Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pyroza-pálení žáhy
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=282
Stránka 15

Autor:  beagelman [ ned bře 29, 2009 10:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Pyroza-pálení žáhy

Dobrý den, prosím Vás chtěl jsem zjistit důvod proč mne tzv. pálí žáha. Vím, že jde o překyselení žaludku, ale bohužel již nevím, jaké potraviny konzumovat , abych eliminoval tento jev. Nechce se mi užívat blokátory pumpy atd., chtěl bych pouze stravou zamezit překyselení žaludku. Nejlépe tekutinami. Děkuji s pozdravem Radek

Autor:  Jarda [ pon bře 30, 2009 8:46 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

beagelman píše:
Dobrý den, prosím Vás chtěl jsem zjistit důvod proč mne tzv. pálí žáha. Vím, že jde o překyselení žaludku, ale bohužel již nevím, jaké potraviny konzumovat , abych eliminoval tento jev. Nechce se mi užívat blokátory pumpy atd., chtěl bych pouze stravou zamezit překyselení žaludku. Nejlépe tekutinami. Děkuji s pozdravem Radek

Důvod, proč u Vás nastává pyróza a zjistit, proč Vás tzv. pálí žáha, já z tohoto dotazu nedovedu, jasnovidectví neovládám. Může to zahrnovat množství příčin a rozepisovat se ke každé, to by dalo na celou knihu. Může se jednat o prověšení žaludku a tuto problematiku pochopíte z obrázku pod tlačítkem (Odstranění dysbakteriózy) téma (Výplach žaludku). V naprosté většině případů, lze pravidelným prováděním této očisty po dobu 14 - 21 dní, docílit upravení stavu. Další možností je trvalá neuróza a stres, toto se dá upravit klidem a autosugescí, nejlépe poslechem nahrávky s pozitivními pokyny, což tyto stavy celkem bez potíží odstraňuje. Třetí možností je strava a ani tady nemám nejmenší vodítko, co případně děláte špatně. Obecně lze zařadit do stravy, ve větším množství, strouhanou mrkev a pití čerstvé mrkvové šťávy, tak 1 - 1,5 litru denně. Na smysluplnou radu bych Vás musel vidět a mít možnost si Vás vyšetřit, pak není nejmenší problém Vás těchto problémů trvale zbavit. Formou osobní konzultace Vás seznámím se vším, co je třeba dodržovat, pro zachování stálého zdraví. V případě zájmu o schůzku, mi zavolejte na telefon uvedený na stránkách vpravo, pod mojí fotografií a domluvíme se na termínu schůzky.

Autor:  viliro [ pon bře 30, 2009 9:25 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

beagelman píše:
... zjistit důvod proč mne tzv. pálí žáha. ... jde o překyselení žaludku... abych eliminoval tento jev... Nejlépe tekutinami...


Překyselení je běžné pro každého, kdo konzumuje převážně vařenou stravu. Eliminovat tento jev, nejjednodušším způsobem je, pít zásaditou „živou“ vodu, nebo si koupit v lékárně ALKALU –N ,150 gr. za 310 Kč., co se pěkně prodraží. Při trvalém pití živé vody, nikdy nenastane možnost pyrózy, dokáže kyselou stravu zneutralizovat, což je běžný chemický proces. Dále k neutralizaci, je denní konzumace alespoň 2 zralých hrušek, jejich pH je zásadité, tedy více jak 7 pH, (nebývají vždy dostupné). Osobě jim naprosto vše, bez jakéhokoliv třídění na druh, zda je či není tepelně zpracován. Pijí živou vodu, upravenou jako sodovku a ochucenou sirupem. Když někdo dokáže logicky uvažovat, že mrkvová šťáva není vše, protože není pouze zásaditá. Jako téměř všechny rostliny, aby měly trvanlivost musí mít pH pod 7. Tato ač iontická kyselost se dá odstranit pouze elektrolýzou. Teprve poté se rovná hodnotám živé vody, je naprosto vhodná k eliminaci kyselých potravin.

Autor:  Jarda [ pon bře 30, 2009 10:27 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

viliro píše:
Překyselení je běžné pro každého, kdo konzumuje převážně vařenou stravu. Eliminovat tento jev, nejjednodušším způsobem je, pít zásaditou „živou“ vodu, nebo si koupit v lékárně ALKALU –N ,150 gr. za 310 Kč., co se pěkně prodraží. Při trvalém pití živé vody, nikdy nenastane možnost pyrózy, dokáže kyselou stravu zneutralizovat, což je běžný chemický proces. Dále k neutralizaci, je denní konzumace alespoň 2 zralých hrušek, jejich pH je zásadité, tedy více jak 7 pH, (nebývají vždy dostupné). Osobě jim naprosto vše, bez jakéhokoliv třídění na druh, zda je či není tepelně zpracován. Pijí živou vodu, upravenou jako sodovku a ochucenou sirupem. Když někdo dokáže logicky uvažovat, že mrkvová šťáva není vše, protože není pouze zásaditá. Jako téměř všechny rostliny, aby měly trvanlivost musí mít pH pod 7. Tato ač iontická kyselost se dá odstranit pouze elektrolýzou. Teprve poté se rovná hodnotám živé vody, je naprosto vhodná k eliminaci kyselých potravin.

Asi to, co se týká pyrózy funguje, o tom nijak nepochybuji a pokud se Vám podařilo dožít se tak požehnaného věku, jak uvádíte, tak klobouk dolu. Pár věcí však nezapadá a je třeba si uvědomit, že ne vše, co je kyselé, reaguje v organizmu kyselinotvorně a naopak to, co je zásadité, klidně kyselinotvorně reagovat může. Já vycházím z logiky stravovacích návyků našich dávných předků, od nichž máme náš geneticky daný program a zde mi předpokládám nebudete tvrdit, že si upravovali vodu diafragmatickou elektrolýzou, aby mohli špatně jíst a důsledky těchto chyb eliminovat pomocí pití živé vody. Jak správně píšete, je třeba "logicky uvažovat, že mrkvová šťáva není vše, protože není pouze zásaditá", ale obsahuje na rozdíl od živé vody, velice širokou skladbu vitamínů, minerálů a enzymů, tím se její komplexní působení na organizmus, nedá s pitím živé vody nijak porovnávat a o tom, zda je, či není zdravější než živá voda, ať si každý svéprávný člověk rozhodne sám. Já nikoho od trvalého pití živé vody neodrazuji, ale to ještě neznamená, že bych byl sám ochoten tuto metodu doporučovat, protože jsem přesvědčen, že je to náhradní řešení přirozeného stravovacího procesu, který za normálních podmínek acidózu nezpůsobuje. Možná by nebylo špatné, si po aplikaci Vašeho postupu, nechat změřit množství vyplavených leukocytů do krevního řečiště a porovnat to se stavem, po vypití té blbé mrkvové šťávy. Možná by Vám to odpovědělo na vhodnost a správnost tohoto řešení a jeho trvalé aplikace na organizmus.

Autor:  viliro [ sob dub 04, 2009 9:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Jarda píše:
… co se týká pyrózy funguje, o tom nijak nepochybuji …podařilo dožít se tak požehnaného věku, …, tak klobouk dolu…co je kyselé, reaguje v organizmu kyselinotvorně a naopak to, co je zásadité, klidně kyselinotvorně reagovat může… upravovali vodu diafragmatickou elektrolýzou… mrkvová šťáva není vše.. velice širokou skladbu vitamínů, minerálů a enzymů…nechat změřit množství vyplavených leukocytů do krevního řečiště a porovnat to se stavem, po vypití té blbé mrkvové šťávy…


Na pyrózu 100%. Můj požehnaný věk, může mít za následek, krom jiného i to, že mrkev ve svém jídelníčku, v jakékoliv úpravě,jsem neměl mnohem déle, než Vy pobýváte na tomto světě. Půl Vašeho život pijí živou vodu, s CO2. Cibuli mohu konzumovat jako jablko. Měl byste si zopakovat chemií střední školy. Dokážete li odpovědět správně, tak jste něco pochytil. „Máte kyselinu, louh a makarony. V čem si makarony uvaříte?“ Jako nápovědu, odpověď má 2 slova, zdůvodnění 3. Není třeba , žádné zdlouhavé rozepisování. Máte alespoň nějaké ponětí, jaké pH má počáteční horská voda. H u n z o v é pili vodu z tajících ledovců nabitou sluneční energii a rychlostí pramínků stékajících rychle po úbočích hor do údolí. Ta byla bohužel v začátcích zásaditá, teprve cestou získává mineralizaci, a třením náboj. Při nevhodném výběru tekutin, můžeme tělu spíše uškodit než prospět. Mělo by nás více zajímat, co vůbec pijeme a jak můžeme kvalitní vodu získat.
Při energetické úpravě vody a dalších nápojů, vyhodnocení lze provést na nejmodernějších biorezonačních přístrojích OBERON a LIFE.

