Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pohled na bílé jedy
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=241
Stránka 2225

Autor:  Jarda [ sob dub 26, 2014 8:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Sc3r0 píše:
Dobrý den,
takže je špatně když si doma sám peču chleba z různých celozrnných muk? Četl jsem, že celozrnné mouky nejsou až tak zlé. Nahradil jsem takto pečeným chlebem veškeré pekařské a pšeničné produkty z obchodu v mém jídelníčku.

Mouka z obchodní sítě je prakticky vždy žluklá a plesnivá. Problém chleba vlastně nejvíce záleží právě na době, která proběhne od roztříštění zrna do upečení chleba a ideální by bylo pokud půjde o hodiny, ne dny, týdny a měsíce. Musel by jste si tedy mlít mouku, což je sice reálné, ale sakra drahé.

Autor:  Alopat [ ned dub 27, 2014 9:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Nejsou zcela bez rizika - test mouky
K limitům pro obsah mykotoxinů se žádný z testovaných vzorků ani nepřiblížil, riziko z jejich příjmu tedy není významné, ale ne nulové. Platí, že čím větší množství více kontaminované mouky sníme, tím menší prostor vzniká pro konzumaci dalších potravin obsahujících mykotoxiny, aniž by hrozila zdravotní rizika.

V některých moukách byly stanoveny také obsahy reziduí pesticidů, které se do obilí (a posléze do mouky) dostanou zejména po ošetření obilí ve skladech. Byly nalezeny u pěti vzorků (Mouka z Věrovan, Castello, Basic mouka, Předměřická mouka, Veselka), ale jejich hodnoty jsou z hygienického hlediska pod normou a mouky jsou vyhovující. Je faktem, že tři vzorky (Castello, Předměřická mouka, Basic) by s ohledem na naměřené hodnoty nemohly být určeny pro dětskou výživu, kde jsou limity výrazně nižší.

Autor:  Alopat [ ned dub 27, 2014 9:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Jarda píše:
Tak to víte, za peníze se vždy nějaký odborník najde a vypracuje jasně nastavenou vědeckou studii. Jak moc bude mimo reál, to víceméně záleží na částce, která mu bude k tomu účelu přidělena.

Tohle je také pořádná lumpárna: http://nasyceneskodi.cz/

Autor:  Jarda [ pon dub 28, 2014 8:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Alopat píše:
Tohle je také pořádná lumpárna: http://nasyceneskodi.cz/

No vidíte, dáte do záhlaví znak a je to učené, je bohužel velice jednoduché oblbovat nevzdělané a nemyslící davy.

Autor:  martina72 [ pon dub 28, 2014 6:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Alopat píše:
Tohle je také pořádná lumpárna: http://nasyceneskodi.cz/

To je hodně velká lumpárna. V praxi (a při větším vlivu takovýchto článků) to znamená extrémní zdražení živočišných tuků, hlavně másla.
Je potřebí si uvědomit, že v celé Evropě je nadvýroba mléka (nevyplatí se dojit krávy).
Tedy je potřebí produkty zošklivit a učinit věcí rozmaru a luxusu, případně drahého nerozumu.
Máslo je přitom jednou z nejzdravějších potravin vůbec.
Naopak, velmi škodlivé jsou margaríny všeho druhu, jde o desítky let trvající a stále se rozvíjející podvod na lidech, o snahu jim nabídnout náhražky, deriváty, odpad, obarvený a ochucený jedy.

Autor:  Jarda [ ned čer 01, 2014 9:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

martina72 píše:
To je hodně velká lumpárna. V praxi (a při větším vlivu takovýchto článků) to znamená extrémní zdražení živočišných tuků, hlavně másla.
Je potřebí si uvědomit, že v celé Evropě je nadvýroba mléka (nevyplatí se dojit krávy).
Tedy je potřebí produkty zošklivit a učinit věcí rozmaru a luxusu, případně drahého nerozumu.
Máslo je přitom jednou z nejzdravějších potravin vůbec.
Naopak, velmi škodlivé jsou margaríny všeho druhu, jde o desítky let trvající a stále se rozvíjející podvod na lidech, o snahu jim nabídnout náhražky, deriváty, odpad, obarvený a ochucený jedy.

Pro poznatky není ani třeba chodit daleko, bohatě stačí navštívit nejbližší hypersupermarket a vidíte nádherně jakou kafilerní stravou je živen náš nešťastný lid. Ono to na druhou stranu má celkem logiku, protočí se prachy, tedy běží ekonomika, zmrví se lidem zdraví a při současném nastavení zdravotní péče lidé pojdou včas, nakonec na důchody stejně nebude a byl by z toho problém.

Autor:  georgíno [ ned kvě 24, 2015 12:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Chtěl jsem se zeptat.Když vynecháte tyto "bílé jedy" nahradíte je nêčím jiným? Nebo jíte neslané jídlo a podobně? \":?:\"

Autor:  Jarda [ ned kvě 24, 2015 1:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

georgíno píše:
Chtěl jsem se zeptat.Když vynecháte tyto "bílé jedy" nahradíte je nêčím jiným? Nebo jíte neslané jídlo a podobně? \":?:\"

Tak není sůl jako sůl, třeba himálajská sůl je o něčem jiném a zase zde platí přiměřenost, všeho moc škodí. Jinak lze pochopitelně sodík získávat ze stravy, třeba celer je dobrý zdroj.

Autor:  freml [ stř kvě 27, 2015 5:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Jarda píše:
Mouka z obchodní sítě je prakticky vždy žluklá a plesnivá. Problém chleba vlastně nejvíce záleží právě na době, která proběhne od roztříštění zrna do upečení chleba a ideální by bylo pokud půjde o hodiny, ne dny, týdny a měsíce. Musel by jste si tedy mlít mouku, což je sice reálné, ale sakra drahé.

Naucil jsem se delat pohankovy chleb, oddeluji si kvasek(udelal jsem si ho ze stavy kys . zeli), jde o bezlepkovy chleb, i kdyz si mouku nemelu, koupil jsem od Smajstrly 25 kg celozrnne pohankove mouky. Hledal jsem alternativu pro svoji rodinu, a vsem chutna, myslim ze je to snad dobre reseni jak se vyhnout lepku..

Autor:  Jarda [ ned čer 14, 2015 8:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

freml píše:
Naucil jsem se delat pohankovy chleb, oddeluji si kvasek(udelal jsem si ho ze stavy kys . zeli), jde o bezlepkovy chleb, i kdyz si mouku nemelu, koupil jsem od Smajstrly 25 kg celozrnne pohankove mouky. Hledal jsem alternativu pro svoji rodinu, a vsem chutna, myslim ze je to snad dobre reseni jak se vyhnout lepku..

Tak lepku se tím vyhnete o tom žádná, ale stále je to jeden krok z mnoha na cestě ke zdraví, tedy bych se snažil mít tu mouku čerstvou, tím by se eliminoval asi ten nejpodstatnější problém. Jinak pochopitelně ideál je obiloviny nejíst vůbec v žádné formě.

Autor:  Tolar [ úte lis 03, 2015 2:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Jardo tropicai dela i mouku,mozna vite..kokosova mouka.Jak se na ni divate?Je to taky problematicke?Pisou ze duzina je susena a pak drcena.Tam to bude asi taky spatny vidte?

Autor:  SemTamTuPrídem [ úte lis 03, 2015 9:20 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Tolar píše:
Jardo tropicai dela i mouku,mozna vite..kokosova mouka.Jak se na ni divate?Je to taky problematicke?Pisou ze duzina je susena a pak drcena.Tam to bude asi taky spatny vidte?

Hmm..... zakysaný jogurt z kokosovej múky rozmiešanej v kvalitnej vode (či mlieku)... To by mohlo byť DOBRÉ... A k tomu ešte džabnúť kokosový tuk (kebyže sa to robí vo vode), alebo trošku masla (kebyže sa to robí v mlieku)...
Tiež som zvedavý na odpoveď pána Jardu...

Autor:  Tolar [ stř lis 04, 2015 12:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

SemTamTuPrídem píše:
Hmm..... zakysaný jogurt z kokosovej múky rozmiešanej v kvalitnej vode (či mlieku)... To by mohlo byť DOBRÉ... A k tomu ešte džabnúť kokosový tuk (kebyže sa to robí vo vode), alebo trošku masla (kebyže sa to robí v mlieku)...
Tiež som zvedavý na odpoveď pána Jardu...

to muzete mit pak vodu od pana boha a kefir od kravy z ciste a jine planety a bude to v prd...protoze kdyz bude mouka žlukla na zaklade tuku tak nic nezmuzete.Kokos je plnej tuku takze jde o to ze kdyby z kokosove drte pred vyrobou mouky dostavali tuk
a na mouku zbyla odtucnena duzina tak teoreticky by to slo,ale otazka je a co si myslim ja ze asi nejde uplne zcela odstranit tuk a ze vzdy nejake procento zbyde a to bude oxidovat..Nevim zcela jiste jestli na to jdu logicky dobre v pripade kokosove mouky od tropicai.Proto se ptam Jardy,protoze od nich bere olej a muze mit vicero informaci o jejich produktech vseobecne..a hlavne uz ma za ty roky vytříbenou logickou uvahu,na tom ja zatim pracuju-)

Autor:  Jarda [ sob lis 07, 2015 9:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Tolar píše:
Jardo tropicai dela i mouku,mozna vite..kokosova mouka.Jak se na ni divate?Je to taky problematicke?Pisou ze duzina je susena a pak drcena.Tam to bude asi taky spatny vidte?

To ne, to není mouka v pravém lova smyslu, jde pouze o dobře umletou kokosovou moučku, tedy vlastně ořechy, to nejde považovat za mouku z obilí. Trochu problém je tam ale cena, ta je dosti vysoká.

Autor:  Jarda [ sob lis 07, 2015 9:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

SemTamTuPrídem píše:
Hmm..... zakysaný jogurt z kokosovej múky rozmiešanej v kvalitnej vode (či mlieku)... To by mohlo byť DOBRÉ... A k tomu ešte džabnúť kokosový tuk (kebyže sa to robí vo vode), alebo trošku masla (kebyže sa to robí v mlieku)...
Tiež som zvedavý na odpoveď pána Jardu...

Tak proč ne, kokosové jogurty se dělají, na ty na netu návody dohledáte. Sice jsem ho sám dosud dělat nezkoušel, ale také nad tím uvažuji, je údajně velice dobrý.

Stránka 2225 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/