Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte dub 30, 2024 6:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 8:34 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Kachně píše:
Trocha bílkovin se do vývaru uvolní, ale ty se srazej a musej se odstraňovat, to je ta šedá hmota na vrchu.
A taky proto se vývar dělá z tučnýho masa, ne ze stejků.

A co se týče másla, tak žádná studnice vitamínů to není. Má jen hodně vitamínu A(hned po játrech a žloutcích).
http://www.czfcdb.cz/potraviny/?id=128

Ale v mase + zelenině + troška třeba sýra(kvůli vápníku) je dostatek všech vitamínů a minerálů.

Nie je maslo ako maslo.............. Ja mám prístup ku kvalitnému, gazdovskému maslu......... A to bude s úrovňou vitamínov niekde INDE. Veď nebuďme "naivní", na rozbor určite nepoužili maslo pasúsic sa kráv......... \":wink:\"
Mimochodom, maslo nenahradíš žiadnymi sacharodivými sr*čkami, ani ich výťažkom, ktorý by obsahoval toľko vitamínov a minerálov, koľko maslo obsahuje... Prečo ? Lebo v masle ide hlavne o jeho TUK.......... nasýtený tuk + omega3 (ak je to maslo pasúcich sa kráv)........ To je významný zdroj energie a pohody pre organizmus (pohodu od ovocnej či zeleninovej šťavy budete čakať márne, to vám nič "nepremastí", hoci vám to môže chutiť, a dodáva vám to nejaké tie minerály a vitamíny, a nejaký ten - možno nepotrebný - enzým).

Citujem ťa : "Trocha bílkovin se do vývaru uvolní, ale ty se srazej a musej se odstraňovat, to je ta šedá hmota na vrchu.
A taky proto se vývar dělá z tučnýho masa, ne ze stejků."
..........áno, trochu sa uvoľní, ale len trochu, neviem koľko percent, ale nebude to polovica. Takže pes dostane "to lepšie" - aspoň čo sa týka bielkovín. Čo sa týka vitamínov a minerálov, tie budú vyplavené neviem z akej časti do vývaru, ale určite zo značnejšej časti, než ostane ich obsah v mäse, z ktorého sa robí vývar.
Mimochodom, píšeš, že keďže sa "musia" odstraňovať zrazeniny bielkovín (ČO INAK ROBÍ LEN HLUPÁK, KTORÉMU IDE VIAC O ČÍRY, NEŽ HODNOTNEJŠÍ VÝVAR S NEODSTRÁNENÝMI ZRAZENINAMI BIELKOVÍN), tak vývar netreba robiť so stejkov (dobrý nápad, absencia tuku je NA ŠKODU totiž...), ale z tučného mäsa........ Snáď ale vieš o tom, že tučné mäso má na 100g menej bielkovín, než chudé mäso......Logicky..... tak ??? Potom treba napísať ,že vývar z tučného mäsa je lepší Z DôVODU, že sa do vývaru uvoľní viac vitamínov a minerálov (spolu s tukom), ktoré sú VO VäČŠEJ MIERE obsiahnuté PRÁVE v TUČNOM MäSE.............Prečo ? Lebo je TUČNÉ....... a prečo je tučné ? Lebo obsahuje TUK......ktorý je NOSIČOM ZNAČNÉHO PODIELU VITAMÍNOV A MINERÁLOV Z MäSA...... Či mi chce niektko povedať, že keď je tuk "primiešaný" v svalovine (tučná svalovina), tak vitamíny a minerály sa viažu len na "chudú časť mäsa" ? OMYL..........

NIKDY NEOSTRAŇUJTE ZRAZENÉ BIELKOVINY Z MäSOVÉHO VÝVARU............. Akurát sa tým ochudobňujete o kvalitné bielkoviny (ich určitú časť, ktorá sa uvoľní z mäsa ..... a to nebude viac, než polovica (meranie hmotnosti zrazeniny na kuchynskej váhe je NA HOUBY, lebo je to zmes bielkovín S VODOU, a nevieme v akom pomere). Ten ZLOZVYK s odstraňovaním zrazených bielkovín vychádza asi z toho, že niekto proste chce číry vývar......... Niekto trochu hlúpy....... Lebo nechápem, čím je číry vývar lepší, než "nečíry".... v ničom, akurát má menej bielkovín, čo je na škodu.


Naposledy upravil NOWOCAYN_2 dne sob dub 06, 2013 8:47 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 8:41 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Pavluša píše:
Zcela určitě mám o tom VELA zlých informací! Ale mě stačí, že to zatim funguje a je mi fajn.
Pravdu máš ZCELA URČIŤĚ jen TY.

(vývar nechávám vařit i 20 hodin a to co zbyde z masa určitě neni na hov.. , dávám to psovi)

Môže ti to fungovať, prečo nie, vývar je vždy lepší, než zeleninové a ovocné šťavy.... Ale - z mäsa nevyťažíš dostatok bielkovín.... Dajme tomu 60-70% (neviem, tipujem) dostane Tvoj pes.......... Škoda len, že na úkor Teba. Ale pravda - 20 hodín varené mäso by som už nejedol.... To radšej ho povariť 2 hodiny, a zjesť celé mäso + vývar..... Lenže Ty sa bojíš mäsa, neviem prečo...... "Báť sa" jesť zeleninu nakrájanú na kúsky miesto popíjania jej šťavy, TO CHÁPEM, lebo to prvé je TAKMER NA PRD. Ale nejesť mäso.....ale len piť jeho vývar............ Zaujímalo by ma, Pavluša, čo potom vlastne ješ...... Mäsový vývar je totiž tekutina, a nezaženie hlad rovnako, ako zeleninová či ovocná šťava (aspoň, kým nie je pekne "tučný", ale aj tak zaženie hlad len na chvíľu...), hoci je oveľa výživnejší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: sob dub 06, 2013 11:47 pm 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
Tak se mě zdá,že těch výživových směrů kdy jeden popírá druhý už je trochu moc.Je v tom už slušný zmatek co je ještě zdravé a co už není.Ta paleo strava je toho příkladem.Ano múžeme se každý řídit selským rozumen,ale tohle mě ani selký rozum už nebere.

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 1:12 am 
Offline

Registrován: úte čer 28, 2011 10:22 pm
Příspěvky: 122
RaDu píše:
Tak se mě zdá,že těch výživových směrů kdy jeden popírá druhý už je trochu moc.Je v tom už slušný zmatek co je ještě zdravé a co už není.Ta paleo strava je toho příkladem.Ano múžeme se každý řídit selským rozumen,ale tohle mě ani selký rozum už nebere.

ja neviem, az taky zmatok v tom nevidim...vsetky diety su zalozene na tom, aby sa nemiesal spolu tuk a sacharidy... bud existuju nizkosacharidovky (GAPS dieta, paleo dieta, protikvasinkova, ketogenna dieta), alebo naopak s vysokym podielom sacharidov a nizkym podielov tukov (grahamova dieta, vitarianstvo...)...evidentne aj jedno aj druhe funguje, len zalezi na tom, co clovek prave riesi a aky metabolicky typ je...
a myslim si, ze u vsetkych dietach je prienik potravin, ktore su nezdrave a ktore zdrave....napriklad vsetky smery nedoporucuju priemyselne cukry, potraviny plne ecok, umelo spracovane maso a mlieko, ci maso a mlieko z velkoobchodov, geneticky modifikovane potraviny, nezdrave tuky, lepkove obilniny...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 2:06 am 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
NOWOCAYN_2 píše:
Nie je maslo ako maslo.............. Ja mám prístup ku kvalitnému, gazdovskému maslu......... A to bude s úrovňou vitamínov niekde INDE. Veď nebuďme "naivní", na rozbor určite nepoužili maslo pasúsic sa kráv......... \":wink:\"
Mimochodom, maslo nenahradíš žiadnymi sacharodivými sr*čkami, ani ich výťažkom, ktorý by obsahoval toľko vitamínov a minerálov, koľko maslo obsahuje... Prečo ? Lebo v masle ide hlavne o jeho TUK.......... nasýtený tuk + omega3 (ak je to maslo pasúcich sa kráv)........ To je významný zdroj energie a pohody pre organizmus (pohodu od ovocnej či zeleninovej šťavy budete čakať márne, to vám nič "nepremastí", hoci vám to môže chutiť, a dodáva vám to nejaké tie minerály a vitamíny, a nejaký ten - možno nepotrebný - enzým).

Citujem ťa : "Trocha bílkovin se do vývaru uvolní, ale ty se srazej a musej se odstraňovat, to je ta šedá hmota na vrchu.
A taky proto se vývar dělá z tučnýho masa, ne ze stejků."
..........áno, trochu sa uvoľní, ale len trochu, neviem koľko percent, ale nebude to polovica. Takže pes dostane "to lepšie" - aspoň čo sa týka bielkovín. Čo sa týka vitamínov a minerálov, tie budú vyplavené neviem z akej časti do vývaru, ale určite zo značnejšej časti, než ostane ich obsah v mäse, z ktorého sa robí vývar.
Mimochodom, píšeš, že keďže sa "musia" odstraňovať zrazeniny bielkovín (ČO INAK ROBÍ LEN HLUPÁK, KTORÉMU IDE VIAC O ČÍRY, NEŽ HODNOTNEJŠÍ VÝVAR S NEODSTRÁNENÝMI ZRAZENINAMI BIELKOVÍN), tak vývar netreba robiť so stejkov (dobrý nápad, absencia tuku je NA ŠKODU totiž...), ale z tučného mäsa........ Snáď ale vieš o tom, že tučné mäso má na 100g menej bielkovín, než chudé mäso......Logicky..... tak ??? Potom treba napísať ,že vývar z tučného mäsa je lepší Z DôVODU, že sa do vývaru uvoľní viac vitamínov a minerálov (spolu s tukom), ktoré sú VO VäČŠEJ MIERE obsiahnuté PRÁVE v TUČNOM MäSE.............Prečo ? Lebo je TUČNÉ....... a prečo je tučné ? Lebo obsahuje TUK......ktorý je NOSIČOM ZNAČNÉHO PODIELU VITAMÍNOV A MINERÁLOV Z MäSA...... Či mi chce niektko povedať, že keď je tuk "primiešaný" v svalovine (tučná svalovina), tak vitamíny a minerály sa viažu len na "chudú časť mäsa" ? OMYL..........

NIKDY NEOSTRAŇUJTE ZRAZENÉ BIELKOVINY Z MäSOVÉHO VÝVARU............. Akurát sa tým ochudobňujete o kvalitné bielkoviny (ich určitú časť, ktorá sa uvoľní z mäsa ..... a to nebude viac, než polovica (meranie hmotnosti zrazeniny na kuchynskej váhe je NA HOUBY, lebo je to zmes bielkovín S VODOU, a nevieme v akom pomere). Ten ZLOZVYK s odstraňovaním zrazených bielkovín vychádza asi z toho, že niekto proste chce číry vývar......... Niekto trochu hlúpy....... Lebo nechápem, čím je číry vývar lepší, než "nečíry".... v ničom, akurát má menej bielkovín, čo je na škodu.

A jaký vitamíny to zázračný máslo má ? To by mě mohlo zajímat jen kdybych nejedl nic jinýho, třeba žádnou zeleninu.

Bílkovin se uvolní do vývaru jen část, asi jen z povrchu masa. Ale odstraněj se aby nezkazily chuť. A dělá se z masa které moc bílkovin nemá. A nevím proč bych se měl snažit uvolnit bílkoviny do vody když je můžu sníst v masu. Leda kdybych neměl zuby \":)\"
Vývar se dělá dlouho, ale jen že se vařej dlouho kosti, klidně 24 hodin. Maso se vaří jen pár hodin než změkne. A v dnešní znečistěné době nebude vývar žádnej zázrak, v kostech se usazujou různý sajrajty.

Já mám zatím zuby všechny, tak si na bílkoviny sním maso nebo vejce a nepotřebuju je vyvařovat do vody a pít.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 10:47 am 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
jiddu píše:
ja neviem, az taky zmatok v tom nevidim...vsetky diety su zalozene na tom, aby sa nemiesal spolu tuk a sacharidy... bud existuju nizkosacharidovky (GAPS dieta, paleo dieta, protikvasinkova, ketogenna dieta), alebo naopak s vysokym podielom sacharidov a nizkym podielov tukov (grahamova dieta, vitarianstvo...)...evidentne aj jedno aj druhe funguje, len zalezi na tom, co clovek prave riesi a aky metabolicky typ je...
a myslim si, ze u vsetkych dietach je prienik potravin, ktore su nezdrave a ktore zdrave....napriklad vsetky smery nedoporucuju priemyselne cukry, potraviny plne ecok, umelo spracovane maso a mlieko, ci maso a mlieko z velkoobchodov, geneticky modifikovane potraviny, nezdrave tuky, lepkove obilniny...

...asi žádný extrém nebude nejvhodnější a protikvasinkovou dietou se asi dlouhodobě nikdo stravovat nebude.Je jasné že průmyslově zpracované potraviny,chemie v potravinách,geneticky modifikované stejně jako nevhodná úprava potravin a jejich kombinace nebude to nejzdravější.Ale jedná se spíše o potraviny jako maso,mléčné výrobky,obiloviny,vajíčka nebo luštěniny které jední doporučují do jídelníčku a jiní
zatracují jako nevhodné.U těchto potravin je delší dobu rozdílný názor na jejích prospěšnost v jídelníčku.Ač nejsem zastáncem žádného směru logicky zdravější by měly být potraviny syrové takže i maso.Ta paleo strava zařazuje do jídelníčku kávu,kečup,majonézu,hořčici.Více solit,nevyhýbat se tučným masům,ale omezit ovoce...a co potom dělá po takové stravě pH.

Paleo strava je nejzdravější způsob stravování, protože je to JEDINÝ výživový přístup, který pracuje s naší genetikou tak, abychom byli štíhlí, silní a plní energie! (Robb Wolf)
...proč mám jenom pocit,že je to jenom další výmysl aby si někdo napakoval kapsu pod zaštitou vědeckého vyzkumu

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 11:01 am 
Offline

Registrován: úte čer 28, 2011 10:22 pm
Příspěvky: 122
RaDu píše:
...asi žádný extrém nebude nejvhodnější a protikvasinkovou dietou se asi dlouhodobě nikdo stravovat nebude.Je jasné že průmyslově zpracované potraviny,chemie v potravinách,geneticky modifikované stejně jako nevhodná úprava potravin a jejich kombinace nebude to nejzdravější.Ale jedná se spíše o potraviny jako maso,mléčné výrobky,obiloviny,vajíčka nebo luštěniny které jední doporučují do jídelníčku a jiní
zatracují jako nevhodné.U těchto potravin je delší dobu rozdílný názor na jejích prospěšnost v jídelníčku.Ač nejsem zastáncem žádného směru logicky zdravější by měly být potraviny syrové takže i maso.Ta paleo strava zařazuje do jídelníčku kávu,kečup,majonézu,hořčici.Více solit,nevyhýbat se tučným masům,ale omezit ovoce...a co potom dělá po takové stravě pH.

Paleo strava je nejzdravější způsob stravování, protože je to JEDINÝ výživový přístup, který pracuje s naší genetikou tak, abychom byli štíhlí, silní a plní energie! (Robb Wolf)
...proč mám jenom pocit,že je to jenom další výmysl aby si někdo napakoval kapsu pod zaštitou vědeckého vyzkumu

tak tie veci o najzdravsej diete by som nebral vazne...kazdy to tvrdi o tej svojej \":-)\" ale paleo nie je az tak masita strava...prevahu tvori zeleninova zlozka. tu je odkaz idealneho paleo jedalnicka:

http://www.paleo-center.com/zlozenie-paleo-jedalneho-listka

hmmm, ja neverim, ze pH je univerzalny vseliek...napriklad GAPS dieta je zalozena na silnych masovych vyvaroch, mase, vajciach... a pravdepodobne neexistuje lepsia dieta (okrem postu), ktora tak hoji creva a ktora pomaha ludom s autizmom a psychickymi poruchami...
jasne je len to, ze pri tolkej konzumacii zivocisnych produktov, tito pacienti urcite nemaju pH v kladnych hodnotach...ale napriek tomu sa liecia a casto krat aj vyliecia...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 12:15 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
jiddu píše:
ja neviem, az taky zmatok v tom nevidim...vsetky diety su zalozene na tom, aby sa nemiesal spolu tuk a sacharidy... bud existuju nizkosacharidovky (GAPS dieta, paleo dieta, protikvasinkova, ketogenna dieta), alebo naopak s vysokym podielom sacharidov a nizkym podielov tukov (grahamova dieta, vitarianstvo...)...evidentne aj jedno aj druhe funguje, len zalezi na tom, co clovek prave riesi a aky metabolicky typ je...
a myslim si, ze u vsetkych dietach je prienik potravin, ktore su nezdrave a ktore zdrave....napriklad vsetky smery nedoporucuju priemyselne cukry, potraviny plne ecok, umelo spracovane maso a mlieko, ci maso a mlieko z velkoobchodov, geneticky modifikovane potraviny, nezdrave tuky, lepkove obilniny...

No o.k., nemiešať spolu tuk a sacharidy neodporúča teda ani jeden zo spomenutých smerov, ALE je blbosť tvrdiť, že záleží od metabolického typu...... DÁM HLAVU DO OHŇA ZA TO, že nikto na nízkosacharidovej strave (aspoň po mesiaci na jej fungovaní, a potom TRVALO) nebude mať tráviace problémy (ak si prečistí telo detoxikáciami, lebo spomínaná strava neprečistí ani hrubé črevo, ani pečeň, len ich vyživí), a NEBUDE PRIBERAŤ tuk, ale ak niečo áno, tak SVALY - čo je znak toho, že táto strava bude fungovať ako pre ektomorfa, tak endomorfa.
Jedine by nefungovala na toho, kto by bol striktne proti pojedaniu živočíšnych jedál (vegán), a psychosomaticky by si privodil na tejto strave problémy, lebo by vždy jedol to, čo jeho "morálne cítenie" (chybné, lebo ide proti jeho telu) odmieta...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 12:22 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Kachně píše:

A jaký vitamíny to zázračný máslo má ? To by mě mohlo zajímat jen kdybych nejedl nic jinýho, třeba žádnou zeleninu.

Bílkovin se uvolní do vývaru jen část, asi jen z povrchu masa. Ale odstraněj se aby nezkazily chuť. A dělá se z masa které moc bílkovin nemá. A nevím proč bych se měl snažit uvolnit bílkoviny do vody když je můžu sníst v masu. Leda kdybych neměl zuby \":)\"
Vývar se dělá dlouho, ale jen že se vařej dlouho kosti, klidně 24 hodin. Maso se vaří jen pár hodin než změkne. A v dnešní znečistěné době nebude vývar žádnej zázrak, v kostech se usazujou různý sajrajty.

Já mám zatím zuby všechny, tak si na bílkoviny sním maso nebo vejce a nepotřebuju je vyvařovat do vody a pít.

Citujem : "Díky obsahu kyseliny máselné má ghí protivirové a protirakovinotvorné vlastnosti, obsahuje minerály-siřík, vápník, draslík, fosfor, hořčík a vitamíny A ,D a E"...
Ghí je čistý tuk z masla (ktoré ho obsahuje 82-83%). Samozrejme bude rozdiel medzi Ghí z kvalitného masla (gazdovské, domáce, atď..bio), v porovnaní s maslom "Euroshopper", alebo iné SRA*ČKY za pár centov, hlavne z poľska a nemecka (Rajo...)
Na Slovensku by som najviac veril maslám Gazdovské maslo, Tesco Tradičné maslo, Liptovské maslo (prípadne Tesco Bio maslo, ale... to chuťovo a čuchovo nemá s prirodzene urobený malsom spoločné NIČ, lebo chutí ako by bolo "dezodorované", úplne bez chuti a zápachu, skôr sladkastko chutí...ako bežné maslá z obchodov, i ke´d lahodnejšie).

Inak, dobrý názor, že nejesť mäso vtedy ak má človek zuby (a pritom konzumuje vývar z jmäsa) je trochu nerozumný nápad. I keď - VŽDY LEPŠIE, ako byť len na vegánstve, či vegetariánstve.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 12:45 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
RaDu píše:
...asi žádný extrém nebude nejvhodnější a protikvasinkovou dietou se asi dlouhodobě nikdo stravovat nebude.Je jasné že průmyslově zpracované potraviny,chemie v potravinách,geneticky modifikované stejně jako nevhodná úprava potravin a jejich kombinace nebude to nejzdravější.Ale jedná se spíše o potraviny jako maso,mléčné výrobky,obiloviny,vajíčka nebo luštěniny které jední doporučují do jídelníčku a jiní
zatracují jako nevhodné.U těchto potravin je delší dobu rozdílný názor na jejích prospěšnost v jídelníčku.Ač nejsem zastáncem žádného směru logicky zdravější by měly být potraviny syrové takže i maso.Ta paleo strava zařazuje do jídelníčku kávu,kečup,majonézu,hořčici.Více solit,nevyhýbat se tučným masům,ale omezit ovoce...a co potom dělá po takové stravě pH.

Paleo strava je nejzdravější způsob stravování, protože je to JEDINÝ výživový přístup, který pracuje s naší genetikou tak, abychom byli štíhlí, silní a plní energie! (Robb Wolf)
...proč mám jenom pocit,že je to jenom další výmysl aby si někdo napakoval kapsu pod zaštitou vědeckého vyzkumu

V prvom rade - neviem odkedy ovocie so svomiji kyselinami ľudské telo napňĺňa zásadami, to je prvá vec (neviem o aké dôkazy sa opierať, verím radšej sebe - takže si nie som istý ako to je s ovocím a jeho kyselinotvornosťou či zásadotvornosťou - určite to veľa záleží od toho, čo okrem neho konzumujeme, a na aké "palivo" je zvyknutá pečeň...)
V druhom rade - NIE JE PALEO AKO PALEO....... Existuje PALEO, kde sa môže konzumovať denne 50-150g sacharidov (a niekto bude rád "oscilovať" hlavne pri tých 150g...), pričom to môže byť plné ovocia, alebo medu...a potravín ako horčica (s glukózovým sirupom), kečupu (s cukrom a glukózovým sirupom), s čokoládou (s cukrou a rastlinným šmejďáckym tukom...)...... A to je SILNE NEDOTIAHNUTÉ...
Tak, ako existuje TRADIČNÁ TANRTA, a jej paskvil menom NEOTANTRA............ To je to isté, ako napríklad "Paleo nutričná ketóza" dotiahnutá do správnej podoby (sacharidy DO 40-50g na deň, ŽIADEN GLUKÓZOVÝ SIRPU, žiaden RAFINOVANÝ CUKOR...a samozrejme žiadne obilniny a strukoviny...) a jej paskvil "BEŽNÉ PALEO", ktoré je síce lepšie ako bežné stravovanie sa (tak, ako je aj neotantra lepšia, ako bežný konzumný sex), ale nedosahuje to výhod Paleo Nutričnej Ketózy.
A prečo som PRESVEDČENÝ o SKUTOČNEJ SILE PALEO NUTRIČNEJ KETÓZY a jej PRIRODZENOSTI ??? ....... Preto, lebo len tie ľudské spoločenstvá ktoré pestujú zemiaky, obilniny a strukoviny, LEN TIE MAJÚ NAD 50g SACHARIDOV DENNE.........
Dva banány = 45g sacharidov.... Banány máte len v tropických oblastiach (a ukážte mi kmeď, kde sa napchávajú banánmi vo veľkom)......
Jablko má na 100g nejakých 9-13g sacharidov (záleží na sladkosti).... KDE RASTÚ JABLKÁ ??? MÁLOKDE........
Lesné plody (jahody, šípky, maliny........) rastú "v malom", a obsahujú málo sacharidov, dva krát menej na 100g, než banány........
POZRITE SI LES......CHOĎTE DO BEŽNÉHO LESA............. A všade CHODIACE MäSO A TUK, trochu sacharidov v kríkoch........ niekde nejaké to jablko na strome - keď sa vám podarí nájsť (ja som v našom lese žiadnu jabloň nevidel, a je to veľký les...), RYBY v rieke, jazere (nemajú sacharidy)....lietjaúce bezsacharidové MäSO a tuk vo forme vtákov....... VAJÍČKA vtákov, hydiny, kačíc........(tiež bez sacharidov)......
Kde v lese rastie mrkva ? NIKDE....... Kde na lúke rastie mrkva, zeler, cvikla ? NIKDE............ Kde v prírode rastie sama od seba pšenica a ryža ? ....... Ešte som nikdy nevidel, jedine na poli, ich vysadil človek, alebo niekde, kde je ich minimálne množstvo (ale ani to neviem že kde...).

NETVRDÍM, že nemáme jesť sacharidy.......... Ale keďže sú u nás (s výnimkou obilia, strukovín, zemiakov, ktoré tú máme od možno 300-400 (tristo-štyristo, zemiaky myslím) do 8000 rokov) sacharidy v prírode v takom MALIČKOM MNOŽSTVE, tak......... Prečo má niekto na nich založenú stravu, keď OČIVIDNE pre človeka majú byť len malým doplnkom ???

Ja už túto otázku neriešim, som na nízkosacharidovej diéte, presnejšie "Paleo Nutričná Ketóza", lebo aj keby som sa pos........ , tak si v prirodzených podmienkach v našej prírode (bez toho, aby som mal orné pole, lebo napestovaná mrkva a šalát (na malej ploche) v množstve, aby som si to mohol dať každý deň, ZĎALEKA nepresiahne 40-50g sacharidov/ deň), NEMôŽEM DAŤ VIAC NEŽ 50g SACHARIDOV NA DEŇ........ A väčšinou možno len 20g, alebo max. 30..........
\":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 12:53 pm 
Offline

Registrován: ned kvě 29, 2011 9:32 pm
Příspěvky: 182
Ježiš to jsou kecy \":)\" pro srovnání vitamínů a minerálů chleba a másla

chleba
http://www.imghosting.cz/images/63chleba.png

máslo
http://www.imghosting.cz/images/84maslo.png

máslo je prostě jenom koncentrát tuku a jelikož tam chybí bílkoviny a cukry, tak je ochuzené o spoustu vit/min, které byly v tom původním produktu - mléku
a to je v té tabulce toho másla půl kila .. to nesní nikdo, takže v normální dávce másla je tam ten obsah ještě menší


Naposledy upravil smajliss dne ned dub 07, 2013 12:57 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 12:57 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Masem se živili hlavně neandrtálci a ty naši předkové zmasakrovali(třeba jako indiány). Ale občas se i spářili, takže snad máme 5 procent jejich genů. Takže je otázka jak je to s tou optimální stravou, jestli je dobrý vynechat cukr. 150g cukru denně musí bohatě stačit, ale otázka je jestli je dobrý bejt trvale v ketóze. Já při ní byl vždy hodně unavenej. Ještě jí zkusím znovu, kde zvýším množství tuku, hlavně z másla a uvidím.....
A sice při ní není hlad, ale zase je velká chuť na sladký. Teda hlad je pokud jí člověk syrovou zeleninu, ta způsobuje přežírání.

A nevím co se tu dohadujete o másle, to je posedlost. Prostě je tam jen vitamín A a u pasoucích se krav v létě i trocha vitamínu C. Ostatní látky jsou v jiných potravinách, člověk nejí jen máslo.
A pokud bych si měl vybrat jestli rok jíst jen máslo nebo jen chleba, tak by vyhrál chleba, ten toho obsahuje hodně a člověk vydrží o chlebu a vodě třeba léta.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 1:42 pm 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
...jak si můžeme byt jisti,že pravěká strava je zrovna ta nejvhodnější pro dnešního člověka.Jak může nějaká studie nabízet odborný pohled na množství a poměr bílkovin, sacharidů a tuku v pravěké stravě.Žil snad někdo z nás v té době?Pravěký člověk měl určitě jiné starosti než dbát na nějaký zdravý jídelníček.Byl rád že se vůbec najedl aby přežil...Často určitě hladověl,žil v pro nás v stěží pochopitelných podmínkách.
Byl to každodenní boj o přežití.Co kde našel a dalo se jít to snědl.Než přišel,že na ohni je možné si jídlo upravit jedl vše tak jak to našel nebo ulovil tedy syrové a určitě se nedožival vysokého věku.

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 2:52 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Kachně píše:
Já při ní byl vždy hodně unavenej. Ještě jí zkusím znovu, kde zvýším množství tuku, hlavně z másla a uvidím.....
.

A koľko si vtedy na nízkosacharidovej strave jedával tuku ? Díky za odpoveď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vývary
PříspěvekNapsal: ned dub 07, 2013 2:58 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
NOWOCAYN_2 píše:
A koľko si vtedy na nízkosacharidovej strave jedával tuku ? Díky za odpoveď.

To už nevím, ale odhadem tak 10g cukrů, 100g bílkovin a tak 90g tuku. A potřebuju hubnout, tak jsem to nepřeháněl. Ale možná to nebyly nejvhodnější tuky, spíš z masa. Teď zkusím ty z másla(+ trocha z pár vajec).

No možná jen 70g tuku a víc bílkovin.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 85 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz