave veci, ktore ked obcas zaradis, velmi to neublizi, napriklad pasta tahini, alebo jahlovy ci spaldovy kolac. \":-)\"

[quote="PavelZ":fvixjiqn]nemohu jinak: člen MAT to snad nemyslíte vážně, vy nemáte vlastní rozum? Kamarád řezník mi řikal, že podle něj je nejzdravější vepřový bok, Jardo je to pravda? Jarda: je ale jedině libovej a bio \

Autor:  Mat [ úte srp 11, 2009 3:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

[quote="Xion":hyk4i36z]Mat, este raz si precitaj zlozenie toho vyrobku a porozmyslaj, ci to moze byt zdrave. \":-)\"
Ako pamlsok raz za cas to neublizi, ale inak existuju aj chutnejsie nezdrave veci, ktore ked obcas zaradis, velmi to neublizi, napriklad pasta tahini, alebo jahlovy ci spaldovy kolac. \":-)\"
[quote="PavelZ":hyk4i36z]nemohu jinak: člen MAT to snad nemyslíte vážně, vy nemáte vlastní rozum? Kamarád řezník mi řikal, že podle něj je nejzdravější vepřový bok, Jardo je to pravda? Jarda: je ale jedině libovej a bio \

Autor:  Xion [ čtv srp 13, 2009 9:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

[quote="Mat":2ipd4fr0][quote="Xion":2ipd4fr0]Mat, este raz si precitaj zlozenie toho vyrobku a porozmyslaj, ci to moze byt zdrave. \":-)\"
Ako pamlsok raz za cas to neublizi, ale inak existuju aj chutnejsie nezdrave veci, ktore ked obcas zaradis, velmi to neublizi, napriklad pasta tahini, alebo jahlovy ci spaldovy kolac. \":-)\"
[quote="PavelZ":2ipd4fr0]nemohu jinak: člen MAT to snad nemyslíte vážně, vy nemáte vlastní rozum? Kamarád řezník mi řikal, že podle něj je nejzdravější vepřový bok, Jardo je to pravda? Jarda: je ale jedině libovej a bio \

Autor:  Mat [ ned srp 16, 2009 5:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

Čo s týmto amarantom.
Musí sa varit alebo?
Odporúčajú ho varit, ale....?
Vid.
http://www.biologika.sk/e-produkt-1362-50-amarant.html

Varená kukurica nemá po uvarení tolko minerálov alebo je to jedno?
Myslím kukuricu varenú ako celé klásky.
Ďakujem

Autor:  Sybilla [ ned srp 16, 2009 10:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

Mat píše:
Čo s týmto amarantom.
Musí sa varit alebo?
Odporúčajú ho varit, ale....?
Vid.
http://www.biologika.sk/e-produkt-1362-50-amarant.html
Ďakujem


Amarant je pseudoobilnina, podobne ako pohanka alebo quinoa, ktorých hlavnou výhodou je to, že neobsahujú lepok. Sú názory niektorých ľudí, že by nič z toho surové nejedli, iba varené. Keď teda zješ nevarenú pohánku, tak isto môžeš zjesť aj amarant ak ti bude chutiť.

Autor:  Jarda [ ned srp 30, 2009 9:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

Mat píše:
Čo s týmto amarantom.
Musí sa varit alebo?
Odporúčajú ho varit, ale....?
Vid.
http://www.biologika.sk/e-produkt-1362-50-amarant.html

Varená kukurica nemá po uvarení tolko minerálov alebo je to jedno?
Myslím kukuricu varenú ako celé klásky.
Ďakujem
Sybilla píše:
Amarant je pseudoobilnina, podobne ako pohanka alebo quinoa, ktorých hlavnou výhodou je to, že neobsahujú lepok. Sú názory niektorých ľudí, že by nič z toho surové nejedli, iba varené. Keď teda zješ nevarenú pohánku, tak isto môžeš zjesť aj amarant ak ti bude chutiť.

S odpovědí členky Sybilla se ztotožňuji, až na jednu podstatnou informaci, kterou je třeba dodat. Minerály v jakékoliv potravině, amarant nevyjímaje, jsou vázané na enzymy a takto zůstávají v organické, pro tělo přijatelné formě, která nijak tělu neškodí. Pokud potravinu upravíme, teplotou vyšší než 52 °C, zahynou enzymy a minerály změní svoji formu na anorganickou, pro tělo velice těžko přijatelnou. Ve většině případů pak dochází k jejich sedimentaci ve tkáních, například anorganický vápník je výborný zdroj cementace tkání a příčina mnoha zdravotních problémů. Znovu se zopakuji, že doporučuji obiloviny jíst minimálně a i tepelně neupravené velice opatrně.

Autor:  Host [ pát pro 17, 2010 9:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

Sybilla píše:
Amarant je pseudoobilnina, podobne ako pohanka alebo quinoa, ktorých hlavnou výhodou je to, že neobsahujú lepok. Sú názory niektorých ľudí, že by nič z toho surové nejedli, iba varené. Keď teda zješ nevarenú pohánku, tak isto môžeš zjesť aj amarant ak ti bude chutiť.
Surovou, pouze namočenou pohanku jím běžně, ale amaranth je tvrdý jako prase. Zkoušel jsem ho pomlet jako ořechy, ale "krásně" vrže mezi zuby. Na klíčení taky moc není, respektive to klíčí celkem málo a dlouho. Úprava vařením se mi nezdá. Jediné co používám je mouka...

Autor:  Jarda [ pát pro 17, 2010 9:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Raciovýživa?

Host píše:
Surovou, pouze namočenou pohanku jím běžně, ale amaranth je tvrdý jako prase. Zkoušel jsem ho pomlet jako ořechy, ale "krásně" vrže mezi zuby. Na klíčení taky moc není, respektive to klíčí celkem málo a dlouho. Úprava vařením se mi nezdá. Jediné co používám je mouka...

To máte jako jáhly, ty také namočíte a ráno jsou prakticky stejně tvrdé jako večer. Některé z těchto potravin je opravdu vhodnější uvařit, nebo zpracovávat pouze jako mouku.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/