Udělejte jednoduchý pokus, nabídněte psu vodu ve 2 nádobách, od sebe ve větší vzdálenosti, normální a reverzní. Naši psi, dávají přednost živé vodě, okolo vody ze studny pouze projdou, k té, která je umístněná mnohem vzdáleněji, nevědí kdy mají přestat pít.

Autor:  Jarda [ sob dub 04, 2009 9:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

viliro píše:
Na pyrózu 100%. Můj požehnaný věk, může mít za následek, krom jiného i to, že mrkev ve svém jídelníčku, v jakékoliv úpravě,jsem neměl mnohem déle, než Vy pobýváte na tomto světě. Půl Vašeho život pijí živou vodu, s CO2. Cibuli mohu konzumovat jako jablko. Měl byste si zopakovat chemií střední školy. Dokážete li odpovědět správně, tak jste něco pochytil. „Máte kyselinu, louh a makarony. V čem si makarony uvaříte?“ Jako nápovědu, odpověď má 2 slova, zdůvodnění 3. Není třeba , žádné zdlouhavé rozepisování. Máte alespoň nějaké ponětí, jaké pH má počáteční horská voda. H u n z o v é pili vodu z tajících ledovců nabitou sluneční energii a rychlostí pramínků stékajících rychle po úbočích hor do údolí. Ta byla bohužel v začátcích zásaditá, teprve cestou získává mineralizaci, a třením náboj. Při nevhodném výběru tekutin, můžeme tělu spíše uškodit než prospět. Mělo by nás více zajímat, co vůbec pijeme a jak můžeme kvalitní vodu získat.
Při energetické úpravě vody a dalších nápojů, vyhodnocení lze provést na nejmodernějších biorezonačních přístrojích OBERON a LIFE.

Udělejte jednoduchý pokus, nabídněte psu vodu ve 2 nádobách, od sebe ve větší vzdálenosti, normální a reverzní. Naši psi, dávají přednost živé vodě, okolo vody ze studny pouze projdou, k té, která je umístněná mnohem vzdáleněji, nevědí kdy mají přestat pít.

No, nyní je již naprosto jasné, proč se Vám tak nezdá, že doporučuji mrkev i když celkem nechápu Váš odpor k této potravině. Z mého pohledu se jedná o základní potravinu a ve stravě zdravě žijícího člověka by neměla chybět. Je to jedna z nejkomplexnějších a velice snadno dostupných potravin, navíc za velice přijatelnou cenu. Již se budu opakovat, ale proti pití živé vody nic nemám, jen to nepovažuji za přirozené. Cibule sním denně minimálně 5 dkg a mimo to také běžně česnek, křen a nejpálivější papriku na světě Naga Bih Jolokia. Pokud jste milovník pálivých jídel, tak ji můžete vyzkoušet, má vynikající ovocnou chuť a vůni, kromě mimořádné pálivosti. Vaše otázka není ze střední školy, to je tak 6 třída. Ve vodě - kyselina + louh = voda, ale nikomu to nedoporučuji zkoušet, protože takto to funguje pouze za ideálních podmínek a při správném poměru jednotlivých látek. Hunzové jsou malý národ, který se do příchodu civilizace mohl pyšnit naprosto jedinečným zdravím svých obyvatel žijících v panenské přírodě. Skutečně pili a dosud pravděpodobně pijí mimořádně kvalitní vodu, protože téměř neznají průmysl a zemědělství v našem pojetí, čili nežijí v zamořeném prostředí. Nyní se i přes tuto výhodu jedná o zdravotně velice zdevastované obyvatelstvo, z čehož mi rozhodně nevychází dokonalá voda, jako jediný nosný prvek nutný pro dokonalé zdraví člověka. Jde vždy o komplexní program stravování a pitného režimu, kde je kvalita vody nepochybně velice důležitým, ale ne jediným stavebním kamenem našeho zdraví. Voda v našem těle má zcela specifickou krystalickou mřížku – stejná je buď v krvi a tělních tekutinách jiných živých bytostí, nebo v ovoci, zelenině, rostlinách, také ji můžeme najít ve vodě přemrzlé a nejsem si jistý zda tato mřížka může být zachována i ve vodě, po úpravě diafragmatickou elektrolýzou. Pes se samozřejmě řídí instinktem, což ovšem nedokazuje jedinečnou vhodnost tohoto postupu. Domácí pes je velice nevhodně a nepřirozeně krmený, stejně jako běžný civilizovaný člověk a instinkt mu může velet, že se jedná o momentálně nejvhodnější řešení, čili opět jakási náhrada přirozeného procesu. Pokus by musel proběhnout v přírodě na nezávislém zvířeti, které se stravuje přirozeně, pak bych jej považoval za použitelný příklad.

