Zdraví-AZ https://www.zdravi-az.com/Forum/ |
|
Miso, Natto, Tempeh https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=3578 |
Stránka 3 z 3 |
Autor: | miroj [ pon dub 12, 2021 9:31 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Miso, Natto, Tempeh |
Este nieco uzitocne |
Autor: | neti [ pon dub 12, 2021 9:45 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Miso, Natto, Tempeh |
Doplním, že miso, ryža koji je naočkovaná pomocou plesne Aspergillus oryzae. A natto je naočkované pomocou Bacillus subtilis var natto. Oba substráty fermentujú pri teplote cca 40 oC (35 - 45 oC) ako jogurt. Najlepšie video o výrobe domáceho natto, ktoré som našiel na internete : https://www.youtube.com/watch?v=e0hjr6clnHM Tento rok by som chcel zvládnuť výrobu natto z cíceru (cizrna), len potrebujem k tomu kvalitný Verzeug... |
Autor: | Daryl [ čtv dub 29, 2021 8:01 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Miso, Natto, Tempeh |
neti píše: Doplním, že miso, ryža koji je naočkovaná pomocou plesne Aspergillus oryzae. A natto je naočkované pomocou Bacillus subtilis var natto. Oba substráty fermentujú pri teplote cca 40 oC (35 - 45 oC) ako jogurt. Najlepšie video o výrobe domáceho natto, ktoré som našiel na internete : https://www.youtube.com/watch?v=e0hjr6clnHM Tento rok by som chcel zvládnuť výrobu natto z cíceru (cizrna), len potrebujem k tomu kvalitný Verzeug... Škoda, že výroba natto je tak náročná, protože je to výborný zdroj vitamínu K2. |
Stránka 3 z 3 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |