Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pohled na bílé jedy
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=241
Stránka 525

Autor:  Veverka [ čtv bře 18, 2010 6:19 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Ano stane se mi, že kozy sežerou neobvyklou stravu, a pak mi mléko zlobí. Nicméně na mlíčku poznáte všechno. Kde se pásla , aj co sežrala po tajmu. I to že babi pekla a koza se nažrala, zbytek rodiny měl smůlu. Jo jo. Jsou to vykukové jak psiska. Jen kousek obratnější.
Ale nebývá to často. ,,Naštěstí " bývám z domu málo kdy a těch příležitostí mají opice poskrovnu.

Autor:  sad [ stř kvě 12, 2010 7:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Pane Jardo , je možné , aby pro někoho byla čerstvá zelenina , ovoce , čerstvé šťávy nevhodné , jelikož organismus to nedokáže v syrové podobě zpracovat a nutno přejít na makrobiotickou stravu ?

Autor:  Jarda [ stř kvě 12, 2010 7:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

sad píše:
Pane Jardo , je možné , aby pro někoho byla čerstvá zelenina , ovoce , čerstvé šťávy nevhodné , jelikož organismus to nedokáže v syrové podobě zpracovat a nutno přejít na makrobiotickou stravu ?

Pokud by to tak bylo, tak nechápu jak je možné, že lidstvo již dávno nevymřelo, nebo se domníváte, že si náš dávný předek mohl dělat makrobiotickou stravu? Neponičený organizmus ji samozřejmě zpracovat umí, čili to je pouze otázka stavu jednotlivých orgánů.

Autor:  sad [ stř kvě 12, 2010 7:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Byl jsem na EAV a bylo mi řečeno , že musím začít z bezlepkovou dietou a makrobiotickou stravou . Čerstvé ovoce a zelenina v jakékoliv podobě nedokážou střeva zpracovat / zejména nevhodné jsou brambory , rajčata , tropické ovoce / a můj organismus nedokáže zpracovat ani mléko . Z toho pramení to kručení ve střevě . Vše alespoň trochu tepelně zpracovat = makrobiotika . Ovesné vločky mají lepek ?

Autor:  Jarda [ stř kvě 12, 2010 9:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

sad píše:
Byl jsem na EAV a bylo mi řečeno , že musím začít z bezlepkovou dietou a makrobiotickou stravou . Čerstvé ovoce a zelenina v jakékoliv podobě nedokážou střeva zpracovat / zejména nevhodné jsou brambory , rajčata , tropické ovoce / a můj organismus nedokáže zpracovat ani mléko . Z toho pramení to kručení ve střevě . Vše alespoň trochu tepelně zpracovat = makrobiotika . Ovesné vločky mají lepek ?

Bezlepkovou dietu zde hlásám stále, ale makrobiotiku odmítám, schopnost strávit syrovou stravu značně ovlivníte stavem jater a slinivky, čili pravidelně čistit játra a dodat enzymy. Mléko zakazuji také a kefír jednoznačně doporučuji, na ten si dokonce nestěžuje, ani pacient, který měl celý život naprostou alergii na cokoliv z mléka. Kručení ve střevě pramení z kvasinek, nebo nedostatku kyseliny chlorovodíkové, což se dokonce vzájemně podporuje, čili můžete mít oboje. Pokud vše tepelně opracujete, tak máte jistotu, že nemáte enzymy a jste trvale v hajzlu. Ovesné vločky z obchodu jsou takový sajrajt, že je může jíst jenom naprostý blázen a do bezlepkové diety rozhodně nepatří, jde o výborný zdroj plísní a špičkové lepidlo do střeva.

Autor:  sad [ stř kvě 12, 2010 9:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Játra - 5-tá očista a budu nadále pokračovat , jak nejlépe očistit od lepku , kefír a sirná patlanina je tedy vhodná . Vždyť se všude píše , že na zpracování zeleniny organismus nepotřebuje žádné zvláštní enzymy , kdyby to můj organismus nemohl zpracovat , tak to vyjde vše ven . Když jsem nebral Mg , tak stolice byla tuhá a po klystýru plavala drobná vláknina , zejména z citrusových plodů , ale ze zeleniny téměř nic . Pane Jardo , kručení / " žblunkání " lehké svírání v podbřišku - vše začíná v odpoledních hodinách / ve střevě bylo večer i po epsonské soli a to docela dost výrazné . Pravděpodobně jsem podle Ayurvédy - Váta typ .

Autor:  Jarda [ čtv kvě 13, 2010 1:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

sad píše:
Játra - 5-tá očista a budu nadále pokračovat , jak nejlépe očistit od lepku , kefír a sirná patlanina je tedy vhodná . Vždyť se všude píše , že na zpracování zeleniny organismus nepotřebuje žádné zvláštní enzymy , kdyby to můj organismus nemohl zpracovat , tak to vyjde vše ven . Když jsem nebral Mg , tak stolice byla tuhá a po klystýru plavala drobná vláknina , zejména z citrusových plodů , ale ze zeleniny téměř nic . Pane Jardo , kručení / " žblunkání " lehké svírání v podbřišku - vše začíná v odpoledních hodinách / ve střevě bylo večer i po epsonské soli a to docela dost výrazné . Pravděpodobně jsem podle Ayurvédy - Váta typ .

Vždy je vhodné dlouhodobější provádění klystýrů a enzymy nepotřebuje syrová zelenina, protože je má v sobě obsažené, ale vařená je nemá a také na kvalitě trávení i stolice to poznáte. Po epsomské soli kručí v břiše každému a tak mě napadá, zda nemáte toho hořčíku hodně, ale všude píšu, že to nesmí vyvolávat řídkou stolici.

Autor:  sad [ čtv kvě 13, 2010 1:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Klystýr provádím už 5 měs. denně a první 3 měs. 2x denně s přidáním převařené uriny na 1/4 . Co se týče Mg tak stolice je řidší , ale ne průjem - docela mi to vyhovuje . Jinak MUDr. Jonáš to nazývá potravinová nesnášenlivost / alergie / .

Autor:  Jarda [ čtv kvě 13, 2010 7:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

sad píše:
Klystýr provádím už 5 měs. denně a první 3 měs. 2x denně s přidáním převařené uriny na 1/4 . Co se týče Mg tak stolice je řidší , ale ne průjem - docela mi to vyhovuje . Jinak MUDr. Jonáš to nazývá potravinová nesnášenlivost / alergie / .

To bych asi ten hořčík ubral a docílil normální stolice. Alergie to je moderní nesmysl, ono totiž na správné jídlo nic takového nikdy nevzniká a jde tedy pouze o to, co je to pro vás to správné jídlo.

Autor:  sad [ pát kvě 28, 2010 5:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Pane Jardo , kdy by se měl pít kozí kefír / optimální doba ... ráno nebo večer ... a množství / a jaký odstup od dalšího jídla či pití ? Kozí kefír nemůže zanášet játra a žlučník jako mléčný produkt ? Předem děkuji za odpověď .

Autor:  Jarda [ pát kvě 28, 2010 8:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

sad píše:
Pane Jardo , kdy by se měl pít kozí kefír / optimální doba ... ráno nebo večer ... a množství / a jaký odstup od dalšího jídla či pití ? Kozí kefír nemůže zanášet játra a žlučník jako mléčný produkt ? Předem děkuji za odpověď .

K tom u není určena konkrétní doba, já ho piji večer a většinou celý litr, pak už nic nejím, čili odstup od dalšího jídla je bohatě dostatečný. Tento produkt orgány rozhodně neničí, ba naopak je opravuje a sám nic zdravějšího snad ani neznám. Má tak široké spektrum léčivých vlastností, že prakticky neexistuje nemoc na kterou by nebyl vhodný.

Autor:  sad [ pon kvě 31, 2010 10:20 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Pane Jardo , nevadí , když přidávám kozí kefír do šťávy z mrkve a řepy / 1 l šťávy - 0,5 l kefíru / ?

Autor:  Jarda [ pon kvě 31, 2010 11:25 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

sad píše:
Pane Jardo , nevadí , když přidávám kozí kefír do šťávy z mrkve a řepy / 1 l šťávy - 0,5 l kefíru / ?

Jde sice o velice zvláštní kombinaci, ale zřejmě by to nijak vadit nemělo. Je otázka, co na to bude říkat vaše trávení. Šťáva se normálně téměř netráví a přechází rovnou do krve, ale kefír tělo tráví celkem dost dlouho, tak uvidíte. Patrně se bude ta směs chovat jako kefír a budete ji trávit déle.

Autor:  sad [ pon kvě 31, 2010 5:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Jaký by měl být cca. odstup od jídla - snídaně / po 30 min. beru semena ostrop. mariánského a po dalších 30 min. snídám / ? Jinak je to velice chutné a má to exotickou chut´ . Mrkvovou šťávu s malým množstvím kozího mléka doporučuje i N.Walkew ve své knize " Čerstvé ovoce a ... " .

Autor:  Jarda [ úte čer 01, 2010 6:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

sad píše:
Jaký by měl být cca. odstup od jídla - snídaně / po 30 min. beru semena ostrop. mariánského a po dalších 30 min. snídám / ? Jinak je to velice chutné a má to exotickou chut´ . Mrkvovou šťávu s malým množstvím kozího mléka doporučuje i N.Walkew ve své knize " Čerstvé ovoce a ... " .

Těžko odhadnout, bez zkušeností je to střelba naslepo, ale asi stačí také těch 30 minut. Berte to jako odhad, navíc nejde o mléko, ale zpracovaný produkt, který se určitě bude chovat trochu jinak.

Stránka 525 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/