Autor:  Mat [ ned čer 14, 2009 9:11 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Je normálne, že ma po červených ríbezloch pálila záha. Jedol som ich dnes na ranajky, teda na prázdny žalúdok. Jedol som aj čerešne a po tých nič. Mna nikdy nepáli záha ráno po ovocí, tak ma to prekvapilo. Už ked som tie ríbezle jedol tak som mal velmi kyslú chut v ústach. Čím to je?
Ďakujem

Autor:  Jarda [ ned čer 14, 2009 11:51 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Mat píše:
Je normálne, že ma po červených ríbezloch pálila záha. Jedol som ich dnes na ranajky, teda na prázdny žalúdok. Jedol som aj čerešne a po tých nič. Mna nikdy nepáli záha ráno po ovocí, tak ma to prekvapilo. Už ked som tie ríbezle jedol tak som mal velmi kyslú chut v ústach. Čím to je?
Ďakujem

U tohoto plodu velice záleží na stupni zralosti a snášenlivosti organizmu. Další důležitý aspekt je zkonzumované množství, třeba já jím rybízu jenom pár lžic, přidaných do ovocného salátu a samotný jsem ho nejedl snad nikdy. Osobně se domnívám, že to pálení žáhy může vyvolat celkem snadno a srovnávat ho s třešněmi, rozhodně nelze.

Autor:  Mat [ čtv srp 13, 2009 1:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Je to zvláštne ale v poslednej dobe, teda od včera presne ma velmi páli záha po tej kyslej kapuste.
Je paradoxné, že až teraz, lebo už ju pá dní konzumujem. Dokonca som to zredukoval iba na 100g na jednu porciu do šalátu.
Okrem toho ma z toho bolí aj brucho. V momente ako to dám do žalúdka, tak ma hned strašne páli ta záha.
Neviem, ale pripadá mi, že je celkom tažká na žalúdok. Je ale zdravá, ale musel som ju vynechat, pretože sa to nedalo vydržat.
Dá sa s tým niečo robit?
Dalo by sa to príp dosladit stéviou ale. niečím iným?
Ďakujem

Autor:  Jarda [ čtv srp 13, 2009 1:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Mat píše:
Je to zvláštne ale v poslednej dobe, teda od včera presne ma velmi páli záha po tej kyslej kapuste.
Je paradoxné, že až teraz, lebo už ju pá dní konzumujem. Dokonca som to zredukoval iba na 100g na jednu porciu do šalátu.
Okrem toho ma z toho bolí aj brucho. V momente ako to dám do žalúdka, tak ma hned strašne páli ta záha.
Neviem, ale pripadá mi, že je celkom tažká na žalúdok. Je ale zdravá, ale musel som ju vynechat, pretože sa to nedalo vydržat.
Dá sa s tým niečo robit?
Dalo by sa to príp dosladit stéviou ale. niečím iným?
Ďakujem

Nevymýšlejte zase nějaké novoty, prostě to zelí omezte, nebo na čas vynechte a zkuste si vyrobit pickles, tím dostanete téměř to samé, ale s podstatně jinými účinky a třeba bude klid. Také je možné nějakou dobu jíst brynzu, či polykat pilulky.

Autor:  Mat [ stř zář 02, 2009 2:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Skúsil som tú výrobu pickles, ale nakoniec som to vzdal. Zrejme to nebolo ono čo vzniklo, tak som kúpil bio pickles bez konzervantov atd.
Ku tej kapuste som sa opat vrátil, ale velmi ma štve, že mi vždy z vrchu ztmavne a na dne je ok.
Je to preto, lebo nie je celá ponorená v tej vode? Balia to tak debilne, že ked to dám do nádoby tak tá voda je iba na spodku.
Je jej tam jednoducho málo a aj ked to potlačím, tak to nie je úplne ponorené. Dá sa tá kapusta vobec konzumovat, ked ztmavne alebo to rovno vyhodit?
Ďakujem

Autor:  Sybilla [ stř zář 02, 2009 7:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Mat píše:
Balia to tak debilne, že ked to dám do nádoby tak tá voda je iba na spodku.
Je jej tam jednoducho málo a aj ked to potlačím, tak to nie je úplne ponorené. Dá sa tá kapusta vobec konzumovat, ked ztmavne alebo to rovno vyhodit?
Ďakujem

Kyslá kapusta - sudová - musí byť zaťažená a ponorená v kapustnej vode, aby zvrchu nehnedla, prípadne neplesnela. Keď sa vyberie zo suda, treba ju zjesť, vydrží síce jeden deň aj v ľadničke v patentnom pohári, ale potom už rýchlo mení konzistenciu, vôňu aj chuť. Keď by si ju chcel dlhšie skladovať, mal by si vybrať taký pohár alebo nádobu, v ktorej by si ju mohol zaťažiť, prípadne doliať prevarenú slanú vodu, aby bola nad kapustou, aby sa zabránilo prístupu vzduchu. Mohlo by to na pár dní pomôcť, ale nie som si tým istá, lebo som to neskúšala. U nás kapusta nikdy nevydrží a zje sa hneď ako ju donesiem z trhu, keď už nemám vlastnú. \":D\"

Autor:  Jarda [ stř zář 02, 2009 8:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Mat píše:
Skúsil som tú výrobu pickles, ale nakoniec som to vzdal. Zrejme to nebolo ono čo vzniklo, tak som kúpil bio pickles bez konzervantov atd.
Ku tej kapuste som sa opat vrátil, ale velmi ma štve, že mi vždy z vrchu ztmavne a na dne je ok.
Je to preto, lebo nie je celá ponorená v tej vode? Balia to tak debilne, že ked to dám do nádoby tak tá voda je iba na spodku.
Je jej tam jednoducho málo a aj ked to potlačím, tak to nie je úplne ponorené. Dá sa tá kapusta vobec konzumovat, ked ztmavne alebo to rovno vyhodit?
Ďakujem

Co píše Sybilla je pravda, ale mám na to malý zlepšovák, který mi celkem funguje. U koupeného sáčku odstřihnu pouze svár a odeberu potřebné množství, potom zbytek sklepnu dolů do rovnoměrné vrstvy tak, že sáček uchopím za okraje a dnem několikrát klepnu o kuchyňskou linku. Tím sklepnu vše ze stěn a získám kompaktní vrstvu. Poté stěny sáčku smáčknu k sobě a pomalu vytlačuji vzduch z vrstvy zelí. Jakmile vystoupá lák nad zelí, tak sáček sroluji do ruličky a vzduch se zpátky nemá jak dostat, pokud ruličku položím tak, aby váha zelí zatížila okraj sáčku. Navíc to dávám do plastové vaničky s víčkem, které zaklapne a sáček stlačí. Takto skladované se chová zelí jako vakuované a nijak se nekazí i po delší dobu. Vydrží určitě déle než týden, zcela bez oxidace.

Autor:  Mat [ ned zář 13, 2009 5:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Už som to vymyslel. Jednoducho kupujem tú od "tety" z trhu a nechám si to zaliat celé tou vodou.
Vraj sa má ta kyslá kapusta pred konzumáciou od tej vody resp. slaného nálevu umyt. JA to tak nerobím iba ju vyberiem nechám odkvapkat a jem. Mám ju teda prepláchnut? Nebude to potom mat negatívny účinok na laktobacily?
ďakujm

Autor:  Jarda [ ned zář 13, 2009 7:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pyroza-pálení žáhy

Mat píše:
Už som to vymyslel. Jednoducho kupujem tú od "tety" z trhu a nechám si to zaliat celé tou vodou.
Vraj sa má ta kyslá kapusta pred konzumáciou od tej vody resp. slaného nálevu umyt. JA to tak nerobím iba ju vyberiem nechám odkvapkat a jem. Mám ju teda prepláchnut? Nebude to potom mat negatívny účinok na laktobacily?
ďakujm

Obávám se že ano, já ho pouze vyždímám rukou, to co vymačkám nepoužívám a nijak jinak kyselé zelí neupravuji, pouze ho trochu pokrájím na kratší vlákna, aby se to lépe promíchalo v salátu. Ten lák lze skladovat v lednici celkem dlouho a pokud ho máte v jiné zakoupené várce málo, tak ho znovu můžete použít a mít tak zelí stále potopené, aby se nekazilo.

Stránka 15 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/