Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Vývary
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=3487
Stránka 1112

Autor:  Vševěd [ čtv dub 18, 2013 10:51 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývary

NOWOCAYN_2 píše:
Pointa je v tom, Kachně, že ja som už 26 mesiacov na dávke sacharidov okolo 80-90g/deň, a posledných asi 16 dní (týmto dňom) som to znížil na spomínaných 15-20 - 30g sacharidov/deň.
Preto sa cítim VÝBORNE, plný energie, hoci priznávam, o 00:00 v posteli, po dni keď som mal tréning v posilňovni, a keď som v tme 2 hodiny, tak.....energiu nemám, resp. prirodzene chcem spať... Ale to je dúfam každému jasné, veď predsa čas 00:00, hoci aj 23:00, hlavne keď je doprevádzaný tmou či silne stlmeným svetlom, bez zvuku hudby...tak...asi ťažko sa mi bude chcieť...robiť niečo...(dohoď si tu čo len chceš...)... v noci sa má spať, večer sa môže sexovať... \":D\"
Takže, mám kopu energie cez deň, aj večer, len v noci, keď nie som "podporovaný" svetlom zo žiarovky či nejakou inou aktivitou "nerelaxačného charakteru", tak vtedy som "fit" aj po polnoci, niekedy. Na tejto mojej strave, na ktorú NEDÁM DOPUSTIŤ.
A aké ovocie, zeleninu ? GOJI (možno 10g denne - v sušenom stave, ale dám to namočiť na pár hodín), ananásová šťava, zeler, mrkva.....niekedy špenátový pretlak (mrazený - kúpený).... V takom množstve, aby som bol ideálne na 15-20g sacharidov denne... \":)\" ...

Vševěd : Si totálny PRIMITÍV (druhý krát spomínaš moje meno a priezvisko, to je znak tvojej TOTÁLNEJ DEBILITY), skončil som v debate s tebou, NADOBRO.... NAVŽDY... \":wink:\"

To je škoda. Třeba bychom se dopracovali k tomu, že na túto svoju stravu s nutričnou ketózou, na kterou nedáš dopustit, jsi přešel asi tak před týdnem, když jsem ti napsal, že ani nevíš, co to ketóza je.

Autor:  Kachně [ čtv dub 18, 2013 8:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývary

NOWOCAYN_2 píše:
Pointa je v tom, Kachně, že ja som už 26 mesiacov na dávke sacharidov okolo 80-90g/deň, a posledných asi 16 dní (týmto dňom) som to znížil na spomínaných 15-20 - 30g sacharidov/deň.
Preto sa cítim VÝBORNE, plný energie, hoci priznávam, o 00:00 v posteli, po dni keď som mal tréning v posilňovni, a keď som v tme 2 hodiny, tak.....energiu nemám, resp. prirodzene chcem spať... Ale to je dúfam každému jasné, veď predsa čas 00:00, hoci aj 23:00, hlavne keď je doprevádzaný tmou či silne stlmeným svetlom, bez zvuku hudby...tak...asi ťažko sa mi bude chcieť...robiť niečo...(dohoď si tu čo len chceš...)... v noci sa má spať, večer sa môže sexovať... \":D\"
Takže, mám kopu energie cez deň, aj večer, len v noci, keď nie som "podporovaný" svetlom zo žiarovky či nejakou inou aktivitou "nerelaxačného charakteru", tak vtedy som "fit" aj po polnoci, niekedy. Na tejto mojej strave, na ktorú NEDÁM DOPUSTIŤ.
A aké ovocie, zeleninu ? GOJI (možno 10g denne - v sušenom stave, ale dám to namočiť na pár hodín), ananásová šťava, zeler, mrkva.....niekedy špenátový pretlak (mrazený - kúpený).... V takom množstve, aby som bol ideálne na 15-20g sacharidov denne... \":)\" ...

