Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv bře 28, 2024 1:07 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned črc 17, 2011 7:40 pm 
Offline

Registrován: čtv črc 07, 2011 2:56 pm
Příspěvky: 41
Citala som niekde o kyslej kapuste ze je velmi dobra na plesnove ochorenia criev...ako je to mozne ved kysla kapusta sama obsahuje kvasinky...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 17, 2011 9:01 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 03, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 394
Sylvie63 píše:
Citala som niekde o kyslej kapuste ze je velmi dobra na plesnove ochorenia criev...ako je to mozne ved kysla kapusta sama obsahuje kvasinky...

Obsahuje bakterie, které jsou pro střeva prospěšná a současně ničí patogenní kmeny bakterií a kvasinek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 18, 2011 1:08 am 
Offline

Registrován: čtv črc 07, 2011 2:56 pm
Příspěvky: 41
Tak ma napadlo ze asi v iba v surovom stave je ucinna ta kapusta...varenim by sa tie bakterie znicili ...mam pravdu?Preto sa pytam lebo syn ma velmi rad kapustnicu...\":-(\",ozaj budu tam tie bakterie aj ked na sacku je napisane ze sterilizovana...?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 18, 2011 6:43 am 
Offline

Registrován: pát dub 01, 2011 7:38 am
Příspěvky: 107
jedine kysana. musi probehnout mlecne kvaseni, aby se tam ty bakterie objevily. a kvasit se da takhle temer jakakoliv zelenina. mrkev, kvetak, repa....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 18, 2011 9:04 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Sylvie63 píše:
Citala som niekde o kyslej kapuste ze je velmi dobra na plesnove ochorenia criev...ako je to mozne ved kysla kapusta sama obsahuje kvasinky...

Co je už jednou fermentované, tam si kvasinky moc neštrejchnou, protože veškerý cukr je již zpracovaný a navíc laktobacily kvasinky likvidují, čili kvalitní kyselé zelí je opravdu většinou dobré a pro střeva prospěšné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 18, 2011 9:06 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Sylvie63 píše:
Tak ma napadlo ze asi v iba v surovom stave je ucinna ta kapusta...varenim by sa tie bakterie znicili ...mam pravdu?Preto sa pytam lebo syn ma velmi rad kapustnicu...\":-(\",ozaj budu tam tie bakterie aj ked na sacku je napisane ze sterilizovana...?

Funguje pouze čerstvé zelí bez konzervantů a sterilizace. Jakkoliv upravené je naprosto k ničemu a spíše likviduje játra.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 18, 2011 9:43 am 
Offline

Registrován: čtv črc 07, 2011 2:56 pm
Příspěvky: 41
Hmm takze tu obchodnu kapustu mozem akurat tak vyhodit..\":-(\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 18, 2011 9:49 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Sylvie63 píše:
Hmm takze tu obchodnu kapustu mozem akurat tak vyhodit..\":-(\"

To nevím, ale i v obchodě se dá koupit kvalitní kysané zelí, ovšem musíte dost číst etikety a důkladně si vybírat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon črc 18, 2011 1:58 pm 
Offline

Registrován: čtv črc 07, 2011 2:56 pm
Příspěvky: 41
Mam malu moznost vyberu kyslej kapusty...pretoze zijem v UK.Nasla som v polskom obchode kvasenu kapustu ,ktora nie je sterilizovana ale je kozervovana potasium sorbinian...netusim o co ide a ci je to nieco co by mohlo uskodit...?
Na nete som nasla a toto:Sorbáty sú účinné proti väčšine baktérií, ale prakticky nenicia baktérie mliečneho kvasenia, a neničia prirodzenú črevnú mikroflóru v tele, ale posilňuju to, čo je dôležité pre zdravie.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte črc 19, 2011 8:43 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
Sylvie63 píše:
Mam malu moznost vyberu kyslej kapusty...pretoze zijem v UK.Nasla som v polskom obchode kvasenu kapustu ,ktora nie je sterilizovana ale je kozervovana potasium sorbinian...netusim o co ide a ci je to nieco co by mohlo uskodit...?
Na nete som nasla a toto:Sorbáty sú účinné proti väčšine baktérií, ale prakticky nenicia baktérie mliečneho kvasenia, a neničia prirodzenú črevnú mikroflóru v tele, ale posilňuju to, čo je dôležité pre zdravie.

Určitě by mělo jít o kyselé zelí bez přísad sladidel a konzervantů, což je sice problém sehnat, ale určitě to není nereálné, nebo si doma vyrábět pickles.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: ned zář 04, 2011 5:42 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Zdravim, chtel bych si nakvasit vlastni zeli, mate zkusenosti kolik soli je idealni na kg, chtěl bych jist kolem 2kg/tyden, tak mam z te soli trošku obavu. ? Muzu pouzit himalajskou sůl?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: úte zář 06, 2011 9:32 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28242
Bydliště: Poděbrady
derkel píše:
Zdravim, chtel bych si nakvasit vlastni zeli, mate zkusenosti kolik soli je idealni na kg, chtěl bych jist kolem 2kg/tyden, tak mam z te soli trošku obavu. ? Muzu pouzit himalajskou sůl?

Himalájskou sůl použít můžete, v tom není problém, ale to množství je dost individuální, dokonce i různé druhy zelí vyžadují jiné množství soli a určitě bych to s ní nepřeháněl. Také si uvědomte, že zelí je strumigen a může tedy ohrožovat štítnou žlázu, čili to množství berte také s rozumem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: ned led 15, 2012 2:09 pm 
Offline

Registrován: stř srp 10, 2011 10:53 am
Příspěvky: 24
Na pickles jsem už vyzkoušela různé množství soli, nejvíce nám chutná na 1kg již nakrájené zeleniny 10g soli. Toto množství dávám ať nakládám cokoli. Výsledný produkt je příjemný, nepřesolený a mě nejvíc chutná tak 2-3 den, dýl stejně nevydrží..... Pokud z něj dělám pro jiné členy domácnosti salát, přidávám zakysanou smetanu a různé bylinky, třeba i sušené.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pon úno 13, 2012 7:01 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Nepoznate nejaku ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Je prospesne, ked ju pijem na lacno? Vyvolam si tym hnacku, ale to beriem ako prospesnu hnacku (ako pri piti Epsomskej soli, alebo sankapraksalany). Moze napriklad jednodnove pitie stavy z kyslej kapusty (povedzme 1,5l), nalacno, a pomedzito pit vodu, byt dobra ocista? (asi bude hnacka vacsinu dna, aj kvoli tomu mnozstvu soli). Alebo je lepsie vyexovat 1,5l naraz, a tu hnacku potom doriesit podobne ako pri piti Epsomskej soli?
Ako by ste Vy navrhli ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Pripada mi to, ze taka ocista moze byt na neporiadok v crevach velmi dobra ocista (sanka neporiesi kandidu, atd, ale stava by mohla pomerne rychlo)

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kyselé zelí
PříspěvekNapsal: pon úno 13, 2012 10:58 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Xion píše:
Nepoznate nejaku ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Je prospesne, ked ju pijem na lacno? Vyvolam si tym hnacku, ale to beriem ako prospesnu hnacku (ako pri piti Epsomskej soli, alebo sankapraksalany). Moze napriklad jednodnove pitie stavy z kyslej kapusty (povedzme 1,5l), nalacno, a pomedzito pit vodu, byt dobra ocista? (asi bude hnacka vacsinu dna, aj kvoli tomu mnozstvu soli). Alebo je lepsie vyexovat 1,5l naraz, a tu hnacku potom doriesit podobne ako pri piti Epsomskej soli?
Ako by ste Vy navrhli ocistu zo stavy z kyslej kapusty? Pripada mi to, ze taka ocista moze byt na neporiadok v crevach velmi dobra ocista (sanka neporiesi kandidu, atd, ale stava by mohla pomerne rychlo)

mas na mysli stavu z kyslej kapusty, ci pickles?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz