Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob led 29, 2022 6:53 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 156 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pěna v pohance?
PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2021 7:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28722
Bydliště: Poděbrady
VitekH píše:
Zdravim, pročpak vzniká v pohance pěna?

A solí se pouze na chuť, nebo i z jiného důvodu?
Olej se používá, aby se jídlo nepřilepovalo při vaření na dně hrnce?

Díky.

Jaká pěna, jako při vaření nebo jak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2021 8:00 pm 
Offline

Registrován: stř led 08, 2020 10:16 pm
Příspěvky: 86
Bydliště: Praha
Jo, při vaření.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2021 8:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28722
Bydliště: Poděbrady
VitekH píše:
Jo, při vaření.

Tak naprostá většina obilovin při vaření vytváří šlem a pěnu to není nic divného. Solit ji nemusíte a olej se při vaření také nepřidává. Navíc pohanku ani není potřeba vařit jde o prakticky instantní potravinu tedy zalít horkou vodou případně trochu ohřát a nechat dojít pod pokličkou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pěna v pohance?
PříspěvekNapsal: pát dub 16, 2021 8:12 am 
Offline

Registrován: ned bře 14, 2021 4:21 pm
Příspěvky: 31
VitekH píše:
Zdravim, pročpak vzniká v pohance pěna?

A solí se pouze na chuť, nebo i z jiného důvodu?
Olej se používá, aby se jídlo nepřilepovalo při vaření na dně hrnce?

Díky.

Pohanka v sobě obsahuje látky slizové konzistence, proto tolik pění. Nejlepší chuť má pohanka, pokud ji necháme fermentovat pomocí kvásku, například kvašený chléb z pohankové mouky má vynikající chuť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pěna v pohance?
PříspěvekNapsal: pát dub 16, 2021 3:07 pm 
Offline

Registrován: pon lis 25, 2013 10:05 pm
Příspěvky: 195
Lekorka píše:
Pohanka v sobě obsahuje látky slizové konzistence, proto tolik pění. Nejlepší chuť má pohanka, pokud ji necháme fermentovat pomocí kvásku, například kvašený chléb z pohankové mouky má vynikající chuť.

Me teda chutna jen ta prazena pohanka z ktere po uvareni neni tak slizka kase.. Tusim ze tomu rikaji "kasha" a je to hodne oblibena varianta pohanky v Rusku..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pěna v pohance?
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2021 7:45 am 
Offline

Registrován: ned bře 22, 2020 2:28 pm
Příspěvky: 155
Ÿura píše:
Me teda chutna jen ta prazena pohanka z ktere po uvareni neni tak slizka kase.. Tusim ze tomu rikaji "kasha" a je to hodne oblibena varianta pohanky v Rusku..

Pražením jakékoliv potraviny vznikají volné radikály.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 156 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz