Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát bře 29, 2024 3:19 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2957 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 198  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: stř kvě 17, 2017 9:09 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Xion píše:
(...)...Este nieco, vlaknina a tuky spomaluju vstrebavanie cukrov do krvi, cize najvacsie skody to urobi napriklad, ked niekto zje cisty biely chleba, a k tomu si da tie traviace enzymi plne amylazy. Ked tam nebude ani tuk ani vlaknina. Uz ked to zje spolu s tukom a zeleninou, tak to nebude az taky problem.

Prave na to sa spolieham... No v tomto pripade (amylaza uz v zaludku) v tom nemam az taku istotu... Hoci s tym travenim cukrov....ved aj taky banan obsahuje kopu amylazy...ta sa neaktivuje v zaludku ked sa banam travi? Potom sa v nom nealtivuje asi ani amylaza z enzymoveho prasku...

Navyse by ma zaujimalo ci ma zmysel zamiesat na 12 hodin prasok z tobolky "Plant Enzymes" do uz urobeneho kefiru, ktory sekundarne fermentuje 12 hodin v kzbovej teplote spolu s rozmixovanymi dozretymi bananmi a maslom/kokosovym tukom. Castejsie pouzivam do kefiru kokosovy tuk...40g tam supnem. Mam vsak podozrenie (zda sa mi ze som niekde cital), ze kokosovy tuk NEZNJZI glykemicky index sacharidovej potraviny (banan). Banany vsak obsahuju aspon vlakninu, a ja do kefiru pridavam este skoricu (dostatok), takze toto znizi ten glykemicky index...
Neviem ako je to s kakaom... Pouzivam bio prazene kakao, kazdy druhy den si ho dam 20g do kefiru. Na striedacku s 20g prazeneho karoboveho prasku... Kefiru mam 700ml, bananov 400g (vazene olupane), 40g kokosoveho tuku, 3 stipky himalajskej soli (vela draslika z bananov) ... Zjem to za 10 minut, a necitim sa po tom "plny", hoci objemovo to ma okolo 1150-1200ml... Totiz nie je to "prepchate" sacharidmi, bielkovinami a tukmi.... Keby som mal zjest o takom objeme napr. mäso s tukom a zeleninou, pohankou, bolo by mi zle. Tam by bolo totiz ovela viac KCAL... Aj 5 nasobne.... Takze to nie je len o objeme, ale aj o kaloriach VERZUS objem...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: čtv kvě 18, 2017 11:18 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
SemTamTuPrídem píše:
Prave na to sa spolieham... No v tomto pripade (amylaza uz v zaludku) v tom nemam az taku istotu... Hoci s tym travenim cukrov....ved aj taky banan obsahuje kopu amylazy...ta sa neaktivuje v zaludku ked sa banam travi? Potom sa v nom nealtivuje asi ani amylaza z enzymoveho prasku...

banan ma viacmenej jednoduche cukry, tie sa uz nemozu stiepit, ani fruktoza. Navyse ma plno vlakniny, ako kazde ovocie. A v zaludku vysi ovocie najkratsie zo vsetkych druhov potravy. Telo to ani netravi ako bielkoviny, takze ani to nestihne prilis skvasit.
Cize prakticky sa ti dostane kopa jednoducheho cukru zmiesaneho s vlakninou do criev a tam sa vstrebava ale s nizkym glykemickym indexom (ovocie ma nizky GI, mozes si pozriet tabulky), jednak teda kvoli tej vlaknine, a jednak kvoli fruktoze, ktora ma nizsi glykemicky index, nez glukoza.

Amylaza stiepy zlozite sacharidy na jednoduche. Preto som spomenul ze najvacsie skody to napacha u obilovin, ak jej bude privela, tak proste sa to nebude vstrebavat postupne, co je vyzdvihovane ako plus pri celozrnnych obilovinach. Obilna vlaknina nieje moc dobra, lebo je moc hruba "drsna", ovocna je podstatne lepsia. Cize ani nebrani vstrebavaniu cukru tak ako ovocna. (na ovocnej navyse aj rastu probiotika).

Cize vysledkom je, ze najvacsie skody to napacha pri konzumovani obilovin a strukovin. Najviac u obilovin, ktore su zbavene vlakniny, cize bielej muke, bielej ryzy a tak. Ked sa zjedia samotne a bez zeleniny. Lebo s tukom aj zeleninou sa znizuje GI.
Este velke skody to napacha, ked zjes tazko stravitelne jedlo, proti zasadam delenej stravy, cize napriklad zemiaky s masom, alebo s syrom... tato kombinacia sa travi v zaludku dlhsie a telo musi znizit ovela viac pH kvoli traveniu bielkovin. Co sa bije s tym sacharidovym jedlom. Ked uzijes amylazu k tomuto jedlu, tak to rozstiepy tie skroby na jednoduche cukry uz v zaludku, a kedze sa to travi ako bielkoviny, a dost dlho, tak zacnu kvasit. Do criev sa potom dostane skvasena potrava a navyse kopa jednoducheho cukru, cize glykemicky index pojde hore. No a uplne najhorsie to bude, ked sa zje nizkotucny mliecny vyrobok, spolu so skrobom, ako som spominal, nizkotucne mliecne vyrobky su smrt. Tam nebude ani vlakniny, ani tuku a navyse to bude zle zmiesane jedlo.

Cize ked si chce niekto tento problem s amylazou "uzit" co najviac, tak musi zjest ne-celozrnne sacharidy, s nizkotucnym mliecnym vyrobkom, napriklad, zemiaky/biely chlieb/bielu ryzu, s nizkotucnym tvarohom... a k tomu vela amylazy. V tomto pripade urobi ta amylaza najvacsie skody. Ale rovnako zle to je, ked zjes napriklad sladky odtucneny tvaroh... vtedy tam ten cukor uz rovno je... cize, ani v tomto pripade to nebude horsie, ako bezna strava tejto spolocnosti, ked si dieta ta nejaky "milacik" ci termix, tak to je vlastne odtucneny tvaroh s cukrom... cize uplne zle.

Vidis, ze ta amylaza nieje az taky horor, ked si predstavis, ze bezni ludia jedia termixi ako bezne sladkosti cely zivot a davaju to aj svojim detom, ta amylaza ti spravi v podstate z toho bezneho zmiesaneho jedla (bielkoviny + sacharidy, proste proti zasadam delenej stravy, co bezni ludia jedia cely zivot tiez), jedla to iste.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: čtv kvě 18, 2017 3:52 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Banány obsahují 14.3mg Vitamínu C a 38μg folátů, což je vzhledem k běžné mrtvé stravě docela zásadní fakt. Když procházím tabulky, tak mi jako superpotravina, nebýt toho označení pro rakovinotvorný glyfosát geneticky modifikované plodiny, pořád vychází sója, bohužel po vhodném odstranění nestabilního (nenasyceného) oleje se již jedná o zpracovanou potravinu. Negativum jsem našel zatím jediné, působí jako antivitamín A. Konzumace v některých jejích podobách dokonce stojí za dlouhověkostí Asiatů, stejně jako v Evropě tradičně vyráběné sýry, kvašená zelenina, bulharský jogurt a kavkazský kefír.
http://www.truthwiki.org/45/#section-10
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/10/12/vitamin-k2-benefits.aspx
http://products.mercola.com/kinetic-culture/
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5Cw9d2NtRvsJ:greensmoothie.com/eating/k2/3+&cd=3&hl=cs&ct=clnk&gl=cz

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pát kvě 19, 2017 7:31 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Xion píše:
Vidis, ze ta amylaza nieje az taky horor, ked si predstavis, ze bezni ludia jedia termixi ako bezne sladkosti cely zivot a davaju to aj svojim detom, ta amylaza ti spravi v podstate z toho bezneho zmiesaneho jedla (bielkoviny + sacharidy, proste proti zasadam delenej stravy, co bezni ludia jedia cely zivot tiez), jedla to iste.

Asi tazko.... Pouzitie amylazy s nizkotucnym jedlom (bielkoviny + sacharidy, minimum tuku) nesposobi neplechu takeho druhu, ako pasterizovany ci UHT upraveny kazein...
Navyse bielkoviny tiez do urcitej miery znizuju glykemicky index sacharidov, tuk ale viac.
Ja podla vsetkeho znova prechadzam na "Jednohodinove okno na jedenie", a to 6x tyzdenne, kde najprv vypijem 7dcl vlazno-tepleho kefiru bez dodatku akychkolvek sacharidov ci tukov (akurat pridam BIO kakao (kvoli chuti a horciku hlavne), skoricu a stipku soli + 1tbl PLANT ENZYMES), a o 45 minut na to si dam kombinaciu tukov, bielkovin a sacharidov... cize nepasterizovane maslo + trochu masti, mäso/varene sardinky, klicena a jemne kvasena pohanka/jemne klicena a jemne kvasena ryza natural. Sacharidov bude v jedle 100g, bielkovin (kefir 26g, mäso 50g, obilnina mozno 14g) 90g (mozno uberiem z mäsa, aby ich bolo 80g), tukov asi 280-300g. K tomu 2tbl PLANT ENZYMES (cize pouzijem v tom jednohodinovom okne 3tbl). Pred jedlom (mäso/ryba) 60ml cerstvej/rozmrazenej ananasovej stavy (bromelain), po jedle 1dcl kvasenej cviklovej stavy (betain)...
Jest zacnem logicky hladny (23 hodinova lacnovka kazdy den), a to este po cviceni nalacno...takze kefir by malo stravit fakt rychlo...
Raz tyzdenne budem mat ale 4 hodinove okno na jedlo - vtedy kefir zmiesam s troskou kokosoveho tuku, 450g bananov, kakao.... To uz tak rychlo nestravi... A o 3,5 hodiny na to si dam v tento den (ked denna davka sacharidov bude v kefiri s bananmi) 8 vajec s maslom, kvalitnym paradajkovym pretlakom a olivami... Lebo vajicka miesat s ryzou ci pohankou, to ani za svet.... Navyse by to potom bolo objemovo fakt velke jedlo...
Xion, s delenou stravou to az tak vazne nebude.... Zober si tych, co cele roky alebo cely zivot (aj taki su) konzumuju 1 jedlo denne.... MUSIA v nom mat dostatok bielkovin. A len mala cast z tych ludi by mala v 1 jedle za den prijem sacharidov 20-30g (aby sa to este "ako tak" dalo nazvat delenou stravou)... Drviva vacsina ich tam bude mat minimalne 100g (cim menej tuku tam budu mat, tym viac sacharidov)...
Ale tak zas je tu moznost mat jednohodinove okno na jedlo, s dodrzanym principom delenej stravy. ... Dat si ako prve jedlo napr. 4 - 5 bananov (zjest za 5 minut), a o 45 minut mäso/ryby/vajicka s tukom a zeleninou... Lenze potom tam uz nebude priestor na kefir...a ja sa ho proste nevzdam... Zaroven si myslim, ze zjest 5 pekne dozretych sladkych bananov naraz (hoci maju vlakninu) moze sposobit unavu...Ked sa "nezbrzdia" tukom (ktory by ale uz spomalil ich travenie).

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pát kvě 19, 2017 3:33 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Jak budeš řešit hořčík, kefírem přijmeš 7 dcl x 127mg vápníku a jistota jeho rozpustnosti bude dvojnásobek ve prospěch hořčíku, i když během dospívání a růstu kostí bych se nebál ani doporučovaného nižšího poměru 1:1. Jestli máš naplánováno 100 gramů kakaa 400mg tučné až 500 mg se sníženým obsahem tuku + 100 gramů gramů vařené rýže natural 86mg nebo pohanky seté podobně, tak ti vzniká deficit.

Mně se také zamlouvá příjem sacharidů plnotučným mlékem, léčivý účinek kaseinu na helicobactera a syrovátky na candidu, včetně hojivého pokrytí vředů mléčným tukem, ale mám respekt k vápníku a tak si bez doplňování Vitamínu K2 a hořčíku netroufnu víc než decinku. A pak je tu ještě otázka tvrdé vody, nevěděl by Xion jaká je z ní procentuelní vstřebatelnost hydrogenuhličitanu vápenatého a případně i vysrážených částeček vodního kamene u vody převařené?

Překvapil mě přirozeně (pozn. chemtrails, naměřené zplodiny z leteckých a automobilových motorů http://jdem.cz/c8ghr2 ) vysoký obsah diskutovaného niklu v kakau, pohance, luštěninách, vlašských ořeších, slunečnici a jiných olejnatých semenech. Vypadá to, že sběrači a vegetariáni pojídající ořechy a semínka a makrobiotici celozrnné obiloviny a pseudoobiloviny mají vyšší příjem těžkých kovů než povoluje norma.

http://www.bezpecnostpotravin.cz/skolni-obedy-vyhovuji-hygienickym-mezim-pro-rtut-a-hlinik-ale-maji-hodne-niklu-casto-kadmia-a-obcas-i-olova.aspx
http://www.melisa.org/metals-disease/metals/nickel/
http://www.newstarget.com/2016-11-04-chemtrails-study-found-aluminum-barium-and-titanium-metals-in-human-brains.html

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pát kvě 19, 2017 11:29 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat : Uzivam chlorid horecnaty "hexahydrat". Je vsak pravda ze len mierns kopcovitu MOKKA lyzicku denne... Na druhej strane...prirodne narody so super zdravim (napr. masajovia)konzumujuce denne na osobu aj LITRE mliek (aj 3 a viac litrov)...ti z coho prijimaju obrovske mnozsttva horcika ?... Mne sa zda, ze vapniku maju mozno niekolkonasobne viac nez horcika...
Navyse horcik je podla vsetkeho mocopudny mineral.... Nie kazdy sa "ma z coho" odvodnit...
Skor by ma zaujimalo kolko horcika denne prijimam z uriny ktoru vypijem (asi 8-10dcl)...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon kvě 22, 2017 2:05 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
K tym bananom si pridaj kokosovy tuk, tym este znizis glykemicky index. Vypozoruj si mnozstvo, ktore ti nenarusi travenie. Zaroven sa zdvihne vstrebatelost vitaminov rozpustych v tuku.
Ale ako vravim, ovocie nema vysoky GI, skor ho zatracuju kvoli fruktoze, ktora udajne sposobuje stukovatenie pecene, popripade zatazuje pecen.

Aj keby to bola pravda, ide o to, ze sa travi velmi lahko (telo potrebuje malo energie na jeho stravenie), obsahuje naozaj tak ako kazde surove ovocie vysoke mnozstvo vitaminov, enzymi, mineraly, bioflavoidi, odkyseluje, a obsahuje vlakninu, na ktorej probiotika vyrazne rastu. Ziadna ina potrava nema taketo vlastnosti, cize to, ze fruktoza trochu zatazi pecen, je len male negativum oproti vsetkym vyhodam suroveho ovocia. Inym slovom, myslim si, ze zdravotne problemy to urcite nemoze vyvolavat, a vzdy je za tym nieco ine, nie GI (ktore ma ovocie nizke ako som hovoril), ani fruktoza.
Takisto, branie amylazy nebude pri ovoci skodit, pretoze vsetky cukry su tam uz jednoduche, nieje co rozkladat, skor, ak prezije cestu zaludkom (co je prave vdaka ovociu najvyssia sanca, kedze sa travi najkratsie aj pri najmiernejsom pH), tak sa vstrebe v creve do tela a tam bude rozpustat nejake skrobove latky, ktore sa mohli niekde usadit, popripade ak ma clovek leaky gut, tak tam mohli preniknut oligosacharidy, v tomto pripade ich amylaza rozlozi)

