Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pohled na bílé jedy
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=241
Stránka 2425

Autor:  Goldman [ sob úno 09, 2019 9:30 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

ctihodnymuz píše:
Otázkou jest, do jaké míry jest předobrazem zmíněné moudrosti předků chování leckterých zvířat, které prvoplánově sůl lížou, jakmile se k ní dostanou.

Proč zvířata lížou sůl? Prospívá jim to nějak?

Autor:  ZDENINA [ sob úno 09, 2019 10:11 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Zvířatům se dává hlavně sůl spolu s minerály ve formě lizu.Zvíře si instinktivně vezme jen tolik kolik potřebuje a necpe se čistou NaCl jako člověk.Naši předkové se k solí chovali jak ke zlatu,takže asi ve velmi malém množství je důležitá a to ví i zvířata.Malé množství soli na sýrovou zeleninu zlepšuje i její stravitelnost.Pěkně o solí píše Rudolf Steiner -antroposofie

Autor:  Jarda [ sob úno 09, 2019 10:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Oves, ječmen, betaglukany

Alopat píše:
Chléb (jeho moderní napodobenina) Antique s garantovaným obsahem betaglukanů (60% mouky a šrotů z celého ječného a ovesného zrna) se průmyslově vyrábí za použití droždí a enzymů šetřících čas míchání těsta a kynutí z dříve běžných hodin a dnů na minuty, kvas je přidán spíše z marketingových důvodů - požadavek oblíbené kyslé chuti splňuje i sušený. Bylo by zajímavé vědět nakolik pro nás takové urychlení přípravy těsta a odklon od řemeslnné tradice pečení chleba uvolní z celozrnné mouky minerály ve fytátové vazbě a sníží obsah lepku. Vypadá to, že okresní pekárna dnes nemusí opečovávat ani kvásek, neboť je do jejího chemického provozu dodáván jako tekutý polotovar, sušený či pouhá okyselující složka.
http://www.ireks-enzyma.cz/Kvasy-a-zakyseluj-c--p--pravky_app_510-81530__offset_10_.htm
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10002412-pecivo-2-rohliky-a-sumava

Tak hodně se nám ta potravinářská chemie urvala od normálních postupů, hlavně rychle, levně a co to pak v těle dělá to už se raději nezkoumá. Dnes se vlastně řeší pouze vzhled a cena, ale nutriční vlastnosti se cíleně obcházejí už jen tím že nemůžete na potravinách uvádět jak na tělo působí, což by byl základ, ale šlo by o neschválená zdravotní tvrzení. Stejně se podle mě nedá zabránit tomu že na to lidé přijdou, ale bude to holt trvat déle.

Autor:  ctihodnymuz [ sob úno 09, 2019 10:28 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Rudolf Steiner jest především velmi dobrý spisovatel, se specifickým stylem. Je velmi čtivý, milý a zábavný. Velmi příjemný. Také jeho řemeslné výtvory či náčrty stojí za nějaké to pokoukání. I jeho kompilát starověkých modelů lidské anatomie a psychiky není marný. Bráti vážně vše, co kdy napsal, jeví se ovšem bláhovým.

Autor:  ZDENINA [ sob úno 09, 2019 10:40 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

ctihodnymuz píše:
Rudolf Steiner jest především velmi dobrý spisovatel, se specifickým stylem. Je velmi čtivý, milý a zábavný. Velmi příjemný. Také jeho řemeslné výtvory či náčrty stojí za nějaké to pokoukání. I jeho kompilát starověkých modelů lidské anatomie a psychiky není marný. Bráti vážně vše, co kdy napsal, jeví se ovšem bláhovým.

Mně přijde čtení jeho knih velmi složité,ale to bude zřejmě tím,že jste mnohem dál než já.Jestli měl ve všem pravdu to nedokážu svým nedokonalým myšlením posoudit.

Autor:  ctihodnymuz [ sob úno 09, 2019 11:11 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Pokud vás Rudolf Steiner zaujal, doporučuji změnit Váš dosavadný úhel pohledu a přístup k němu. Jde zřejmě o nezvyk, plachost, přehnaný respekt, daný Vaší povahou či malou sečtělostí. Znovu opakuji, v dobrém a přátelsky - nic jednoduššího, srozumitelně a lehce podaného, v této oblasti, v podstatě neexistuje. R. Steiner má prostě dar psát mile a přístupně. Je to dáno i kvalitou (pojetím) českých překladů jeho knih. Účastnil jsem se mnoha přednášek, kde si vykládající pojal jeho přednášky po svém (což jest správné) a výsledk byl zcela jinak stravitelný nežli originál (což jest přirozené, ale obtížné).

Autor:  ZDENINA [ sob úno 09, 2019 11:33 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

ctihodnymuz píše:
Pokud vás Rudolf Steiner zaujal, doporučuji změnit Váš dosavadný úhel pohledu a přístup k němu. Jde zřejmě o nezvyk, plachost, přehnaný respekt, daný Vaší povahou či malou sečtělostí. Znovu opakuji, v dobrém a přátelsky - nic jednoduššího, srozumitelně a lehce podaného, v této oblasti, v podstatě neexistuje. R. Steiner má prostě dar psát mile a přístupně. Je to dáno i kvalitou (pojetím) českých překladů jeho knih. Účastnil jsem se mnoha přednášek, kde si vykládající pojal jeho přednášky po svém (což jest správné) a výsledk byl zcela jinak stravitelný nežli originál (což jest přirozené, ale obtížné).

Takže číst v němčině.Přiznám se,že jsem od něj četla jen některé věci týkající se zdraví a zahradničení.Bohužel můj pokus o zbavení se svlačce pomocí popela že semen nevyšel.Asi špatná konstelace měsíce.Ale v konc. táborech to zkusili s popelem spálených Židů.Vždycky mně vrtalo hlavou proč ,aspoň ve filmech,Němci dbali na to aby do určitých várek určených do plynu,šli jen Židé.Prý jejich popel rozprašovali.
Zemřel v roce 29 a řekl,že až se sem za 100 let vrátí bude chodit vodou nohou po spáleništi a ruinách dnešní Evropy.Tak uvidíme.

Autor:  ctihodnymuz [ sob úno 09, 2019 1:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

ZDENINA píše:
Takže číst v němčině.Přiznám se,že jsem od něj četla jen některé věci týkající se zdraví a zahradničení.Bohužel můj pokus o zbavení se svlačce pomocí popela že semen nevyšel.Asi špatná konstelace měsíce.Ale v konc. táborech to zkusili s popelem spálených Židů.Vždycky mně vrtalo hlavou proč ,aspoň ve filmech,Němci dbali na to aby do určitých várek určených do plynu,šli jen Židé.Prý jejich popel rozprašovali.
Zemřel v roce 29 a řekl,že až se sem za 100 let vrátí bude chodit vodou nohou po spáleništi a ruinách dnešní Evropy.Tak uvidíme.

Vůbec nejde o němčinu. Němčina, obecně, jest velmi nešikovný způsob vyjadřování se. Mimoto, jest zatížená temperamentem i historií německého společenství (velmi nesourodého).
Vámi zmíněné věci jsou zcela nedůležité a rozhodně nejsou jeho odkazem.
Pokud se tímto zabýváte, zabýváte se blbostmi.
Steiner se ku zdraví a zahradničení vyjadřoval velmi odvážně a zároveň velmi plaše.
Nemá to cenu brát vážně.

Autor:  ZDENINA [ sob úno 09, 2019 1:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Věštbám už dávno nevěřím,leccos se dá dotyčnému i podsunout, zvláště když už není mezi námi.
Vždy bylo mým snem komunikovat přímo s vševědoucím.Jsem ráda,že se mi to splnilo,akorát nevím proč si říká -ctihodný muž.

Autor:  ctihodnymuz [ sob úno 09, 2019 3:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

ZDENINA píše:
Věštbám už dávno nevěřím,leccos se dá dotyčnému i podsunout, zvláště když už není mezi námi.
Vždy bylo mým snem komunikovat přímo s vševědoucím.Jsem ráda,že se mi to splnilo,akorát nevím proč si říká -ctihodný muž.

Žádný vševědoucí neexistuje a komunikovati s ním není možno.
Účinné věštby z podstaty světa samého nejsou možné, resp. se běhu světa netýkají. Upřesněno - týkají se ho jen velmi málo, stejně tak, jako přání a myšlénky jiných lidí (sedm miliard)
Ctihodnymuz si tak říká, protože jím jest.

Autor:  Alopat [ sob úno 09, 2019 5:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Vím, že nejlepší surovinou na přípravu těsta je v domácím mlýnku čerstvě namletá mouka, ale co říkáte na chlebovou směs Antique, která má garantovaný obsah betaglukanů, neboť obsahuje ječnou celozrnnou mouku a trhanku z ovsa a ještě k tomu sušený kvas? Jedná se o vhodný základ pro směs do domácí pekárny, který bude po zavlažení fungovat i jako startovací kultura?

Zkusili jste již jako já pekárenské výrobky z této směsi a hodí se pro někoho, kdo nechce tak často máčet a vařit kroupy (prý se to dá značně urychlit jejich pražením) a jíst ovesné vločky? Pro svou chuť a lehkost mě oslovil, dosud jsem konzumoval výhradně celozrnný žitný chléb. Zápor vidím v záhřevu slunečnicových semínek, ale není jich tam zase tolik. Vzhledem k nižšímu podílu bílé pšeničné mouky by se mohlo jednat o šikovnou náhradu Šumavy.

http://vareni.rodinnapohoda.cz/tibetska-polevka.html
https://www.akcniletaky.com/chleb-antique-odkolek-72701-produkt/

Přílohy:
Smes-Antique_A3_2016_100dpi_s-vetou_424050 (1).pdf [973.21 KiB]
686 krát

Autor:  Jarda [ sob úno 09, 2019 5:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Alopat píše:
Vím, že nejlepší surovinou na přípravu těsta je v domácím mlýnku čerstvě namletá mouka, ale co říkáte na chlebovou směs Antique, která má garantovaný obsah betaglukanů, neboť obsahuje ječnou celozrnnou mouku a trhanku z ovsa a ještě k tomu sušený kvas? Jedná se o vhodný základ pro směs do domácí pekárny, který bude po zavlažení fungovat i jako startovací kultura?

Zkusili jste již jako já pekárenské výrobky z této směsi a hodí se pro někoho, kdo nechce tak často máčet a vařit kroupy (prý se to dá značně urychlit jejich pražením) a jíst ovesné vločky? Pro svou chuť a lehkost mě oslovil, dosud jsem konzumoval výhradně celozrnný žitný chléb.

http://vareni.rodinnapohoda.cz/tibetska-polevka.html
https://www.akcniletaky.com/chleb-antiq ... 1-produkt/

Na to nedovedu odpovědět nic takového jsem nikdy nezkoušel, ale ječná mouka je super z pohledu rychlosti uvolňování sacharidů tedy se tráví velice pomalu a nezvedá krevní cukr jako jiné obilí. Tuším že index je 25 a třeba jablko má tuším 35 tedy je to z tohoto pohledu mnohem lepší než jablka. Navíc na ječmen jel Starý Řím a dokonce placky z tohoto obilí byly využívány k hlasování v římském senátu tedy asi šlo o hojně rozšířený pokrm.

Autor:  RaDu [ stř kvě 01, 2019 11:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Jarda píše:
adalbertmannova píše:
dobrý den,
zajímá mně, jaké potraviny považujete za škodlivé (bílé jedy) a které naopak doporučujete.Dále ,máte li možnost mně zaslat roztok Lugolem. Děkuji

Mléko, mouka, cukr, sůl a čistý tuk, tedy mimo určité výjimky a ohledně lugolu mě zavolejte..

Mléko, mouka, cukr, sůl je jasné,ale zajímalo by mě co je myšleno jako čistý tuk...

Autor:  Alopat [ stř kvě 01, 2019 1:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Mám na to trochu jiný názor, kvalitě potravin škodí především nepřirozený způsob chovu a jedy používané v rostlinné výrobě, nevhodné průmyslové zpracování (rafinace), špatné podmínky a délka skladování a chemické reakce některých umělých konzervantů, zejména v lidském těle. Zkuste si někdy prohlédnout zboží po lhůtě spotřeby, jak vlivem působení světla vypadá, tak vlivem oxidace chutná. Pokud dnes chcete kvalitu, tak musíte používat vlastní rozum a nakupovat převážně ze dvora.

Výživově hodnotnější je celá potravina, než vyextrahovaná složka v podobě mastného tuku a sladké šťávy, i když z hlediska kalorií to v přepočtu na gram vypadá jinak. Samozřejmě záleží na schopnosti daného člověka potravu rozkousat a strávit, kvůli čemuž se některé ročníky uchylují ke kašičkám a šťávám.

Autor:  Jarda [ stř kvě 01, 2019 9:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

RaDu píše:
Mléko, mouka, cukr, sůl je jasné,ale zajímalo by mě co je myšleno jako čistý tuk...

Čistý tuk je průmyslově zpracovaný tuk ať již sádlo z velkochovů které je mnohdy nasycené svinstvem tak uměle vyrobené takzvané zdravé tuky to je snad největší sajrajt vůbec pokud jde o tuky a většinově sem patří i rostlinné oleje které obsahují vysoká množství omega 6 mastných kyselin. Kvalitního tuku je na trhu poměrně málo proto se do lidí cpou šméčka.

Stránka 2425 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/