Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pohled na bílé jedy
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=241
Stránka 1825

Autor:  Elzina [ čtv dub 11, 2013 3:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Jarda píše:
No, pak počkejte na jaro a hurá na zelené lupení, je zdarma, je ho všude dost a léčí skoro všechno. Nyní s tím asi budete jedna z prvních, ale při dalším "šetření" našich skvělých politiků bude pastva v budoucnu zřejmě běžný jev a většina lidí se tak uzdraví samovolně i bez obdivuhodné lékařské péče, která je "zdarma".

Je to tak. Já jsem poslední dobou zelenému lupení docela propadla a nemůžu se dočkat, až se budu moci pást. \":-D\" Nejvíc mě na tom překvapuje, že mě zelené docela zasytí. Člověk by naopak čekal, že bude mít pořád hlad, ale po vyřazení mléka to není žádný problém.

Autor:  lucinda21 [ stř čer 12, 2013 1:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Dobrý den všem,
mám dotaz opět ohledně ovsa. Pokud si koupím oves, případně pšenici, nechám naklíčit 2 dny, a pak z něj udělám buď syrovou (v mixeru) nebo vařenou kaši, kterou ochutím pohankovým mlékem a medem, i toto podporuje plísně anebo je to v pořádku? Dělám kaše z pohanky a z jahel, ale oves.... je chutný, výživný a je to obměna. Existuje ještě něco, co není plísnitvorné a lze z toho udělat kalorický pokrm pro děti?
Díky za radu.

Autor:  OndraN [ stř čer 12, 2013 2:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

U vloček, obecně, platí to, že by se měly hned po udělání spotřebovat (uvádí se do dvou hodin), jinak začne oxidace a plísně. Pokud je to semeno celé, tak se dokáže celkem chránit samo. To,co popisujete bude určitě v pořádku a nebo si pořiďte vločkovač a dělejte si vločky čerstvé.

Autor:  P.e.t.r.a. [ pon čer 17, 2013 10:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Dobrý den, pane Jardo,
zajímalo by mě, jak to je u pohanky lámanky a u pšeničných či ovesných otrub z hlediska porušení zrna - zda již koupený produkt je napaden plísní, tak jako mouka atd.
Předem moc děkuji za odezvu.

Autor:  Elkimek [ pon čer 17, 2013 11:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

P.e.t.r.a. píše:
Dobrý den, pane Jardo,
zajímalo by mě, jak to je u pohanky lámanky a u pšeničných či ovesných otrub z hlediska porušení zrna - zda již koupený produkt je napaden plísní, tak jako mouka atd.
Předem moc děkuji za odezvu.

Jak má pan Jarda vědět, odkud ty suroviny jsou, kde se skladovali a jak se s nimi zacházelo? Nikdo vám s jistotou neřekne, že to co kupujete nebylo ve styku s plísní.

Autor:  P.e.t.r.a. [ stř čer 19, 2013 2:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Elkimek píše:
Jak má pan Jarda vědět, odkud ty suroviny jsou, kde se skladovali a jak se s nimi zacházelo? Nikdo vám s jistotou neřekne, že to co kupujete nebylo ve styku s plísní.

Jednalo se mi o to, zda i u těchto plodin platí, že po porušení zrna nastává proces plesnivění a ne, jestli přišli s ní do styku.

Autor:  OndraN [ stř čer 19, 2013 3:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

U každé plodiny je zrno odolnější. Ale pokud je nevhodně skladované, může i to být napadeno plísní. Jediné, co Vám ukáže pravdu, je test na mykotoxiny, ale ten je pěkně mastný. Další řešení je obilniny minimalizovat, ale to může zase přinést řadě lidí větší problémy, než by jim způsobila konzumace malého množství mykotoxinů. A tady neplatí že BIO je lepší. U plísní je to naopak. Pokud se obilí na poli neošetřuje proti plísni, tak je častěji napadené už při sklizni.

Autor:  P.e.t.r.a. [ stř čer 19, 2013 4:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

OndraN píše:
U každé plodiny je zrno odolnější. Ale pokud je nevhodně skladované, může i to být napadeno plísní. Jediné, co Vám ukáže pravdu, je test na mykotoxiny, ale ten je pěkně mastný. Další řešení je obilniny minimalizovat, ale to může zase přinést řadě lidí větší problémy, než by jim způsobila konzumace malého množství mykotoxinů. A tady neplatí že BIO je lepší. U plísní je to naopak. Pokud se obilí na poli neošetřuje proti plísni, tak je častěji napadené už při sklizni.