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: stř kvě 24, 2017 10:33 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Ahojte.
Cital som, ze probiotika je dobre kupovat len ak su skladovane v chladnicke, a po nakupe ich tam treba skladovat aj doma.
Odpada teda nakup probiotik zo zahranicia (iHerb), nakolko budu putovat X dni kym sa ku mne dostanu ? Prisli by znehodnotene, mozno uplne ?
Dakujem za odpoved/nazory...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: stř kvě 24, 2017 10:39 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Xion píše:
K tym bananom si pridaj kokosovy tuk, tym este znizis glykemicky index. Vypozoruj si mnozstvo, ktore ti nenarusi travenie. Zaroven sa zdvihne vstrebatelost vitaminov rozpustych v tuku.
Ale ako vravim, ovocie nema vysoky GI, skor ho zatracuju kvoli fruktoze, ktora udajne sposobuje stukovatenie pecene, popripade zatazuje pecen.

Aj keby to bola pravda, ide o to, ze sa travi velmi lahko (telo potrebuje malo energie na jeho stravenie), obsahuje naozaj tak ako kazde surove ovocie vysoke mnozstvo vitaminov, enzymi, mineraly, bioflavoidi, odkyseluje, a obsahuje vlakninu, na ktorej probiotika vyrazne rastu. Ziadna ina potrava nema taketo vlastnosti, cize to, ze fruktoza trochu zatazi pecen, je len male negativum oproti vsetkym vyhodam suroveho ovocia. Inym slovom, myslim si, ze zdravotne problemy to urcite nemoze vyvolavat, a vzdy je za tym nieco ine, nie GI (ktore ma ovocie nizke ako som hovoril), ani fruktoza.
Takisto, branie amylazy nebude pri ovoci skodit, pretoze vsetky cukry su tam uz jednoduche, nieje co rozkladat, skor, ak prezije cestu zaludkom (co je prave vdaka ovociu najvyssia sanca, kedze sa travi najkratsie aj pri najmiernejsom pH), tak sa vstrebe v creve do tela a tam bude rozpustat nejake skrobove latky, ktore sa mohli niekde usadit, popripade ak ma clovek leaky gut, tak tam mohli preniknut oligosacharidy, v tomto pripade ich amylaza rozlozi)

Diky za odpoved.
Chcel by som kvasit cerstvu zeleninovu stavi za pomoci probiotickeho prasku z toboliek (klasicke mliecne kvasenie za pomoci soli mi doma nejak plesnivie, a to mam na to specialne pomocky...)...
Odporucil by si mi nejake konkretne ?
Ak by som chcel naraz kvasit 2 litre cviklovej stavy (za 20 dni by som spotreboval, kvasil by som v izbovej teplote 2 dni, a potom uchovaval v chladnicke), asi kolko miliard probiotickych bakterii by na to bola potreba ?
Hmm.....

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: čtv kvě 25, 2017 1:56 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
SemTamTuPrídem píše:
Ahojte.
Cital som, ze probiotika je dobre kupovat len ak su skladovane v chladnicke, a po nakupe ich tam treba skladovat aj doma.
Odpada teda nakup probiotik zo zahranicia (iHerb), nakolko budu putovat X dni kym sa ku mne dostanu ? Prisli by znehodnotene, mozno uplne ?
Dakujem za odpoved/nazory...

Kazde probiotikum ma uvedeny pocet kultur (CFU) v case vyroby. Ten sa po case znizuje. Podla toho, o ake probiotika ide, akym sposobovom su "deaktivovane", zavisi to aj od vlhkosti, aj od teploty.
V mnohych sa uz po pol roku od casu vyroby, nenasli prakticky ziadne aktivne CFU... to su take, ktore sa pri vhodnych podmienkach (v crevach) dokazu prebrat k zivotu. (CFU - colony forming units - cize tie, ktore dokazu vytvarat kolonie)

Su vsak aj take firmy, ktore si davaju zalezat na tom, aby boli ich probiotika odolne... su to mikroorganizmy, ich kvalita a odolnost, tiez zavisi od toho, akym sposobom boli pestovane, vyslachtene, atd... zavisi to pri idealnych podmienkach skladovania. Znizena teplota, predlzuje trvanlivost, ale po otvoreni, zase zvysena vlhkost, vyrazne znizuje trvanlivost. Treba vediet, o com to je. Cize vzdy otvarat flasu len s par tabletkami, a tu potom dosypat. Respektive, ak pride vacsie balenie probiotik, rozsypat ich do malych vzduchotesnych flasiek, napriklad po 20 kusoch. Niektore probiotika su preto v takom foliovom obale ako lieky. Tam potom nehrozi problem vlhkosti.

Niektori vyrobcovia uvadzaju aj pocet kultur v dobe expiracie, respektive dalsie udaje o tom, ako sa pocet CFU v priebehu casu znizuje (naprikald, po 6 mesiacoch ich je tam stale 90%). Nieje to ale jeho povinnost. Vzdy je lepsie kupovat probiotka, ktore maju uvedene CFU aj v case expiracie, co byva vacsinou 24 mesiacov. Niektore probiotika maju uvedene len tento udaj. Tie najodolnejsie probiotika to maju tak, ze sa znizi ich pocet napriklad len o polovicu, co je velmi dobra kvalita (teda v case vyroby ich je napriklad 10 miliard, po 24 mesiacoch stale 5 miliard). To je dolezity udaj, lebo ide prave o to, kolko ich tam je, ked ich beres, nie kolko ich tam bolo v case vyroby.

Su aj druhy, ktore su tepelne odolne. To znamena, ze pri bezne teplote v rozmedzi 15-30 stupnov, sa nijak vyrazne neznizuje ich pocet, vzdy vsak plati, ze pri nizsej teplote, ako v ladnicke, pod 10 stupnov, sa predlzuje ich trvacnost. Nieje teda nutnost sa bat, ze by sa po ceste, ktora trva par dni, pokazili. Ale to plati len pre teplotne stabilne probiotika. (v sucasnosti je uz takych vacsina).
Tie co boli predtym, sa museli udrzovat v chlade, lebo v teple sa mohli pokazit pomerne rychlo, aj behom niekolkych dni. To ale neboli "zakonzervovane", ako sa to teraz robi. Oni ich donutia, aby sa hybernovali, a tym padom sa ako kazda bakteria stavaju velmi odolne a trvacne, lebo prejdu na iny druh metabolizmu. Vtedy im neskodi ani dlhsi pobyt mimo chladu.

Ak kupujes teplotne stabilne probiotika z Iherbu, nemusis sa bat, tej cesty. Daj ich do ladnicky, len pozor na tu vec s vlhkostou, urob to ako som napisal. Typickym prikladom dobrych probiotik, ktore su aj tepelne aj kyselinovo stabilne, su od Healthy Origins, 30 bil CFU (30 miliard CFU, po anglicky miliarda - bilion)

Ta cesta teplom ich teda znehodnoti mozno tak o 0,1% je to zanedbatelne.
Momentalne sa z iherbu/amazonu oplatia iba tieto Heathly Origins, Jarrowdophilus, PRO-15, PRO-15 advanced, alebo Innovix labs. Ostatne su takmer vzdy 2x drahsie, a ponukaju v podstate to iste, niekedy este menej. Niektore su o nieco lepsie, ako tie co som vymenoval, ale neraz byva cena aj 2,5-3x vyssia.

SemTamTuPrídem píše:

Diky za odpoved.
Chcel by som kvasit cerstvu zeleninovu stavi za pomoci probiotickeho prasku z toboliek (klasicke mliecne kvasenie za pomoci soli mi doma nejak plesnivie, a to mam na to specialne pomocky...)...
Odporucil by si mi nejake konkretne ?
Ak by som chcel naraz kvasit 2 litre cviklovej stavy (za 20 dni by som spotreboval, kvasil by som v izbovej teplote 2 dni, a potom uchovaval v chladnicke), asi kolko miliard probiotickych bakterii by na to bola potreba ?
Hmm.....

Bohuzial, v tomto ti neporadim. Nelaka ma kvasit stavy a tak som nerobil ziadne prieskumy, ani nic. Stavy vzdy pijem cerstve. Musis to nejak vyexperimentovat sam. Probiotika takisto pouzivam len na to, na co su urcene, teda aby da dostali do criev. Neviem, ci to bude fungovat v stave. V mliecnom vyrobku niektore funguju. Takisto, mozno to vyhra len jeden druh, teda tie ostatne tam budu zbytocne. V crevach to moze fungovat ale inak a mozu sa tam usidlit aj viacere druhy, v roznych castiach creva.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: čtv kvě 25, 2017 2:48 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1954
Vidím, že jsem udělal dobře, když jsem si pro člena Semtamtupridem schoval odkaz na výrobu fermentované oranžády, který se mu teď bude hodit. Místo kupované startovací kultury se používá čerstvá syrovátka, vodní kefír, rejuvelac nebo předkvašený zázvorový, pampeliškový, lopuchový, slézový a nebo jiný kořen plný inulínu. Otravného formuláře jsem se zbavil zadáním dočasného 10 minutového e-mailu, je možnost i přepnout a stáhnou ve formátu *.pdf.
http://ohlardy.com/lacto-fermented-orange-juice-orangina/
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/12/vanocni-limonady.html

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: úte čer 06, 2017 1:37 am 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 407
Jarda píše:
Já jsem vám nepsal že je máte vařit společně, ale již povařené podávat s potravinou obsahující vápník, to budete muset vždy číst co píšu a ne si tvořit vlastní konstrukce.

Dr. Norman W. Walker ve své knize vyjadřuje několik excelentních myšlenek o kyselině šťavelové a o jejím vztahu k asimilaci vápníku:
Když je potravina čerstvá, ať už vcelku nebo ve formě šťávy, každý atom takové potraviny je vitální, tj. ORGANICKÝ a je naplněn enzymy. Tedy kyselina šťavelová v naší čerstvé zelenině a šťávách je organická a jako taková je důležitá pro fyziologické fungování těla. Kyselina šťavelová ve vařeném a připravovaném jídle je ovšem definitivně mrtvá čili ANORGANICKÁ a jako taková je zhoubná a destruktivní.

Kyselina šťavelová se vhodně kombinuje s vápníkem. Pokud jsou obě tyto látky organické, výsledkem je prospěšná konstruktivní kombinace, při níž kyselina pomáhá rozpouštění vápníku a zároveň stimuluje peristaltické funkce v těle.

Jestli tomu dobře rozumím, potraviny, které obsahují kyselinu šťavelovou se vařit nemají, vy jste psal opak?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: úte čer 06, 2017 11:08 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
krasnagadgetka : Norman Walker v prvom rade o nicom nepisal a ani nehovoril... Je to vymyslena postava...

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: úte čer 06, 2017 11:26 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
A kto vydava knizky v jeho mene?

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: úte čer 06, 2017 12:21 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Xion píše:
A kto vydava knizky v jeho mene?

Nejaki sarlatani, REALNI sarlatani.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2957 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 198  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 34 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz