Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Energie potravin a její vliv na zdraví
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=18&t=239
Stránka 47

Autor:  lev [ stř dub 28, 2010 12:50 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

Jarda píše:
Pasterizace vás neochrání před žádnou chorobou, tu si vymyslel pouze potravinářský průmysl pro delší životnost prodávaných produktů. Proti chorobám vás chrání vaše imunita, čili nezkoumejte pasterizaci, ale vlastní imunitu, to je jediná cesta ke spolehlivé ochraně proti všem neřádům včetně encefalitidy. Také kefírky likvidují kdejaký neřád a předpokládám, že dokážou v průběhu kvasného procesu zlikvidovat i zárodky encefalitidy.

Díky za odpověd. Jak ale poznám, že moje imunita je v pořádku? Pomocí hodnot pH? Jestliže jednou denně vystoupá moje pH na hodnotu 7 pak je moje imunita v pořádku a to i v případě, že si na tuto hodnotu pomůžu okurkovou štávou nebo jedlou soudou?

Autor:  Jarda [ stř dub 28, 2010 8:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

lev píše:
Díky za odpověd. Jak ale poznám, že moje imunita je v pořádku? Pomocí hodnot pH? Jestliže jednou denně vystoupá moje pH na hodnotu 7 pak je moje imunita v pořádku a to i v případě, že si na tuto hodnotu pomůžu okurkovou štávou nebo jedlou soudou?

Tak podle pH imunita rozhodně jednoznačně odvozovat nelze, ale je hotovou věcí, že s ním velice souvisí. Spíše to lze postavit na faktu, že se vás nic nechytne po poměrně dlouhou dobu, což pokud se v zamořeném prostředí běžně vyskytujete je dostatečným potvrzením dobré imunity.

Autor:  lev [ pon kvě 03, 2010 10:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

Jarda píše:
Pasterizace vás neochrání před žádnou chorobou, tu si vymyslel pouze potravinářský průmysl pro delší životnost prodávaných produktů. Proti chorobám vás chrání vaše imunita, čili nezkoumejte pasterizaci, ale vlastní imunitu, to je jediná cesta ke spolehlivé ochraně proti všem neřádům včetně encefalitidy. Také kefírky likvidují kdejaký neřád a předpokládám, že dokážou v průběhu kvasného procesu zlikvidovat i zárodky encefalitidy.

Takže tomu mám rozumět tak, že pokud v tom mléce je cokoliv špatného, tak ta tibetská houba to dokáže zničit a tudíž ten kefír, co piju nemůže mít žádné škodlivé účinky na organismus?

Autor:  Jarda [ úte kvě 04, 2010 7:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

lev píše:
Takže tomu mám rozumět tak, že pokud v tom mléce je cokoliv špatného, tak ta tibetská houba to dokáže zničit a tudíž ten kefír, co piju nemůže mít žádné škodlivé účinky na organismus?

No zcela přesně to není, zničí to kvasinky, plísně, bakterie a viry, ale třeba rtuť a jiné reziduální látky určitě ne, čili je to pouze částečná pravda. Čili za určitých podmínek může i takto připravený kefír být škodlivý, ale ne v tom smyslu na který jste se ptala.

Autor:  lev [ čtv kvě 06, 2010 12:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

Chtěla bych se zeptat jaký olej je nejvíce vhodný na smažení. Vím, co si myslíte o smažení, ale ostatní členové rodiny si myslí, že zelenina je sprosté slovo, takže jedí hlavně maso a mě zajímá na jakém oleji ho připravit, aby to bylo nejmín nezdravé. Taky bych chtěla vědět jestli je možné nahradit běžnou kuchynskou sůl solí himalájskou? Díky za odpovědi.

Autor:  Jarda [ čtv kvě 06, 2010 6:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

lev píše:
Chtěla bych se zeptat jaký olej je nejvíce vhodný na smažení. Vím, co si myslíte o smažení, ale ostatní členové rodiny si myslí, že zelenina je sprosté slovo, takže jedí hlavně maso a mě zajímá na jakém oleji ho připravit, aby to bylo nejmín nezdravé. Taky bych chtěla vědět jestli je možné nahradit běžnou kuchynskou sůl solí himalájskou? Díky za odpovědi.

Na tu sůl vám odpovědět dokážu, to je jednoznačně možné v jakémkoliv jídle a prakticky to nepoznáte ani když o tom budete vědět. Na ten olej odpovědět nedovedu, protože přírodní oleje s k tomuto účelu vyloženě nehodí a já s jinými oleji zkušenosti nemám a dlouhodobě jiné ani nepoužívám, je to zcela mimo spektrum mého zájmu. Ty vysoké teploty vydrží pouze nějaké umělohmotné sajrajty a ty zásadně nepoužívám.

Autor:  lev [ pát kvě 07, 2010 11:52 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

Pane Jardo, co si myslíte o výživě podle krevních skupin? Dává to nějaký smysl? Třeba skupina A má zákaz jíst pomeranče a pít pomerančovou štávu. Mě tahle štáva moc chutná a cítím se po ní dobře. Navíc dobře odkyseluje, atakdále. Takže bych chtěla znát Váš názor. Díky za odpověd.

Autor:  Jarda [ pát kvě 07, 2010 3:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

lev píše:
Pane Jardo, co si myslíte o výživě podle krevních skupin? Dává to nějaký smysl? Třeba skupina A má zákaz jíst pomeranče a pít pomerančovou štávu. Mě tahle štáva moc chutná a cítím se po ní dobře. Navíc dobře odkyseluje, atakdále. Takže bych chtěla znát Váš názor. Díky za odpověd.

Zdánlivě to smysl dává, ale já mám vyzkoušeno, že to zrovna moc nefunguje, například já bych měl být podle krevní skupiny vyložený masožravec a když jsem to v mládí dodržoval, tak mě to málem stálo život. Co se týká té pomerančové šťávy, tak ta dost slušně vyživuje kvasinky v čemž vidím její jediné negativum.

Autor:  mira.riha [ pát lis 12, 2010 5:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet Tibetskou houbu a používat čerstvě nadojené kravské mléko ale nevím jak je to s několikrát překročeným obsahem kaseinu aby se dalo vysledné mléko bez problému ztrávit. Děkuji za odpověd Míra

Autor:  Jarda [ pát lis 12, 2010 9:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

mira.riha píše:
Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet Tibetskou houbu a používat čerstvě nadojené kravské mléko ale nevím jak je to s několikrát překročeným obsahem kaseinu aby se dalo vysledné mléko bez problému ztrávit. Děkuji za odpověd Míra

Pokud mléko zpracuje kefírová houba, tak se kaseinem nezabývejte, tento produkt se tráví naprosto ideálně a málokdy je s tím nějaký problém, většinou se tím dá odstranit dokonce i alergie na mléko, nebo jeho složky.

Autor:  hammel [ sob lis 20, 2010 8:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

Je možné robiť kefír aj z mlieka kupovaného v obchode?

Autor:  Jarda [ sob lis 20, 2010 9:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

hammel píše:
Je možné robiť kefír aj z mlieka kupovaného v obchode?

Ano v nouzi vyhovuje Selské plnotučné mléko s obsahem 3,5% tuku, ale určitě lepší je mléko čerstvě nadojené, nijak neošetřované.

Autor:  sakul [ pát črc 29, 2011 8:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

Pěkný článek k tématu http://www.celostnimedicina.cz/radiovit ... travin.htm

Autor:  Jarda [ sob črc 30, 2011 6:52 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

sakul píše:

Prakticky stejný text je umístěný na hlavních stránkách v záložce Energie potravin a její vliv na zdraví , http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... eky_03.php .

Autor:  Igi [ sob črc 30, 2011 2:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Energie potravin a její vliv na zdraví

viliro píše:
Velice by mně zajímalo jaký druh měřicího přístroje by mně pisatelka doporučila abych tyto hodnoty mohl naměřit. Hlavně aby to nebyl nějaký Megaherzometr, protože ten zatím neznám, jinak s měřidly rád měřím.

Sice sem už nejspíš nechodíte, ale mohlo by to zajímat i někoho jiného. Nejsem si jist, jestli se jedná o elektromagnetické vyzařování(což nejspíš ano, protože i různé pochody v lidském těle jsou na elektrické bázi), tak byste to vyzařování změřil anténou s dobrým ziskem na daných frekvencích, dále citlivý vf zesilovač přivedený do spektrálního analyzátoru. Akorát je tu problém, že na těchto frekvencích vysílají i rádia apod, takže byste to musel měřit v nějaké stíněné komoře.

Stránka 47 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/