Dobrý den,
moc děkuji za odpověď. Já se právě obávám, zda nebudu případ, kdy mi strava založena na zelenině, semínkách a oříškách nečiní problémy (ovoce jen ráno - před i po min. 2 hodiny nic nepiji a nejím kvůli candidě), jelikož co jsem tedy od prosince převážně na živé stravě a 3 poslední měsíce navíc na protikvasinkové dietě, mám neskutečně nafouklé a bolavé břicho a to i ráno, nehledě na jakousik celkovou slabost - proto se snažím zařadit něco, čím bych si co nejméně škodila. Zeleninu jsem si kvůli vysokému draslíku z krevních testů začala dávat na páru a krom toho se snažím hledat co nejméně škodlivé potraviny s ohledem na přemnoženou candidu (quinoa, luštěniny, tmavá rýže Basmati, pohanka, ovesné otruby atd...) a jsem ráda za jakoukoli radu.

Autor:  pv33 [ stř čer 19, 2013 6:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

P.e.t.r.a. píše:
Dobrý den,
moc děkuji za odpověď. Já se právě obávám, zda nebudu případ, kdy mi strava založena na zelenině, semínkách a oříškách nečiní problémy (ovoce jen ráno - před i po min. 2 hodiny nic nepiji a nejím kvůli candidě), jelikož co jsem tedy od prosince převážně na živé stravě a 3 poslední měsíce navíc na protikvasinkové dietě, mám neskutečně nafouklé a bolavé břicho a to i ráno, nehledě na jakousik celkovou slabost - proto se snažím zařadit něco, čím bych si co nejméně škodila. Zeleninu jsem si kvůli vysokému draslíku z krevních testů začala dávat na páru a krom toho se snažím hledat co nejméně škodlivé potraviny s ohledem na přemnoženou candidu (quinoa, luštěniny, tmavá rýže Basmati, pohanka, ovesné otruby atd...) a jsem ráda za jakoukoli radu.

Delas taky nejake ocisty? Sanka, jatra, klystyry, aktivni uhli, jil, ...

Autor:  lucinda21 [ čtv čer 20, 2013 12:44 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Milá P.E.T.R.O

také jsem měla candidu, ale syrovou stravou jsem se jí nezbavila, spíš naopak, dokonce se mi vytvořil zánět v ústech na patře, velmi bolestivý....nakonec po všech útrapách jsem pozřela rybu, a hle vitamín D nebo omega-3 nebo nevím co, ale uzdravilo mě to. od té doby jím dostatečně rybího tuku (v tabletách, samotný tuk nedokáži pozřít). Dále je velmi důležité udělat si očisty střev, jater, ledvin, lymfy, cév, plus hodně česneku do salátů...a po očistách jsem si udělala půst. A nyní mám za prvé mnohem víc energie, za druhé nemám candidu.
Hodně štěstí.

Autor:  P.e.t.r.a. [ čtv čer 20, 2013 3:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

[quote="pv33":26xrsb4e]Delas taky nejake ocisty? Sanka, jatra, klystyry, aktivni uhli, jil, ...[/quote:26xrsb4e]
Šanku cca před 2mi měsíci - nedopadla dobře - letělo to vrchem. Před rokem se mi jakš takš povedla, ale nikdy jsem nedošla do fáze, kdy ze mě odcházela jen čistá voda. Nedávno i 3 denní očista kysaným zelím. Klystýry 4 týdny žádné, předtím velmi často jak je doporučováno - nejprve týden denně, druhý týden obden atd. Na

Autor:  P.e.t.r.a. [ čtv čer 20, 2013 3:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

lucinda21 píše:
Milá P.E.T.R.O

také jsem měla candidu, ale syrovou stravou jsem se jí nezbavila, spíš naopak, dokonce se mi vytvořil zánět v ústech na patře, velmi bolestivý....nakonec po všech útrapách jsem pozřela rybu, a hle vitamín D nebo omega-3 nebo nevím co, ale uzdravilo mě to. od té doby jím dostatečně rybího tuku (v tabletách, samotný tuk nedokáži pozřít). Dále je velmi důležité udělat si očisty střev, jater, ledvin, lymfy, cév, plus hodně česneku do salátů...a po očistách jsem si udělala půst. A nyní mám za prvé mnohem víc energie, za druhé nemám candidu.
Hodně štěstí.

Ahoj, děkuji za reakci. U mě vit. D z důvodu veganství znamená dorovnat sluníčkem nebo suplementy – což jsem dorovnala, sice cestou tobolek, ale nedostatek již nehrozí. Co se týče omega-3, poslední dny či týdny mám skoro denně 2 lžíce namletých lněných semínek. Očisty, jak jsem psala v příspěvku výše, tak ty taky byly docela časté, teď mám s nimi pauzu. Zkusím naštudovat něco o očistách lymfy a cév, s nimi zkušenosti nemám a přidám na tom česneku.

Autor:  jajda22 [ sob čer 29, 2013 12:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Jarda píše:
Na toto téma je zde již celkem dost napsáno, zkuste to prohledat a docela Vás zklamu, že to není o druhu chleba, ani jeho zrnitosti, či barvě. Jednoznačně nejdůležitější je kvalita vstupních surovin a použitá technologie výroby. Zásadotvorný není žádný a neutrální možná ten, co popisuje členka Sybila v tématu Pohanka a to ještě jen za určitých podmínek konzumace. Osobně zastávám názor, že rozumný člověk chleba nejí hlavně proto, že je vždy škodlivý.
Citace:
"Pravý kváskový chlieb, predstavujúci kuchyňu našich predkov, je ručne zpracovaný chlieb podľa starej tradičnej receptúry, ktorá patrí k starým koreňom zdravej kuchyne našich predkov.
Kváskový chlieb neobsahuje drožie, žiadne chemické prísady, rôzne aditíva ako sú stabilizátory, regulátory chuti a pod., ale býhradne chlebový kvások a to zaručuje zachovanie veľkého množstva minerálov a vysokého obsahu vlákniny. Použitie pravého kvásku zabraňuje nadmernému škodlivému množení kvasiniek v organizmu a nevytvára tak podmienky k vzniku kožných chorob a mykóz a prispieva k zlepšeniu kondície. Kváskový chlieb čistí krv a je zvlášť vhodný pre osoby trpiacich akné, je prospešný nervovému systému, upravuje trávenie a po jeho konzumácii nevzniká zápcha a nadúvanie. Tak isto sa netvorí hlien, ktorý je častou príčinou ochorení ako je nádcha, kašel, alergie, zápaly priedušiek a bronchitída. Prírodnou fermentáciou (kvasením) pri stabilnej teplote a za určitý čas, získava tento chlieb výbornú a nezameniteľnú chuť. Pomery potravín v štandardnom režime boli odvodené z tradičných diétnych modelov, ktoré po tisícročia chránily našich predkov od mnohých degeneratívnych chorôb, ktorými dnes ľudstvo trpí. A na ktoré predčasne umiera. Po veky preverovaná obilná strava dáva človeku schopnosť prakticky realizovať harmóniu s meniacimi sa podmienkami okolia. Do nedávnych dôb boli napríklad celé obilné zrná, pripravované varením, pokrmom na celom svete.V západných krajinách bol chlieb tradičnou „životnou oporou“, ktorá sa až do nášho storočia jedla vo svojej prirodzenej, celozrnnej forme. Preto pravý chlieb netreba zatracovať, ale konzumovať ho tak, ako sa on má jesť. S úctou a pokorou."

jak dlouho kvasit domácí chléb se žitným kváskem? Zadělávám večer,ráno promíchám,odpoledne peču_stačí to tak???Peču celožitný,nebo žitno-špaldový-oba celozrnné děkuji

Autor:  martina72 [ sob čer 29, 2013 1:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

Pečení chleba je plný internet, minimálně deset mých kámošek peče skoro každý den - chleba, housky, jiné pečivo, různé druhy chleba. Jest též na trhu obrovská, ale fakt obrovská kuchařka pečení chleba, měl jsem ji, daroval. Tak googlete.

Autor:  OndraN [ pon črc 01, 2013 11:57 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Pohled na bílé jedy

P.e.t.r.a. píše:
Ahoj, děkuji za reakci. U mě vit. D z důvodu veganství znamená dorovnat sluníčkem nebo suplementy – což jsem dorovnala, sice cestou tobolek, ale nedostatek již nehrozí. Co se týče omega-3, poslední dny či týdny mám skoro denně 2 lžíce namletých lněných semínek. Očisty, jak jsem psala v příspěvku výše, tak ty taky byly docela časté, teď mám s nimi pauzu. Zkusím naštudovat něco o očistách lymfy a cév, s nimi zkušenosti nemám a přidám na tom česneku.

Zkuste k jídlu přidat něco na podporu trávení. Třeba vrchovatá lžička kurkumy zalitá 2dl vařící vody, nechat vychladnout a vypít vše, klidně i dvakrát denně, nebo během jídla syrový zázvor a nebo pálivé papričky atd... Možná problém působí nějaká kombinace a nebo druh zeleniny. Já si třeba musím rajčata přelít vařící vodou a oloupat, nebo mi leží dlouho v žaludku a dělají rotyku ve střevech. Papriky jen delší dobu přelívám vařící vodou a už neloupu, okurku loupu atd. Musíte si najít, co vám individuelně vyhovuje a v jaké kombinaci. Vím, že je to otravné, ale dá se to \":D\"
Na lymfu a střeva je nejúčinější pohyb. Hodina rychlé chůze denně, je zcela zdarma a provede takovou očistu, jakou nesvede žádná zázračná procedura. Pokud se málo hýbete, tak je ta kvalitní strava jen nedostačný krok k celkové regeneraci.

Stránka 1825 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/