Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=3322
Stránka 66

Autor:  Jarda [ sob lis 23, 2013 1:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Lenulek píše:
Bohužel se mu cukrovka rozjela. Myslela jsem, ze když pojedeme do nemocnice s hodnotou 14,9mmol. že už to bude jen lepší. Bohužel to, co se děje s inzulinem je jeden velký horor. Glykemie lítají až ke 25!! Daleko horší než bez něj. K tomu následná hypa. Jsem opravdu zoufalá.
Potraviny po malých dávkách a nízkých glykemických indexech fungovaly 8 měsíců. Bohužel potom už ne. Doufám, že bude někdy lépe a že se léčba inzulinem nějak usadí:(.
Moc děkuji za rady. Budu vděčná za jakoukoliv. Díky!

Pokud má stále stresy, inzulínem ho pouze dále ničíte, je třeba ty stresy za každou cenu odstranit, prostě srovnat kortizol do optimální hladiny a teprve pak se vůbec bavit o případné potřebě inzulínu. Nechte si udělat ranní kortizol z krve, nebo na hlavních stránkách je uveden neinvazivní test kortizolu ze slin, který vám řekne jak si z tohoto pohledu stojí a víte jak postupovat. Pokud je kortizol rozhozený krevní cukr lítá jak veverka v bubnu a opravdu těžko se srovná.

Autor:  Nickname [ ned led 19, 2014 6:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Lenulek píše:
No Honzík je docela šílený stresař už od malička. Stále měl nějaký problém, stále pláče.
Cukrovka není tak jednoduchá jak říkáte..\":(\" Bohužel. Jsou to neprospané noci, aby nespadl do hypa. Z neustálých hyp do hyper. Není to tak jednoduché, že si píchnete inzulin a ten je samospásný. Jsou v tom další vlivy kontraregulací. Nejde nám to zatím tedy vůbec nastavit. Ach jo:(

navštivte tohodle pána... http://www.youtube.com/watch?v=0Gy4frLKdwc i když doktor, tak jiný přístup. Pan Jarda to pak doplní a bude to v pořádku.

Autor:  Alopat [ sob kvě 03, 2014 6:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Mohu potvrdit, erythritol + stevie v čokoládě paráda. Glykemický index 0 a kalorická hodnota kolem 1 kJ na gram sladidla.

Autor:  Lukopren [ úte úno 27, 2018 4:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Obávám se, že náhrada cukru neexistuje. Nic na světě nemá stejnou sladivost. Navíc, cukr v některých sladkostech pomáhá vytvořit strkturu. Nenahraditelná je také tzv. Maillardova reakce (Při teplotě kolem 140 až 165 °C dochází k reakci cukru se škroby, což vytváří senzoricky a strukturálně aktivní sloučeniny, které dodávají výrobkům charakteristické zbarvení, chuť a vůni. Bohužel, jediná cesta je zapomenout na sladkou chuť, jinak to nejde. Nahradit cukr je nereálné.

Autor:  Jarda [ úte úno 27, 2018 6:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Lukopren píše:
Obávám se, že náhrada cukru neexistuje. Nic na světě nemá stejnou sladivost. Navíc, cukr v některých sladkostech pomáhá vytvořit strkturu. Nenahraditelná je také tzv. Maillardova reakce (Při teplotě kolem 140 až 165 °C dochází k reakci cukru se škroby, což vytváří senzoricky a strukturálně aktivní sloučeniny, které dodávají výrobkům charakteristické zbarvení, chuť a vůni. Bohužel, jediná cesta je zapomenout na sladkou chuť, jinak to nejde. Nahradit cukr je nereálné.

To máte bohužel plnou pravdu, ale je to návykové jako droga a navíc vám ten šmejd nabízejí naprosto všude, těžko odolat.

Autor:  ctihodnymuz [ sob bře 03, 2018 11:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Lukopren píše:
Obávám se, že náhrada cukru neexistuje. Nic na světě nemá stejnou sladivost. Navíc, cukr v některých sladkostech pomáhá vytvořit strkturu. Nenahraditelná je také tzv. Maillardova reakce (Při teplotě kolem 140 až 165 °C dochází k reakci cukru se škroby, což vytváří senzoricky a strukturálně aktivní sloučeniny, které dodávají výrobkům charakteristické zbarvení, chuť a vůni. Bohužel, jediná cesta je zapomenout na sladkou chuť, jinak to nejde. Nahradit cukr je nereálné.

Otroci sladké chuti mají naštěstí ku disposici obrovskou škálu obyčejných základních potravin, které jsou tak sladké, že je to až nepříjemné. Moučníky, kde opravdu potřebujete cukr kvůlivá správné konsistenci těsta (také je peču, ale nejím), jsou zcela zbytečným jídlem, a snadno se bez nich každý obejde.

Stránka 66 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/