Vševěd : Si totálny PRIMITÍV (druhý krát spomínaš moje meno a priezvisko, to je znak tvojej TOTÁLNEJ DEBILITY), skončil som v debate s tebou, NADOBRO.... NAVŽDY... \":wink:\"

Tak to jo, já teď budu držet kolem 100g sacharidů denně, to mi vyhovuje, na ketózu se musí holt přejít postupně. A uberu kalorie, ale nechám 300g masa denně abych neměl hlad.

Autor:  Jarda [ úte kvě 07, 2013 11:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývary

Vševěd píše:
Kachně píše:
Kalorie jako kalorie je nesmysl.

Třeba 200g šunky má kalorií asi jako 60g cukru. Ale šunku musí žaludek strávit, na to vydá dost energie. A potom bílkoviny použije k obnově tkání, jen když má málo energie, tak je spálí. A když nebude mít cukr ani tuk, tak je přemění glukoneogenezí na cukr a to je hodně energeticky náročný, tak ho moc nevyrobí.

To zní logicky. Takže nakonec když jsi sežral celou kačenu tak jsi vlastně víc energie vydal než přijal \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"
Kachně ty to máš celý tak zmáknutý že by člověk myslel, že ti nemůže dělat problém zhubnout. Tak kde je zakopanej pes?

Ta debata je už skoro tak výživná jako vývary, akorát o nich už vůbec není, no alespoň je u toho trochu srandy.

Autor:  sakul [ čtv kvě 16, 2013 9:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývary

Elkimek píše:
No, já sice zatím na protikvasinkové dietě nejsem, ale taky používám sodu, šťávu z okurky a směs od Tepperweina na odkyselení. http://tepperwein.lekarnadc.cz/produkty/royal-plus.htm

Další možnosti i při protikvasinkové dietě jsou citronová šťáva, čaj bancha, jablečný ocet a šťávy ze zelených listů a rostlin, případně smoothie z nich.

Například mě vývary, pokud jsou i se zeleninou nepřekyselují, ph zústane buď stejné nebo jde mírně nahoru.

Autor:  Deane [ pon čer 12, 2017 5:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Vývar z kostí

V časopise "Recepty prima nápadů píše pán Jardo jak vyrobiť vývar z kuracích kostier. V článku píše aj o hovädzích a jahňacích kostiach, je teda aký vývar lepšie pripraviť?
http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi/1163-trapi-vas-bolave-klouby-jak-na-ne-pohyb-ano-ci-ne.htm

Autor:  SemTamTuPrídem [ pon čer 12, 2017 7:39 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývar z kostí

Cim dlhsie budes vyvar varit, tym lepsie. Na najnizsej intenzite stredneho plynu v 25 litrovom prikrytom hrnci sa za 48 hodin vyparia mozno 2cm.... Vyvar z klbovych hovadzich, atd....a nezabudni pridat bravcove nozky a koze... Na 10kg surovin pridaj 2dcl jablcneho octu. Ja pridavam potom aj cierne korenoe v celku a asi 6 bobkovych listov.... Nech to prijemnejsie vonia pocas varenia.

Autor:  pecador [ stř čer 14, 2017 4:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývar z kostí

Já bych byl při vyvařování kuřecích kostí dost opatrný aby to nebylo vyhánění čerta ďáblem. Zejména pak u kuřat z velkochovů, které jsou krmeny směsmi s hormony a vším možným podporujícím jejich rychlý růst. Zkuste někdy sehnat kuře ze dvorku, které se nikdy s těmito sračkami nedostalo do styku a porovnejte jeho bílé kostičky s těmi tmavými, mnohdy až černými, v nichž jsou všechna ta svinstva obsažena.

Autor:  Deane [ stř čer 14, 2017 9:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývar z kostí

Len aj tie z domáceho chovu sú kŕmené zmeskami.

Autor:  Alopat [ čtv čer 15, 2017 10:49 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývar z kostí

pecador píše:
Já bych byl při vyvařování kuřecích kostí dost opatrný aby to nebylo vyhánění čerta ďáblem. Zejména pak u kuřat z velkochovů, které jsou krmeny směsmi s hormony a vším možným podporujícím jejich rychlý růst. Zkuste někdy sehnat kuře ze dvorku, které se nikdy s těmito sračkami nedostalo do styku a porovnejte jeho bílé kostičky s těmi tmavými, mnohdy až černými, v nichž jsou všechna ta svinstva obsažena.

Právě jsem se díval na krmnou směs pro nosnice a kromě přídavku vitamínů a minerálů obsahuje navíc ještě enzym fytázu, kterou by uvítal i leckterý člověk, například makrobiotik. Pakliže je Vám znám velkochov, kde jsou používány hormony, oznámil jste to dozorovým orgánům a chlupatým? Stal byste se slavným, barone P. Byla by to aféra srovnatelná s lihovou a třeba v Itálii před lety celou bandu pochytali a zavřeli. Ani jste se neobtěžoval zjistit si, že je to u nás a v celé EU zakázané, resp. jsem si jistý, že pokud by se agent Bureš rozhodl používat růstový hormon, tak by si ho ve sněmovně pořešil jako své jiné legalizované zlo glyfosát a GMO.

Takže pecadore, pokud se v brojlerech vyskytují hormony, tak jsou to jejich vlastní a asi by bylo vhodné, abys doložil kolik a jaké, když před nimi naléhavě varuješ. Cvičenci si jako náhražku anabolických steriodů mohou přidat maralí kořen.

http://www.bezpecnostpotravin.cz/pohlavni-hormony-v-mlece-a-vejcich-v-trzni-siti.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/prednaska-rostlinne-napoje-jejich-vyzivove-hodnoceni-a-srovnani-s-kravskym-mlekem.aspx
http://naschov.cz/nutricni-uroven-krmnych-smesi-a-uzitkovost-brojlerovych-kurat/
http://www.bezpecnostpotravin.cz/nepovolene-latky-v-mase-v-italii_1.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/vliv-rezidui-rustovych-hormonu-aplikovanych-dobytku-na-zdravi-cloveka.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/vyhledavani/hormony.aspx

Autor:  Jarda [ ned črc 16, 2017 10:21 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývar z kostí

Deane píše:
V časopise "Recepty prima nápadů píše pán Jardo jak vyrobiť vývar z kuracích kostier. V článku píše aj o hovädzích a jahňacích kostiach, je teda aký vývar lepšie pripraviť?
http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi/1163-trapi-vas-bolave-klouby-jak-na-ne-pohyb-ano-ci-ne.htm

To je spíše otázka zdroje surovin než že by se něco dalo doporučovat jako jediné dobré řešení. Postup vám dobře popisuje člen SemTamTuPrídem a pochopitelně z kuřete bude vývar z pohledu obsaženého kolagenu mnohem slabší než z vepřových nožiček ten můžete udělat opravdu hutný.

Autor:  neti [ pát srp 13, 2021 6:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývary

Má význam vyvariť znova kosti (rebierka, kuracie), ktoré zostanú z nie príliš dlhého grilovania (max. 45 min) alebo varenia?
A koľko sa musia kosti variť, aby z toho bol výživový produkt - krátko? dlho?
Robí niekto pravieľne vývary a ak áno, z čoho najradšej? videl som vlog s lekárkou, ktorá vyvarila kuracie nohy - dala do hrnca celú armádu slepačích nôh, ale tá želatína na konci vyzerala chutne.

Autor:  Alopat [ pát srp 13, 2021 6:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývary

neti píše:
Má význam vyvariť znova kosti (rebierka, kuracie), ktoré zostanú z nie príliš dlhého grilovania (max. 45 min) alebo varenia?
A koľko sa musia kosti variť, aby z toho bol výživový produkt - krátko? dlho?
Robí niekto pravieľne vývary a ak áno, z čoho najradšej? videl som vlog s lekárkou, ktorá vyvarila kuracie nohy - dala do hrnca celú armádu slepačích nôh, ale tá želatína na konci vyzerala chutne.

Smysl má vysát morek a kosti rozdrtit na krmnou masokostní moučku. Takové kosti, kde měl řezník ostrý nůž a dal si na očištění záležet, bych si nekoupil. Zmiňovaná kuřecí kostra není holá a obsahuje i krky a celá křidýlka. Co je vlastně lepší, vývar, sulc, želatina, kolagenní peptidy anebo čisté aminokyseliny?

Aminokyselina Prolin – na co je dobrá a jaké má účinky na zdraví?
https://www.rehabilitace.info/vyziva-a-jidlo/aminokyselina-prolin-na-co-je-dobra-a-jake-ma-ucinky-na-zdravi/
Má výživa kloubů smysl ? Proč jsou kolagenní peptidy důležité ?
https://www.orling.cz/cs/clanky/prof-adam-a-kolagen/sv-hildegarda-z-bingenu-1473162262/ma-kloubni-vyziva-smysl-proc-jsou-kolagenni-peptidy-dulezite-pro-vyzivu-kloubu.html

Autor:  Jarda [ pát srp 13, 2021 7:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývary

neti píše:
Má význam vyvariť znova kosti (rebierka, kuracie), ktoré zostanú z nie príliš dlhého grilovania (max. 45 min) alebo varenia?
A koľko sa musia kosti variť, aby z toho bol výživový produkt - krátko? dlho?
Robí niekto pravieľne vývary a ak áno, z čoho najradšej? videl som vlog s lekárkou, ktorá vyvarila kuracie nohy - dala do hrnca celú armádu slepačích nôh, ale tá želatína na konci vyzerala chutne.

Tak určitě v těch kostech po grilování je hromada výživných látek tedy určitě se vyplatí je prohnat v pomalém hrnci dlouhodobým varem a uvolnit z nich co se dá. Vaření ideálně 12 a více hodin, čím déle tím lépe.

Autor:  Alopat [ pát srp 13, 2021 7:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývary

Jarda píše:
Tak určitě v těch kostech po grilování je hromada výživných látek tedy určitě se vyplatí je prohnat v pomalém hrnci dlouhodobým varem a uvolnit z nich co se dá. Vaření ideálně 12 a více hodin, čím déle tím lépe.

Zajímavé, že se z toho ještě něco dostane.

Autor:  neti [ pát srp 13, 2021 11:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Vývary

Ďakujem obom za odpoveď. A premýšľam, koľko zdraviu prospešného "odpadu" som vyhodil von oknom. Na grilovanie používam klasickú remosku a vždy mám plnú misku vývaru z koží : keď je čerstvý, tak len tak vypijem menšiu šálku (strašne mi chutí, takže v ňom budú živiny, ktoré telo potrebuje a zároveň pôsobí ako balzam na žalúdok), na druhý deň+ ho dávam do kefíru (je chutnejší).

Premýšľal som dlhšie, že rozmlátim kosti a skonzumujem špik v strede. Len som nevymyslel (neobjavil) použiteľnú technológiu v byte. Ale určite nazbieram viac kostí a vyvarím ich - to je pohodlnejšie.

Pre zaujímavosť: homoidi sa údajne začali exponenciálne rozvíjať, keďže ako jediní primáti používali kamenné nástroje, pomocou ktorých dokázali rozbiť kosti zvierat (ktoré zabili iní predátori) a zožrali špik - je vysoko výživný. Neskôr, keď už dokázali uloviť zviera, tak sa najviac bili o miechu a mozog (ich mňamka), potom o vnútornosti a až nakoniec konzumovali mäso. Dnes to robíme presne naopak..

Stránka 1112 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/