Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=3322
Stránka 46

Autor:  mifa [ pát srp 16, 2013 9:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Jantar píše:
Nechápu jak někdo může říct že Stevia je hořká. \":roll:\" To ještě mohl říct že sůl je kyselá. \":roll:\"

no inak ale sol je vazne kysla.

Autor:  lenka 67 [ úte zář 24, 2013 2:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

rebaudiosid-a - zde se dá koupit u nás http://www.stevioside.cz/eshop/stevia/rebaudiosid-a

Autor:  Tom Kořenek [ čtv zář 26, 2013 4:29 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Potvrzuju, ze Rebaudiosid-A sladi jeste o neco lepe nez "obycejna" stevie(prave nam dorazilo kilove baleni extraktu:) ). Porad to neni ta klasicka sladka chut(ale ma to k ni nejbliz) ale my to resime tak, ze dame treba 70% stevika a zbytek Xylitol, ktery udela tu klasickou sladkou chut.

Autor:  ovekyska [ čtv zář 26, 2013 12:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Tom Kořenek píše:
ale my to resime tak, ze dame treba 70% stevika a zbytek Xylitol, ktery udela tu klasickou sladkou chut.

takto je to sladké ako s cukrom? nie je tam už cítiť tu zvláštnu steviovu sladkost?

Autor:  martina72 [ čtv zář 26, 2013 1:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Co takhle cukr vůbec nepoužívat? Potřebujete ho vůbec na něco?
Příklad - mám chuť na "koláč". Mnohá těsta vůbec cukr neobsahují (zkazila by se, v troubě nebo na pánvi, nefungovala by). Nu, a navrch máme přece jablka, rybíz, švestky, hrušky. Zavařeniny vůbec cukr obsahovat nemusí. Mnohá zelenina je tak sladká, že je absurdní ještě cukr přidávat. Cibule či zelí či mrkev jsou pekelně sladké, že kdo to chce, nechť si dá toto. Mi leckdy zklame čenek. Jsa dušen či dlouho vařen, přesladí pokrm, a není to již ono.
Obecně zeleninové a ovocné šťávy z odšťavňovače budou spíše přeslazené, samy o sobě. Na co tedy cukr?
Dozrávají švestky a je NADÚRODA. Proč řešit cukr?

Autor:  TomasV [ čtv zář 26, 2013 6:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

martina72 píše:
Co takhle cukr vůbec nepoužívat? Potřebujete ho vůbec na něco?
Příklad - mám chuť na "koláč". Mnohá těsta vůbec cukr neobsahují (zkazila by se, v troubě nebo na pánvi, nefungovala by). Nu, a navrch máme přece jablka, rybíz, švestky, hrušky. Zavařeniny vůbec cukr obsahovat nemusí. Mnohá zelenina je tak sladká, že je absurdní ještě cukr přidávat. Cibule či zelí či mrkev jsou pekelně sladké, že kdo to chce, nechť si dá toto. Mi leckdy zklame čenek. Jsa dušen či dlouho vařen, přesladí pokrm, a není to již ono.
Obecně zeleninové a ovocné šťávy z odšťavňovače budou spíše přeslazené, samy o sobě. Na co tedy cukr?
Dozrávají švestky a je NADÚRODA. Proč řešit cukr?

A co lide kteří ovoce nemůžou ,např.u candidy?

Autor:  Kachně [ čtv zář 26, 2013 6:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

martina72 píše:
Co takhle cukr vůbec nepoužívat? Potřebujete ho vůbec na něco?

Problém je pití bez cukru. Voda je hnusná, čaj taky.

Autor:  Noel [ čtv zář 26, 2013 7:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Kachně píše:
Problém je pití bez cukru. Voda je hnusná, čaj taky.

To je o zvyku.

Autor:  Tom Kořenek [ sob zář 28, 2013 5:49 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

martina72 píše:
Co takhle cukr vůbec nepoužívat? Potřebujete ho vůbec na něco?
Příklad - mám chuť na "koláč". Mnohá těsta vůbec cukr neobsahují (zkazila by se, v troubě nebo na pánvi, nefungovala by). Nu, a navrch máme přece jablka, rybíz, švestky, hrušky. Zavařeniny vůbec cukr obsahovat nemusí. Mnohá zelenina je tak sladká, že je absurdní ještě cukr přidávat. Cibule či zelí či mrkev jsou pekelně sladké, že kdo to chce, nechť si dá toto. Mi leckdy zklame čenek. Jsa dušen či dlouho vařen, přesladí pokrm, a není to již ono.
Obecně zeleninové a ovocné šťávy z odšťavňovače budou spíše přeslazené, samy o sobě. Na co tedy cukr?
Dozrávají švestky a je NADÚRODA. Proč řešit cukr?

Ja bych hrozne rad sladil datlema/svestkama/medem/bananem, ale jak jiz bylo receno, tak pro lidi s premnozenou kandidou je to proste nevhodne.
A proste od malicka mam rad sladke, treba poradne oslazeny kefir je bombice co se chuti tyce. Toho bych mohl pit nekolik litru denne \":)\"

Autor:  Vševěd [ stř říj 02, 2013 8:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Vono zaměnit sacharózu za fruktózu taky ani u zdravého člověka není žádná výhra.
Podle mého zdravému člověku cukr v přiměřené míře vůbec neškodí. Taky jsem viděl nějakou studii, že u zdravého člověka kvasinky nijak nereagují na cukr.

Autor:  Markétuše [ stř říj 02, 2013 9:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Kachně píše:
Problém je pití bez cukru. Voda je hnusná, čaj taky.

To je jen zvyk, já jsem si přestala sladit kafe a když si dám před výletem kávu na nádraží a kávovar špatně funguje , piju sladký kafe a je mi to odporný ta sladká chut , nejlepší je hořká smetanová káva.

Čaj je zase moc dobrej s citronem, čaj i voda .
Navíc citron snižuje cukr v krvi a působí zásaditě .

Autor:  Markétuše [ stř říj 02, 2013 9:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

Tom Kořenek píše:
Ja bych hrozne rad sladil datlema/svestkama/medem/bananem, ale jak jiz bylo receno, tak pro lidi s premnozenou kandidou je to proste nevhodne.
A proste od malicka mam rad sladke, treba poradne oslazeny kefir je bombice co se chuti tyce. Toho bych mohl pit nekolik litru denne \":)\"

No právě proto máte tu kandidozu , když jíte odmala takový kvanta cukru .
Ale já si myslím,že kandida se rychle srovná , když člověk bude jíst a pít dost laktobacilu a sacharidy omezí .
V takovém případě si jistě občas můžete dát datle , nebo banán .Ale nesmí se to přehnat .

Autor:  martina72 [ stř říj 02, 2013 9:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

S tím "snižováním cukru v krvi citronem či borůvkami" opatrně. Kdo je diabetik 2. typu, nechť se hlavně měří!!! a bere to vážně. Nějaké machinace s hladinou cukru nahoru dolů jsou stejně dlouhodobě nefunkční a stejně končí slepotou a amputací nohou. Jediné, co platí, je zdravě uvažovat, jíst a žít.
Diabetik 1. typu může jíst co chce a jak chce. Ten to má dobré. V pohodě si to vykompensuje insulinem. Na druhou stranu to má nevyléčitelné. Byť lepší než ti nenapravitelní vyléčitelní.

Autor:  slobodan [ stř říj 02, 2013 11:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

hm... ja cukr nepouživám už pár let. Vyjimečně (třeba k jahodům se smetanou). Čaj mi chutí (dokonce chutí jinák, líp), občasj si udělám čaj s medem, sem tam jen s citronem (taky chutí). Jako tu někdo předemnou napsal - je to o zvyku. Cukr jsem neeliminoval radikalně - jen po trochu a trvalo to pár měsiců.

Autor:  Ates [ ned říj 06, 2013 10:09 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Existuje nějaká neškodná náhrada cukru?

lenka 67 píše:
rebaudiosid-a - zde se dá koupit u nás http://www.stevioside.cz/eshop/stevia/rebaudiosid-a

Tak to je super, že už je tento produkt ze stévie i u nás. Ostatní sladidla ze stevie jsou vždy nahořklé chuti, jedině rebaudiosid A by měl být sladký a bez hořkosti. Okamžitě si ho objednám a těším se, že si konečně osladím život. \":-)\"

Stránka 46 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/