Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pohled na bílé jedy
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=241
Stránka 325

Autor:  NOWOCAYN [ pon úno 01, 2010 11:18 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

to jarda : Práveže surovú stravu zahŕňam denne len toľko : 1-2 jablká či 1-2 hrušky, 50 gramov suš. ovocia ( nesíreného, sušeného do teploty 43 stupňov celzia ), kaleráb, oriešky/semená, 4 x týždenne surová cibuľa, denne hrsť surových obilnín ( namáčaných 12 hodín, a len pohánka, pšeno, ryža ). Ostatné potraviny varím, resp. tepelne spracuvávam - a to aj obilniny, no nie hrsť, ale už väčšie množstvo. Pomaly ale chcem prejsť na viac surovej stravy, a variť len to, čo sa variť musí ( obilniny ) + dávať himalájsku soľ len do studenej vody, a variť, až keď sa soľ rozpustí. Ostávam radšej v "strede" - medzi makrobiotikou, vegánstvom a vitariánstvom ( čiže mix ) + vnímam svoje telo, ako na čo reaguje. Ďakujem Vám za odpovede, pán Jarda.

Autor:  Jarda [ pon úno 01, 2010 6:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

NOWOCAYN píše:
to jarda : Práveže surovú stravu zahŕňam denne len toľko : 1-2 jablká či 1-2 hrušky, 50 gramov suš. ovocia ( nesíreného, sušeného do teploty 43 stupňov celzia ), kaleráb, oriešky/semená, 4 x týždenne surová cibuľa, denne hrsť surových obilnín ( namáčaných 12 hodín, a len pohánka, pšeno, ryža ). Ostatné potraviny varím, resp. tepelne spracuvávam - a to aj obilniny, no nie hrsť, ale už väčšie množstvo. Pomaly ale chcem prejsť na viac surovej stravy, a variť len to, čo sa variť musí ( obilniny ) + dávať himalájsku soľ len do studenej vody, a variť, až keď sa soľ rozpustí. Ostávam radšej v "strede" - medzi makrobiotikou, vegánstvom a vitariánstvom ( čiže mix ) + vnímam svoje telo, ako na čo reaguje. Ďakujem Vám za odpovede, pán Jarda.

To je v pořádku, já také nejsem vitarián i když to tak někdy vypadá. Snažím se o co nejpřírodnější postup a nekopíruji jakýkoliv stravovací směr, protože jsem přesvědčen, že každým si lze uškodit a to nechci. Vařené potraviny občas také jím, ale velice zřídka, pouze ze společenských důvodů. Obilniny s lepkem jsou velice škodlivé na střeva a doporučuji se jich postupně zříci.

Autor:  Inka [ ned úno 21, 2010 2:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Snad davám příspěvek do správné sekce. Ráda bych se zeptala, jak co nejrychleji srovnat organismus po předávkování solí. Normální stolní sůl už několik měsíců nejím, nicméně včera jsem snědla v salátu poměrně velké množství oliv, které měly být údajně nesolené. Již při konzumaci se mi to zdálo divné, nicméně teprve následně jsem si to i potvrdila i po prohledání stránek výrobce. Večer mi bylo ještě dobře, ale od rána mi je zle, jsem bez energie, také jsem strašně vysušená, opuchlá a i když se snažím co nejvíce hydratovat, situace se moc nelepší. Nemáte, prosím, nějakou radu, jak se ozdravit? Děkuji moc.

Autor:  Jarda [ ned úno 21, 2010 8:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Inka píše:
Snad davám příspěvek do správné sekce. Ráda bych se zeptala, jak co nejrychleji srovnat organismus po předávkování solí. Normální stolní sůl už několik měsíců nejím, nicméně včera jsem snědla v salátu poměrně velké množství oliv, které měly být údajně nesolené. Již při konzumaci se mi to zdálo divné, nicméně teprve následně jsem si to i potvrdila i po prohledání stránek výrobce. Večer mi bylo ještě dobře, ale od rána mi je zle, jsem bez energie, také jsem strašně vysušená, opuchlá a i když se snažím co nejvíce hydratovat, situace se moc nelepší. Nemáte, prosím, nějakou radu, jak se ozdravit? Děkuji moc.

Pokud tam byla použita normální kuchyňská sůl, tedy chlorid sodný, tak vám sodík vytlačil z buněk draslík a navázal na ně vodu. K odstranění je samozřejmě ideální obrácený proces a klidně můžete aplikovat draselnou sůl, chlorid draselný, který zase vytlačí ten sodík. Tato sůl ovšem již není běžně dostupná a proto musíte sníst něco s vysokým obsahem draslíku. Nejbohatší zdroj v našich podmínkách jsou fazole a po nich brambory, nebo nastudujte další potraviny s vysokým obsahem draslíku. Ideální a rychle aplikovatelná pomoc, je tedy vypít lehce vstřebatelnou šťávu ze syrových brambor, což by mělo problém rychle vyřešit.

Autor:  Inka [ ned úno 21, 2010 10:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

děkuji moc za pomoc, hned jsem aplikovala syrovou bramboru, nemám sice odšťavňovač, ale nastrouhala jsem si alespoň do salátu.

Autor:  Host [ pon bře 01, 2010 9:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Pěkný článek o mléku...
http://www.zdravavyzivahronov.com/vse-o ... te-se-sami

Autor:  Xion [ úte bře 02, 2010 3:03 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Host píše:

Nojo, a zlaty kliniec nakoniec o nahradeni mlieka sojovym. \":lol:\"

Autor:  Host [ úte bře 02, 2010 7:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

[quote="Xion":3lonn8yj]Nojo, a zlaty kliniec nakoniec o nahradeni mlieka sojovym. \":lol:\"[/quote:3lonn8yj]Jo, ten závěr je trochu strange, ale je to psané pro laickou veřejnost, která neoblomně věří v zázračně-léčivé účinky bílého patoku, přesně jak mu vtlouká do palice každá komerční reklama \

Autor:  Jarda [ úte bře 02, 2010 9:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

[quote="Host":ll2wjc66]Jo, ten závěr je trochu strange, ale je to psané pro laickou veřejnost, která neoblomně věří v zázračně-léčivé účinky bílého patoku, přesně jak mu vtlouká do palice každá komerční reklama \

Autor:  elisen [ úte bře 02, 2010 10:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co tedy jíst? Pořád jen ovoce a zeleninu? A co si upéct vlastní chléb doma? Samozřejmě bez Vámi zavrhovaného droždí. Nebo myslíte že už samotná třeba i celozrnná mouka škodí? A co vajíčka a maso na to máte jaký názor? Také se prodává třeba mléko pohankové a tak podobně. Už tak měsíc se snažím přejít na zdravou stravu a tak nevím jestli i bio jídlo je vlastně špatné,jako jogurty a mléko.
A taky dost jím ty chlebíčky racio,rýžové,pšeničné atd..ty taky škodí? Můžete my poradit čím nahradit to pečivo. Děkuji moc.

Autor:  Jarda [ stř bře 03, 2010 5:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

elisen píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co tedy jíst? Pořád jen ovoce a zeleninu? A co si upéct vlastní chléb doma? Samozřejmě bez Vámi zavrhovaného droždí. Nebo myslíte že už samotná třeba i celozrnná mouka škodí? A co vajíčka a maso na to máte jaký názor? Také se prodává třeba mléko pohankové a tak podobně. Už tak měsíc se snažím přejít na zdravou stravu a tak nevím jestli i bio jídlo je vlastně špatné,jako jogurty a mléko.
A taky dost jím ty chlebíčky racio,rýžové,pšeničné atd..ty taky škodí? Můžete my poradit čím nahradit to pečivo. Děkuji moc.

Klidně si upečte chleba z celých žitných zrn, tradiční technologií z kvásku a budete překvapena jak chutná chleba, což jste zatím asi nezažila. Není to sice žádný ideál, ale alespoň neškodí. Maso a vejce velice okrajově a pouze tak jak píšu, jiné úpravy jsou vždy kyselinotvorné. Pokud si ta mléka doma vyrobíte, což zde všude doporučuji, tak ano, ale z obchodní sítě se zdravě žít nedá, na tom nic nevymyslíte. Bio, nebo nebio, tady řeším stále, použijte mozek, bio se tady vyprodukovat nedá. Ty škodí naprosto stejně jako cokoliv jiného z obchodu, pokud to nesežere ani plíseň, tak jak to může být prospěšné pro člověka. Máčené, případně vařené pseudoobiloviny.

Autor:  elisen [ stř bře 03, 2010 6:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

díky,příště prosím bez urážek...když si na zahradě pěstuju mrkvev nebo jablka tak asi bio budou že...

Autor:  NOWOCAYN [ stř bře 03, 2010 10:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

elisen : tvoje jablká budú zdravšie ako konvenčné, ale nebudú také čisté ako si myslíš... no vždy je to lepšia varianta. A keď budeš piť "bio mlieko" a jesť "bio mäso", tak za pár rokov ( XY ) dostaneš "bio rakovinu". Radšej konvenčnú zeleninu, ovocie, oriešky a pseudoobilniny, ako hovädzie a mlieko z Himalájí.
to all : Mimochodom, dnes v posilňovni radil jeden "kamoš" dievčaťu na odvodnenie to, nech prestane používať soľ, čo jej samozrejme prišlo ako strelené ( ako by ochutila mäso s ryžou ? ). Vyriešil som to jednoducho - navrhol som jej soľ himalájsku, ktorú samozrejme nikto z posilňovne nepoznal. No na druhej strane, bez soli by si "cvičenci" nevedeli predstaviť život ... čím by ochutili toľko mäsa, cestovín a ryže ? Našťastie, ja to neriešim. Zredukoval som príjem bielkovín z 1,1g/kg hmotnosti tela na 0,8g/kg hmotnosti tela, a som spokojný. Aha, a aby som sa vyjadril ku téme \":)\" , solím len himalájskou, a len málo.
Inak slovné spojenie "biele jedy" je fakt podarené : mlieko, soľ ( kuchynská, morská ), cukor, múka.... sranda, že sú všetky biele/belavé...zabudol som ešte na nejaký biely jed, ktorý používa väčšina populácie v kuchyni ?

Autor:  elisen [ čtv bře 04, 2010 10:46 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Pěkný den a kdepak je k sehnání ta himalájská sůl? Maso moc nejíme,tak jednou za týden. Dost tu stravím řeším taky proto že mám malé dítě. A jogurty miluje \":?\" ,je to těžké s tím jídlem v dnešní době. Samý bludy a lži...

Autor:  NOWOCAYN [ čtv bře 04, 2010 12:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Elisen : himalájsku soľ predávajú aj v supermarketkoch ( niektorých ), ale skôr v bio-obchode.

Stránka 325 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/